پایگاه عدالت خواهان گلستان "به نقل از روابط عمومی شرکت غله و خدمات بازرگانی استان گلستان، سیاوش حسینپور اظهار داشت: افزایش نظارت بر تولیدات کارخانجات آرد گلستان طبق تحقیقات علمی صورت گرفته درجهبندی از لحاظ کیفیت تولید و استانداردسازی کارخانجات آردسازی میتواند از پیش نیازهای اساسی تولید آرد مرغوب و به تبع آن نان کیفی در استان باشد.
وی تصریح کرد: برای آنکه نان با کیفیت به دست مصرفکننده برسد باید واحدهایی که وظیفه تولید آرد را به عهده دارند استانداردهای فنی و بهداشتی مربوطه را رعایت کنند و این امر مستلزم نظارت مستمر بر فعالیت این واحدها است.
حسینپور افزود: در این زمینه میتوان با بهرهگیری از روشهایی کارآمد و به روز برای ایجاد رقابت در تولید کمی و کیفی آرد در استان فعالیت کرد.
عضو هیئت مدیره شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور خاطرنشان کرد: قبل از اجرای قانون هدفمندی یارانهها، نرخ آسیابانی براساس درجهبندی کارخانجات آرد تعیین میشد و کارخانجات مطابق با درجهای که کسب میکردند دستمزد فعالیت (آسیابانی) دریافت میکردند اما با اجرای این قانون، پیشرفت قابل ملاحظهای در افزایش کیفیت محصولات تولیدی واحدهای آسیابانی مشاهده نشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر بحث درجهبندی کیفی کارخانجات آردسازی با رویکردی متفاوت و با هدف تعیین سهمیه گندم کارخانجات با جدیت از سوی شرکت غله گلستان دنبال میشود.
حسینپور افزود: در راستای اجرایی کردن سیاستهای ابلاغی از سوی شرکت بازرگانی دولتی ایران به عنوان ناظر فعال در امر بهبود کیفیت آرد و نان کشور، شرکت غله گلستان در تلاش است تا با استفاده از تمامی ظرفیتهای خود بر نحوه مصرف گندم و تولید آرد در کارخانجات آردسازی استان نظارت دقیقی داشته باشد.
وی گفت: این شرکت درجهبندی کارخانجات آرد را با هدف ایجاد رقابت در تولید در دستور کار خود قرار داده است و با ایجاد هماهنگیهای لازم در سطح استان نسبت به فعال کردن کمیته ارزیابی و درجهبندی اقدام کرده است.
حسینپور یادآور شد: تیم کارشناسی متشکل از نمایندگان شرکت غله و خدمات بازرگانی گلستان، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل استاندارد و انجمن صنفی کارخانجات آرد استان از کارخانجات آردسازی در گلستان بازدید به عمل آورده و براساس دستورالعملهای مرکز پژوهشهای غلات، کارخانجات را براساس شش شاخص درجهبندی کرده که شاخصهایی همچون نیروی انسانی آموزش دیده، آزمایشگاه فعال، وضعیت بهداشتی، تجهیزات بوجاری، امکانات ذخیرهسازی و کیفیت محصول تولیدی در زمره این بازدیدهاست.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان گلستان خاطرنشان کرد: بر همین اساس کارخانجات آردسازی استان گلستان در چهار گروه طبقهبندی شده و طبق تدابیر اتخاذ شده در این زمینه از نتایج درجهبندی در نظام تعیین مقدار گندم تخصیصی استفاده خواهد شد.