به گزارش پایگاه عدالت خواهان گلستان "تقی ریاحی ظهر امروز در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی گلستان اظهار داشت: عدم برآورده شدن توقعات ساختاری سبب شده که حضور پژوهش در قالب ساختارها به خصوص در دانشگاهها به عنوان یک کالای لوکس یاد شود و هنوز استنباطها حاکی از آن است که پژوهش یک کار افتخاری، هزینهبر و گران تلقی میشود.
وی با بیان اینکه پژوهش یک الزام و ضرورت است، تصریح کرد: در ساختار و شرایط فعلی جامعه و در سه دهه گذشته، رشد عظیمی را در بسط علمآموزی در کشور داشتیم و خوشبختانه قالب شهرها از دانشگاهها و دانشکدهها تامین شدند و ترکیب جمعیتی دانشآموخته در دل شهرها و روستاها تسری پیدا کرده است و کمتر نقطهای میتوان یافت که دانشآموخته دانشگاهی وجود نداشته باشد.
رشد شاخصهای پژوهشی مطلوب نیست
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان افزود: باید بررسی شود به تبع سه دهه رشد روزافزون در بحث علمآموزی آیا در زمینه تولید علم و فناوری توانستهایم به همان پایاپای و آنچه در خور و شان این ساختار بوده، موفق عمل کنیم.
ریاحی بیان داشت: بررسیها نشان میدهد با وجود تمام اتفاقاتی که در دانشگاه در حوزه نشر، مقالات و ... ایجاد شده و نیز شدت یافتن ساختار توسعهای اما هنوز به تبع این توسعه، در شاخصهای پژوهشی به عدد و رقم خوبی نرسیدهایم.
وی در خصوص تبدیل شدن پژوهش به کالایی لوکس در دانشگاهها خاطرنشان کرد: این مسئله به قرابت و از هم گسیختگی مراکز پژوهش تا دل گیرندگان خدمت وجود دارد.
ریاحی متذکر شد: زیبنده است که پژوهشها در رفع مداخلات و آسیبها باشد اما هیچ وقت این فاصله برداشته نشده است و هنوز نتوانستهایم به محیط بقبولانیم که پژوهش یک امر سرمایهگذاری و کاری با ارزش افزوده است.
وی با تاکید بر اینکه پژوهش باید در قالب فروش خدمت ارائه شود، یادآور شد: هنوز این واهمه وجود دارد که 1.5 درصد درآمدها در بخش پژوهش هزینه شود البته این مقاومت به واسطه لجاجت نیست بلکه مقاومتی است که هنوز مراکز بهداشتی آن را لمس نکردند.