به گزارش پایگاه عدالت خواهان"گنبدکاووس به عنوان یکی از بزرگترین شهرستانهای کشور و با انبوهی از ظرفیتهای مختلف و متعدد همواره به دلایل مختلف از مسیر توسعه و رشد جا مانده است که مهمترین این علتها عدم همراهی همه نیروهای دلسوز در شهرستان برای بیان و ابراز مطالبه به حق مردم بوده است و در طول سالهای متمادی گروهها و احزاب سیاسی مختلف در قالبهای مختلف مانع از انسجام اجتماعی برآمده از وحدت بینظیر اقوام و مذاهب در این شهرستان شدهاند.
شهرستانی که در حوزه وحدت اقوام و مذاهب زبانزد عام و خاص حتی در فراتر از مرزهاست در حوزه ایجاد وفاق و انسجام اجتماعی برای احقاق حق خود همواره درگیر اختلاف سلیقههای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی شده و نتوانسته به آن جایگاه لازم برای مطالبهگری و توسعه شهرستان به اندازه ظرفیت و لیاقتش تکیه بزند.
اما تجربهای در گنبدکاووس در ماههای اخیر کلید خورد که نشان داد برای به دست آوردن حقوق از دست رفته مردمان شرق استان گلستان و برخی بیتوجهیهای تاریخی که بیشترین سهم آن را باید در عدم فهم مشترک در حوزه توسعه میان سیاسیون گنبدی و شرق استان دانست باید دوشادوش یکدیگر و با پرهیز از اختلافات کلان سیاسی در درون جغرافیای شهرستان برای توسعه و پیشرفت گام برداشت، قلم زد و حرکت کرد.
گام نخست در این مسیر را رضا صابری با قدمهایی استوار و امیدوار برداشت و با نگاهی دورنگر از همان ابتدای حضور دوباره بر کرسی مدیریت شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس بر کاهش فاصله و تبعیض میان شرق و غرب استان گلستان تاکید کرد که البته همراهی و نگاه متوازن رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی گلستان نیز در این مسیر پشتوانه حرفها و اقدامات صابری شد.
این نگاه مثبت برای توسعه آموزش پزشکی در گنبدکاووس در نامهها و پیگیریهای متعدد از سوی رضا صابری رسانهای شد و موجبات ایجاد پویشی مردمی و رسانهای در گنبدکاووس را برای ایجاد دانشکده پزشکی در این شهرستان فراهم کرد و موجب شد با وجود گرایش سیاسی اصلاحطلبی او که از سران یکی از احزاب اصلاحطلب استان نیز هست اما به دلیل نگاه توسعهای در شهرستان و فراجناحی در عملکرد اداری، حتی اصولگرایان و فعالان سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و رسانهای جناح مقابل نیز از تصمیم او برای ایجاد دانشکده پزشکی گنبدکاووس حمایت کنند.
اما نقطه عطف مسیر پرتلاطم و پرفرازو نشیب راه اندازی این دانشکده را باید جلسه ای دانست که با حضور همه دلسوزان گنبدکاووس در حوزه بهداشت و درمان فارغ از نگاههای سیاسی، قومیتی و جناحی به میزبانی شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس برگزار شد و در این جلسه از سلیمان عباسی نماینده سابق و اصولگرای گنبدکاووس و مجلس تا نماینده اصلاحطلب فعلی گرفته تا فعالان رسانهای راست و چپ حضوری پرشور داشتند که با عکس یادگاری بر روی پلههای ورودی شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس به پایان رسید.
جلسهای که خروجیاش تصمیمات جدی برای پیگیری این مطالبه جدی مردم گنبدکاووس توسط همه ظرفیتهای موجود شهرستانی، استانی و البته کشوری بود.
ااعضای نظام پزشکی شهرستان گنبدکاووس نیز در اقدامی مسوولانه دوشادوش هم و در اتحادی کمنظیر خود را به دفتر امام جمعه این شهرستان رسانده و در جلسهای صمیمی که کمی هم به طول انجامید ضمن تشریح شرایط منطقه و لزوم تاسیس دانشکده پزشکی در گنبدکاووس از ایشان درخواست کردند تا حمایت خود را از این موضوع اعلام و با استفاده از ظرفیتهای قانونی رایزنیهای لازم را برای تحقق این امر انجام دهند که البته مورد استقبال و موافقت حجتالاسلام محمود ترابی امام جمعه گنبدکاووس قرار گرفت.
پزشکان شرق استان گلستان نیز با درک صحیحی از شرایط منطقه و دور افتادن بالغ بر هشت شهرستان در شرق استان گلستان از امکانات آموزشی حوزه پزشکی با وجود دارا بودن امکانات و شرایط لازم گرد هم آمدند و ضمن اعتراض به عدم توزیع جغرافیایی عادلانه دانشگاههای علوم پزشکی خواستار تاسیس دانشکده علوم پزشکی در گنبدکاووس به عنوان محور آموزش پزشکی در شرق استان شدند.
اما جلسه پزشکان شرق استان گلستان با معاون استاندار و فرماندار ویژه گنبدکاووس که با هدف انتقال مطالبه مردم به نماینده عالی دولت در شرق استان صورت گرفت علاوه بر همراه کردن عبدالقدیر کریمی با این موج برای استیفای حقوق مردم این منطقه موجب شد به پیشنهاد وی هیئت امنایی از افراد پیگیری کننده با عنوان هیئت امنای پویش مردمی تشکیل دانشکده پزشکی در گنبدکاووس تشکیل شود که پزشکانی همچون قربان محمد ایری، نادر صوفیزاده، سید حسن طباطبایی، حمید فزونی، محمدرضا کاظمیان، مهیار کلوی، سلیمان علاقی، رضا صابری، لطیفه نفیسی، بهناز بسکی و محمد مفیدی در این زمره قرار گرفتند.
فرماندار ویژه شهرستان گنبدکاووس در این جلسه با اشاره به دستور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر پیگیری و پافشاری قانونی برای تحقق این دستور و وعده تاکید کرد و از همه دلسوزان حوزه سلامت شهرستان گنبدکاووس و شرق استان گلستان خواست با حفظ انسجام و با کمک نیکوکاران و خیرین تمامی بسترهای لازم را برای ایجاد دانشکده در صورت اعطای محوز صورت دهند.
گام نخست اجرایی را شاید بعد از حضور وزیر در گنبدکاووس و طرح موضوع با وی را باید جلسه مجمع نمایندگان استان گلستان با وزیر بهداشت در گرگان دانست که در کنار درخواستهای سایر نمایندگان استان یکی از مهمترین خواستهها و مطالبات نمایندگان شرق گلستان به راهاندازی دانشکده پزشکی در گنبدکاووس اختصاص یافت.
در گامهای اجرایی و نهایی این ماجرا باید به حضور هفته گذشته رضا صابری و قرهجه طیار در وزارت بهداشت و آموزش پزشکی و دیدار با باقر لاریجانی معاون آموزشی این وزارتخانه اشاره کرد و امیدواریها را برای تحقق مطالبه مردم بیشتر و بیشتر کرد و آنگونه که از فضای صمیمانه جلسه مشاهده میشد گویا نظرات و مجوزهای نهایی این مساله نیز در سراشیبی تصویب قرار گرفته است.
در این میان نامه هوشمندانه نماینده گنبدکاووس به رئیس مجلس شورای اسلامی که از قضا برادر معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است با پاراف و توصیه مساعد علی لاریجانی رئیس مجلس برای محقق شدن خواسته مردم گنبدکاووس همراه شد که قطعا میتواند روند اجرایی این موضوع را تسریع کند.
و حال باید دید که سکانس پایانی این سناریو را چه کسی و با چه تدبیری به روی پرده برده و چگونه به فرجام خواهد رساند که بیشک از دو حالت خارج نیست که حالت نخست توجه به مطالبه به حق مردم و مسوولان شرق استان به ویژه گنبدیها و تاسیس دانشکده علوم پزشکی در این شهرستان است و در حالت دوم تداوم مسیر تبعیضآمیز گذشته و ندیده گرفتن این مطالبات و قطعا زیر سوال رفتن شعار اعتدال و عدالت محوری در دولت تدبیر و امید خواهد بود.
به هر تقدیر این موضوع چه به فرجام مثبتی برسد یا نرسد بدون تردید میتواند به عنوان الگویی بیبدیل برای مدیران و مسوولان گنبدی و البته فعالان سیاسی، فرهنگی و رسانهای این شهرستان باشد که به اثبات برساند توسعه و رشد این سرزمین تاریخی و متمدن تنها و تنها از طریق اتحاد، یکپارچگی و عدم سیاستزدگی در پرداختن به منافع شهرستانی محقق خواهد شد و راهی جز این مردم و مسوولان گنبدکاووس را به سرمنزل مقصود نخواهد رساند.فارس
انتهای پیام