به گزارش عدالت خواهان گلستان"از ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم تاکنون،مسئله ارتباط با آمریکا و پنج کشور اروپایی بر سر موضوع هسته ای،رویه ای ادامه دار بوده است و در همین راستا نیز مقام معظم رهبری تاکیدات فراوانی بر دشمن شناسی و نحوه مواجهه با قدرت های استکباری داشته اند.
یکی از توصیه های مقام معظم رهبری،بازخوانی اسناد تاریخی ،بالاخص اسناد لانه جاسوسی است که نحوه مداخلات آمریکا در ایران را بصورت مشخصی بیان می کند.
متن زیر به چند سند از اسناد لانه جاسوسی اشاره دارد که در دوره انتقال مامورین و جواسیس آمریکایی از ایران تهیه شده است.
این اسناد به "رابطین خوب آمریکا" می پردازد که اهداف و منافع آنها را در ایران پیش می بردند.
نکته حائز اهمیت در رویه ارتباطی آمریکا با جواسیس و رابطین سفارتش در ایران،روند ادامه دار و بدون انقطاع این ارتباط است.
در اسناد مشهود است که فردی همچون داریوش همایون در برهه های مختلف توسط رابطین سازمان سیا تأیید و لزوم ارتباط با وی محرز می گردد.
متن ارائه شده بدون هیچ دخل و تصرفی قید شده است تا ادبیات آمریکایی ها در بیان مطالبشان ملموس تر باشد.
این اسناد در تاریخ : 26 آوریل 1969 (6 اردیبهشت 1348) و 9 سپتامبر 1967 ( 18 شهریور 1346) تهیه شده است و نکات خواندی ای را در خود می گنجاند.
برای تاچر و همه مأموران سیاسی
به علاوه پرونده بیوگرافی ها
مارتین هرتز
" آخرین وصیت نامه من" در مورد رابطین
من به ترتیب فهرست مهمترین اشخاصی را که شما قرار است ملاقات کنید ٬ تنظیم می کنم و مناسبات خود را بااین اشخاص ومناسباتی که شما بایدداشته باشید راتوصیف می کنم. من همچنین کوشش خواهم کرد تا زمینه مناسبی درباره هر یک از این اشخاص برای کمک به شما ٬ تهیه کنم.
آیت الله قدسی:یک رهبر مذهبی ٬ که مدت طولانی است که با مأموران سفارت آمریکا تماس محرمانه دارد. موضوع او درخط باریکی بین دولت و روحانیت ضد دولت است. در حالی که بدین معنی نیست که اویک " ملای آرام" است ٬ او همچنین به اندازه مخالفین تندرو مثل خمینی ٬ قمی و میلانی روحیه تندروی ندارد. او سفرهای متعددی به مراکز مذهبی درایران می کند ٬ گاهی به نجف در عراق می رودجایی که او همکلاسی سابقش ٬ خمینی را ملاقات می کند. او رابط مفیدی برای اظهار نظر در مورد روحانیتی که در ایران از نظر سیاسی مصون بوده و همچنین در مورد عملکردهایی که دولت در مقابل این روحانیت دارد ٬ می باشد. او مشتاق به حفظ تماس با سفارت بوده و به سرعت بعد ازیک قرار تلفنی می توان با او در خانه اش ملاقات کرد. تلفنهای او نبایستی از طریق دستگاه تلفن مرکزی سفارت باشد و کارمند سفارت نبایستی خود را با نام معرفی کند. او از قرار معلوم از روی لهجه می داند که چه کسی به او تلفن می کند و وقتی مناسبی را برای ملاقات قرار می دهد. اتومبیل افراد ( مأموران) بایستی چند بلوک دورتر از خانه اش که در خیابان فروردین ٬ کوچه دانش شماره 17 قرار دارد ٬ پارک شود. قدسی نظریات مبالغه آمیزی درمورد نفوذ آمریکادر ایران دارد و گاهی اوقات مأموران سفارت را با این تقاضای آشکار که دولت آمریکا از نظر مالی از روحانیت برای " جنگ بر علیه کمونیسم در ایران" حمایت کند ٬ گیج کرده است. احتمالاً بهترین فرض مسلم این است که ساواک ازملاقاتهای بین قدسی و مأموران سفارت آگاه است و در مورد آنچه که گفته می شودبایدخیلی محتاط بود. قدسی پرحرف است ومعمولاًمباحثات رایک جانبه به دست می گیرد. سؤالی چند که در جای مناسب پرسیده شود معمولاً اطلاعات مفیدی را به دست می دهد و این موضوع ادامه تماسها را سودمند می کند. قدسی هیچ انگلیسی صحبت نمی کند و بدبختانه تمایل دارد که وقتی فارسی صحبت می کند لغات پیچیده عربی را به کاربرد. او ٬ بی میل نیست که برای فهم بهتر شنوندگان . جملات را تکرار کند. آقای روس به او معرفی شده است. شماره تلفن 65276
داریوش همایون:من با داریوش مکالمات جالبی در جریان ماههای اخیر و در ارتباط با به راه انداختن روزنامه آیندگان به توسط او داشته ام. هرچند او زمینه های جبهه ملی دارد ولی بایستی سوابق دست راستی او را به خاطر داشت. همایون از خط سیاست خارجی " مستقل" بسیار خشنود است و در عین حال کاملاً متقاعداست که شاه درترسش از گرایش اعراب به سرزمینهای عرب زبان ایران کاملاًحق دارد. ازسوی دیگراویک لیبرال است. او همچنین بسیارمطلب خوانده ٬ باوجدان و باهوش ونویسنده ای
زبردست ( از نقطه نظر معیارهای ایران) است. به عنوان رئیس سندیکای روزنامه نگاران وی ممکن است که در عین حال نفوذ فزاینده ای داشته باشد. همایون که تحصیل کرده آمریکا است ( در هاروارد و در پی بورسی که به توسط بیل میلربرای او فراهم شده بود) علاقمند به حفظ تماس بامامی باشد. من معتقدم که او بسیار فراتر خواهد رفت. به هر صورت او یک هم صحبت بسیار جالبی است. جبهه ملی یعنی آنچه که از این جبهه باقی مانده نسبت به او اعتقاد ندارد واو رااپورتونیست و فرصت طلب تلقی می کند ولی به عقیده من او یک فرد واقعگرا است و می کوشد پیام خود را در محدوده آنچه که اجازه می دهد که پیامی رسانده شود ٬ برساند.
داریوش همایون:از روزنامه آیندگان که درخلال سالهای زیادی در نظر کارمندان سفارت معروف بوده است. او بدون شک یکی از روزنامه نگاران جوان و بااستعداد ایرانی است. او بدون شک و به طور قابل توجهی از داشتن شهرت در محدوده ایرانیهای جوان " ملی گرا" لذت می برد. به نظر می رسد که همایون این طور انتخاب شده که خیلی زیاد از صحنه سیاسی ایران دور شود مخصوصاً حالا که دریافتن مقامی برای خودش در این تأسیسات موفق شده است و بدون این مقام خسارت جبران ناپذیری به شخصیت خود به عنوان یک متفکرمستقل خواهدزد. در سالهای اخیر ٬ مخصوصاًاز زمانی که همایون در
روزنامه صبح وجدید آیندگان شروع به کار کرده به نظرمی رسد که در رابطه اش باسفارت فاصله بیشتری گرفته است. برای مثال درخلال سال گذشته دعوتهائی که برای مراسم رسمی سفارت از وی به عمل آمده بدون جواب مانده است. با وجود این ٬ او به طور واضح بایستی از جمله کسانی باشد که در لیست دعوتی سفارت باقی بماند چرا که او به طور قطع وزیر مطلوبی است و می تواند یک روزی تا حد نخست وزیری برسد.
داریوش همایون:سردبیر روزنامه ایتالیک است. پرونده بیوگرافی او را ببینید. حس ملی گرایی داریوش در حال زنده شدن است ٬ ولی مع ذلک وی کاملاً باهوش ٬ مطلع و بسیار خوشحال از آشنایی با شما می باشد و مایل است که هرچندیک بار با شما ملاقاتی داشته باشد. من معمولاًاو راموقع نهاردیده ام. روزنامه وی توسط دولت حمایت می شودوبعضیهاوی رامتهم می کنند به اینکه خودش را به رژیم فروخته است ٬ ولی من فکر می کنم که وی استقلالش بیش از اینها باشد و ارزش دارد که با وی آشنا شوید.
ا. س. باخاش:یکی از خبرنگاران کیهان بین المللی است. یکی از معدود روزنامه نگاران خوب در ایران است ویک شخص بسیارارزنده برای آشنایی می باشد. خانمش نیز خبرنگار همان روزنامه است. با خانمش فعلاً برای مدت چند ماه در لندن است ٬ ولی هنگامی که برگشت ٬ شما بایداو راپیداکنید و با وی و همسرش آشنا شوید.
سناتوراحمدمتین دفتری:اکنون که هم تام گرین ( که من می خواستم او رابه وی محول) وهم من عازم هستم ٬ او نیازمند قربانی دیگری در بخش سیاسی خواهد بود. متین دفتری که جذب جاه طلبی خود برای ریاست اتحادیه بین المجالس شده است ٬ در مقابل هیچ عاملی در برابر نامزدی خود نخواهدایستاد. او در انجمن ایران و آمریکا فعالیت داشته و کمکهای زیادی کرده است از نظر موقعیت شناخته شده خود به عنوان نخست وزیر و وزیر دادگستری سابق نباید نادیده گرفته شود. هر چند او یک حقوقدان است
معذالک ممکن است در امور حقوقی بسیار سطحی قضاوت کند و اخیراً درباره مسائل بین المللی موضعگیری هایی کرده و ظاهراًهدف آنهاجلب توجه پیروان بی طرفی بوده است معذالک او اساساً غربگرا است. من درباره گزارش وارن و همچنین درمورد مسائل دیگرتبادل نظر طولانی بااوداشته ام اومعتقد به وقوع توطئه است و مدت زمانی مقالات فرانسوی را در این باره جمع آوری می کردم. تملق کلید قلب او است ٬ او به علت ابتلابه سرطان به دنبال معالجه بااشعه کبالت بوده است. اومعتقداست که ازمهلکه جان به در برده ٬ ولی ظاهراً وزن زیادی را از دست داده است.
مصطفی مصباح زاده:اخطار: من مدت زیادی را با مصباح زاده گذرانده ام و او را بسیار مؤدب و علاقمند به خوشایند بودن و هم صحبتی جالب یافته ام ولی به عنوان یک نماینده مجلس و ناشر روزنامه ناراحت کننده بود از اینکه تشخیص بدهیم که نمی توان با او درباره آنچه که در مجلس روی می دهد صحبت کرد( او هرگزدرجلسات مجلس حضورپیدانمی کرد) وهمچنین درباره مضمون سرمقاله روزنامه خود نیز ( که او بر آن نظارت نداشت) نمی توانستیم صحبت کنیم چیزی که برای بحث درباره آن علاقه داشت نهضت رستاخیز ملی بود ٬ مطلبی بیزار کننده و غیرمهم. مع ذالک هر کسی که می خواهد راه دل او را پیدا کند باید این امر را تحمل کند. نمی دانم که چنین کاری ارزش دارد یا خیر. کارکنان پائین تر نشریات کیهان تا اندازه ای که این سیاست به وسیله کارمندان دولت تعیین نشود ٬ گیرندگان تصمیمات سیاسی هستند.
محمودضیایی:ازسه سال ازچهار سالی که مادرایران بودیم. اونزدیکترین دوست ٬ ومنبع فناناپذیربه صورتهای فرحبخشی درباره طرز فکر ایرانی و محیط دخلی سیاست ایران بوده است. اگر برروی دوستی بین ما دو تاپردهای از دودافکنده شده است ( که موردپذیرش قرار نگرفت ولی در عین حال نمی توان آنرا نادیده گرفت) به علت تندوتیزی گاه به گاه خانم ضیائی بوده است ٬ که جذب جاه طلبی خود شده تمایل به ریا و خدمت به شخص خود دارد ٬ به ویژه هنگامی که اصراردارد که " کاملاً صاف و پوست کنده صحبت کند." محمود متأسفانه کاملاً تحت تسلط او قراردارد او حساس ٬ سخاوتمند واندیشمند و پژوهشگر و از خود انتقاد کننده است که می تواند کشور خود را به اندازه کافی از نظر عینیت تحت توجه قرار دهد. البته این بدان معنی است که او می تواند درباره اوضاع کشور خود نظر انتقادی داشته باشد ( که معمولاً موجب ناخوشایندی همسرش می شود) و او لطیفه هایی درباره زندگی سیاسی ایران برای ما نقل کرده است که برای درک سیستم سیاسی کشور برای ما بسیار پر ارزش بوده است. او فراماسیون است ٬ ولی دوست ندارد در این باره صحبت کند. او همچنین شخصی است که هرگاه و هر جا که مورد لزوم باشد وقت خود را سخاوتمندانه در اختیار می گذارد و اغلب با من نشسته و دُرُست چیزهایی که من لازم به دانستن داشتم بحث کرده است. مانسبت به اوارادت داریم و مدیون اوهستیم ٬ زیراازطریق او بود که ماتوانستیم این قدر درباره ایران بدانیم و ببینیم و درک کنیم.