به گزارش پایگاه عدالت خواهان"افروز عطایی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: در جامعه امروزی توجه به فرهنگ حفظ محیط زیست و صنایع دستی و بومی منطقه به عنوان یکی از شاخصه های رشد فرهنگی، در مناطق با بافت جمعیتی بومی و سنتی ضروری است.
وی ادامه داد: به همین منظور با هدف تعالی فرهنگ حفظ محیط زیست بین کودکان و نوجوانان منطقه طرح 'لبخند زمین' طراحی شد تا با بهره گیری از ظرفیت اعضای فعال در کانون و خانواده های آنان در جهت داشتن محیط زیست سالم و احیای صنایع دستی و بومی منطقه تلاش کنیم.
به گفته وی؛ ایجاد محیطی شاد و فرحبخش، پرورش خلاقیت و اندیشه و افزایش همراهی مادران با کودکان از اهداف این طرح است
وی ادامه داد: در این طرح با فراخوان از طریق کودکان و نوجوانان منطقه، مادران و دختران علاقه مند به صنایع دستی جذب و با استفاده از پارچه ها و البسه کهنه و دور ریختنی، سبد های خرید روزانه تولید می کنند تا جلوی گسترش روز افزون استفاده از کیسه های نایلونی گرفته شده و کیسه های پارچه ای ترویج گردد.
عطایی افزود: غنی و زنده بودن نقش ها و رنگ های بکار رفته در پوشاک و پوشش سنتی و بومی زنان و مردان ترکمن به زیبایی این ساخته ها افزوده و نیز فروش این سبدهای سنتی کمک خرجی برای بانوان خواهد بود.
وی ادامه داد که طبق هماهنگی با محیط زیست و میراث فرهنگی، تعداد زنان فعال در طرح لبخند زمین را افزایش دهیم.
به گفته وی؛ در طرح لبخند زمین حدود 15 زن و دختر آموزش دیده با کانون همکاری داشته و سبد های تولیدی با همکاری میراث فرهنگی شهرستان ثبت اصالت می شود.
عطایی همچنین به ثبت لالای ها و اشعار قدیمی ترکمنی که بیشتر در وصف شهدا و مقام وطن است نیز اشاره کرد و گفت: این سروده ها و اشعال سینه به سینه به نسل حاضر رسیده و با همکاری یک عضو هیات علمی دانشگاه آزاد گمیشان این لالایی ها واشعار ساماندهی و جمع آوری می شود.
فعالیت کانون پرورش فکری با هدف ایجاد امکانات لازم جهت رشد و پرورش فکری و ذوقی کودکان و نوجوانان در سال 1344 آغاز شد.
شهرستان گمیشان با 79 هزار نفر جمعیت در شمال غربی استان گلستان و هم مرز با ترکمنستان واقع است و بیشتر مردم آن را ترکمن ها تشکیل می دهند، کانون گمیشان یکهزار و 153عضو دارد.