به گزارش پایگاه عدالت خواهان" دو کارشناس اسپانیایی در زمینههای سیاسی طی مصاحبهای با پایگاه خبری اسپوتنیک اقدام به بیان نقطهنظرات خود در خصوص همکاری بینالمللی میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا در زمینه تروریسم و ریشهکن کردن این معضل پرداختند.
به اعتقاد «رافائل گونزالس کرسپو» کارشناس اسپانیایی مسائل مربوط به کشورهای شرق اروپا، حوادث غمانگیز اخیر اسپانیا بیانگر آن است که هماکنون زمان آن فرا رسیده که به انکار مشکلات موجود پایان داده شود اما در این میان موضوع مهاجرتهای گسترده به کشورهای اروپایی بیش از سایر مسائل و موضوعات مورد توجه است.
وی معتقد است از آنجا که اغلب عاملان حملات تروریستی صورت گرفته در اروپا عمدتا از شهروندان همین کشورها هستند، باید پذیرفت که سیاست اتحاد و یکپارچگی اروپا با شکست مواجه شده است.
گونزالس میگوید، پایان دادن به موج مهاجرتهای گسترده به کشورهای عضو اتحادیه اروپا مستلزم حصول صلح در خاورمیانه است و در این میان روسیه تنها کشوریست که با انجام عملیات در سوریه عملا در این راستا تلاش و فعالیت میکند.
به اعتقاد این کارشناس اسپانیایی، همکاری بینالمللی مؤثر و کارآمد کمکی به نابودی تروریسم نخواهد کرد و کشورهای غربی هنوز حتی قادر نیستند تصمیم بگیرند که دشمن آنها در سوریه داعش است یا «بشار اسد».
علاوه بر این، این احساس و تصور وجود دارد که برخی از نیروها عمدا نمیخواهند تروریسم در خاورمیانه را شکست دهند و خشمی که رسانههای غربی در پی دیدار اخیر رؤسای جمهور آمریکا و روسیه از خود بروز دادند، این امر را اثبات میکند بنابراین سخن گفتن از همکاری بینالمللی در این زمینه غیرممکن به نظر میرسد.
از سوی دیگر، به اعتقاد «آندره آبلدو فرناندز» دیگر کارشناس و تحلیلگر سیاسی اسپانیایی، اروپا باید در خصوص نوع روابط خود با کشورهای حامی تروریسم تصمیم بگیرد چرا که به اعتقاد وی در میان متحدان اروپا کشورهایی نظیر عربستان سعودی و ترکیه وجود دارند که اقدام به تأمین مالی تروریسم میکنند.
وی میگوید، ما از یک سو با تروریسم مبارزه میکنیم و از سویی دیگر دوست و شریک کشورهایی هستیم که از تروریسم حمایت میکنند. هماکنون آشکار و بدیهیست که سیاست اتخاذ شده از سوی آمریکا و کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در قبال کشورهای حامی تروریسم سیاست مبتنی بر تخریب و جنگهای انحصاریست و جنگیست که منابع انرژیایی را غارت میکند.
به اعتقاد این تحلیلگر مسائل سیاسی، ما به آنها اجازه تخریب کشورها را دادهایم و همین اوباش هماکنون علیه ما شدهاند و در حال حاضر ما با این مشکل مواجه هستیم اما همکنون راهی جز همکاری واحد با کشورهای موفق در امر مبارزه با داعش وجود ندارد.
طی 3 سال گذشته یعنی از زمان اعلام خلافت گروه تروریستی داعش در روز 29 ژوئن 2014 تاکنون بیش از 50 حمله تروریستی در 8 کشور غربی به وقوع پیوسته و در این میان فرانسه کشوریست که با 17 حمله تروریستی بیش از سایر کشورها در معرض حملات تروریستی قرار داشته است و پس از آن نیز آمریکا و آلمان با به ترتیب 16 و 7 حمله تروریستی در ردههای بعدی قرار دارند.
طبق این تحقیق، 82 درصد از مهاجمان و عوامل این حملات تروریستی پیش از وقوع حملات به نوعی برای مقامات کشورهای مورد حمله شناخته شده بودهاند به گونهای که 57 درصد آنها دارای سابقه کیفری بودهاند، 18 درصد آنها مدتی را در زندانهای این کشورها زندانی بودهاند و 18 درصد نیز بمنظور مشارکت در جنگهای خارجی این کشورها را ترک کرده بودند.
در خصوص حملات به وقوع پیوسته نیز طبق این تحقیق در 8 درصد حملات دستور حمله مستقیما از جانب رهبران گروه تروریستی داعش صادر شده و در 26 درصد موارد مهاجمان با داعش یا دیگر گروههای تکفیری ارتباطی نداشتهاند اما از پیامهای آنها الهام گرفتهاند.
در نهایت اینکه در 66 درصد موارد عوامل حملات تروریستی به نوعی با داعش یا دیگر گروههای تکفیری در ارتباط بودهاند اما به طور مستقل وارد عمل شدهاند./فارس
انتهای پیام/