به گزارش پایگاه عدالت خواهان"«عمر غباش» سفیر امارات در مسکو در گفتگو با گاردین هشدار داد که کشورش به همراه متحدانش (عربستان، بحرین مصر) در حال بررسی اعمال فشارهای اقتصادی بیشتر بر دوحه از جمله کاهش روابط تجاری با کشورهایی هستند که به تجارت خود با قطر ادامه میدهند.
غباش در گفتگو با گادین گفت که «ائتلاف» (امارات، عربستان، بحرین و مصر) نیز مایل هستند که خودشان نیز همچون قطر در معرض رژیمهای نظارتی قرار بگیرند، اینکه اطمینان حاصل شود هیچ شخص کلیدی به صورت محرمانه گروههای افراطی را تأمین مالی نکند».
این سفیر اماراتی که این روزها در لندن به سر میبرد در گفتگو با گاردین گفت که اخراج قطر از شورای همکاری خلیج (فارس) - که اغلب به عنوان یک تحریم محتمل به آن اشاره میشود - «تنها گزینه تحریمی در دسترس نیست».
وی افزود: «موضع آنها (قطری) در هر حال با عضویت در شورای همکاری خلیج (فارس) ناهمخوان است، زیرا این یک سازمان امنیت و دفاع مشترک است. تحریمهای اقتصادی مشخصی در دسترس ما قرار قرار دارد که در حال حاضر در حال بررسی آن هستیم».
به گفته غباش، «یک احتمال میتواند شامل اعمال شرط و شروط بر شرکای تجاریمان و اعلام این مطلب به آنها باشد که اگر خواهان کار کردن با ما هستید، در نتیجه باید یک انتخاب تجاری انجام دهید».
وی گفت: «اگر قطر مایل به پذیرش درخواستهای ما نباشد، گزینه "خداحافظ قطر" است، اینکه دیگر نیازی نداریم که زیر چادر و خرگاه ما باشید».
سفیر امارات در روسیه تأکید کرد که امارات به همراه متحدانش تلاش داشت تا فصلی نوین را در خاورمیانه بگشایند، «بله، ما از قطر خواستههایی داشتیم، اما دانستن این نکته خیلی مهم است که استانداردهای یکسانی را بر خودمان اعمال خواهیم کرد. بنابراین، اگر خواهان نظارت بر تراکنشهای مالی قطر و تأمین تروریسم توسط آن هستیم، ما نیز چنین ایدهای را پذیرا هستیم. این قلدریکردن نیست. این یک تقاضا برای یک استاندارد بالاتر در سرتاسر منطقه است».
وی افزود: «ما از قطر میخواهیم که دست به انتخاب بزند و ما میدانیم که ممکن است راه ایران را برگزینند، و ما مایل هستیم که پیامدهای آن را نیز بپذیرد».
به گفته غباش، «ما چیزی برای مخفیکردن نداریم، بنابراین مایل به مراعات همان استانداردهایی هستیم که از قطر مطالبه کردهایم. غرب به صورت سنتی درباره فقدان شفافیت مالی در این منطقه شکایت داشته است و غرب برای نظارت بر آنچه که (در قطر) رخ میدهد میتواند کار زیادی انجام دهد».
وی همچنین هشدار داد که «ما میتوانیم با اطلاعات بیشتر اوضاع را تشدید کنیم، زیرا ما به دنبال تشدید اوضاع از نظر نظامی نیستیم. این شیوه نگرش ما به موضوع نیست».
غباش در ادامه اذعان کرد: «ما ادعای داشتن آزادی رسانهها را نداریم. ما حامی ایده آزادی رسانه نیستیم. ما درباره مسئولیتپذیری سخن (بیان) صحبت میکنیم. آزادی بیان در جاهای مختلف محدودیتهای مختلفی دارد. بیان (سخن) در این بخش از جهانِ ما یک زمینه خاص خود را دارد، و این زمینه به خاطر کلمات بیان شده میتواند در یک آن، از مسالمتآمیز به خشونت کشیده شود»./تسنیم