به گزارش پایگاه عدالت خواهان"نمازجمعه این هفته ( 1 دی ماه 1396 ) شهرستان عباس آباد شمال کشور همچون گذشته به امامت حجت الاسلام والمسلمین سیدمصطفی محمدی امام جمعه انقلابی برگزار گردید.متن مشروح خطبه دوم بدین شرح میباشد
خودم و همه نمازگزاران جمعه این هفته را به تقوای الهی به پرهیزکاری، به دوری از گناه و نظم در امورات زندگی دعوت و سفارش می کنم.
یکی از راه های رسیدن به تقوا تربیت اسلامی است، تربیت نفس، تربیت جامعه، تربیت خانواده و تربیت فرزندان جامعه است که امیرالمومنین می فرماید: به خودتان و به خانواده تان خوبی بیاموزید.
یعنی هم انسان باید خودش را تربیت کند و هم خانواده اش را تربیت کند،هم فرزندانش را تربیت کند، باید والدین فرزندانشان را اسلامی ، قرآنی ،با حجاب با عفاف،اهل نماز ،اهل مسجد،اهل جمعه و جماعات،اهل دین و دیانت بار بیاورند. که پدران و مادران در سعادت فرزندان موثرند پدران و مادران در بهشتی شدن فرزندان تاثیر دارند. پس باید در تربیت فرزندان مان تلاش کنیم.
پیامبر اسلام فرمودند: وای بر پدران و مادران آخرالزمان ، گفتند یا رسول الله منظور شما پدران و مادران مشرک آخرالزمان است فرمودند : نه منظورم پدران و مادران مسلمانند، وای بر پدران و مادران مسلمان آخرالزمان، وای بر پدران و مادران امت من در آخرالزمان.گفتند یا رسول الله چرا اینگونه می فرمائید؟ فرمود: برای اینکه به فکر دین و دیانت فرزندانشان نیستند، به فکر تکالیف دینی و علوم دینی و معارف دینی و رفتار دینی فرزندان خودشان نیستند.
ما آنقدر به فکر درس و کنکور و شغل و دانشگاه بچه هایمان هستیم به فکر تربیت دینی فرزندانمان نیستیم.آنقدر که به فکر درس ریاضی و فیزیک و شیمی بچه هایمان هستیم به فکر درس قرآنی بچه هایمان نیستیم.یک بار نرفتیم از مدرسه سئوال کنیم که بچه ام قرآن خواندن بلد هست یا نه ؟
درس قرآن و معارف و دینی اش چگونه است؟ یک بار رفتید از دروس قرآنی و معارف دینی فرزندانتان سئوال کردید؟ اگر می روید می گویید درس ریاضی اش چگونه است؟ درس فیزیک و شیمی اش چگونه است؟
آنقدر این قرآنی که در خطبه اول درباره عظمت آن بیان کردیم در بین ما مهجور است. ما قرآن را نشناختیم پیامبر فرمود:حق فرزند بر والدین این است که نامش را نیکو بگذارد و نیکو تربیتش کند و قرآن یادش بدهد. پیامبر فرمودند: هرکسی به فرزندش قرآن بیاموزد گویا ده هزار حج و ده هزار عمره انجام داده است و ده هزار بنده از نسل اسماعیل آزاد کرده است این عظمت قرآن که همه باید قرآن یاد بگیریم که وجود نازنین پیامبر اسلام در روایتی فرمودند: هیچ زن و مرد مومنی نیست چه آزاده و چه برده مگر اینکه خداوند بر او حق واجبی دارد که باید به اندازه توانش قرآن بیاموزد. این قرآن خیلی عظمت دارد اولین معلم قرآن خداوند عالم است، خدا خودش را معلم قرآن معرفی کرد الرحمن ،علم القرآن،علمه البیان خداوند وظیفه پیامبر را تعلیم قرآن نام برد و فرمود : ما پیامبری از میان شما، از جنس شما ،برای شما ارسال داشتیم تا قرآن را تلاوت کند و قرآن را آموزش دهد و جامعه را تربیت قرآنی کند. پیامبر اسلام می فرماید : بهترین شما کسی است که قرآن را بیاموزد و قرآن را به دیگران تعلیم دهد.
امروز تجلیل و تودیع و تکریم از یک معلم قرآن را داریم،یک فرزند شهیدی که معلم قرآن این شهرستان بودند،اخوی بزرگوارمان حجت الاسلام والمسلمین آقاشیخ رضای محمدی پرچوری که یکی از حافظان و قاریان قرآن و کشور و قاری بین المللی است و افتخار این شهرستان هم هست بیش از دوسال در این شهرستان زحمت کشیدند، دانش پژوهان قرآنی تربیت کردند و فرهنگ قرآن را در این شهرستان احیا کردند و به تربیت مربیان قرآنی پرداختند امروز با ساماندهی مرکز آموزش قاریان و حافظان قرآنی شهدای عباس آباد برای کارهای بزرگتر و خدمات بیشتر راهی قم شدند ما همچنان شاهد فعالیت این مرکز قرآنی خواهیم بود و امروز از این برادرمان تجلیل می کنیم،تقدیر می کنیم،تشکر می کنیم.
البته همه مردم و مسئولین باید همت کنیم ،هزینه کنیم،خصوصا خانواده های متربی بیشتر باید همت کنند که گلایه هایی هست که خانواده های متربی ها در پرداخت شهریه های قرآنی کوتاهی می کردند دستور رهبری این است که مردم باید برای دینشان هزینه کنند برای نمازجماعت خودتان باید هزینه کنید برای منبر و محراب خودتان باید هزینه کنید برای دین تان باید هزینه کنید هزینه مبلغین برعهده مردم است باید بیشترین هزینه برای مبلغین دین داشته باشید اگرچه تبلیغ دین و بیان احکام و معارف دینی قابل تقدیم و قابل قیمت گذاری نیست اما متاسفانه یک نفر از حج برمی گردد ده میلیون تومان هزینه ولیمه او می شود اما برای آن عالمی که در آن جلسه حج را تبیین کرده است مبلغ ناچیزی هزینه می کند برای مبلغان ماه رمضان و محرم در این شهرستان چنین است ،مبلغین مبلغان قرآن و مروجان احکام قرآنی هستند، ما برای قرآن چه قدر هزینه می کنیم. یکی از گلایه ها عدم پرداخت شهریه های قرآن پژوهان بوده، در افغانستان مردم بیشترین هزینه را آموزش قرآنی فرزندان خودشان دارند، برای فرزندانشان کلاس خصوصی قرآن می گذارند برای فرزندانشان معلم خصوص قرآن می گیرند و هزینه می کنند اما اینجا چقدر ما به فکر قرآن فرزندان مان هستیم؟ آیا آنگونه که به فکر درس ریاضی و شیمی و فیزیک هستیم به فکر تعلیم قرآن فرزندان مان هستیم؟
این مکتب قرآن هست که فرزند صالح تحویل جامعه می دهد، مکتب قرآن است که شهید فهمیده تحویل جامعه می دهد، مکتب قرآن است که شهید محسن حججی تحویل می کند که دنیا را تکان می دهد و جامعه اسلامی را متحول می دهد چون قرآن است که شهید را زنده معرفی می کند، چون قرآن است که شهید را بهشتی معرفی می کند، چون در قرآن است خداوند شهید را به سوی خودش می خواند که آن دانش آموخته قرآن مدافع حرم و مدافع حریم اسلامی می شود.
آقای قرائتی می گفت: اول انقلاب به پاکستان رفته بودم من و با عنوان معلم قرآن می شناختند البته تازه انقلاب شده بود و در کشور کار قرآنی گسترده ای نکرده بودیم اما وقتی وارد پاکستان شدم گفتند آقای قرائتی ما در پاکستان 500 هزار حافظ قرآن داریم که این مال 40 سال قبل است در پاکستان به آقای قرائتی گفتند ما در پاکستان 500 هزار حافظ قرآن داریم شما در ایران چندتا حافظ قرآن دارید؟ آقای قرائتی گفت: چون که تازه انقلاب شده بود کار قرآنی نکرده بودم نمی توانستم چه چیزی جواب بدم یک مقدار فکر کردم گفتم شما حافظ قرآن تربیت می کنید ما محافظ قرآن تربیت می کنیم. گفتند یعنی چه : گفتند یعنی اینکه ما کسانی را تربیت می کنیم که تکه تکه می شوند اما اجازه نمی دهند قرآن ازبین برود، جانشان را فدا می کنند تا قرآن و احکام قرآنی بماند اینها تربیت شده قرآنند که خودشان را فدا می کنند و شهید می شوند شهدا را مکتب قرآن تربیت می کند همه علمای دین ما تربیت شده مکتب قرآن هستند قبلا اصلا مدارس آموزشی جدید نداشتیم شروع تحصیلات با مکتب خانه بود که قرآن آموزش می دادند علمای ما اول در مکتب خانه ها و در مکتب قرآن درس می خواندند. شیخ مفیدها، شیخ انصاری ها، سیدرضی ها، سید مرتضی ها، بحرالعلوم ها، امام راحل ها، آیت الله بهجت و بهاءالدینی ها ، آیت الله گلپایگانی و اراکی ها، همه اینها از مکتب قرآن شروع کردند.
در جامعه ما، در ایران اسلامی ما ،بعد از انقلاب،در کشور ما هم مهدها و پیش دبستانی ها قرآن درس می دادند اما الان اکثر این مهدها و پیش دبستانی ها درس رقص و آواز می دهند.
برای یلدا بخشنامه صادر می شود که همه مدارس موظفند جشن یلدا بگیرند البته ما با شادی مخالف نیستیم ما با جشن یلدا مخالف نیستیم اما آیا برای ولادت حضرت زهرا هم بخشنامه می دهند؟ که جشن ولادت حضرت زهرا را ویژه بگیرند؟
آیا برای جشن ائمه طاهرین هم بخشنامه می کنند که جشن ویژه بگیرید؟
آیا برای مبعث پیامبر برای آغاز امامت امام زمان(عج) بخشنامه کردند که شما جشن ویژه بگیرید؟
البته معلمان ما مدیران ما اینها مذهبی هستند جشن می گیرند اما آنکه بخشنامه می کند برای یلدا برنامه ویژه داشته باشید چرا اینجا برنامه ویژه نمی گیرند.
برای 9 دی که هفته بعد است آیا بخشنامه می دهند که این جشنواره بزرگ و این افتخار ملت ایران باید در مدارس زنده شود و در یادها بماند که مردم ما یک روز درمقابل فتنه 88 و 78 ایستاده اند و دانش آموزان ما باید بدانند و امروز باید همه مدارس جشن بگیرند آیا این کار را می کنند؟
حتی به اداراتشان هم نمی گویند برای 9 دی برنامه داشته باشید چه برسد به مدارس بگویند.
هرچه به مکتب قرآن و اهلبیت نزدیک بشویم جامعه سالم و جامعه اصلاح شده خواهیم داشت و جامعه قرآنی می شود.
جامعه قرآنی یعنی در آن حقوق شهروندی رعایت شود. نه آنکه حقوق شهروندی ادعا بشود از حقوق شهروندی می گویند اما بزرگترین و مقدس ترین شهروندان را به تمسخر می گیرند. شهروند مسلمان، شهروند اسلامی را و دل مومنان را به درد می آورند برای کف و سوت عده ای لاطائلات تحویل مردم می دهند.
اینکه می گویید پیامبر شنود نمی کرد چه کسی را زیر سئوال می برید؟
چه کسی را می خواهید محکوم کنید؟
چه کسی در ایران در این کشور شنود می کند؟
در جلسه حقوق شهروندی دین و دیانت را به تمسخر گرفتن چه معنا دارد؟
کجا برای دادن امتیاز و آب و برق و گاز از دین و دیانت و تفکر جناحی افراد سئوال می کنند؟ مگر اینکه از دولتمردان شما باشند که همه چیز را براساس تفکر جناحی می بینند؟
اما اینکه برخی می گویند باید از نظر فرهنگی و فساد جنسی جامعه را یله و رها کرد چه معنا دارد؟ آن وقت امربه معروف و نهی ازمنکر چه می شود؟ اقامه نماز و زکات و احکام دین چه می شود؟ آن وقت این دستور قرآنی اَقامُوا الصَلوةَ وَ ءاتَوُا الزَّکوة وَ اَمَروا بِالمَعروفِ وَ نَهَوا عَنِ المُنکَرِ چه می شود؟ که خدا می فرماید هرکسی توان دارد،قدرت دارد،مقام دارد،مسئولیت دارد باید امربه معروف و نهی ازمنکر را باید نماز و دین را احکام دین را زنده کند این چه می شود؟
اگر در حقوق شهروندی به دین و دیانت و نماز و روزه و اقامه احکام دین و امربه معروف و نهی ازمنکر توجه نشود آن حقوق شهروندی غربی است که با حقوق شهروندی اسلامی سازگاری ندارد.
آن حقوق شهروندی غربی است که کودک یمنی و فلسطینی را زیر بمباران به قتل می رسانند،مسلمانان میانمار را می سوزانند و آتش می زنند اما کسی اعتراض نمی کند اگر زنان و دختران مسلمان را تجاوز می کنند،کودکان و زنان مسلمان را می کشند این ضد حقوق بشر نیست، اما کسی از آنها دفاع کند این ضدیتی با حقوق بشر دارد برای همین در سازمان ملل می خواهند ایران را محکوم کنند که سرشان به سنگ خورد.
اما حقوق شهروندی اسلامی این است که در جامعه ایرانی تمام اقوام از کرد و ترک و عرب و بلوچ و گیلک و فارس در کنار هم زندگی می کنند.ارامنه و یهود و شیعه و سنی باهم زندگی می کنند همه حق شهروندی خودشان را دارند این تفکر، این حق شهروندی برخواسته از اسلام است.
مسئولین نباید در حقوق شهروندی مبانی و آموزه های اسلامی را به بوته فراموشی بسپارند.
در حقوق شهروندی به مسائل فانتزی و شعاری اکتفا شود آیا حق شهروندی فقط اینترنت و پهنای باند و فیلتر نکردن فضای مجازی است ؟ یعنی همه حقوق شهروندی مهیا شده فقط فضای مجازی اینترنت و پهنای باند مشکل مردم است؟
حقوق شهروندی حق مسکن،حق آموزش و پرورش،حق آموزش رایگان که امروز جیب مردم را در مدارس خالی می کنند،حق سلامت محیط زیست،حق رفاه و تامین اجتماعی،حق اشتغال،حق زندگی آبرومندانه اقتصادی،حق بهره مندی از هوای سالم است که باید این امکانات اولیه را دولت برای شهروندانش برای مردمش مهیا کند.
نه اینکه حقوق شعاری و فانتزی و سیاسی را برای مردم بعنوان حق شهروندی غالب بکنند و ناکارآمدی خودشان را با یک سری لاطائلات بپوشانند.
آیا این حقوق شهروندی که بیان کردید در لایحه بودجه 97 دیده شده است؟
در بودجه امسال رکود و بیکاری حل و رفع نخواهد شد،زندگی اقتصادی و معیشتی مردم بهتر نخواهد شد،چون در این طرح و لایحه افزایش قیمت بنزین و گازوئیل و عوارض را که ما می بینیم گرانی و تورم و سختی و بدبختی مردم بیشتر می شود.
چرا که این دولت در هزینه جاری رکورد دار است. هیچ دولتی به اندازه این دولت هزینه جاری نداشته است،هزینه بریز و بپاش نداشته است و اینگونه افزایش بودجه ،مردم را متحمل فشار می کند،مردم باید سختی بکشند اما مسئولین ما ،دولتمردان ما ،هیچ فشاری را به خودشان وارد نمی کنند،تفریحات شان ،استخر رفتنشان،مسافرت های پرهزینه خارج از کشور خود را دارند حقوق های نجومی و پاداش های میلیونی خودشان را دارند،حقوق های نمایندگان را هم اضافه کردند، کردند، کردند کردند،سیمنارهای پرهزینه و بی ارزش را هم دارند،حق تحصیل خارج از کشور برای فرزندان شان را دارند، حق اوقات فراعت فرزندانشان را دارند اما مردم باید سختی بکشند.
چون دولت دچار کمبود بودجه است. و دولت می خواهد کسری بودجه را با افزایش هزینه ها و مالیات ها از جیب مردم بگیرد چون قبلا گفته اند ما متوجه نشدیم.
گفتند: مردم نباید دست به سوی دولت دراز کنند ما باید کار را به آنجا برسانیم که دولت به سوی مردم دست دراز کند،دولت در جیب مردم دست بگذارد که امروز به آنجا رسیدیم.
در همین انتخابات اخیر مگر نگفته بودند که چه کسی گفته ما یارانه ها را می خواهیم حذف کنیم، ما نمی خواهیم یارانه ها را حذف کنیم،حتی یارانه های افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی را سه برابر کردند گفتند ما اگر می خواستیم حذف کنیم چرا سه برابر کردیم برای یک ماه و دو ماه این کار را کردند و بعد پیامک دادند آنهایی که یارانه هایشان حذف شده ما می خواهیم یارنه هایشان را وصل کنیم و برگردانیم اما انتخابات که تمام شد رای شان را گرفتند حالا گفتند: یارانه 30 میلیون نفر را می خواهیم حذف کنیم.
این یعنی کلاه گذاشتن سر مردم!
شاید برخی از ثروتمندان نیاز به این یارانه ها نداشتند و ندارند اما بسیاری از مردم ما، با سیلی صورت خودشان را سرخ نگه می دارند.حتی پول آب و برق و گاز را ندارند،حتی افرادی را داریم می آیند و به دفتر مراجعه می کنند،گازشان قطع می شود ما از اداره گاز تقاضا می کنیم قبول کنند که این افراد پول قبض را به اقساط بپردازند این به معنای فقر فراگیر در جامعه است.
درآمد دولت از هدفمندی یارنه ها با افزایش قیمت انرژی و سوخت،بنزین ، گازوئیل و آب و برق و گاز 80 هزار میلیارد در سال 95 بود اما پرداختی به مردم 35 هزار میلیارد بود مابقی این درآمد کجا رفت معلوم نیست. به صندوق ذخیره ارزی هم نرفته است.
45 هزار میلیارد از درآمد هدفمندی یارانه ها معلوم نیست چه شده است ؟ حالا پنجاه درصد بنزین و گازوئیل را می خواهند گران کنند و قیمت پول آب و برق و گاز را افزایش می دهند،عوارض و مالیات را بالا می برند بعد مبلغ یارانه ها را به 20 هزار میلیارد کاهش بدهند یعنی 15 هزار میلیارد از قبل کمتر،بقیه این مبلغ چه می شود ،صرف چه می شود مشخص نیست.
دولت یک چیز داشت و آن هم بیمه سلامت بود نسخه بیمه سلامت با 160 قلم داروی اساسی که به آن افتخار می کردند را حذف کردند اما باز می گویند ما برسر عهد خود هستیم. دیگر چه عهدی مانده است؟
مردم نان شب ندارند بخورند می گویند ما می خواهیم گوشت گوزن برسر سفره ایرانی ها بیاوریم.پرورش گوزن به صورت تجاری در ایران را آغاز کردند می گویند ما می خواهیم گوشت گوزن به مردم بدهیم.
این برای مرفهین بی درد است ،همان هایی که گوشت های لاکچری می خورند،گوشت گوساله های ماساژ داده شده کیلویی 700 هزار تومان تا 900 هزار تومان که برای مرفهین بی درد است در تلویزیون ما پخش شده که این زندگی اشرافی است که مردمی هستند گوشت های لاکچری می خورند 700 هزار تومان تا 900 هزار تومان برای یک کلیو گوشت گاو می دهند اما برخی از مردم ما سال تا سال رنگ گوشت را نمی بینند حالا شما می خواهید گوشت گوزن وگوشت لاکچری تولید کنید.
افزایش هزینه های جاری دولت یعنی افزایش ریخت و پاش های دولت است و ادامه رکود و بیکاری و تعطیلی واحدهای تولیدی است یعنی استفاده از حداکثر ظرفیت های داخلی و توجه به کشاورزی،معدن و خودکفایی،خود اتکایی ،حمایت از تولید و توجه به اقتصاد دانش بنیان در این طرح دیده نشده است.
دنبال اقتصاد مقاومتی نیستند،نمی خواهند اقتصاد مقاومتی را پیاده کنند حمایت کارخانه های تولیدی و صنعتی در این بودجه دیده نشده است.
مطلب آخر
حق داشتن محیط زیست و هوای سالم حق شهروندی است. معضل آلودگی هوا در برخی از شهرها نیازمند اقدام جدی مسئولان و دستگاه های کشور است، اکتفای به یکسری از راه کارهای موضعی مثلا تعطیل کردن مراکز آموزشی و محدود کردن تردد خودروها نشان از جدی نگرفتن این مساله و کوتاهی در انجام وظیفه است نباید مسئولین تسلیم این معضل بشوند و اعلام کنند که در دهلی و توکیو و مکزیک هم این معضل وجود دارد بلکه باید راه حل پیدا کنند کشورهایی که این معضل را ندارند بسیار زیاد هستند از تجربیات آنها، از راهکارهای آنها، از دانش و روش آنها استفاده کنید در رفع این بحران کاری بکنید که این مشکل را حل کنید البته ما توقع حل و رفع و دفع سریع این معضل را نداریم اما در چنین معضل بزرگ ملی اقدام همه نهادها و اقدام ملی هماهنگ نیاز است.
اما اینکه برخی از افراد و گروه های حامی دولت از رای به رئیس دولت پشیمان شدند و دست به تضعیف دولت می زنند با همه نقدهایی که به دولت داریم این کار را غیرقابل قبول می دانیم و ان شاءالله به شرط حیات در هفته بعد در این باره سخن خواهیم گفت.