به گزارش پایگاه عدالت خواهان" احمد شریف روز یکشنبه در خصوص سخنان مدیرکل سیاسی وزارت کشور مبنی بر اینکه در قانون جدید فعالیت احزاب فرصت حیات از احزاب ضعیف، پرحاشیه و مساله دار گرفته خواهد شد اظهار داشت: گفت: این که آقای رضازاده از واژه احزاب مساله دار و پرحاشیه استفاده کرده است این واژه را صحیح نمی دانم ولی گمان می کنم اشاره ایشان به احزابی است که صرفا مبادرت به اخذ پروانه کردند و فقط تعداد آمار آنها در صحبت های حزبی لحاظ می شود که باعث می شود آشفتگی در فضای سیاسی کشور به وجود بیاید.
دبیرکل حزب همبستگی دانش آموختگان ایران اسلامی ادامه داد: اگر قرار باشد که این امر ساماندهی پیدا کند خیلی خوب است ولی از طرف دیگر ما در طول سالیان اخیر حاشیه ای در فعالیت احزاب ندیدیم و احزاب در ایران بقدری نحیف و لاغر و به خصوص از لحاظ مالی ضعیف هستند که قدرتی در ایجاد دفاتر جدید وگسترش فعالیت خود ندارند.
عضو هیات رییسه خانه احزاب ایران با اشاره به اینکه شورای مرکزی خانه احزاب در چند جلسه در باره قانون جدید احزاب بحث و بررسی داشته است گفت: در این بحث ها به این نتیجه رسیدیم که قانون جدید انتظارات احزاب را به هیچ عنوان برآورده نکرده است و در برخی موارد هم حتی محدودیت هایی را برای فعالیت آنها نسبت به قانونی که در سال 1360 تصویب شده وضع کرده است.
این عضو هیات رییسه خانه احزاب ایران یادآور شد: البته از طرف دیگر واقعا تعدد زیاد احزاب ضعیف باعث شده است که اثربخشی لازم را در جامعه نداشته باشند. اگر ما در کشور تعداد محدودی احزاب توانمند داشته باشیم، تشکل ها جایگاه واقعی خود را در جامعه پیدا خواهند کرد.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم دولت و وزارت کشور به عنوان متولی فعالیت های سیاسی کم کاری کرده اند چرا که همانطور که در قانون فعالیت احزاب آمده باید به احزاب کشور یارانه تعلق بگیرد اما هیچ کدام از احزاب یک ریال هم از این ناحیه کمک نگرفتند و حتی خانه احزاب هم به عنوان تنها تشکل صنفی احزاب از کمک های دولتی بی بهره بوده است.
شریف تاکید کرد: تنها راه برون رفت از شرایط کنونی و قانونمند و نظام مند شدن فعالیت های سیاسی تشکل هایی سیاسی، تقویت احزاب است .
محمدامین رضا زاده، مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور روز گذشته در گفتوگو با خانه ملت ضربالاجل 14 آذر را برای انطباق تشکل ها با قانون جدید فعالیت احزاب تعیین کرد و گفت: قانون جدید سبب تقویت احزاب می شود و فرصت حیات از احزاب ضعیف، پرحاشیه و مساله دار را می گیرد.
به گفته وی، بر اساس قانون جدید فعالیت احزاب ، از زمان ابلاغ این قانون، احزاب و تشکل هایی که سابق بر این مجوز گرفته اند یکسال مهلت دارند اساسنامه و مرامنامه خود را با قانون جدید تطبیق دهند. همچنین کنگره های احزاب ملی باید با حضور بیش از 300 نفر تشکیل شود و احزاب باید در 10 تا 12 استان دفتر داشته باشند./ایرنا
انتهای پیام/