به گزارش پایگاه عدالت خواهان ایران" محمدرضا عارف كه در جمع انجمن اسلامي دانشجويي دانشگاه علوم پزشكي دانشگاه اصفهان سخنراني ميكرد، به صحبتهاي برخي دانشجويان در مورد وعدههايي كه در انتخابات ۹۴ ازسوي نامزدهاي اصلاحطلب و اعضاي «ليست اميد» مطرح شده بود، پاسخ داد و در اين رابطه گفت: اگر بخواهيم صادقانه بگوييم، بايد تاكيد كنم كه بسياري از نمايندگان وظايف خودشان را نميدانند. ممكن است با اين نيت بگويند اگر نماينده اين شهر شوم، در طول 4 سال ميتوانم همه مشكلات شهر را حل كنم اما وقتي كه به مجلس راه مييابند، متوجه ميشوند كه حل بسياري از مشكلات و مسائل وظيفه آنها و در اختيارشان نبوده است و يك نماينده مجلس فقط وظيفه قانونگذاري و نظارت دارد.
به گزارش جهان نيوز، او ادامه داد: اين شرايط براي دولت نيز هست البته ما اعتقادمان بر اين است كه دولتها بايد به اندازهاي وعده بدهند كه بتوانند به آن عمل كنند. شرايط دولتها متفاوت است، شرايط دولت اول آقاي روحاني با دولت دوم كاملا متفاوت است. ما اين تفاوت شرايط را درك ميكنيم ولي در عين حال خيلي هم گلايه داريم؛ بر فرض مثال ميدانيد چقدر ما و نمايندگان استان اصفهان تلاش كرديم تا اينكه رضايي استاندار اصفهان شد.
رييس شوراي عالي سياستگذاري اصلاحطلبان همچنين با اشاره به بخش ديگري از سخنان دانشجويان در مورد وعده رفع حصر گفت: نمايندهاي كه وعده رفع حصر داده، خلاف گفته است؛ هر كس كه بوده است، شايستگي نمايندگي را ندارد، چراكه رفع حصر جزو وظايف نمايندگي نيست؛ در عين حال ما رفع حصر را به عنوان يك مساله ملي كه انسجام ملي را بالا ميبرد؛ مورد پيگيري قرار داديم، كارگروه تشكيل داديم و به جاهايي نيز رسيديم و حتي در جلسهاي كه با آقاي روحاني داشتيم، وي تاكيد كرد كه از حصر پوستهاي بيشتر باقي نمانده است و درواقع روند، روند قابلقبولي بود. البته ما اعتقاد داشتيم كه بايد اين موضوع تا الان حل ميشد و اگر كارهاي بوديم آن را حل ميكرديم البته ملاحظات ديگري نيز بوده است ولي در هر حال ما معتقديم با سعهصدر بايد مسائل را حل كرد.
در انتخابات مجلس دهم ميدانستيم مار در آستين پرورش ميدهيم
رييس فراكسيون اميد با اشاره به انتقادات درمورد تعامل فراكسيون اميد در انتخابات مجلس دهم با ساير گروههاي سياسي گفت: ما در آن شرايط ميدانستيم كه مار در آستينمان پرورش ميدهيم ولي شرايط را در نظر بگيريد كه چه شرايطي بود. ما در سال ۹۴ در چه شرايطي بوديم كه مجبور شديم، تعامل كنيم.
وي ادامه داد: در حال حاضر و باتوجه به آن تجربه، تا الان شوراي سياستگذاري اصلاحطلبان جمعبندياش اين است كه ائتلاف نكنيم، چراكه نتوانستيم مطالبات مردم را پاسخ دهيم. ما مدعي هستيم كه در مجلس اكثريت را داريم اما همين امروز در طرح خطمشي، اداره و نظارت بر سازمان صداوسيما 4 راي كم آورديم. ما زورمان ۱۱۰ راي است. در اين طرح ۱۱۰ راي آورديم و رقبا ۸۷ راي آوردند، 4 راي كم آورديم. درست است ما اكثريت مجلس هستيم، ولي اكثريت نسبي هستيم و 3 فراكسيون ديگر نيز در مجلس هستند و هيچ فراكسيوني نميتواند بدون تعامل با ساير فراكسيونها و تعامل با آنها به نتيجه برسد.
در انتخابات مجلس يازدهم ائتلاف نميكنيم
عارف تاكيد كرد: شعاري كه در گفتمان اصلاحات در دهه ۹۰ داده شد، درستترين راهبرد ما بود. ما به راحتي در حال حاضر با رقيب در فضاي دوستانه مينشينيم، صحبت و همفكري ميكنيم و بحث جدي انتخابات اسفند را دو جريان با هم داريم كه چه كار كنيم اميد بدهيم، چه كار كنيم ۲۰ هزار كانديدا نيايند و مطالبات مردم را بالا ببرند و حتي به اين نتيجه رسيديم كه منشور اخلاقي و ميثاق اخلاقي مشترك بنويسيم كه اين خودش يك پيشرفت بزرگ است؛ براي ما پيشرفت است، چراكه نگاهي كه به بچههاي اصلاحطلب مبني بر برانداز يا بيدين ميشد، ديگر نميشود.
رييس فراكسيون اميد با تاكيد بر اينكه راهبرد ما اين است كه ائتلاف نكنيم، گفت: شوراي عالي اصلاحطلبان تا اينجا به اين نتيجه رسيده كه ليست اصلاحطلبانه باشد؛ چراكه ما در مجلس و بيرون از مجلس نيروهاي خوبي داريم و اميدواريم با تعامل با هياتهاي نظارت اين هياتها منطقيتر برخورد كنند.
عارف ادامه داد: شوراي عالي اصلاحطلبان در حال حاضر تقريبا تصميماتش را گرفته و در حال ساماندهي استانهاست. در برخي استانها انسجام حفظ شده و انتظار ما اين است كه در استانها انسجامبخش باشند.
او خاطرنشان كرد: ما ميتوانيم دانشجويان را به ميدان بياوريم و با آنها موفق عمل كنيم؛ چراكه همه دستاوردهايمان در دهه ۶۰ را مرهون دانشجويان هستيم الان تقاضا داريم كه دانشجويان به ميدان بيايند، ايثار كنند و تحمل كنند. ما پيگير مشكلات مردم هستيم شايد گزارش ندهيم ولي براي عدم ارايه گزارش نيز دليل داريم، چرا كه معتقديم تا كار به نتيجه نرسد نبايد گزارش بدهيم و اگر خداي ناكرده گزارشي بدهيم كه بخواهد يأس را به جامعه تزريق كند، درست نيست.