به گزارش پایگاه عدالت خواهان"«امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان ساعاتی قبل با «یوری خچاتروف» دبیر کل سازمان پیمان امنیت جمعی، دیدار و گفتوگو کرد.
رحمان و خچاتروف در این دیدار، نخست به بررسی موضوع جلسه شورای امنیت جمعی و نشست مشترک شورای وزرای امور خارجه، شورای وزرای دفاع و دبیران شورای امنیت کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی که قرار است در پائیز سال جاری در «مینسک» برگزار شود، پرداختند.
رئیس جمهور تاجیکستان در این دیدار از روند فعالیت سازمان پیمان امنیت جمعی در راستای تاسیس سیستم واحد همکاری بین کشورهای عضو این سازمان در زمینههای دفاع و امنیت که در طول 25 سال امضای عهدنامه امنیت جمعی و 15 سال تاسیس این سازمان مورد اجرا قرار گرفتند، اظهار رضایتمندی کرد.
بررسی موضوع اوضاع فعلی و آینده افغانستان و تقویت مرزهای تاجیکستان و این کشور جهت تامین امنیت در منطقه، تقویت مبارزه مشترک علیه گسترش تروریسم و افراطگرایی و دیگر تهدیدات و خطرات منطقهای و جهانی از دیگر مسائل محوری دیدار رئیس جمهور تاجیکستان با دبیر کل سازمان پیمان امنیت جمعی بود.
سفر دبیر کل سازمان پیمان امنیت جمعی به تاجیکستان تا 9 سپتامبر ادامه دارد. انتظار میرود که وی با «شیرعلی میرزا» وزیر دفاع و «عبد الرحیم قهاراف» دبیر شورای امنیت تاجیکستان نیز ملاقات کند.
سازمان پیمان امنیت جمعی در سال 1992 و با مشارکت کشورهای ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان، جمهوری آذربایجان و گرجستان تشکیل شد.
این کشورها در سال 2002 تصمیم گرفتند، این سازمان را به یک ائتلاف نظامی تبدیل کنند. بعدها کشورهای گرجستان، آذربایجان و ازبکستان از آن جدا شدند. این سازمان در دوم دسامبر 2004 به عنوان عضو ناظر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد پذیرفته شد.
اهداف تشکیل این سازمان، محدود کردن زمینه گسترش ناتو و نفوذ آمریکا در حوزه کشورهای همسایه است که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و کاهش توان سیاسی، اقتصادی و نظامی فدراسیون روسیه به منظور متحد نگهداشتن کشورهای عضو اتحاد و بالا بردن ظرفیتهای نظامی و سیاسی آنها ایجاد شده است./فارس
انتهای پیام/