21 آبان 1398 اخبار روز سیاسی - - اخبار روز گلستان ،

بخشی از نطق های آتشین عبدالحسین ناصری نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس هشتم

ناصری گفت: ضمن تشكر از زحمات بي‌شائبه رئيس‌جمهور محترم در استان گلستان در سفرهاي استاني، متأسفانه اين استان علي‌رغم تمامي پتانسيل‌هاي بالقوه‌اي كه دارد، هنوز در بسياري از شاخص‌هاي توسعه در رتبه‌هاي آخر قرار گرفته، من‌جمله از نظر شاخص‌ بيكاري متأسفانه در رتبه (29) قرار دارد  بخشی از نطق های آتشین عبدالحسین ناصری نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس هشتم

آنچه می خوانید بخشی از نطق های عبدالحسین ناصری نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس هشتم میباشد

نطق‌هاي قبل از دستور

جلسه 42

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

با درود به ارواح طيبه تمامي شهداء و صلحاء بويژه ارواح مطهر شهداي جنگ تحميلي و علي‌الخصوص امام شهيدان (رضوان‌الله ‌تعالي‌عليه) و سلام به پيشگاه تمامي فرزانگان، عالمان و خادمان واقعي نوع بشر، بويژه آنان كه در راه اعتلاي كلمه‌ الله و اسلام ناب قدم برمي‌دارند و در صدر همه آنها رهبر فرزانه‌مان.

ولادت با سعادت هشتمين خورشيد آسمان ولايت و امامت، فخر زمين و زمان، عالم آل محمد، حضرت علي‌ بن موسي‌الرضا (عليه‌السلام) را به تمامي مسلمين جهان تبريك و تهنيت عرض مي‌نمايم و از مردم مؤمن، متعهد و پرتلاش حوزه انتخابيه گرگان و آق‌قلا كه براي دومين بار اينجانب را لايق خدمتگزاري خود دانسته و علي‌رغم تمامي شيطنتها، بر عقيده خود پاي فشردند، صميمانه تشكر مي‌نمايم.

نمايندگان محترم! مجلس هشتم در حالي فعاليت خود را آغاز نمود كه از عمر پر بركت اين نظام مقدس حدود (30) سال سپري گشته و در اين مدت هميشه شاهد توطئه‌هاي گوناگون استكبار جهاني به سركردگي آمريكا و هم‌پيمانان آن بوده‌ايم و اگر نبود اتحاد بي‌نظير بين تمامي اديان، مذاهب و اقوام، در سايه وحدت كلمه و رهبريهاي آن پير سفركرده و پس از آن رهبر فرزانه‌مان، امروز مطمئناً شاهد اين شكوفايي و سربلندي كشورمان نبوديم. توطئه‌اي كه هميشه وجود داشته و هر بار با شكلي خود را نشان مي‌دهد و توسط دشمنان كينه‌توز و بعضاً‌ دوستان نادان به بهانه‌هاي مختلف به اين طبل كوفته مي‌شود كه يك نمونه آن را در ماههاي اخير در مخدوش كردن چهره خدوم مجلس هشتم كه با توان مضاعف پاي در عرصه خدمت گذاشته است شاهد بوده‌ايم. ولي در نهايت مكر آنها به خودشان باز خواهد گشت چرا كه «و مكروا و مكر الله والله خير الماكرين».

آري عزيزان، مجلس هشتم وظيفه تاريخي بسيار خطيري بعهده دارد و بايد با تمام توان در جهت رفع مشكل آحاد جامعه و بويژه قشر آسيب‌پذير جامعه، قوانين جامع و كاملي تصويب نمايد.

ما طرح تحول اقتصادي را پيش رو داريم و اگر كوچكترين غفلتي در مصوبات آن گردد، چه بسا كه خداي‌ناكرده مشكلات عمده‌اي براي اقشار متوسط و پايين جامعه كه هميشه بعد از عنايات حضرت احديت، بزرگترين پشتيبان كشور هستند ايجاد گردد.

اين مجلس تحريمهاي همه‌جانبه استكبار جهاني را به منظور چشم‌پوشي كشورمان از حقوق مسلم و قطعي خود يعني استفاده صلح‌آميز  از انرژي هسته‌اي پيش رو دارد كه تا امروز همه خدمتگزاران اين نظام مقدس جانانه از آن دفاع نموده‌اند و وظيفه همه ما حمايت و ادامه اين مسير تا حصول به نتيجه نهايي است.

مجلس هشتم شاهد تغييرات سياسي در كشورهاي استكباري است و نيك مي‌داند اين تغييرات هيچ نوع حركت مثبتي در جهت رفع خوي استكباري و ظلم به مردم مستضعف و رنجديده جهان بويژه ملتهاي فلسطين، عراق و افغانستان ايجاد نمي‌كند و رويه سياسي آنها در مورد كشورمان نيز تغيير عمده‌اي نخواهد كرد. پس بر همه ما لازم است كه دامن همت برگيريم و كمربند خدمت را محكم بسته و بر توسن رهوار عقل و خرد در حالي سوار شويم كه جام جهان‌نماي فكر و انديشه نخبگان و عالمان جامعه در دستانمان از كشتي نجات دعاي زاهدان بهره‌مند و از سرچشمه زلال معنويت و توسل به ائمه اطهار سيراب بوده و دم مسيحايي علي زمانمان يارمان باشد.

در خاتمه چند تذكر به مسؤولين محترم نظام به خاطر مشكلات عديده استان گلستان:

1 ـ رياست محترم جمهور: ضمن تشكر از مصوبات بسيار خوب سفرهاي اول و دوم، دستور پيگيري و تسريع انجام مصوبات بويژه در مورد شهرك صنعتي (1000) هكتاري منطقه ويژه گردشگري، پالايشگاه و منطقه ويژه اقتصادي را به مسؤولان مربوطه صادر نمايد تا مشكل عمده اشتغال جوانان استان هرچه سريعتر مرتفع گردد.

2 ـ وزير محترم جهادكشاورزي: رسيدگي عاجل به وضعيت كشاورزان استان كه دچار مشكلات عديده در مراحل مختلف كاشت، داشت و برداشت هستند. خريد تضميني محصولات در فصول مختلف، تخصيص اعتبار بيشتر براي كشاورزان با توجه به مشكل خشكسالي و سرمازدگي محصولات در سال گذشته.

3 ـ وزير محترم آموزش و پرورش:‌ رسيدگي عاجل به وضعيت نگران‌كننده هزاران معلم حق‌التدريس و رفع مشكلات خانواده بزرگ فرهنگيان كشور همچنان كه در زمان رأي اعتماد در اين زمينه قول مساعد داده بودند.

4 ـ وزير محترم مسكن و شهرسازي: تسريع در واگذاري زمين جهت ساخت مسكن مهر و اتمام هرچه سريعتر پروژه بيمارستان (200) تختخوابي گرگان.

5 ـ رياست محترم سازمان تربيت بدني: احداث مكانهاي ورزشي جهت برادران و خواهران در شهرها و روستاهاي استان.

6 ـ وزير محترم امور اقتصادي و دارايي: توجه ويژه به وضعيت بانكهاي استان و خارج نمودن آنها از قانون مصارف و منابع و تصويب پرداخت هرچه سريعتر وام پتروشيمي گلستان. والسلام‌عليكم و رحمه‌الله

 

جلسه 116

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

«شهر رمضان الذي انزل فيه القرآن هدي للناس و بينات من الهدي و الفرقان».

فرارسيدن ماه مبارك رمضان، ماه نزول وحي، گشوده شدن باب رحمت الهي، گسترده شدن بالهاي رحمت افلاكيان بر خاكيان، باز شدن درهاي جنت و بسته شدن درهاي جهنم، ماه غفران، استغفار و توبه را به همه مسلمين جهان و بويژه هموطنان عزيز تبريك و تهنيت عرض مي‌نمايم. همچنين فرارسيدن هفته دولت و عروج خونين دو كبوتر عاشق و خدمتگزار رجايي و باهنر را گرامي داشته و براي آن عزيزان سفر كرده علو درجات و براي همه خدمتگزاران واقعي ملت توفيق ادامه راه آن بزرگواران را آرزومندم.

نمايندگان محترم! وقايع بعد از انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري مسائلي را براي همه ما بوضوح روشن نمود و آن كينه ديرينه استكبار جهاني و همچنين استعمارگر پير از نظام اسلامي است. هر چند كه در ماههاي بعد از روي كار آمدن اوباما زمزمه ذوب شدن يخهاي روابط آن كشور با نظام اسلامي‌مان به گوش مي‌رسيد و بعضي از افراد ساده‌لوح نيز در داخل بدان اميد بسته بودند ولي بنا به فرمايش حضرت امام (رضوان‌الله تعالي ‌عليه) كه آمريكا شيطان بزرگ است و همچنين توصيه‌هاي رهبر معظم انقلاب مبني بر هوشياري در مقابل اين شيطان، دوباره صدق گفته‌هاي اين بزرگواران بر همه ملت و جهانيان بوضوح روشن شد و هوشياري هر چه بيشتر تمامي دست‌اندركاران و خدمتگزاران اين ملت را مي‌طلبد.

بر همه ما از رئيس‌جمهور محترم گرفته تا ساير دست‌اندركاران قوه مجريه و همچنين قواي مقننه و قضاييه كه اين فرمايشات را آويزه گوش كنيم و بكار بنديم. در اين بين هر چه مسوؤليت‌مان در اين نظام بيشتر باشد وظيفه اطاعت و فرمانبرداري ما از رهبر معظم انقلاب بيشتر خواهد بود و همه ما بايد بدانيم كه حضور (40) ميليوني مردم در پاي صندوقهاي رأي در اصل رأي به نظام مقدس جمهوري اسلامي و اطاعت از فرامين رهبر معظم انقلاب بوده است.

ضمن تبريك به حضرت آيت‌الله لاريجاني رياست جديد قوه قضاييه از نامبرده مي‌خواهم كه مشكل زندانيان را به طور جدي در دستور كار قرار داده و بجز عاملين و محركين اغتشاشات بعد از انتخابات، دستور آزادي هر چه سريعتر ساير زندانيان را صادر نمايد و در صورت اجحاف به بيگناهان حادثه نسبت به افراد خاطي برخورد و جبران خسارت وارد آمده به آنها را صادر فرمايند.

با توجه به معرفي وزراء از سوي رئيس‌جمهور محترم به مجلس شوراي اسلامي از همه همكاران محترم مي‌خواهم كه برنامه‌هاي كاري و توانمنديهاي تك‌تك وزراء را به دور از بحثهاي جانبي بررسي و تنها به حفظ مصالح نظام، انقلاب، پيشرفت و توسعه هر چه بيشتر كشور در اين انتخاب همچنان كه هميشه توجه داشته‌اند اين بار نيز توجه داشته باشند و به نحو احسن عمل نمايند.

اما مشكلات حوزه انتخابيه؛

ضمن تشكر از مصوبات خوب سفرهاي اول و دوم رئيس‌جمهور محترم به استان گلستان متأسفانه روند اجراء بعضي از اين طرحها بويژه پالايشگاه، مناطق نمونه گردشگري، پرورش ماهيان خاوياري، پارك علم و فناوري، دانشگاه، و پروژه‌هاي آبي، خاكي بسيار كند بوده كه توجه هر چه بيشتر رئيس‌جمهور عزيز را مي‌طلبد تا مشكل حاد استان يعني بيكاري كه هميشه در مورد آن آمارهاي غلط و كذب منتشر مي‌شود كم گردد.

با تقدير از تلاشهاي مديرعامل محترم شركت پتروشيمي ايران در پيگيري مسائل مربوط به پتروشيمي گلستان از وزير محترم اقتصاد و رؤساي بانكهاي مركزي و ملي خواهان تسريع در تخصيص اعتبار ارزي اين پروژه مهم هستيم.

(در اين هنگام آقاي علي اردشيرلاريجاني رياست جلسه را بعهده گرفتند)

از رئيس محترم جمهور و وزير جهادكشاورزي دولت دهم مي‌خواهم طرح جامع كشاورزي در استان گلستان را در دستور كار قرار دهند تا بيش از اين كشاورزان عزيزمان شاهد بي‌توجهي نبوده، از سويي مدام قيمتهاي بعضي از مواد اوليه چون بذر، سم، كود افزايش يابد در صورتي كه در قيمت محصولات كشاورزي تغيير چنداني مشاهده نمي‌شود.

از رئيس محترم جمهور خواستار پيگيري جدي دو موضوع ذيل مي‌باشم:

1 ـ دستور توقف بخشنامه ادغام مدارس راهنمايي دخترانه و پسرانه به بهانه تعداد كم دانش‌آموزان در بعضي مناطق.

2 ـ دستور رسيدگي عاجل به وضعيت اسفبار (1500) عضو تعاوني‌هاي مسكن:

1 ـ تعاوني مسكن نيروي انتظامي خدمتگزار.

2 ـ تعاوني مسكن صفائيه كشاورزي كه مربوط به پرسنل جهاد كشاورزي است.

3 ـ تعاوني مسكن كارمندان دولت كردكوي.

4 ـ تعاوني مسكن فازهاي (1) و (2) فرهنگيان پرتلاش استان.

 5 ـ تعاوني مسكن كاركنان دلسوز مزرعه نمونه ارتش در شهرستان گرگان كه در منطقه هزار پيچ به آنها زمين واگذار ولي بعد از گذشت (20) سال اين عزيزان هنوز بين نهادهايي چون استانداري، مسكن و شهرسازي و شهرداري گرگان در حال رفت و آمد بي‌نتيجه هستند و بعضي نيز سراي آخرت را به سراي دنيا برگزيدند.

در خاتمه از تمامي مردم فهيم، آگاه و هميشه در صحنه شهر دارالمؤمنين گرگان چه بخش مركزي و چه بخش بهاران كه شهري همچون سرخنكلا را كه مهد پرورش نخبه‌هاي علمي است و شهر ورزش دوست آق‌قلا چه بخش مركزي و چه بخش انبار علوم را كه مردمي قانع، مهربان، سختكوش دارد و در حال حاضر طلايه‌دار توسعه استان بوده و پروژه‌‌هايي مثل بزرگترين مزرعه كشاورزي ارتش، پتروشيمي، پالايشگاه، منطقه ويژه اقتصادي شهر صنعتي اترك و كارخانه توليد يد كشور در آن قرار دارد و هميشه با اينجانب نهايت مساعدت و همكاري را داشته‌اند صميمانه سپاسگزارم.

از روحانيون معظم و معزز تشيع و تسنن و همچنين نخبگان علمي و صاحبنظران بنام استان كه تعداد آنها هم كم نيست مي‌خواهم كه حقير را در رفع مشكلات عديده حوزه انتخابيه و نيز وظيفه خطير نمايندگي از دعاي خير و راهنمايي و پيشنهادات ارزنده خود محروم نگردانند. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

 

جلسه 150

عبدالحسين ناصري ـ بسم الله الرحمن الرحيم

ياد و خاطره تمامي شهداء، امام شهداء و بويژه شهداء (16) آذر و روز دانشجو را گرامي مي‌داريم و به ارواح طيبه آنها درود و سلام مي‌فرستم، روزي كه اين دانشجويان با نثار خون پاكشان به تمامي ما و آيندگان پيام دادند كه بايد تا پايان جان به دنبال اهداف عاليه اسلام باشيم و هيچوقت انتظار برخورد مثبت از آمريكا نداشته باشيم زيرا به فرمايش حضرت امام (رضوان‌الله تعالي عليه) و مقام معظم رهبري آمريكا شيطان بزرگ است و هيچوقت بجز اهداف استكباري به دنبال هدف ديگري نيست و نمونه آن را در قطعنامه جديد شوراي حكام عليه حق مسلم ملت ايران شاهد بوديم.

همچنين عيد سعيد غدير را به تمامي مسلمانان و پيروان راستين امير‌المؤمنين علي (عليه‌السلام) تبريك و تهنيت عرض نموده و اميدوارم كه فرهنگ و معرفت غدير در تمامي كشورهاي مسلمان سايه بگستراند. از حضور صميمانه و پرخير و بركت رئيس فرزانه و دانشمند مجلس شوراي اسلامي جناب آقاي دكتر لاريجاني به استان گلستان از طرف تمامي نمايندگان استان در مجلس شوراي اسلامي، استاندار محترم، مسؤولين محترم اجرايي و مردم مؤمن و متعهد استان كمال تشكر و امتنان را دارم و اميدوارم با همان صلابت و جديتي كه در استان در بازديد از پروژه‌هاي مختلف و طرحهاي عمراني در دست اجراء داشتند تمامي توان خود را جهت همكاري با نمايندگان استان بمنظور رفع مشكلات و محروميت‌هاي اين استان بكار گيرند تا سايه محروميت از چهره استان به بركت اجرايي شدن مصوبات سفر رئيس محترم جمهور رخت بربندد. هر چند اين سفر به مذاق بعضي از سايتها خوش نيامد و موجب بداخلاقي‌هاي حرفه‌اي و درج اخبار كذب مبني بر سفر تفريحي رئيس مجلس را مخابره نمودند ولي ما نمايندگان استان در تمامي مراحل اين سفر حضور داشتيم و شاهد بوديم تمامي وقت ايشان صرف شركت در مراسم يادواره‌هاي شهداء، مرحوم آيت الله طاهري و بازديد از پروژه‌هاي عمراني شد. لذا شايسته است مسؤولين امر با چنين سايتهايي كه اخلاق حرفه‌اي را رعايت نمي‌كنند و مغاير فرمايشات مقام عظماي ولايت قدم بر مي‌دارند به طرز شايسته‌اي برخورد قانوني نمايند.

در پايان تذكراتي چند به مسؤولين اجرايي كشور:

1 ـ ضمن تشكر از رياست محترم جمهور درخصوص مصوبات سفرهاي اول و دوم خواستار پيگيري جدي اين مصوبات از جمله تسهيلات پتروشيمي، پالايشگاه، زهكشي (280) هزار هكتار اراضي استان، توسعه و پرورش ماهيان خاوياري، منطقه ويژه اقتصادي و تسريع در احداث راه‌آهن گرگان ـ مشهد هستيم.

2 ـ ضمن تشكر از حضور جناب آقاي دكتر بهبهاني وزير محترم راه و ترابري در استان و شروع عمليات اجرايي راه‌آهن گرگان ـ مشهد كه به دست تواناي رياست محترم مجلس شوراي اسلامي و ايشان كلنگ‌زني شد خواهان تسريع در مورد عمليات اجرايي اين طرح و همچنين كمربندي گرگان و ساير آزادراههاي استان مي‌باشيم.

3 ـ ضمن تشكر از حضور جناب آقاي دكتر خليليان وزير محترم جهادكشاورزي در استان از ايشان مي‌خواهم كشاورزي استان را در اولويت كاري وزارتخانه قرار داده و حمايتهاي جانبي از قبيل سم، كود و بذر كشاورزان را به مقدار كافي افزايش و در اختيار آنها قرار دهد و در زمينه خاويار ضمن آن كه مانع قانوني صادرات آن را رفع مي‌نمايد نسبت به توسعه خاويار پرورشي استان نهايت عنايت را بفرمايند.

4 ـ ضمن تبريك به آقاي دكتر حاجي‌بابايي وزير محترم آموزش و پرورش از ايشان مي‌خواهم علي‌رغم فشردگي كار وزارتخانه رسيدگي به وضعيت اسفبار آموزش و پرورش گلستان و بويژه شهرستان آق‌قلا را در اولويت كاري خود قرار دهد، چرا كه بيم آن مي‌رود كه مديريت ضعيف اين شهرستان موجبات درگيري قومي را فراهم نمايد كه مسؤوليت مستقيم آن بعهده رئيس سازمان آموزش و پرورش استان است.

(در اين هنگام آقاي محمدرضا باهنر رياست جلسه را بعهده گرفتند)

در پايان ضمن تشكر مجدد از رياست محترم مجلس از تمامي مردم خوب، مؤمن و متدين استان بويژه شهر دار‌المؤمنين گرگان كه با استقبال گرم خود از رياست محترم مجلس و حضور در مراسم سالگرد شهداء نوكنده و مرحوم آيت‌الله طاهري رونق خاصي به اين مجالس داده بودند و همچنين مردم خوب، قانع و متدين شهرستان آق‌قلا بي‌نهايت سپاسگزارم. والسلام عليكم و رحمه الله

 

جلسه 206

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

با درود به روح بلند و ملكوتي حضرت امام كه در چهاردهم خردادماه 68 به ملكوت اعلي پيوست. خورشيد فروزاني كه مردم ايران را از ظلمات ستم‌شاهي به نور خدايي هدايت و اين كاروان ظلمت‌زده را از توطئه‌ها و سراشيبي هولناك هلاكت به اوج عزت و سربلندي رساندند و بعد از ايشان نيز هدايت اين مردم سرفراز به دست با كفايت رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه‌اي سپرده شد و در طول اين (21) سال با كمال درايت و هوشياري غافله‌سالار انقلاب آن را به سوي اهداف عاليه به پيش مي‌برد.

سخنان رهبر معظم انقلاب در سالروز ارتحال امام راحل فصل‌الخطالب، منشور هدايت و چراغ راه همه مردم ايران و نشان دهنده وضعيت افراد مختلف در هر پست و مقام مي‌باشد كه با اين معيارها خود را سنجيده و مي‌بينند در چه موقعيتي قرار دارند و اگر خداي‌ناكرده از مسير امام و رهبري فاصله گرفته‌اند، هرچه سريعتر با مردم همراه و به اين خيل عظيم مردم مسلمان و هميشه در صحنه انقلاب اسلامي بپيوندند.

در هفته گذشته شاهد يكي از اقدامات ددمنشانه رژيم صهيونيستي بوديم كه با حمله به كاروان حامل كمكهاي بشردوستانه، تعدادي از افراد را به شهادت رسانده و بقيه را به اسارت درآورد كه اين عمل سبوعانه با سكوت مرگبار قدرتهاي استكباري به ويژه آمريكاي جهانخوار مواجه شد. در تعجبم دولت آمريكا كه از قبول بيانيه صلح‌آميز كشورهاي ايران، برزيل و تركيه سر باز زده و در پي ايجاد محدوديتهاي بيشتر براي برنامه صلح‌آميز هسته‌اي ايران است، در مقابل اين حمله بي‌رحمانه چرا سكوت نموده و دليل آن براي جهانيان چيست؟ كشوري كه خود را هميشه داعيه‌دار صلح و ثبات جهان دارد در مقابل مرگ تدريجي مردم محروم غزه كه در اثر محاصره اقتصادي و دارويي در حال رخ دادن است چه توجيهي براي افكار عمومي جهان و تاريخ دارد؟

و اما مشكلات حوزه انتخابيه:

1 ـ ضمن تشكر از زحمات بي‌شائبه رئيس‌جمهور محترم در استان گلستان در سفرهاي استاني، متأسفانه اين استان علي‌رغم تمامي پتانسيل‌هاي بالقوه‌اي كه دارد، هنوز در بسياري از شاخص‌هاي توسعه در رتبه‌هاي آخر قرار گرفته، من‌جمله از نظر شاخص‌ بيكاري متأسفانه در رتبه (29) قرار دارد كه اگر مصوبات سفرهاي اول و دوم هيأت دولت عملي شود، اميدواريم اين مشكلي كه اكثر خانواده‌هاي گلستاني با آن درگير هستند هرچه سريعتر حل گردد. مصوباتي همچون پتروشيمي، ايجاد پالايشگاه (300) هزار بشكه‌اي، زهكشي (280) هزار هكتار از اراضي، احياء‌ خاويار و پرورش ماهيان خاوياري از جمله اين موارد است كه متأسفانه هنوز عملاً اقدامي صورت نگرفته.

همچنين با توجه به سياست كوچك‌سازي تهران و كشاورزي بودن استان گلستان، خواستار انتقال وزارت جهادكشاورزي به اين استان مي‌باشيم.

2 ـ از رئيس‌جمهور محترم مي‌خواهم ضمن دستور تسريع در پرداخت پول گندم از سوي معاونت محترم برنامه و بودجه به مراجع ذيصلاح، نسبت به تحويل سريع گندم نيز از سوي وزارت بازرگاني دستور مقتضي را صادر نمايند تا كشاورزان عزيز بعد از گذشت ششماه از كاشت محصول، دغدغه‌اي در اين خصوص نداشته باشند.

3 ـ ضمن تشكر از زحمات وزير محترم راه و ترابري، خواستار اجرايي‌شدن سريعتر راه‌آهن گرگان به مشهد مقدس، بازسازي راه‌آهن ساري به گرگان و همچنين كمربندي گرگان مي‌باشم.

4 ـ از جناب آقاي دكتر سعيدلو خواستار توجه جدي به ورزش استان به ويژه در شهرهاي گرگان و آق‌قلا هستم تا مردم ورزش‌دوست اين شهرها كه بارها براي كشور و استان افتخار آفريده‌اند بتوانند از اين امكانات بهره‌مند شوند.

5 ـ از وزير محترم جهادكشاورزي خواهان توجه بيشتر به استان در زمينه‌هاي مختلف كشاورزي، همچون تحويل به موقع بذر، سم و كود به كشاورزان و همچنين احياء پنبه، اين طلاي سفيد استان با تدابير ويژه هستم، چرا كه كشاورزي از اولويتهاي اول استان بوده و صنايع تبديلي مي‌تواند گام مهمي در جهت رفع معضلات بيكاري استان باشد.

در خاتمه از تمامي اقشار زحمتكش استان من‌جمله مسؤولان دلسوز، معلمان عزيز، بازنشستگان فرهيخته، ورزشكاران با نشاط، كارمندان و كارگران سختكوش، دانشگاهيان و كشاورزان زحمتكش و ساير عزيزان كه با همدلي و تفاهم در جهت رفع مشكلات استان مي‌كوشند صميمانه سپاسگزارم. به ويژه از مردم خدا‌جو و هميشه در صحنه شهر دارالمؤمنين گرگان، مردم مرزدار و زحمتكش آق‌قلا، مردم پيشگام در علم و عمل سرخنكلاته، مردم خوب و پرتلاش جلين و همچنين مردم با ايمان و ولايتمدار انبارالوم اعم از علماء، فضلاء و دانشگاهيان كه هميشه در اين مسير سخت راهنما و ياور اينجانب بوده‌اند. والسلام‌عليكم

 

 

جلسه 275

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

«قال رسول الله (صلي‌الله‌عليه‌و‌آله‌و‌سلم): ان الحسين مصباح الهدي و سفينه النجاه».

با گراميداشت ماه محرم ماه پيروزي خون بر شمشير، حق بر باطل و تسليت اين ايام به تمامي مسلمانان و آزاديخواهان جهان و با درود به ارواح طيبه همه شهداء و به ‌ويژه امام شهداء و با سلام خدمت رهبر فرزانه انقلاب و همچنين مردم آگاه و هميشه در صحنه ايران اسلامي و علي‌الخصوص مردم مؤمن، خداجو، بيدار و پيرو ولايت و رهبري شهرهاي گرگان، آق‌قلا، سرخن‌كلاته، جيلين و انبارعلوم كه به فرمان مولا و مقتدايشان حماسه بي‌نظير نهم ديماه سال 88 را همراه با ساير مردم ايران آفريدند و با اين حركت خويش چشم فتنه را كور، توطئه دشمن را نقش بر آب و اطاعت خويش از ولي‌امر مسلمين جهان را به اثبات رساندند.

آري، اين آگاهي و هوشياري باعث شد كه همانند توطئه‌هاي قبل، خواب آشفته استكبار جهاني براي كشور اسلامي‌مان تعبير نشده و مصداق آيه «مكروا و مكر الله و الله خير الماكرين» دامنه اين توطئه دامن خود مستكبران و به ويژه آمريكا و استعمارگر پير انگليس را در بر گرفت.

(در اين هنگام آقاي سيدشهاب‌الدين صدر رياست جلسه را بعهده گرفتند)

كساني كه خود دامنه حكومت بر جهان و مردم را دارند و هر از گاهي نيز مشغول ياوه‌سرايي مي‌شوند كه نمونه آن اظهارات گستاخانه اخير سفير انگليس در كشورمان بود كه ان‌شاءالله با پاسخ كوبنده مجلس مبني بر قطع رابطه با اين كشور نيز دستش را چون آمريكاي جهانخوار از كشور اسلامي‌مان كوتاه خواهيم نمود تا ديگر شاهد فتنه‌گري اين كشورها به صورتهاي مختلف چون درگيري‌هاي قومي، مذهبي و به شهادت رساندن هموطنان‌مان در گوشه و كنار كشور نباشيم.

و اما مطالبي درباره مشكلات حوزه انتخابيه اينجانب و استان گلستان كه بنا به فرمايش مقام معظم رهبري فقر در زير برگ سبز درختان آن پنهان شده.

در اين استان متأسفانه از نظر صنعتي و اقتصادي در رتبه‌هاي آخر كشوري هستيم و معضل اصلي مردم و به ويژه جوانان بيكاري است كه آمار آن بسيار بيشتر از ميانگين كشوري مي‌باشد. همچنين كشاورزان با مشكلات عديده درخصوص تهيه بذر، سم، كود و سوخت موتورهاي آب مواجه بوده و علي‌رغم توجه ويژه دولت، متأسفانه هنوز اين مشكلات كاملاً مرتفع نشده و بيم آن مي‌رود كه اين امر به افزايش آمار بيكاران منجر شود.

لذا ضمن تشكر از رئيس‌جمهور محترم و پرتلاش و تقدير از سفر سوم هيأت محترم دولت به استان گلستان و مصوبات بسيار خوب اين سفر پر خير و بركت، از وي مي‌خواهم كه دستور فرمايند نسبت به اجرايي شدن مصوبات سفرهاي اول و دوم از جمله زهكشي اراضي، احداث هرچه سريعتر تالار بزرگ گرگان و پالايشگاه استان اقدام عاجل به عمل آيد و با توجه به وقوع آتش‌سوزي در جنگلهاي اين استان كه همه‌ساله شاهد آن هستيم، استقرار گروههاي ويژه اطفاء حريق هوايي در اين استان امري كاملاً ضروري است.

در خاتمه چند تذكر و يادآوري به مسؤولين اجرايي كشور:

1 ـ ضمن تشكر از جناب آقاي دكتر بهبهاني وزير راه درخصوص احداث فاز اول كمربندي گرگان، تسريع در انجام ادامه اين كمربندي و همچنين ترميم قطعه راه‌آهن گلوگاه تا گرگان، احداث سريع راه‌آهن گرگان ـ مشهد و گرگان ـ اينچه‌برون كه تكميل‌كننده جاده ابريشم مي‌باشد و همچنين تسريع در توسعه و تجهيز فرودگاه بين‌المللي گرگان را خواهانم.

2 ـ ضمن تشكر از وزير جهادكشاورزي درخصوص عنايت ويژه نامبرده به استان گلستان، خواهان مديريت بهتر در تهيه بذر، سم، كود و سوخت چاههاي كشاورزي بوده تا اين عزيزان نهايت استفاده را از قانون هدفمندسازي يارانه‌ها داشته باشند.

3 ـ ضمن تشكر از وزير محترم مسكن و شهرسازي درخصوص پيگيري مسكن مهر شهرستانهاي گرگان و آق‌قلا، خواهان تسريع در روند ساخت و ساز اين واحدها، تكميل سريع‌تر بيمارستان (200) تختخوابي گرگان و تعيين تكليف تعاوني‌هاي مسكن هزارپيچ گرگان مي‌باشم.

4 ـ از وزير بهداشت و درمان خواهان توجه بيشتر و تجهيز مراكز آموزشي ـ درماني استان، افزايش تختهاي بيمارستاني و رفع كمبود فضاهاي درماني گرگان مي‌باشم.

5 ـ ضمن تقدير از وزير نيرو، خواهان تسريع در انجام پروژه كوتاه‌مدت و بلندمدت تأمين آب آشاميدني گرگان و همچنين سدهاي در دست احداث و مطالعه استان مي‌باشم.

6 ـ ضمن تشكر از تلاشهاي وزير كشور، خواهان توجه بيشتر به ساماندهي رودخانه‌هاي گرگان و زيباسازي اين شهر مي‌باشم.

در خاتمه ضمن تشكر از همه علماء، فضلاء، اساتيد، معلمين، بازاريان، كارمندان، كارگران، دانشجويان و ساير اقشار حوزه انتخابيه خويش كه هميشه كمال همكاري را با اينجانب داشته‌اند، برادرانه مي‌خواهم كه اينجانب را از راهنمايي‌هاي ارزشمندشان بهره‌مند سازند تا بتوانيم استاني آباد كه حداقل مشكلات را دارد در آينده شاهد باشيم. والسلام

 

 

جلسه 372

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله‌ الرحمن الرحيم

حمد و سپاس خداي را كه وعده خويش را در مورد حكومت مستضعفان و به ذلت كشاندن مستكبران جهان در جاي جاي كره خاكي به منصه ظهور گذاشته و با بيداري مستضعفان كه در سالهاي اخير از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي به رهبري آن پير سفر كرده در ايران شروع و هم‌اكنون شاهد بركات آن در تمامي كشورهاي اسلامي تحت حكومت ظالمين و مستكبران هستيم و قيام مردمي در اين كشورها و به خاك ذلت كشاندن حاكمان جور در كشورهايي همچون تونس، مصر و ليبي شروع و ان‌شاءالله در آينده‌اي نه چندان دور در ساير كشورها همچون يمن و بحرين شاهد آن خواهيم بود، همه و همه نشان از تحقق وعده خداوندي است. پس وظيفه ماست كه با اطاعت و پيروي از رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه‌اي كه هميشه كشتي انقلاب را از ميان امواج سهمگين توطئه‌هاي استكباري به سوي ساحل نجات رهبري نموده است به اين حركت الهي سرعت بخشيم و با اين حركتمان چشم اميد همه ملتهاي تحت ستم را كه به انقلاب ما دوخته شده نه تنها به يأس مبدل نمائيم بلكه دو صد چندان كنيم.

پيشاپيش شهادت پنجمين اختر تابناك آسمان امامت و ولايت حضرت باقرالعلوم في‌الدين را به همه مسلمانان جهان تسليت عرض مي‌نمايم. همچنين سالروز سيزده آبان سالروز تبعيد حضرت امام (رضوان‌الله ‌تعالي ‌عليه)، روز دانش‌آموز، تسخير لانه جاسوسي و روز ملي مبارزه با استكبار را گرامي داشته و اميدوارم كه هميشه با تبعيت از فرامين رهبر معظم انقلاب در ادامه راه آنها كوشا باشيم.

در ادامه تذكراتي چند در جهت رفع مشكلات حوزه انتخابيه به مسؤولين محترم اجرايي:

1 ـ ضمن تشكر از رئيس‌جمهور محترم درخصوص مصوبات سفرهاي اول، دوم و سوم استان گلستان، لزوم پيگيري جدي اين مصوبات بويژه درخصوص پالايشگاه، اعطاي تسهيلات پتروشيمي، احداث مراكز پرورش ماهيان خاوياري، زهكشي (280) هزار هكتار از اراضي كشاورزي، تأمين آب شرب گرگان، احداث تالار بزرگ گرگان، مجتمع فرهنگي ـ ورزشي نهارخوران، سالن دوميداني گرگان و سواركاري آق‌قلا، امري اجتناب‌ناپذير مي‌باشد، چرا كه با انجام اين پروژه‌ها (نه مصوب شدن آنها) درآمد سرانه گلستاني‌هاي عزيز كه هم اكنون كمتر از نصف سرانه كشور است و آمار بيكاري در استان به نحو فزاينده‌اي افزايش يافته و بي‌داد مي‌كند به ميزان قابل توجهي كاهش مي‌يابد و توان بانكها جهت پرداخت تسهيلات به افراد به جهت انجام پروژه‌هاي عمراني و صنعتي به نحو زيادي ارتقا مي‌يابد.

2 ـ وزير محترم جهادكشاورزي: رسيدگي به وضعيت كشاورزان كه با مشكلات عديده‌اي از جمله كمبود بذر، كود و سم نامرغوب دست و پنجه نرم مي‌كنند و با توجه به افزايش قيمت سوخت توان رقابت آنها به نحو فزاينده‌اي كاهش يافته است.

ب ـ افزايش قيمت تضميني محصولات كشاورزي از قبيل گندم، جو، كلزا و پنبه كه چندين سال است به نحو مطلوب انجام نگرفته است.

ج ـ رسيدگي به وضعيت اسفبار مرغداري‌هاي استان كه بعضي از اين عزيزان با خطر ورشكستگي روبرو هستند.

د ـ‌ رسيدگي به وضعيت دامداريهاي استان و كمك ويژه جهت حفظ دامها.

ه‍‍ ـ پيگيري بيمه كشاورزان از سوي وزير محترم جهادكشاورزي.

3 ـ وزير محترم راه و شهرسازي: ضمن تشكر از زحمات آقاي نيكزاد، تسريع در انجام پروژه كمربندي گرگان، راه‌آهن گرگان به مشهد مقدس، افزايش اعتبار بزرگراه آق قلا به گنبد، تجهيز فرودگاه بين‌المللي گرگان به وسايل راداري، تسريع در انجام پروژه مسكن مهر گرگان، تامين اعتبار لازم براي زيرساختهاي پروژه‌هاي مسكن مهر استان و اعطاي تسهيلات مسكن مهر به بخش خصوصي.

4 ـ وزير محترم بهداشت و درمان: تسريع در تجهيز بيمارستان شهيد صيادشيرازي گرگان و راه‌اندازي و احداث سريعتر دانشكده داروسازي كه از مصوبات سفر مي‌باشد.

5 ـ وزير محترم آموزش و پرورش: رسيدگي عاجل به وضعيت جذب معلمين خريد خدمت، مربيان دبستاني و پيش دبستاني.

6 ـ وزير محترم نيرو: ضمن تقدير و تشكر از جناب آقاي مهندس نامجو در مورد وضعيت سدهاي بالادست استان گلستان و تكيه بر مواضع كارشناسي ايشان، حمايت قاطع خويش و ساير نمايندگان استان را از اين مواضع عدالتخواهانه و كارشناسانه اعلام و اميدوارم كه با درايت ايشان در مطالعه سدهاي شصت كلاه و بند انحرافي محمدآباد تسريع تا هرچه زودتر مشكل آب شرب گرگان بصورت اساسي حل گردد.

7 ـ وزير كار، تعاون و امور اجتماعي: تسريع در رفع معضل بيكاري استان كه تمامي اقشار و بويژه تحصيلكرده‌هاي استان با نرخ بيكاري دو رقمي از آن رنج مي‌برند، حل مشكلات مراكز فني و حرفه‌اي به منظور حرفه‌آموزي باسوادان و بيسوادان در شهر و روستا براي جذب راحت‌تر در بازار كار و تامين تسهيلات كم‌بهره براي زنان سرپرست خانوار يا بد سرپرست، رسيدگي به وضعيت بازنشستگان عزيز.

8 ـ وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي: تسريع در انجام پروژه تالار بزرگ گرگان كه جزو مصوبات سفر اول مي‌باشد و افزايش يارانه جرايد استان با توجه به نوپا بودن استان.

9 ـ وزير صنعت، معدن و تجارت: استقرار واحدهاي بزرگ صنعتي و اتومبيل‌سازي با توجه به پتانسيل بالاي موجود در استان چه از نظر نيروي كار و چه از نظر فضاي مناسب به منظور رفع معضل بيكاري در استان.

10 ـ ضمن تقدير از وزير محترم كشور درخصوص ارتقاء بخش وشمگير به شهرستان اميدوارم كه اعتبار كافي به ستاد حوادث غير مترقبه استان براي پيشگيري از سيل و همچنين جابجايي روستاهاي در معرض خطر قرار گيرد.

11 ـ ضمن تشكر از وزير محترم ورزش و جوانان در مورد اقدامات خوب وي به منظور بهبود فضاهاي ورزشي و امور مربوط به جوانان كشور، اميدوارم دستور تسريع در اتمام خوابگاه خواهران گرگان، ايجاد استخر استاندارد و پيست دوچرخه‌سواري را در اولويت كاري خويش قرار دهد.

12 ـ از وزير محترم نفت بخاطر شروع عمليات حفاري و اكتشاف نفت و گاز در استان گلستان در ميادين مشترك با تركمنستان صميمانه سپاسگزارم.

در خاتمه جا دارد كه از مردم خوب، مؤمن، پرتلاش، متعهد، دلسوز و ولايتمدار حوزه انتخايبه خويش علي‌الخصوص مردم شهر دارالمومنين گرگان، آق قلا، سرخنكلاه، جلين و انبارعلوم تشكر نموده و اميدوارم كه اين عزيزان از همه اقشار بويژه روحانيت معظم اعم از شيعه و سني، اساتيد، معلمين، كارگران، كشاورزان، بازاريان و اصناف، ورزشكاران و نيروهاي نظامي و انتظامي و علي‌الخصوص جانبازان، خانواده‌هاي معظم شهدا و بازنشستگان عزيز كه هميشه اين حقير را در مسير انجام خدمت ياري نموده‌اند از ارائه راهنمائيهاي خود دريغ نورزيده تا ان‌شاء‌الله بتوانيم آينده‌اي خوب را براي مردم استان و بويژه حوزه انتخابيه حقير شاهد باشيم.

 

 

 

 

تذكرات به مسؤولين اجرايي كشور

 

 

جلسه 18

ـ به وزير محترم جهادكشاورزي درخصوص تسريع در پرداخت بدهي سازمان تعاون روستايي به مرغداران و رسيدگي به وضعيت اسفبار دامداران استان گلستان.

 

جلسه 32

ـ به وزير محترم امور خارجه درخصوص رسيدگي به وضعيت اسفبار مسافران به مقصد تركمنستان.

 

جلسه 38

ـ به رئيس‌جمهور محترم درخصوص دستور تسريع در خريد سويا از كشاورزان استان گلستان و تعيين قيمت عادلانه.

 

جلسه 40

ـ به وزير محترم نفت درخصوص تسريع در راه‌اندازي مراكز CNG استان گلستان.

 

 

جلسه 90

ـ به رئيس‌جمهور محترم درخصوص صدور دستور تسريع در تأمين اعتبار براي خريد گندم و كلزا از كشاورزان با توجه به فرارسيدن زمان برداشت.

 

 

جلسه 105

ـ به رئيس جمهور محترم درخصوص دستور رسيدگي به علت كوتاهي و قصور هلال احمر شهرستان نسبت به حادثه سيل مورخ 29/3/1388.

 

جلسه 108

ـ به وزير محترم جهادكشاورزي درخصوص تسريع در اعلام تضمين خريد گوجه فرنگي استان گلستان.

به وزير محترم نيرو درخصوص تسريع در تخصيص اعتبار لازم براي علاج‌بخشي سد وشمگير.

 

 

جلسه 114

ـ به وزير محترم نفت درخصوص تسريع در جابجايي دكل گاز از مسير پرواز هواپيما قبل از وقوع حوادث ناگوار.

 

 

جلسه 115

ـ به وزير محترم جهادكشاورزي درخصوص تسريع در بازگشت قيمت كود به نرخ قبلي آن.

 

 

جلسه 117

ـ به رئيس‌جمهور محترم درخصوص عدم اجراي بيمه‌هاي اجتماعي كارگران ساختماني پس از ششماه از تصويب قانون.

 

 

جلسه 132

ـ آقاي عبدالحسين ناصري نماينده محترم گرگان و آق­قلا به رئيس جمهور محترم درخصوص دستور رسيدگي عاجل به مديريت ضعيف آموزش و پرورش شهرستان آق‌قلا.

 

جلسه 136

ـ به وزراء محترم جهادكشاورزي و بازرگاني درخصوص جلوگيري از واردت بي‌رويه ميوه، نابودي توليد كشاورزي و باغداري كشور.

 

 

جلسه 138

ـ به وزير محترم راه و ترابري درخصوص تسريع در شروع عمليات اجرايي راه‌آهن گرگان به مشهد با توجه به تصويب ماده (32) و تسريع در شروع عمليات اجرايي كمربندي گرگان.

 

 

جلسه 139

ـ به وزير محترم جهادكشاورزي درخصوص جلوگيري از واگذاري خريد سويا به شركت دانه‌هاي روغني.

 

جلسه 153

ـ به وزير محترم جهادكشاورزي درخصوص تأمين بذر گندم كشاورزان استان گلستان و شهرستان علي‌آباد كتول و بخش كمالان.

 

جلسه 155

ـ به وزير محترم راه و ترابري درخصوص تسريع در بازسازي خطوط راه‌آهن ساري ـ گرگان.

 

جلسه 169

ـ به وزير محترم نيرو درخصوص رسيدگي عاجل به وضعيت بحراني سد وشمگير.

 

جلسه 198

ـ به وزير محترم ارتباطات و فناوري اطلاعات درخصوص رسيدگي به ضعف عملكرد مديريت مخابرات استان گلستان.

 

جلسه 210

ـ‌ به وزراء محترم جهادكشاورزي و بازرگاني درخصوص علت عدم پرداخت پول محصول جو و گندم كشاورزان.

 

جلسه 216

ـ به وزير محترم صنايع و معادن درخصوص تسريع در پرداخت حقوق و عيدي كارگران شركت نازنخ قزوين.

 

جلسه 240

ـ به وزير محترم نفت درخصوص مجهز نبودن و استاندارد نبودن جايگاههاي CNG شهر گرگان كه موجب طولاني شدن صف‌هاي خودرو در جايگاهها شده است.

 

جلسه 241

ـ به وزير محترم نيرو درخصوص رسيدگي عاجل به موضوع قبضهاي نجومي برق شهروندان استان گلستان در تابستان و تغيير درجه گرمسير استان از (4) به (3).

 

جلسه 242

ـ به وزير محترم جهادكشاورزي درخصوص لزوم اقدام عاجل جهت افزايش قيمت سوياي تحويلي كشاورزان باتوجه به قيمت تمام شده آن.

 

جلسه 249

ـ‌ به وزير محترم نيرو درخصوص جلوگيري از تصويب طرح احداث سد قردانلو و ساير سدهاي جديد در خراسان شمالي.

 

جلسه 260

ـ به وزير محترم نيرو درخصوص رسيدگي عاجل به قبض‌هاي برق شهروندان گرگاني.

رسيدگي به وضعيت طلب پيمانكاران طرف قرارداد با شركت توزيع نيروي برق گلستان.

تعيين هرچه سريعتر شهرستان گرگان و آق‌قلا و علي‌آبادكتول به عنوان مناطق تابع تعرفه درجه (3) در مصرف برق.

ـ به وزير محترم امور اقتصادي و دارايي درخصوص رسيدگي عاجل به برنامه‌ريزي ستادي وزارتخانه.

 

جلسه 261

ـ به وزراي محترم كشور و جهادكشاورزي درخصوص تسريع در اطفاي حريق سريع جنگل گلستان.

ـ به وزير محترم آموزش و پرورش درخصوص تسريع در تعيين تكليف استخدامي مربيان بهداشتي و نيروهاي خريد خدمتي وزارت آموزش و پرورش و همچنين آموزشياران نهضت سوادآموزي.

 

جلسه 264

ـ به وزير محترم راه و ترابري درخصوص تسريع در لايروبي كانال خزيني درياي خزر.

ـ به وزير محترم خارجه درخصوص رسيدگي به برخورد نامناسب با اتباع ايراني در تركمنستان و موضوع مصادره غيرقانوني خودروهاي ايشان.

 

جلسه 265

ـ به وزراي محترم كشور و جهادكشاورزي درخصوص رسيدگي فوري به آتش‌سوزيهاي مكرر در جنگلهاي گلستان و اطفاي حريق.

 

جلسه 307

ـ به وزير محترم جهادكشاورزي درخصوص تأمين كود سفيد براي كشاورزان استان گلستان.

 

جلسه 317

ـ به وزير محترم جهادكشاورزي درخصوص تسريع در ارائه كود و ساير نهاده‌هاي كشاورزي به كشاورزان استان گلستان و همچنين خريد تضميني شير از دامداران و ارائه سهميه سوخت گازوئيل به كشاورزان استان گلستان به‌ويژه كشاورزان سد وشمگير.

ـ به وزير محترم بازرگاني درخصوص جلوگيري از واردات شير خشك.

 

جلسه 330

ـ به وزير محترم كشور درخصوص ارائه توضيح در خصوص علل عدم اعلام سهميه سوخت كشاورزان استان گلستان.

ـ به وزير محترم جهادكشاورزي درخصوص ارائه توضيح درخصوص علل عدم اعلام سهميه سوخت كشاورزان استان گلستان.

 

جلسه 336

ـ به رئيس‌جمهور محترم درخصوص تسريع در ابلاغ قانون همسان‌سازي حقوق بازنشستگان تأمين اجتماعي.

ـ به وزراي محترم امور اقتصادي و دارايي و بازرگاني درخصوص تسريع در پرداخت بهاي گندم خريداري شده از كشاورزان.

ـ به وزير محترم آموزش و پرورش درخصوص جذب و بكارگيري مربيان پيش‌دبستاني در وزارت آموزش و پرورش.

 

جلسه 341

ـ  به رئيس‌جمهور محترم درخصوص صدور دستور تسريع در پرداخت بهاي گندم خريداري شده از كشاورزان.

 

 

 

جلسه 344

ـ به وزير محترم جهادكشاورزي درخصوص تسريع در رسيدگي به وضعيت توليدكنندگان نهال زيتون در استان گلستان.

ـ به وزير محترم نيرو درخصوص تسريع در حل مشكل آب شرب شهر گرگان.

 

جلسه 350

ـ به وزير محترم نفت درخصوص كاهش بهاي گاز مصرفي در بخش كشاورزي.

 

جلسه 356

ـ به وزراي محترم جهادكشاورزي و علوم تحقيقات و فناوري درخصوص رسيدگي به وضعيت سموم بي‌كيفيت ارائه شده به كشاورزان و رسيدگي به وضعيت نقل و انتقالات دانشجويان در دانشگاه آزاد اسلامي.

ـ به وزير محترم آموزش و پرورش درخصوص تعيين تكليف وضعيت آموزشياران نهضت سوادآموزي و معلمان حق‌التدريس و نيروهاي شركتي وزارت آموزش و پرورش.

 

جلسه 373

ـ به رئيس‌جمهور محترم درخصوص صدور دستور افزايش قيمت خريد تضميني سويا.

 

جلسه 386

ـ به وزير محترم امور اقتصادي و دارايي درخصوص اقدام لازم جهت تسريع در پرداخت تسهيلات به وزارت جهادكشاورزي جهت خريد تضميني محصولات كشاورزي توسط بانك ملي.

 

جلسه 396

ـ به وزير محترم جهادكشاورزي درخصوص تسريع در تأمين كود مورد نياز گندم‌كاران استان گلستان.

 

جلسه 398

ـ  به وزير محترم صنعت، معدن و تجارت توضيح درخصوص علت استخدام غيرقانوني در شركت ايران خودرو.

 

 

 

 

تذكرات آيين‌نامه‌اي/ اخطارهاي قانون اساسي

 

جلسه 13

عبدالحسين ناصري ـ بسم­الله الرحمن الرحيم

ماده (192). جناب آقاي رئيس! ما مشكلي داشتيم درمورد كشاورزان و دامداران‌مان. متأسفانه (6) ماه پيش... (رئيس ـ ماده‌اي كه به آن استناد مي‌فرماييد كدام است؟) ماده (192) كه بايد تذكرات نمايندگان در همان جلسه قرائت شود.

رئيس ـ اين را كه جواب داديم! شما خودتان اطلاع داريد. شما اگر مي‌خواهيد راجع به دامداران صحبت كنيد مانعي ندارد.

ناصري ـ آقاي دكتر! عذرخواهي مي‌كنم، مي‌گويند يك زماني طرف برفهايش در بوم همسايه ريخته بود، تابستان حكم دادند كه جمع كنند. الان اخطارهاي ما اينطوري شده يعني زمانيكه ما اخطار را مي‌دهيم و بعد از يكي، دو ماه اينها گفته مي‌شود، آن اثر خود را ندارد و مشكل دامدار و كشاورز ما را حل نمي‌كند، خواهش من اين است كه به اين موضوع جدي رسيدگي شود.

رئيس ـ عيبي ندارد، من عرض كردم كه ما در هيأت رئيسه هم بحث كرديم، يك خواهشي هم از شما داريم، تذكرات كتبي را كمتر و درموارد حساس بدهيد كه بشود خواند وگرنه اگر هر جلسه (200) تذكر كتبي باشد، خوب ديگر احتياج ندارد ما كار ديگري انجام دهيم، همين تذكرات را مي‌خوانيم. لذا يك كمي ما تلاش مي‌كنيم تذكرات را بيشتر بخوانيم، يكي هم شما لطف كنيد تذكرات كتبي را كمتر بدهيد كه بتوانيم به يك نقطه Optimum برسيم.

 

جلسه 19

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

آقاي رئيس! اخطار قانون اساسي دارم. اصل پنجاهم قانون اساسي: «در جمهوري اسلامي حفاظت محيط زيست كه نسل امروز و نسلهاي بعد بايد در آن حيات اجتماعي رو به رشدي داشته باشند وظيفه عمومي تلقي مي‌گردد. از اين رو فعاليتهاي اقتصادي و غير آن كه با آلودگي محيط زيست يا تخريب غيرقابل جبران آن ملازمه پيدا كند، ممنوع است».

ما در اينجا مي‌آييم و مي‌گوييم قسمتي از پاركها و ميادين و اموال عمومي (اعم از عرصه و اعيان) با عقد قرارداد به اشخاص حقيقي يا حقوقي واگذار بشود. مشخص نكرديم كه اين اموال عمومي چيست؟ آيا فضاهاي سبز را هم شامل مي‌شود؟ پاركها يك بخشي از ريه‌هاي شهر است، ما چطوري مي‌خواهيم اين را به افراد حقيقي و حقوقي واگذار كنيم؟

نايب‌رئيس ـ متشكرم، اخطارتان وارد نيست، شور اول است، در شور دوم مسائلي كه فرموديد مورد بحث قرار خواهد گرفت.

 

جلسه 67

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم‌

تذكر من ماده (160) است، اصل بر عادي‌بودن رسيدگي طرحها و لوايح است بنابراين فوريت آنها بايد مبين ضرورت و يا حالت استثنايي باشد.

ما در اين بحثي كه الان جناب آقاي دهقان فرمايش كردند، هيچ در مورد دوفوريت صحبت نفرمودند فقط ايشان گفتند حالا يكسري قطعات (رئيس ـ پس شما مي‌خواهيد مخالفت كنيد) كوچكي است كه ممكن است افرادي اين را تصرف كرده باشند.

رئيس ـ شما جواب آقاي دهقان را ندهيد. اشكال شما در تذكرتان چيست؟

ناصري ـ‌ در فوريت‌ صحبت نكردند، بايد در فوريت صحبت مي‌كردند.

 

جلسه 134

عبدالحسين ناصري ـ بسم الله الرحمن الرحيم

جناب آقاي رئيس! تذكر من اصول (152) و (153) قانون ‌اساسي در مورد معاهدات و پروتكل‌هاي خارجي است. ما مي‌دانيم در مورد هر كشوري بعضي از محصولات علاوه بر اين كه جنبه‌ صادراتي دارد بحث هويتي دارد، براي كشور ما هم بحثهاي صادراتي مثل پسته و خاويار چنين وضعيتي را دارند. سالهاي متمادي است كه ما خاويار را تحت عنوان مرواريد سياه از كشور صادر مي‌كنيم و بازارهاي بسيار خوب و جايگاه بسيار خوبي در دنيا دارد. بگذريم از اين كه ميزان آن بسيار پايين آمده و در سالجاري حدود (4)، (5/4) تن بيشتر نبوده ولي متأسفانه معاون وزير جهادكشاورزي در (24) و (25) تيرماه آمده و با كشورهاي حاشيه درياي خزر، كشورهاي آسياي ميانه كه تركمنستان، روسيه، قزاقستان و آذربايجان هستند پروتكلي را امضاء كرده مبني بر اين كه خاوريار به مصرف داخلي برسد و صادر نشود.

سؤال من از حضرت‌عالي و همچنين از رئيس‌جمهور محترم اين است كه واقعاً از امضاء اين پروتكل كه انجام شده قبلاً مطلع بودند يا نه، واقعاً چنين اجازه‌اي را دادند يا نه؟ كشورهاي آسياي ميانه كه آمدند اين كار را كردند در ابتداء آمدند بحث خاويار پرورشي خودشان را گسترش دادند،‌ آمدند آن را جايگزين كردند، امروز در بازارهاي صادراتي، خاويار پرورشي روسيه يا ساير كشورهاي آسياي ميانه حضور دارند ولي از كشور ما حضور ندارد. مضافاً بر اين كه خاويار ايران از نظر ميزان مرغوبيت از همه اينها بهتر بوده، علت آن هم اين است كه محل تخم‌ريزي اين ماهيان، خليج گرگان است و تحت عنوان ماهي ايراني شناخته مي‌شود. متأسفانه اين اشتباه بزرگ از سوي مسؤولين جهادكشاورزي انجام شده، از رئيس محترم جمهور، از حضرت‌عالي و ساير دست‌اندركاران و هيأت‌رئيسه مجلس و همچنين كميسيون كشاورزي واقعاً مي‌خواهيم اين موضوع را پيگيري كنند و اگر امكان دارد اجازه بدهند كه ما بتوانيم اين خاويار را صادر كنيم. در حال حاضر حدود (5/4)‌ تن خاويار با توجه به اين كه تاريخ مصرف آن هم مشخص است در انبارهاي ما، در سردخانه‌هاي ما، در عاشوراده وجود دارد و قيمت آن بالغ بر (12) ميليون يورو است. نه ما مي‌توانيم اين را به مصرف داخلي برسانيم و نه مجوز صادرات داريم. خواهش مي‌كنم اين موضوع را پيگيري بفرماييد.

 

جلسه 135

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله‌الرحمن‌الرحيم

جناب آقاي رئيس! ماده (17) به نحو اداره جلسه بنده معترض هستم. در مورد همين بند «الف» ماده (3) كه جناب آقاي محجوب پيشنهاد حذف داد، سه‌، چهار بار تابلو خاموش و روشن شد، اسامي پاك شد. خودم بعنوان مخالف بودم، نفر اول هم بودم، تابلو در آخرين لحظات پاك شد و دوباره اسامي اين پنج بزرگوار جديد آمد و اين خلاف آيين‌نامه است. بهرحال بايد اجازه بدهند افرادي كه ثبت نام كردند افرادي كه اعلام كردند كه به عنوان مخالف يا موافق صحبت كنند اين وقت از آنها گرفته نشود. خواهش من اين است كه به آن توجه بفرماييد.

 

جلسه 136

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله‌الرحمن‌الرحيم

اخطار من اصل (48) قانون اساسي است كه مي‌گويد در بهره‌برداري از منابع طبيعي و استفاده از درآمدهاي ملي در سطح استانها و توزيع فعاليتهاي اقتصادي ميان استانها و مناطق مختلف كشور بايد تبعيض در كار نباشد به طوري كه هر منطقه فراخور نيازها و استعداد و رشد خود سرمايه و امكانات لازم در دسترس داشته باشد.

جناب آقاي رئيس! ما آمديم ميزان حقابه را براساس حوزه آبريز اينجا تعريف مي‌كنيم. ممكن است در يك جا اين آبي كه گير ما مي‌آيد مترمكعبي به فرض (20) تومان باشد، در يكجا ممكن است (200) تومان باشد. اين كشاورزي كه در مرحله دوم قرار دارد، در جايي كه آب مترمكعبي (200) تومان گيرش آمده چه گناهي كرده كه بايد پول اين را بدهد. ما اگر الان بياييم براساس حوزه آبريز عمل كنيم عملاً مي‌آييم مغاير قانون اساسي عمل مي‌كنيم و كشاورزي را بخصوص در بعضي مناطق از بين مي‌بريم. خواهش مي‌كنم به اين نكته توجه بفرماييد.

 

جلسه 136

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

جناب آقاي رئيس! واقعاً متأسفم البته ببخشيد من اين حرف را خدمت حضرت‌عالي مي‌گويم همه ما به قرآن قسم خورديم كه از قانون اساسي دفاع كنيم، اين قانوني را كه ما امروز داريم دفاع مي‌كنيم با اصل سوم، بندهاي (9)، (12)، (13)، اصول (28) و (48) مغايرت آشكار دارد.

در اصل (28) مي‌گويد: «هر كس حق دارد شغلي را كه به آن مايل است و مخالف اسلام و مصالح عمومي و حقوق ديگران نيست برگزيند» در انتها مي‌گويد: «دولت موظف است با رعايت نياز جامعه به مشاغل گوناگون براي همه افراد امكان اشتغال به كار و شرايط مساوي را براي احراز مشاغل ايجاد نمايد» ما الان با تصويب اين قانون عملاً اين تبعيض را قائل مي‌شويم.

جناب آقاي رئيس!‌ ما عملاً خيلي از افراد را با اين قانون از زندگي ساقط مي‌كنيم. خيلي از كشاورزان ما هستند كه واقعاً‌مشكل دارند، (نايب‌رئيس ـ متشكر) اجازه بدهيد كلام منعقد شود خيلي بحث حساسي است. ممكن است ما هزاران نفر را از زندگي ساقط كنيم. بعد از اين عمل جراحي امروز ما خيلي‌ها چشم باز نمي‌كنند. بايد حواس ما باشد تبعيض است. دوستان، نمايندگان اينهمه دارند اخطار مي‌دهند ولي شما حاضر نيستيد رأي‌گيري كنيد، يك رأي‌گيري كنيد ببينيد مجلس چه مي‌گويد اين نهايت امر است. متشكر

 

جلسه 139

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

با عرض سلام و صبح‌بخير خدمت همه نمايندگان محترم. جناب آقاي رئيس! بحثي را كه من داشتم در مورد جلسه قبل بود كه در مورد دهك‌ها صحبت شد. نماينده محترم دولت يك نطق غرايي فرمودند راجع به اينكه ما حدود (18) ميليون خانوار داريم، هر دهكي (1) ميليون و (800) هزار تا (9) ميليون هستند و اينها را دقيق توضيح داد.

در انتهاي جلسه جناب آقاي كامران يك پيشنهادي در مورد دو دهك جامعه داشت و اينكه بياييم اينها را بصورتي تحت پوشش قرار بدهيم، در صحبتهايي كه نماينده دولت فرمودند عيناً فرمايش كردند كه ما نمي‌توانيم دهك‌ها را مشخص كنيم و اين يك بحث بسيار نگران‌كننده‌اي است. ما الان داريم لايحه هدفمند كردن يارانه‌ها را تصويب مي‌كنيم، اگر ما الان نتوانيم اين دهك‌ها را مشخص كنيم و اين را بگذاريم كه بعد از تصويب لايحه و بعد از اعمال اين قانون بخواهيم دنبال اين قضايا برويم تا اين را روشن كنيم، واقعاً بعضي از اقشار آسيب‌پذير ضربات و لطمات جبران‌ناپذيري مي‌خورند. خواهش من از نماينده محترم دولت اين است كه اين را الان شفاف كنند كه آيا اين دهك‌ها مشخص شده‌اند يا نه؟ آيا قابل انفكاك و تفكيك هستند يا نه؟ متشكرم.

 

جلسه 183

عبدالحسين ناصري ـ‌ بسم الله الرحمن الرحيم

تذكر من جناب آقاي رئيس! مواد (17) و (23) است. اولاً امروز خيلي از بزرگواراني كه تذكر دادند اصلاً اسم آنها جزو ليست تذكرات نبود ولي متأسفانه نوبت رعايت نشد.

دبير (دهقاني‌نقندر) ـ آقاي ناصري! چرا اين را مي‌گويند ما يكي، يكي روي اين تذكر دادم و حذف كردم.

ناصري ـ اسامي آنها هست، اسامي آنها هم خدمت شما هست.

رئيس ـ آقاي ناصري! اسامي روي تابلو است، اينجا جلوي روي ايشان، ايشان مسؤول است.

ناصري ـ ليستي را كه ديروز رئيس محترم كميسيون تلفيق توزيع كردند، انتظار ما اين بود كه اگر قرار است تجديد نظر درموارد بشود به همه كميسيونها ابلاغ مي‌شد. ما يك مورد بود كه شب اعلام كرديم، ديروز هم صحبت كرديم دوستان فرمايش كردند كه چون چاپ نشده نمي‌توانيد ولي مي‌آيند حدود (8) بند كه بيش از (20) تا تغيير مربوط به كميسيون عمران قرائت مي‌شود و رئيس محترم كميسيون تلفيق اين را چاپ مي‌كند و در دستور كار مي‌گذارد در حالي كه اگر قراربود اين كار را مي‌كرد بايد به همه كميسيونها اعلام مي‌كرد اگر قلم خوردگي دارند يا از قلم افتاده اعلام كنند تا انجام بشود.

رئيس ـ آقاي دكتر ناصري! در حين بررسي بودجه ممكن است بعضي از رديفها را مجبور بشويم جابجا كنيم. مثلاً فرض كنيم (200) ميليارد ريال همان بند «الف» كه توزيع شده خدمتتان نوشته شده از محل اعتبارات كمك رئيس‌جمهور به اشخاص حقيقي و حقوقي داده شود كه يكي از دوستان پيشنهاد كرده بودند تصويب شد. اينجا منبع آن را جابجا كردند. اين را مصلحت دانستند اين بشود. باز هم به خدمت شما دارد گزارش مي‌شود. شما مي‌توانيد بگوييد اين بند را قبول نداريد و همينطور موارد ديگر، اين از لحاظ آيين‌نامه‌اي به كميسيونها نبايد برود. يعني به تشخيص رئيس مجلس، رئيس جلسه مي‌رود به كميسيون تلفيق اگر موردي بود، ديگر به كميسيونهاي ديگر نخواهد رفت.

ناصري ـ آقاي رئيس! عذرمي‌خواهم منظور من‌ اين نيست، منظور من اين است كه اگر آقاي عبداللهي قرار بود كه اين زحمت را بكشند براي كميسيون عمران اين كار را بكنند به بقيه هم اعلام مي‌كردند. يك جلسه‌اي تشكيل مي‌شد تا ما هم مي‌توانستيم از حق كميسيون دفاع كنيم.

رئيس ـ متشكريم، دستور جلسه را بفرماييد.

 

 

جلسه 183

عبدالحسين ناصري ـ‌ بسم‌الله‌الرحمن‌الرحيم

جناب آقاي دكتر لاريجاني! لطف بفرماييد اگر اين قسمت را دقت بفرماييد خيلي خوب است. با توجه به اينكه ديروز لايحه بودجه تمام شد و حضرت‌عالي اعلام فرموديد. با اين اوصاف اين برگه را ما امروز در كميسيون تلفيق مطرح كرديم. مواردي در آنجا ذكر شد، رأي نياورد كه دوست عزيزمان جناب آقاي حسيني فرمايش كردند. بعضي از موارد مثل بند (9) در دستور كار حضرت‌عالي نيست. آمدند اين را اضافه كردند و اين خلاف است.

 

جلسه 211

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

جناب آقاي رئيس! مشكلات بسيار زيادي كشاورزان ما دارند كه متأسفانه نه‌تنها برطرف نمي‌شود، بلكه روزبه‌روز هم افزايش پيدا مي‌كند. علي‌رغم تأكيدات قبلي مبني بر تأمين اعتبار خريد محصولات كشاورزي و به ويژه گندم متأسفانه اين امر هنوز مغفول مانده و نتوانستند اين كار را بكنند. به معاون محترم رئيس‌جمهور مراجعه مي‌كنيم، مي‌فرمايند ما پول داديم جذب نشده. به وزارت بازرگاني مي‌گويم، مي‌گويند پولي به ما داده نشده. خواهش من اين است اين را پيگيري كنند، به خصوص شخص رئيس‌جمهور محترم، چون كشاورزان دغدغه بسيار زيادي در اين زمينه دارند.

 

جلسه 251

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

ضمن عرض خسته نباشيد خدمت همه همكاران محترم. من هم اخطار اصل (29) قانون اساسي را دارم كه مي‌گويد «برخورداري از تأمين اجتماعي از نظر بازنشستگي، بيكاري، پيري، از كارافتادگي، بي‌سرپرستي، در راه ماندگي، حوادث و سوانح و نياز به خدمات بهداشتي و درماني و مراقبتهاي پزشكي به صورت بيمه و غيره حقي است همگاني». ما در بند «ب» آمده‌ايم و مي‌گوييم «كليه امور تصديگري ارائه خدمات بهداشتي و درماني». خوب، اين شامل چه چيزهايي مي‌شود؟ شامل همه بيمارستانهاي دولتي ما، مراكز خدماتي ما در روستاها و خانه‌هاي بهداشت مي‌شود. الان جايي كه اكثريت مردم فقير و بيچاره مراجعه مي‌كنند كجاست؟ چند درصد از مردم ما كه از نظر وضعيت اقتصادي در سطح پاييني هستند مي‌توانند به بيمارستانهاي خصوصي مراجعه كنند؟ اگر ما بياييم بخش تصديگري يعني بيمارستانها را واگذار كنيم، واقعاً ما چقدر توانسته‌ايم در راه فرامين و فرمايشات مقام معظم رهبري گام برداريم؟ ما همه مدعي هستيم كه مي‌خواهيم فرمايشات حضرت آقا را اجراء كنيم كه اگر كسي بيماري دارد به جز غصه بيمارداري و نگهداري از بيمار، غصه درمان نداشته باشد. واقعاً اگر ما بياييم تصديگري را از وزارت بهداشت بگيريم، مي‌خواهيم به وزارتخانه‌ ديگري بدهيم يا اين را مي‌خواهيم به بخش خصوصي بدهيم؟ لطف بفرماييد اين را توضيح بفرماييد.

 

جلسه 256

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

جناب آقاي رئيس! تذكر ماده (23) آيين‌نامه را داشتم. اگر دوستان لطف بفرمايند كساني كه موافق و مخالف هستند و صرفاً مي‌خواهند تكمه فشار بدهند و صحبت نكنند، اگر اين كار را انجام ندهند فرصت بهتري در اختيار مجلس قرار مي‌گيرد تا ان‌شاءالله بخصوص در مورد اين مباحث كه مباحث اقتصادي است ما بهتر بتوانيم بحث كنيم و به نتيجه برسيم. ضمناً از هيأت‌رئيسه محترم هم مي‌خواهم كه ان‌شاءالله رعايت عدالت و انصاف را بفرمايند.

 

جلسه 261

عبدالحسين ناصري ‌ـ بسم الله الرحمن الرحيم

جناب آقاي رئيس بند «د» ماده (135) مغاير بند (12) اصل سوم قانون اساسي است كه مي‌گويد «پي‌ريزي اقتصاد صحيح و عادلانه بر طبق ضوابط اسلامي جهت ايجاد رفاه و رفع فقر و برطرف ساختن هر نوع محروميت است» و يا در اصل (43) بند (2) مي‌گويد «تأمين شرايط و امكانات كار براي همه به منظور رسيدن به اشتغال كامل و قرار دادن وسائل كار در اختيار همه كساني كه قادر به كار هستند ولي وسائل كار ندارند» ما در طرحهاي زودبازدهي كه اين همه دولت روي آن مانور مي‌دهد بسياري از اينها در همين مرحله دامداري‌هاي كوچك انجام شد. خيلي افراد آمدند دامهاي (5) رأسي به فرض مي‌گويم (10) رأسي... (‌نايب‌رئيس ـ الان اخطار حضرت‌عالي چيست؟) اخطار اين است كه مغاير بند (2) اصل (43) قانون اساسي است (نايب‌رئيس ـ چرا مغاير است؟) ما ايجاد شغل كرديم الان مي‌گوييم اين دام مازاد را از مرتع خارج كنيم، يعني چه؟ يعني از اين كشاورز و دامدار خرده‌پا اين را بگيريم و بدهيم به دست آن آقاي پولداري كه مي‌تواند صنعتي راه بياندازد. اين خلاف صريح قانون اساسي است.

 

جلسه 262

عبدالحسين ناصري ـ بسم الله الرحمن الرحيم

جناب آقاي رئيس اخطار قانون اساسي من بحث رفع تبعيضات ناروا است كه در ماده (143) مكرر (2) آورديم كه فقط در مناطق كمتر توسعه يافته بيايد و امور تأمين آب، راه، برق، گاز و تلفن انجام بشود و بقيه جاها نشود در حالي‌كه بسياري از شهركهاي صنعتي را كه در كشور وجود دارد در مناطق كمتر توسعه يافته نيست بلكه در مناطق توسعه يافته است و اگر كمتر توسعه يافته بوده با وجود اين شهركهاي صنعتي اينها به توسعه يافته تبديل شده‌اند اگر ما بياييم اين قانون را الان مصوب كنيم عملاً چيزي را كه در كشور اتفاق مي‌افتد بسياري از شهركهاي صنعتي ما از اين امكانات نمي‌توانند استفاده كنند و اينها بلااستفاده مي‌‌مانند. لذا خواهش من اين است كه اين اخطار را اگر تشخيص مي‌دهيد درست است اين را به رأي بگذاريد تا دوستان اظهارنظر بفرمايند.

 

جلسه 269

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

با عرض خسته نباشيد، اخطار من بندهاي (9) و (12) اصل (3)، اصول (22) و (33) قانون اساسي است. در ماده (125) كه ما احداث هرگونه مستحدثات را ممنوع كرديم، يك كار درستي است ولي اگر ما به ‌ويژه نيروگاه اتمي بوشهر را نگاه كنيم به ‌ويژه، تعداد زيادي از عزيزان آنجا سكونت دارند، اتفاقاً كميسيون شوراها و سياست داخلي از آنجا بازديد كرد، اينها (32) سال است كه بلاتكليف هستند، لااقل ما كه در اينجا داريم برنامه پنجم را تصويب مي‌كنيم، تكليف اين عزيزان را مشخص كنيم، اينها (32) سال است دارند آنجا زندگي مي‌كنند، نه وضعيت مالكيتشان مشخص است، نه از آنها خريداري مي‌شود، نه اينها مي‌توانند بفروشند، بلاتكليف هستند و اين مغاير قانون اساسي است. لااقل ما در اينجا اين را ذكر كنيم، دولت بايد تكليف اينها را روشن كند. اينها كه نمي‌توانند در آنجا به زندگي ادامه بدهند، پس دولت بايد خريداري كند. او را مكلف كنيم كه در اين پنجسال خريد بشود وگرنه همه موافق هستند كه انرژي صلح‌آميز هسته‌اي ادامه داشته باشد و همه بخصوص مجلس با تمام قوا ايستاده است. ولي درست نيست كه وضعيت مالكيت يك تعداد از هموطنان ما بلاتكليف باشد.

نايب‌رئيس ـ تشكر مي‌كنيم. ان‌شاءالله اين تذكر را مسؤولين ذي‌ربط مورد توجه قرار مي‌دهند.

 

جلسه 276

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

جناب آقاي رئيس! من اخطار بند (9) ماده (3) رفع تبعيضات ناروا و همچنين اصل (28) قانون اساسي را دارم كه مي‌گويد: «هر كس حق دارد شغلي را كه بدان مايل است و مخالف اسلام و مصالح عمومي و حقوق ديگران نيست برگزيند. دولت موظف است با رعايت نياز جامعه به مشاغل گوناگون، براي همه افراد امكان اشتغال به كار و شرايط مساوي را براي احراز مشاغل ايجاد نمايد».

ما در بند «ب» ماده (17)‌ مي‌گوييم در صورت كسب حد نصاب بند «الف» تا (5) امتياز و حداكثر (30) امتياز به ازاء هر سال خدمت آموزشي يا همكاري آموزشي در وزارت آموزش و پرورش يا نهضت سوادآموزي در صورت تأييد خدمت يا همكاري...

رئيس ـ اينها كه ضابطه قانوني است، اشكالي ندارد.

ناصري ـ جناب آقاي رئيس! مي‌گويد «(5) تا (30)». اين (30) را به چه كسي مي‌دهند؟ (5) را به چه كسي مي‌دهند؟

عملاً به هر كسي كه در اينجا در بخش مصاحبه آشنا و دوستي داشته باشد (30) امتياز تعلق مي‌گيرد و به آن فردي كه كسي را ندارد (5) امتياز مي‌دهند و از دور خارج مي‌شود. ما بايد يك شرايط مساوي را براي افراد قرار بدهيم. يا امتحان باشد، يا شرايط ديگري كه هست بر اساس سال خدمت او باشد، نه اينكه بگوييم كه دست آموزش و پرورش باز است كه از (5) تا (30) امتياز به هر كس كه دوست دارد بدهد. به جاي اينكه به اين صورت باشد كه خداي‌ناكرده حق و حقوق بسياري از افراد ضايع بشود، ما بياييم اين را قانونمند كنيم.

 

جلسه 277

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

جناب آقاي رئيس! خواهش مي‌كنم اين نكته را توجه بفرماييد! اين طرح با ماده واحده‌اي كه ما مطرح كرديم مغايرت دارد. گفته‌‌ايم كه «طرح يك‌فوريتي تبديل سازمانهاي تربيت بدني، ميراث فرهنگي و گردشگري و بنياد شهيد و امور ايثارگران». ما داريم سه وزارتخانه را تأسيس مي‌كنيم نه يكي را و اين مغايرت كامل دارد. الان همه ما در مورد ورزش... (رئيس ـ تذكر شما به چه چيزي است؟) تذكر من اين است كه اين قابل طرح نيست، ماده واحده با... (رئيس ـ مطابق ماده چند داريد تذكر مي‌دهيد؟) ماده (163) را تذكر دارم. اگر شما اينجا را نگاه كنيد، طرحي كه مطرح شده تشكيل سه وزارتخانه است. ولي ماده واحده‌اي را كه كميسيون اجتماعي مطرح كرده يك وزارتخانه را مطرح كرده و راجع به آن دو وزارتخانه چيزي نگفته. اگر ما الان...

رئيس ـ ماده (163) كه ربطي به اين موضوع ندارد.

ناصري ـ چرا ديگر، در مورد طرحهاي يك‌فوريتي است.

رئيس ـ طرح يك‌فوريتي به كميسيون رفته و كميسيون هم مي‌تواند عنوان و هم محتواي آن را عوض كند. اشكال آيين‌نامه‌اي ندارد.

ناصري ـ طرح با آن ماده واحده مغايرت دارد.

رئيس ـ نه، اشكالي ندارد. كميسيون مي‌تواند طرح را محدود كند. اشكال آيين‌نامه‌اي ندارد

 

جلسه 320

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن‌الرحيم

جناب آقاي رئيس! تذكر من ماده (23)‌ است. ما متأسفانه شايد امسال ناكارآمدترين كميسيون تلفيق را داشتيم. با اينكه بيشترين جلسات را داشتيم، اعضاء محترم هيأت رئيسه آنجا كه باب ميلشان نبود سعي كردند آنقدر جلسه را طولاني كنند تا افراد خسته شوند و رأي‌گيري با حداقل آراء انجام شود و آنهايي را هم كه باب ميلشان نبود از دستور كار خارج كردند.

من يك خواهش ديگري هم داشتم. ما يك بحثي را در مورد برقراري مستمري براي فارغ‌التحصيلان يا بيمه بيكاري فارغ‌التحصيلان داشتيم كه در جلسه با رياست جناب آقاي ابوترابي مطرح شد. ايشان فرمايش كردند كه ما اين را در تلفيق مي‌بريم و حل مي‌كنيم و به اين عنوان از دستور كار خارج شد ولي متأسفانه الان در دستور كار تلفيق نيست. اين را هم دستور بدهيد كه حتماً و حتماً در دستور كار قرار بگيرد تا حق اين عزيزان ضايع نشود.

رئيس ـ‌ بسيار خوب،‌ خواهش مي‌كنيم از اين تذكرات بگذريد. چون اينها دردي را دوا نمي‌كند. ما هم تا مي‌گوييم بگذريد يكي دست بلند مي‌كند مي‌گويد من هم تذكر دارم ولي همينطور... غالباً مسائلي است كه مربوط به صحن جلسه نيست. راجع به كميسيون تلفيق است، خوب است، بد است. بهرحال اين برادران، دوستان و همكاران خودتان هستند. نشستند تصميم گرفتند. شما مي‌خواهيد تركيبش را عوض كنيد، در آيين‌نامه مختار هستيد مي‌توانيد تركيبش را عوض كنيد. حالا ما في‌الحال نمي‌توانيم كاري بكنيم. اگر اجازه بدهيد برويم راجع به موضوعات... بفرماييد ميل خودتان است ولي بعد ديگر به پيشنهادات نمي‌رسيم بعد گله نكنيد بگوييد چيزي شد. بفرماييد. نه آقايان همين‌طور دست بلند مي‌كنند. فكر مي‌كنند ما نمي‌خواهيم تذكرشان را گوش كنيم. بفرماييد. فقط بدانيد كه بعد براي پيشنهادات فرصت نمي‌كنيد.

 

جلسه 324

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

ضمن خسته نباشيد خدمت هيأت‌رئيسه و نمايندگان محترم، اخطار من اصول (23) و (43) قانون اساسي براساس منع اضرار به غير، در بند (5) اصل (43) و اصل (22)‌ قانون اساسي كه مي‌گويد «حيثيت، جان، مال، حقوق، مسكن و شغل اشخاص از تعرض مصون است».

جناب آقاي رئيس! حدود يكماه قبل از سال جديد، بانك ملي مصوبه‌اي داشت كه براساس اين، تعاوني‌هاي اعتباري منحل اعلام شد. بدون اين كه وضعيت سپرده‌گذاران مشخص بشود. انبوهي از اين سپرده‌گذاران در شعب انواع اين تعاوني‌ها صف كشيدند، از نظر روحي و رواني وضعيت خوبي ندارند اينها توسط بانك مركزي تعيين تكليف نشده كه حالا اگر اين تعاوني اعتباري منحل شد، اينها بروند پولشان را از كجا وصول كنند. به اندازه‌ آنهايي كه تا سقف (5) ميليون تومان سپرده داشتند گفتند مي‌دهيم ولي همانها را هم ندادند و الان واقعاً هزاران نفر در كشور دغدغه اين وضعيت را دارند.

خواهش من از بانك مركزي اين است كه وقتي يك مصوبه‌اي را مي‌گذراند، اول وضعيت مردم را مشخص كند، مردم چه گناهي كردند، اينها مجوز داشتند، زماني كه بردند پولشان را گذاشتند. پس خواهش من اين است كه آن را مشخص كنند.

دوم، الان سه ماه گذشته و وضعيت اين تعاوني‌ها يعني وضعيت اموالشان مشخص نشده، از كجا معلوم كه اينها به نام افراد ديگري ثبت بشود و اين افرادي كه سپرده‌گذار بودند و اين اموال از پول اينها خريداري شده به حق و حقوق خودشان نرسند.

تذكر دوم من در مورد بحث كشاورزي و دامداران است. متأسفانه جهاد كشاورزي و وزارت بازرگاني فكري در مورد واردات بي‌رويه شير خشك انجام ندادند و از اين طريق ضربات بسيار جبران‌ناپذيري به دامداران ما وارد مي‌شود، معمولاً مجبورند اين شير را معدوم كنند يا با قيمت بسيار نازلي از اينها خريداري مي‌شود. تذكرات متعددي داده شده ولي متأسفانه در اين قسمت اقدام مشخص و متقن و معيني انجام نشده است. خواهش مي‌‌كنم در اين مورد حتماً دستورات لازم را بفرماييد.

 

جلسه 378

عبدالحسين ناصري ـ بسمالله الرحمن الرحيم

فرا رسيدن ماه محرم ماه پيروزي خون بر شمشير را به همه مؤمنين و متدينين و به ويژه رهبر معظم انقلاب تسليت عرض مي‌كنم.

جناب‌ آقاي رئيس! يكي از مشكلات عمده‌اي را كه امروز كشاورزان ما با آن مواجه هستند خريد تضميني سويا است. از قيمت آن بگذريم كه پارسال (537) تومان بوده و امسال (570) تومان شده يعني حدود (5)، (6) درصد افزايش قيمت داشته در حالي كه همه ما مي‌دانيم ميزان تورم در كشور چه اندازه بوده و اين عزيزان علي‌رغم افزايش قيمت بذر، كود، سم و سوخت كه با اجراي شدن قانون يارانه‌ها قيمت گازوئيل حدود (10) برابر شد اين عزيزان با چه مشقت و با چه هزينه‌هاي سنگيني اين محصول را عمل آوردند و امروز حدود دو تا سه هفته است كه محصول‌شان توسط جهادكشاورزي و سازمان تعاون روستايي خريداري شده ولي متأسفانه هنوز از معاونت محترم برنامه‌ريزي پولي به وزارت جهاد داده نشده.

من از رئيس‌جمهور محترم مي‌خواهم، همانطوركه بانك‌ها در زمان سررسيد حتي اگر يك روز كشاورز دير كند ديركرد پولش را حساب مي‌كنند و از او مي‌گيرند. امروز ما با چه حقي مي‌آييم محصول را از كشاورز مي‌گيريم ولي (20) روز پول را به او نمي‌دهيم؟ خواهش من از رئيس‌جمهور محترم و جناب‌ آقاي دكتر عزيزي معاونت برنامه‌ريزي اين است كه حتماً روي اين قضيه بحث جدي داشته باشند. از مجلس و حضرت‌عالي مي‌خواهم كه تذكر جدي به ايشان بدهند. واقعاً كشاورزان در مضيقه هستند، پولشان هم زياد نيست در كل استان گلستان، ميزان خريدي را كه پيش‌بيني مي‌شود حدود (15) ميليارد تومان است. اين را سريعتر بدهند پولي را كه قرار است (20) روز ديگر، يكماه ديگر بدهند كه كشاورز مجبور بشود محصولش را به بخش خصوصي بدهد و فردا درگير بشود و نتواند پولش را وصول كند. اين پولي كه قرار است يك‌ماه ديگر، بيست روز ديگر به كشاورز بدهيم آن را امروز بدهيم تا مشكلش‌ حل شود، خيلي ممنونم.

 

جلسه 393

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

جناب آقاي رئيس! صحبت من راجع به قيمت خريد تضميني پنبه و همچنين قيمت خريد تضميني سويا است. متأسفانه با اينكه حدود يك ماه از خريد سويا گذشته هنوز پول كشاورزان عزيز پرداخت نشده. بسياري از اينها به بانك‌ها بدهكارند. رئيس‌جمهور محترم فرمايش كرده بود كه ما اينها را به روز مي‌دهيم ولي متأسفانه يك ماه است كه انجام نشده. قيمت خريد تضميني پنبه كه اعلام شده متأسفانه در استان گلستان يك مقداري پنبه رشد كرده ولي هنوز از قيمت خريد تضميني توسط جهادكشاورزي خبري نيست و دلال‌ها هستند كه وارد بازار پنبه شده‌اند و بسيار پايين‌تر از قيمت اصلي خريد مي‌كنند.

 تذكر من به رئيس‌جمهور محترم اين است كه حتماً و حتماً اين را رعايت كنند. سازمان جهادكشاورزي وارد شود و اين پنبه را خريداري كند و اين مشكل كشاورزان عزيز را كه سم‌شان بي‌كيفيت است، بذري مي‌دهند كه به درد نمي‌خورد، كود هم كه نوبتشان است و يك يا نيم كيسه به آنها مي‌دهند، لااقل آن قيمتي را كه خودشان گذاشته‌اند به آن وفا كنند و بيايند و از كشاورزان عزيز خريداري كنند، متشكرم.

 

 

 

 

بيانات به عنوان پيشنهاددهنده يا طراح

 

جلسه 74

عبدالحسين ناصري ـ بسم الله الرحمن الرحيم

با عرض خسته نباشيد خدمت برادران و خواهران گرامي و نماينده. پيشنهاد بنده در پيوست (2) صفحه (53) است. «به دولت اجازه داده مي‌شود معادل (10) درصد قيمت هر نخ سيگار توليد داخل، (20) درصد قيمت سيگار وارداتي، (20) درصد توتون قليان وارداتي، (20) درصد توتون پيپ و ساير موارد دخاني را افزايش دهد. درآمد حاصل پس از واريز درآمد در رديف (160117) از محل اعتبارات رديف (530000) بصورت زير هزينه گردد». همه ما مستحضر هستيم كه بهرحال مواد دخاني (سيگار و ساير مخلفات) كه در كشور مصرف مي‌شوند (رئيس ـ اين در كميسيون تلفيق تصويب شده؟) تصويب نشده است.

رئيس ـ آقاي قادري! درآمد مربوط به «به دولت اجازه داده مي‌شود (10) درصد قيمت هر نرخ سيگار را در داخل و خارج» تصويب شده است يا خير؟ (قادري ـ خير) بسيار خوب. بهرحال دبير كميسيون بايد اين را بگويد. آقاي ناصري بفرماييد.

ناصري ـ ما همه مي‌دانيم كه بهرحال سيگار و مواد دخاني چه مضراتي دارد و چه مشكلاتي را در جامعه ايجاد مي‌كند، از نظر بيماريهاي مختلف، نظير بيماريهاي قلبي و عروقي، بيماريهاي گوارشي و ساير بيماريهايي را كه در جامعه با اين مواد دخاني در ارتباط هستند مثل سرطان ريه، سل و ساير بيماريها. پيشنهاد بنده اين است كه ما كمك بگيريم از كساني كه واقعاً مي‌آيند هم به سلامت جامعه و هم سلامت خودشان ضرر مي‌زنند مبلغي را گرفته باشيم و صرف اين كارها بكنيم، صرف درمان افرادي كه از اين بيماريها رنج مي‌برند، براي مراكز بهداشتي خودمان، براي آموزش و پرورش خودمان، براي تربيت بدني خودمان هزينه كنيم تا بتوانيم قسمتي از عوارض و مضرات و مشكلاتي را كه در جامعه اين مواد دخاني دارد جلوگيري كنيم و بتوانيم خدمتي به بخش بهداشت و سلامت جامعه داشته باشيم. پيشنهاد بنده اين بود و ان‌شاءالله اميدوارم كه برادران و خواهران به آن رأی بدهند.

 

جلسه 77

عبدالحسين ناصري ـ بسم الله الرحمن الرحيم

نه، جناب آقاي حاجي‌بابايي! پيشنهاد من اين قسمت است كه نيازي به پرداخت يارانه براي واردات بنزين نباشد و در سطر بعدي «هر محل» پاك شود.

رئيس ـ‌ اين همان پيشنهاد قبلي است. اگر اصرار داريد، رأي بگيريم.

ناصري ـ نه آقاي رئيس! «هر محل» نيست اگر اجازه بدهيد توضيح بدهم، ممنون مي‌شوم.

رئيس ـ‌ ببينيد! مطلب همان پيشنهاد قبلي است، مي‌خواهيد بفرماييد كه ما رأي بگيريم.

ناصري ـ پيشنهاد جناب آقاي كواكبيان اين بود كه بگونه‌اي اقدام كند كه نيازي به پرداخت يارانه براي واردات بنزين نباشد. پيشنهاد من قسمتي است كه نيازي به پرداخت يارانه و در سطر بعدي «هر محل» است. «استفاده از هر محل و منابع بودجه». اين قسمت «هر محل» مورد نظر من است.

 

جلسه115

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

در بند (1) شما فرموديد مشمولاني كه مدت غيبت اوليه آنان در زمان صلح تا (3) ماه، در زمان جنگ تا (15) روز باشد، (3) ماه اضافه خدمت و چنانچه مدت غيبت اوليه آنان در زمان صلح بيشتر از (3) ماه و در زمان جنگ بيش از (15) روز باشد به (6) ماه اضافه خدمت تنبيه ميگردند.

جناب آقاي رئيس! ممكن است يك فردي (16) روز غيبت كند و يك فرد ديگر (2) سال، آيا هر دوي اينها (6) ماه بايد تنبيه شوند؟ اين را خواهش مي‌كنم دولت توضيح بدهد به چه صورت اين برنامه محاسبه و اجراء مي‌شود. اين نوعي بي‌عدالتي مي‌شود، خواهش مي‌كنم اين را روشن كنيد.

 

جلسه 179

عبدالحسين ناصري ـ‌ بسم الله الرحمن الرحيم

پيشنهاد پيوست (1) صفحه (23) تقريباً يك سطر به آخر مانده. پيشنهاد اين است كه بعد از مصوب 19/11/64 عبارت «صرفاً در طرحهاي تملك‌دارايي‌هاي سرمايه‌اي هزينه شود». من نظر همكاران محترم را ضمن خسته نباشيد به اين نكته جلب مي‌كنم كه بند «و» كه همان خارج از شمول است تقريباً مبلغ آن (2) هزار ميليارد تومان است و اين معمولاً با توجه به اينكه ديوان محاسبات روي آن اعمال نظر ندارد بيشتر در بخشهاي جاري هزينه مي‌شود. ممكن است خرج دكوراسيون اتاق‌ها بشود، ممكن تعويض مبلمان ادارات بشود و ساير قسمتها.

ما امسال با كاهش شديد بودجه عمراني روبرو هستيم، لذا پيشنهاد من اين بود كه ما اين مبلغ بسيار زيادي را كه در اينجا در بند «و» اختصاص داديم كه بصورت خارج از شمول با تأييد معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور و بدون الزام به رعايت قانون محاسبات عمومي و ساير قوانين و مقررات عمومي كشور بيايد و هزينه بشود، در اينجا تعيين تكليف كنيم كه اين هزينه‌هايي را كه مديران محترم دستگاهها انجام مي‌دهند، صرفاً در طرحهاي تملك دارايي‌ها باشد، به طرحهاي نيمه‌تمامي كه ما در استانها داريم كمكي بشود...

رئيس ـ آقاي ناصري! من متوجه نمي‌شوم معناي اين عبارتي كه شما پيشنهاد كرديد چيست، «صرفاً در طرحهاي تملك دارايي‌هاي سرمايه‌اي هزينه‌اي» يعني چه؟ سرمايه‌اي است يا هزينه‌اي؟

ناصري ـ آن «اي» هزينه‌اي زيادي است، «هزينه شود» درست است.

رئيس ـ «سرمايه‌اي هزينه شود»؟ بعضي از اينها اصلاً اعتبارات هزينه‌اي است و ماهيتاً براي كارهاي پژوهشي است، شما مي‌خواهيد اينها را ببريد براي... اگر اجازه بدهيد رد بشويم، شايد براي اسلام و مسلمين مناسب‌تر باشد!

ناصري ـ حالا هرطور صلاح است، ولي فكر مي‌كنم اگر ما بتوانيم در طرحهاي عمراني اينها را هزينه كنيم بيشتر به نفع اسلام و مسلمين باشد.

 

جلسه 187

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

با سلام و خسته نباشيد به همكاران عزيز. دوستان! ما آنچه را كه در مورد ستادها و تشكلها و شوراها ديديم‌ هميشه اين مدنظر ما بوده كه هر چه قدر اينها گسترده‌تر باشد، امكان تشكيل جلسات دچار بحران مي‌شود و معمولاً انجام نمي‌شود و يا گاهاً...

نايب­رئيس ـ جناب آقاي ناصري! اگر اجازه بفرماييد ما از ميهمانها يك تشكري داشته باشيم، بعد در خدمت حضرت‌عالي باشيم، خيلي عذر مي‌خواهم. آقاي غفوري‌فرد بفرماييد.

دبير (غفوري‌فرد) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

ميهمانان گرامي جلسه علني روز چهارشنبه مورخ 18/1/89:

ـ جمعي از دانشجويان محترم دانشگاه پيام‌نور مركز فريدون‌شهر از استان اصفهان.

ـ دانش‌آموزان محترم و گرامي آموزشگاه دخترانه علوي اسلامي از منطقه (12) تهران.

ـ دانش‌آموزان آموزشگاه دخترانه مرضيه از منطقه (4) تهران.

ـ دانش‌آموزان آموزشگاه دخترانه دانشفر از منطقه (2) تهران.

ـ دانش‌آموزان آموزشگاه پسرانه علم و ايمان از منطقه (4) تهران. ان‌شاءالله هميشه هم از لحاظ علمي و هم از لحاظ ايماني در درجه بسيار بالا باشند.

به همه اين عزيزان كه از راه دور آمدند خيرمقدم عرض مي‌كنيم حضور اين عزيزان را در خانه ملت گرامي مي‌داريم.

نايب­رئيس ـ خيلي متشكر از همه ميهمانان عزيز. جناب آقاي ناصري بفرماييد.

ناصري ـ در اين مورد خدمت نمايندگان محترم توضيح مي‌دادم، هر چه قدر ما بتوانيم تعداد اين ستادها را كم كنيم يا خود ستاد را حذف كنيم، معمولاً بهتر مي‌توانيم در ادارات و در موارد مختلف تصميم‌گيري كنيم. الان يكي از معضلاتي كه اكثر ما با آن درگير هستيم اين است كه مردم مراجعه مي‌كنند به ما، مي‌گوييم كه چرا پيش مسؤول اجرايي نرفتيد، مي‌گويند رفتيم جلسه داشتند. خوب، ما هر چه قدر كه بتوانيم اين جلسات را كمتر كنيم يا تعداد آن را كمتر كنيم، نتيجه بهتر است. آمديم در بند (6) پيشنهاد كرديم كه وزير رفاه و تأمين‌اجتماعي يا نماينده تام‌الاختيار او. جناب آقاي فولادگر فرمايش كردند كه چهار سازمان زيرمجموعه خودِ وزير رفاه است. سازمان بهزيستي، تأمين‌اجتماعي، خدمات‌درماني، بازنشستگان و به نوعي كسي است كه مي‌تواند هماهنگ‌كننده كميته امداد هم باشد.

خوب، ما وقتي كه در بند (6) وزير رفاه را آورديم، چه لزومي دارد كه دوباره ما در بند (13) رئيس سازمان بهزيستي را بياوريم و در بند (14) رئيس سازمان تأمين‌اجتماعي را؟ وزير مربوطه حضور دارد مي‌تواند مسائل را بگويد، مشكلات را حل كند.

لذا خواهش من اين است بخاطر اينكه كارايي اين ستاد بهتر باشد و گاهاً ممكن است بين خودِ اينها هم تقابل و برخوردها و اختلاف‌سليقه‌هايي وجود داشته باشد، ديگر رئيس سازمان بهزيستي و تأمين‌اجتماعي در اين ستاد حضور نداشته باشند. لذا از نمايندگان محترم خواهش مي‌كنم به اين پيشنهاد رأي بدهند.

 

جلسه 241

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

همكاران عزيز خواهش مي‌كنم به چند نكته در رابطه با طرح دوفوريتي انتزاع خدمات بيمه درماني مددجويان روستايي، عشايري و شهرهاي با جمعيت كمتر از (20) هزار نفر از سازمان بيمه خدمات درماني و الحاق آن به كميته امداد حضرت امام مي‌خواهم توضيح بدهم، گوش كنند.

بحثي كه ما در روستاها داريم و مشكلاتي كه وجود داشت، اگر خاطر مبارك باشد تقريباً حدود (10) سال پيش اكثر روستاهاي ما فاقد بيمه بودند. بعد آمديم بحث بيمه بستري را مطرح كرديم و اين كساني كه در بيمارستان بستري هستند، بتوانند بيمه بشوند تا النهايه تمامي عزيزان از بيمه خدمات درماني استفاده كردند ولي يك مشكل عمده‌اي كه وجود دارد، روستاهاي ما افرادي كه تحت پوشش كميته امداد حضرت امام هستند به مراتب زياد هستند بخصوص با شهرهاي جديد زير (20) هزار نفري كه ايجاد شده كه اكثراً (6)، (8) و نهايت (10) هزار نفر جمعيت دارند، عملاً اينها از تحت پوشش خدمات بيمه درماني بيرون مي‌آيند و اين بحث در روستاها و شهرهاي جديد و تازه‌تأسيس ما يك معضلي ايجاد كرده است.

از طرفي بحث ارجاع پيش مي‌آيد، اكثر عزيزان مطرح مي‌كنند كه اگر شب براي ما مشكلي پيش بيايد، عملاً اين دفترچه براي ما ارزشي ندارد و ما نمي‌توانيم از اين استفاده كنيم. با توجه به معضلات و مشكلاتي كه در روستاها و شهرهاي جديد‌التأسيس وجود داشت و اين كه هميشه و هميشه نمايندگان عزيز با اين مواجه هستند و مي‌بينند كه مردم مراجعه مي‌كنند و مشكلات عديده‌اي دارند، لذا خواهش مي‌كنم به اين طرح رأي بدهند تا با اين انتزاع و رفتن و الحاق به كميته امداد حضرت امام، هم كميته بتواند راحت‌تر اين وظيفه خود را انجام دهد و هم به صورت كلي اينها را تحت پوشش داشته باشد. نباشد در يك روستايي (70) درصد تحت پوشش كميته امداد حضرت امام هستند، (30) درصد تحت پوشش خدمات درماني يا بعضي جاها (مثلاً فرد امروز آمده از تحت پوشش كميته خارج شده، دفترچه‌اش را از او گرفتند، حالا خدمات درماني كه مي‌خواهد به او دفترچه بدهد) حداقل بايد (6) ماه معطل باشد. لذا خواهش مي‌كنم عزيزان به خاطر رفع مشكلاتي كه براي روستاها و شهرهاي پايين‌تر از (20) هزار نفر وجود دارد به اين طرح دوفوريتي رأي مثبت بدهيد، متشكرم.

 

 

جلسه 248

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

با عرض خسته نباشيد خدمت همكاران عزيز. يكي از مباحث بسيار مهمي كه ما در آموزش و پرورش بايد به آن دقت كنيم، بحث تعليم و تربيت بويژه در بعد عملي است و ما بايد نگاه كنيم بحثي را كه در برنامه پنجم مي‌گذاريم در چه حد امكان تحقق آن هست.

ما در جزء (6) بند «الف» ماده (23) آورديم «بسترسازي مناسب براي كسب حداقل يك شايستگي و مهارت باتوجه به نياز بازار كار تا پايان برنامه براي تمامي دانش‌آموزان دوره متوسطه نظري». من مي‌خواهم ببينم دوستاني كه اين پيشنهاد را براي رشته‌هاي علوم انساني يا ادبيات يا حتي تجربي دادند چه كاري مي‌توانند انجام بدهند؟ چه بسترسازي مناسبي مي‌توانند انجام دهند كه اينها مهارتي پيدا كنند، وارد بازار كار شوند؟ يك بحثي ما در فني حرفه‌اي‌ها داريم، مي‌آييم بحثهاي فني و رشته‌هاي فني را مطرح مي‌كنيم، هنرستانها را داريم، آن يك بعد قضيه و امكان‌پذير است، ولي ما بسياري از رشته‌هايي كه باب تئوري دارند، حتي زماني كه اين عزيزان وارد دانشگاه مي‌شوند و بعضاً مدارك و مدارجي تحت عنوان ليسانس يا بالاتر مي‌گيرند ما مي‌بينيم عملاً براي اينها بازار كار وجود ندارد.

لذا پيشنهاد من اين است كه اين را حذف كنيم، چرا كه بعد از برنامه پنجم آيندگان از ما سؤال خواهند كرد كه اين را ما بر چه استدلال و بر چه اساسي آمديم انجام داديم و آموزش و پرورش واقعاً در اين زمينه چه كار توانسته بكند؟ ما امروز چرا كار عملي مي‌توانيم دراختيار آموزش و پرورش قرار بدهيم؟ چه كلاسي مي‌توانيم در اختيار آنها قرار بدهيم، چه كار عملي اينها بكنند كه بعد از اينكه يك رشته علوم انساني يا ادبيات يا حتي تجربي تمام كنند، بتوانند وارد بازار كار شوند با آن تخصصي كه دارند. لذا خواهش من حذف اين بند است، چرا كه يك امر مالايطاق است و امكان انجام آن وجود ندارد، متشكر.

 

جلسه 316

عبدالحسين ناصري ـ بسم ‌الله‌ الرحمن‌ الرحيم

آدرس پيوست (1)، صفحه (8)، شماره (34) مي‌باشد. پيشنهاد اين است كه در سطر دوم بعد از «مساجد» ما بياييم و «حسينيه‌ها و مصلي‌ها» و همچنين «امامزاده‌ها، دارالقرآن‌ها» را اضافه كنيم. (محبي‌نيا ـ مصلي‌ها هست) نه! دارالقرآن‌ها و حسينيه‌ها نيست. (محبي‌نيا ـ بله، آنها نيستند) ما گفتيم كه با توجه به اين كه حسينيه‌ها در اكثر جاها دارد درست مي‌شود همچنين دارالقرآن و بعضي از امامزاده‌ها كه در مناطق دورافتاده و هزينه‌ زيادي هم ندارد ولي از دست مردم آنجا واقعاً برنمي‌آيد كه آنها را تعمير، مرمت و بازسازي كنند و يا حسينيه‌ها كه واقعاً وجودشان در كنار مساجد لازم است اينها در بعضي مناطق هستند كه مردم توان ساخت اينها را ندارند ما بياييم اينها را در اين قسمت بگنجانيم تا ان‌شاءالله از اين بخش ماده (5) به اين قسمتها هم كمكي بشود و باقيات الصالحاتي براي همه عزيزان بر جاي بماند، متشكر مي‌شوم اگر به اين پيشنهاد رأي بدهيد.

 

جلسه 316

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

آدرس پيوست شماره (1)، صفحه (27) بند الحاقي، پيشنهاد شماره (162). ما در اينجا پيشنهاد كرديم كه دولت اجازه دارد بهره‌برداري از اماكن ورزشي سازمان تربيت‌بدني در ساعات بلااستفاده براي دانش‌آموزان را مهيا سازد.

عزيزان من! شما بهتر مي‌دانيد خيلي از جاها سالنهاي ورزشي دراختيار تربيت‌بدني هست. اگر هفته‌اي چند ساعت خودشان باز مي‌كنند و افراد مختلفي مي‌آيند از اينها استفاده مي‌كنند، در خيلي از زمان و ساعت روز اينها بسته و بلااستفاده است و جوانهاي ما مكاني براي ورزش ندارند. در اينجا گفتيم دولت اجازه دارد اين مكانهايي را كه متعلق به سازمان تربيت‌بدني و دولت است و بلااستفاده افتاده ما به جوانها بدهيم تا بتوانند از آن استفاده كنند.

دبير (محبي‌نيا) ـ آقاي ناصري عزيز! خيلي عذرمي‌خواهم، حاج آقا ابوترابي! اولاً پيشنهاد آقايان ناصري و كامران و عزيزان ديگر بودجه‌اي نيست، سياست‌گذاري است. ثانياً سازمان تربيت‌بدني هم يك مشكل ديگري است كه چاپ شده.

نايب­رئيس ـ چاپ آن كه به همان عنوان وزارت ذكر مي‌شود.

ناصري ـ منظور همان وزارت ورزش و جوانان است، آن فرقي نمي‌كند. آقاي محبي‌نيا! خيلي ثلمه‌اي وارد نمي‌كند. حالا يا سازمان تربيت‌بدني يا وزارت ورزش و جوانان. صحبت ما اين است سالنهاي ورزشي بلااستفاده را ما بياييم...

نايب­رئيس ـ آقاي ناصري! عيبي ندارد، منتها مي‌خواهم بگويم اين اجازه را الان دولت دارد.

ناصري ـ ندارد، نمي‌گذارند. حاج آقا ابوترابي! خيلي جاها اجازه نمي‌دهند. مي‌گويند در اين زمانها دانش‌آموزان نمي‌توانند استفاده كنند يا بعضاً پول خيلي كلاني مطالبه مي‌كنند. دانش‌آموز پولي ندارد براي اينكه بدهد تا سالن اجاره كند، اگر لطف بفرماييد رأي‌گيري كنيد، فكر كنم رأي بدهند.

 

جلسه 317

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

پيشنهاد در پيوست (2) صفحه (31) شماره (162) است. عنوان اين است كه «(10) درصد از درآمدهاي قانون ماده (5) به ‌عنوان مستمري به فارغ‌التحصيلان بيكار پرداخت گردد».

عزيزان من! همه ما مي‌دانيم كه دانشگاههاي ما بحمدالله وسعت بسيار زيادي پيدا كرده، فارغ‌التحصيلان بسيار زيادي داريم ولي متأسفانه آن شور، شوق، نشاط، تلاش و كوششي را كه...

نايب‌رئيس ـ اين پيشنهاد قابل طرح نيست. آقاي ناصري! حضرت‌عالي استاد بنده هستيد، آيين‌نامه صريح است در اين كه پيشنهاداتي كه به صورت سرجمع باشد قابل طرح نيست.

ناصري ـ سرجمع نيست، اين قانون ماده (5) مشخص است كه چيست، درآمد آن هم معلوم است، ما براي كارهاي مختلفي هم در نظر گرفتيم، مساجد و امامزاده‌ها و حسينيه‌ها را هم اضافه كرديم، آنجا شد براي فارغ‌التحصيلان نمي‌شود.

نايب‌رئيس ـ تبصره (1) ماده (216) آيين‌نامه را نگاه كنيد! بنده آن قسمتش را كه مرتبط است مي‌خوانم: پيشنهاداتي كه منبع درآمد مشخصي نداشته باشد قابل طرح نخواهد بود و پيشنهاداتي كه...

ناصري ـ اين كه منبع مشخصي دارد. اين قانون ماده (5) است، مشخص هم هست، مبلغ آن هم معلوم است. ما كاري نداريم كه يك ريال است يا صد ريال، هر چقدر است (10) درصد آن را ما براي فارغ‌التحصيلان اختصاص بدهيم.

نايب‌رئيس ـ بايد يك فكري بشود اما مي‌گويد و پيشنهاداتي كه مازاد بر سرجمع نباشد زماني قابل طرح است كه رديف مشخص جايگزين را معين نمايد.

ناصري ـ ما كه رديف نگفتيم، ما گفتيم (10) درصد ماده (5) را ما براي فارغ‌التحصيلان بگذاريم. شما اگر يادتان باشد در ماده (2) قانون ماده (5) را تعريف كرديم، موارد مصرفش را هم گفتيم، اگر پولي نبود چطوري در آنجا مشخص كرديم؟ معلوم است كه اين پول هست، ما (10) درصد اين پول را براي فارغ‌التحصيلان بگذاريم، چه ايرادي دارد؟ در كجا مغايرت قانوني دارد؟ ما رديف نگفتيم، گفتيم قانون. ما به بحث رديف‌ها نرفتيم، ما داريم مي‌گوييم از قانون ماده (5) كه در آنجا از ادارات مختلف مي‌گيريم مي‌توانيم به اينها هم پولي بدهيم.

نايب‌رئيس ـ آقاي ناصري! آيين‌نامه مي‌گويد بايد از رديف مشخصي پيشنهاد برداشت داشته باشيد. اين در اينجا نيامده، آمده الحاقي به بند (13)، «(10) درصد از اين درآمد به ‌عنوان مستمري» حضرت‌عالي باز يك توقف و درنگي در تبصره (1) ماده (216) بفرماييد! اگر نظرتان غير از اين بود بفرماييد.

ناصري ـ حاج‌آقا! شما اگر لطف بفرماييد حكم ماده (5) را در بند (2) همين قانون بودجه كه در آنجا موارد مصرفش مطرح شده، ما دو، سه مورد را ديروز خودم پيشنهاد كردم آقاي رئيس قبول كرد، مطرح شد و رأي هم آورد. ما الان از همين جا اعلام مي‌كنيم كه (10) درصد آن را براي فارغ‌التحصيلان... اين موضوع جاي ديگري ندارد كه مطرح شود، از دستمان در مي‌رود.

نايب‌رئيس ـ باز با هم صحبت مي‌كنيم، اگر راهكاري داشتيم انجام مي‌دهيم.

 

جلسه 318

عبدالحسين ناصري ـ بسم ‌الله‌ الرحمن‌ الرحيم

آدرس پيوست (3)، صفحه (35)، شماره (225) مي‌باشد. عنوان آن هم اين است كه به منظور حل مشكل مسكن آزادگان، جانبازان (25) درصد و بالاتر خانواده‌هاي شهداء همسر، فرزندان و والدين كه تا پايان برنامه چهارم واجد شرايط دريافت مسكن بوده و الي‌ آخر. صحبتي كه هست ما اين قانون را داشتيم، در مجلس هفتم هم بوده ولي بعد كه قانون لايحه برنامه و همچنين بودجه كوچك شده اين را از قلم انداختند و وجود ندارد و به خصوص در مجلس هشتم از اين غفلت شده...

دبير (محبي‌نيا) ـ جناب‌آقاي ناصري بي‌نهايت عذرخواهي مي‌كنم، اين پيشنهاد قبلاً مطرح شده، رأي نياورده.

 

جلسه 379

عبدالحسين ناصري ـ بسم الله الرحمن الرحيم

فرا رسيدن ماه محرم را تسليت مي‌گويم و همچنين هفته بسيج را به همه عزيزان بسيجي كشور و به ويژه نمايندگان بسيجي حاضر در مجلس تبريك و تهنيت مي‌گويم.

يكي از وظايف اصلي كه ما در قانون برنامه پنجم توسعه به عهده بسيج گذاشتيم، اين است كه ما بياييم در طول پنج سال حدود (30) ميليون بسيجي تربيت كنيم. (5/1) بسيجي فعال را بتوانيم تربيت كنيم. در بند «ج» ماده (41) گفته است كه «دولت مكلف است لايحه ساماندهي تكاليف دستگاههاي اجرايي موضوع ماده (5) قانون مديريت خدمات كشوري را با هدف بازنگري و شفاف‌سازي وظايف آنها در مواجهه با مسائل و چالشهاي فراروي جوانان تهيه و در سال اول برنامه جهت تصويب به مجلس شوراي اسلامي ارائه نمايد». اين لايحه هنوز نيامده است. علت اينكه ما اين طرح را به صورت يك‌فوريتي مطرح كرديم همين است كه ان‌شاء‌الله ما بتوانيم در بند «ج» ماده (41) وقتي دولت اين لايحه را مي‌دهد، وضعيت سازمان بسيج مستضعفان و گروهي را كه قرار است اين برنامه‌هايي را كه ما در ماده (196) آورديم تا اجرا كنند، مشخص باشد و بتوانيم پولي در اختيار اينها قرار دهيم.

ما تكليف‌‌هاي بسيار خوبي را در ماده (196) قانون برنامه توسعه به عهده بسيج گذاشتيم، مثلاً حمايت از زيرساخت‌ها براي توسعه نواحي شهرستاني و ردههاي مقاومت بسيج متناسب با توسعه و تغييرات تقسيمات كشوري يا پشتيباني از رده‌هاي مقاومت بسيج يا كمك به تعميق ارزشهاي انقلاب اسلامي و توسعه فرهنگ و تفكر بسيجي از طريق تشكيل هسته‌هاي تربيتي يا غني‌سازي اوقات فراغت و موارد ديگر، ولي براي اينها بودجه‌اي كه گذاشته‌ايم بسيار ناچيز است. ما پولي را كه كلاً به بسيج در طول سال داديم، (570) ميليارد ريال است، آيا واقعاً توانايي اين را دارد كه اين قوانين و تكاليفي را كه ما به عهده آن گذاشتيم، انجام دهيم يا تكليف مالايطاق است؟ ما در طول (30) سال (13) ميليون بسيجي پرورش داديم و در كشور داريم، حالا ما گفتيم در طول (5) سال اين (13) ميليون به (30) ميليون برسد، يعني حدود (17) ميليون اضافه شود، آيا امكان دارد با اين بودجه قطره‌چكاني كه ما به بسيج مي‌دهيم، اين تحقيق بيابد؟

راهيان نور يا ساير موارد فرهنگي يا تبليغاتي را كه بسيج دارد انجام مي‌دهد، واقعاً با چه پولي انجام مي‌دهد؟ آيا پولي را كه ما براي راهيان نور به مبلغ (5) هزار و (700) تومان براي هر كدام مي‌دهيم، اين كرايه يك مسير اتوبوس مي‌شود؟ خرج و خوراك و وسايل پشتيباني ديگر بماند. لذا عزيزان من خواهش مي‌كنم، تنها نهادي را كه هم امام راحل و هم امام حاضر (مقام معظم رهبري) تأكيد فرمودند و گفتند كه بسياري از مشكلات لاينحل كشور كه امروز است، چه مشكل اشتغال، چه مشكل تورم، چه مشكل بحث‌هايي را كه ما عقب‌ماندگي‌هاي علمي داريم، گفتند به كمك بسيج مي‌شود حل كرد، آيا ما بسيج را با دست خالي مي‌توانيم حمايت كنيم؟ يا بايد حمايتش كنيم؟

لذا خواهش من اين است كه عزيزان در اين هفته ما يك عيدي بدهيم و نمايندگان كه همه هم بسيجي هستند و زحمت مي‌كشند و واقعاً همه به سپاه و نيروهاي نظامي و انتظامي ارادت دارند، ان‌شاء‌الله ما به اين فوريت رأي دهيم تا بتوانيم يك بودجه‌اي را در حد تكاليف واگذاري به سازمان بسيج مستصعفان در اختيار اين عزيزان قرار دهيم، متشكرم.

 

 

 

 

بيانات به عنوان عضوي از كميسيون

 

جلسه 77

عبدالحسين ناصري (عضو كميسيون اصل نود) ـ بسم الله الرحمن الرحيم

پيشنهاد پيوست (3) صفحه (57)؛ «شركتهاي دولتي موظفند بمنظور اجراي طرحهاي پدافند غير عامل خود به ميزان حداقل نيم درصد از اعتبارات درآمدي سالانه با تصويب و نظارت و كنترل سازمان پدافند غير عامل كشور...».

نايب‌رئيس ـ يك لحظه اجازه بفرماييد. آقاي نكونام پيشنهاد اصل نود را چه كسي مطرح بكند؟ شما اصلاً پيشنهاد نداريد!

ناصري ـ آقاي باهنر! مگر هر كميسيون حق يك پيشنهاد را ندارد؟ مگر از بقيه سؤال كرديد كه چه كسي مطرح بكند؟ از بقيه نايب‌رئيس‌ها سؤال كرديد؟

نايب‌رئيس ـ بله، ما از رؤساي كميسيونها خواهش كرديم كه رؤساي كميسيونها تصميم بگيرند كه كدام پيشنهاد مطرح شود. الان ممكن است در اين كميسيون يك مقدار اختلاف نظر وجود داشته باشد. ما از جناب آقاي نكونام خواهش كرديم، آقاي نكونام هم مي‌فرمايند من نظري ندارم. پس حالا اعضاي كميسيون تكليف را روشن بكنند اعضاي كميسيون چون...

دبير (حاجي‌بابايي) آقاي رئيس! آقاي نكونام مي‌خواهند صحبت كنند.

نايب‌رئيس ـ جناب آقاي نكونام يك توضيحي بدهيد.

محمدابراهيم نكونام (نايب‌رئيس كميسون اصل نود) ـ

كميسيون اصل نود پيشنهاد مكتوبي نداشته، الان كميسيون امنيت ملي يك طرحي را دارند كه مي‌گويند خيلي ضروري است، مي‌گويند اگر آقاي رئيس اجازه بدهند به جاي اين مطرح بكنند. در عين حال جناب آقاي مفتح هم يك گزارش دارد، اين تصميم با خود شماست.

نايب‌رئيس ـ آقاي ناصري بفرماييد.

عبدالحسين ناصري ـ بسم الله الرحمن الرحيم

شركتهاي دولتي موظفند بمنظور اجراي طرح‌هاي پدافند غير عامل خود به ميزان حداقل (5/0) درصد از اعتبارات درآمدي سالانه با تصويب و نظارت و كنترل سازمان پدافند غير عامل كشور و احتساب خارج از شمول گنجانده و در اين‌خصوص هزينه نمايند. برادران و خواهران محترم ضمن خسته نباشيد به همه شما با اين كار فشرده شش روزه. پدافند غير عامل در كشور يك اقدامي است كه همه مسؤولين بلند پايه نظام روي آن نظر دارند. در سال 87 (سال كنوني) براي آن حدود (170) ميليارد تومان پول گذاشته شده بود، ولي متأسفانه در بودجه سال 88 اين ميزان را كاهش دادند و به حدود (100) ميليارد رساندند كه با عنايت كميسيون تلفيق اين (20) ميليارد اضافه شده. ما مراكز حساس بسيار زيادي داريم، بيمارستانهاي ما هستند، مراكز تحقيقاتي ما هستند، پالايشگاهها، پتروشيمي و ساير جاهايي مثل مكانهاي انرژي هسته‌اي‌مان، اينها حتماً و حتماً بايد در مقابل خطرات احتمالي، مصون باشند و براي خودشان برنامه داشته باشند.

لذا خواهش من اين است كه باتوجه به اينكه سقف درآمدها را هم افزايش نمي‌دهد و نيم درصد از اعتبارات خود آن مؤسسه، خود آن پالايشگاه، خود آن بيمارستان و خود آن مراكز تحقيقاتي است لطف كنيد و به اين رأي مثبت بدهيد كه ان‌شاءالله مورد رضاي همه مسؤولين نظام هم قرار بگيرد.

 

جلسه 117

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم الله الرحمن الرحيم

گزارش كميسيون شوراها و امور داخلي كشور به مجلس شوراي اسلامي

دو فقره طرح در مورد اصلاح قانون تعاريف و ضوابط تقسيمات كشوري به شماره‌هاي چاپ (613) و (638) با حضور كارشناسان ذي‌ربط و نمايندگان پيشنهاددهنده مورد بررسي قرار گرفت و با انجام اصلاح در متن و عنوان به شرح ذيل به تصويب رسيد. اينك گزارش آن در اجراء مواد (144) و (145) قانون آيين‌نامه داخلي تقديم مجلس شوراي اسلامي مي‌گردد.

نايب‌رئيس كميسيون شوراها و امور داخلي كشور ـ سيدمحمدرضا ميرتاج‌الديني

اين طرح در مورد اصلاح موادي از قانون تعاريف و ضوابط تقسيمات كشوري مصوب سال 1362 است. اگر همكاران محترم توجه بفرمايند در تبصره (5) ماده (4) ما در مصوبه سال 1362 داشتيم كه روستاهاي مركز بخش با حداقل جمعيت (4000) نفر و در مناطق كم‌تراكم و در مناطق پرتراكم (6000) نفر بود. دوستان پيشنهاددهنده و همچنين شورا بررسيهايي كه داشت ديد كه واقعاً در بعضي مواقع مشكلاتي هست و وقتي كه جايي مركز بخش شده است ممكن است اين مركز با توجه به آن شرايط اقليمي و موقعيت مكاني كه داشته اين مركزيت به آن تعلق گرفته و صحبت اين بود كه اين (6000) نفر جمعيت حذف شود و همان (4000) نفر باشد.

مطلب بعدي در مورد شهر شدن بود. خيلي از روستاها را داريم كه فاصله زيادي از مراكز شهرها دارند و جمعيت زيادي هم دارند. در سابق قانون اين بود كه جمعيت حداقل (10) هزار نفر براي شهر باشد كه كميسيون شوراها با بحثهايي كه داشت اين را به (5000) نفر تقليل داد و مطلب بعدي در مورد تبصره (1) ماده (6) بود كه حداقل جمعيت محدوده هر بخش با در نظر گرفتن وضع پراكندگي و اقليمي كشور به دو درجه تراكمي به شرح ذيل تقسيم مي‌شد:

1 ـ مناطق با تراكم زياد، (30) هزار نفر.

2 ـ مناطق با تراكم متوسط (20) هزار نفر.

قانوني داشتيم كه گفته بود در نقاط كم تراكم، دورافتاده، مرزي، جزايري، جنگلي و كويري اين با تصويب هيأت محترم وزيران در صورتي كه (12) هزار نفر جمعيت داشته باشد و با تصويب مجلس شوراي اسلامي با پايين‌تر از اين حد هم بتواند به بخش تبديل شود. دوستان پيشنهاد داشتند و كميسيون هم موافقت كرد با توجه به اين كه بعضي از مناطق واقعاً مناطق محروم و توسعه ‌نيافته هستند و در اين مواردي كه گفتيم يعني مناطق كم‌تراكم، دورافتاده، مرزي، جزايري، جنگلي كه صحبت آن شد نمي‌گنجد، اين مطلب هم به تبصره (2) ماده (6) اضافه شود و بخشي هم كه در مورد شرايط و ضوابط شهرستان شدن است كه در آنجا هم يك مطلبي آمده بود كه در نقاط كم‌تراكم، دورافتاده، مرزي، جزايري و كويري در صورتيكه جمعيت حدود (50) هزار نفر باشد، قابليت شهرستان‌شدن را با تصويب هيأت محترم وزيران يا كمتر با تصويب مجلس شوراي اسلامي داشته باشد.

صحبت از اين هم بود با توجه به اينكه بعضي از شهرستانها و نقاطي كه قابليت شهرستان‌ را دارند در اين موارد نمي‌گنجد، عبارت نقاط محروم و توسعه‌نيافته هم در انتهاي كلمه كويري اضافه شود. باتوجه به مشكلاتي كه اكثر شما بزرگواران داريد و مردم هم به شما مراجعه مي‌كنند، اميدوارم كه به اين پيشنهاد و طرحي كه از طرف كميسيون شوراها و امور داخلي آمده رأي مثبت عنايت بفرماييد.

رئيس ـ متشكريم. كليات مخالف دارد؟

 

جلسه 124

عبدالحسين ناصري‌ (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم الله الرحمن الرحيم

گزارش كميسيون شوراها و امور داخلي كشور به مجلس شوراي اسلامي

طرح اصلاح موادي از قانون تأسيس شوراي‌عالي هماهنگي ترافيك شهرهاي كشور به شماره چاپ (557) كه بعنوان كميسيون اصلي به اين كميسيون ارجاع گرديده بود طي جلسات مكرر با حضور نماينده محترم پيشنهاددهنده و مسؤولان دستگاههاي ذي‌ربط با توجه به گزارش كميسيونهاي فرعي عمران و انرژي مورد بحث و بررسي قرار گرفت و سرانجام در جلسه مورخ 9/4/88 با انجام اصلاحاتي به شرح ذيل به تصويب رسيد. اينك گزارش آن وفق ماده (144)‌ قانون آيين‌نامه داخلي تقديم مي‌گردد.

رئيس كميسيون شوراها و امور داخلي كشور ـ روح‌الله حسينيان

(ضمناً گزارش كميسيون فرعي اجتماعي تا اين تاريخ واصل نگرديده است).

همكاران محترم! بحثي كه هست اصلاح موادي از قانون تأسيس شوراي‌عالي هماهنگي ترافيك كشور كه طبق قانون مصوب 8/12/1372 افرادي كه قرائت مي‌شود در اين كميسيون و در اين شوراي‌عالي عضويت داشتند:

1 ـ معاون وزير كشور.

2 ـ معاون وزير راه و ترابري.

3 ـ معاون وزير مسكن و شهرسازي.

4 ـ معاون وزير پست و تلگراف و تلفن كه در اين اصلاح شده با توجه به اين كه وزارت پست و تلگراف و تلفن به وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات تغيير نام كرده (معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات).

5 ـ معاون برنامه و بودجه.

6 ـ معاون محيط زيست.

7 ـ معاون نيروي انتظامي.

پيشنهاد شوراي‌عالي استانها و همچنين كميسيون اين است كه ما بياييم به اين اعضاء افراد ديگري اضافه كنيم، از جمله: رئيس شوراي‌عالي استانها، رئيس شوراي شهر و شهردار شهر مربوطه حسب مورد در اينجا حضور داشته باشند و حق رأی داشته باشند و در مورد مشكلات ترافيكي شهر خودش اظهار نظر كنند.

همچنين اينجا پيشنهاد شده كه در استانها شوراهاي هماهنگي ترافيك استانها كه به رياست استاندار يا معاون عمراني استاندار تشكيل مي‌شود و همچنين مديران كل وزارتخانه‌ها هستند بياييم بعد از سازمانهاي عضو شوراي‌عالي مستقر در استان، ما رئيس شوراي اسلامي استان را هم عضو كنيم كه بتواند در اينجا باشد و در مورد وضعيت ترافيكي استان اظهار نظر كند.

همچنين پيشنهاد شده كه در ماده (3) مكرر در شوراي هماهنگي ترافيك شهرستان كه به رياست فرماندار تشكيل مي‌شود، در اينجا هم رئيس شوراي اسلامي شهر حضور داشته باشد. در مورد بخشي كه مي‌آيد و مطرح مي‌شود بخشدار آن بخش حسب مورد شركت كند. در شهرهاي مختلف شهردار آن شهر حسب مورد باشد تا بتوانيم مشكلات ترافيكي كه در شهرهاي مختلف وجود دارد با حضور شوراهاي اسلامي شهرها و شوراي اسلامي استان يا شوراي‌عالي استانهاي خودمان ان‌شاءالله اين گره مشكلاتي را كه در شهرهاي مختلف داريم بهتر حل كنيم. بهرحال خواهش من از شما بزرگواران اين است كه به اين پيشنهاد كميسيون شوراها و امور داخلي كشور رأی مثبت بدهيد. والسلام عليكم و رحمه الله

 

جلسه 146

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم الله الرحمن الرحيم

گزارش كميسيون شوراها و امور داخلي كشور به مجلس شوراي اسلامي

طرح اصلاح قانون تعاريف و ضوابط تقسيمات كشوري به شماره‌هاي چاپ (768)، (732) و (613) كه در تاريخ 3/6/1388 جهت رسيدگي مجدد به اين كميسيون ارجاع گرديده بود طي جلساتي با حضور كارشناسان ذي‌ربط و پيشنهاددهندگان مورد رسيدگي قرار گرفت و با انجام اصلاحات ذيل در تاريخ 14/7/1388 به تصويب رسيد. اينك گزارش آن تقديم مجلس شوراي اسلامي مي‌گردد.

رئيس كميسيون شوراها و امور داخلي كشور ـ روح‌الله حسينيان

همكاران گرامي! اگر خاطرتان باشد حدود دو ماه قبل بود كه اين به صحن آمد، صحبت شد، نظر دوستان در مورد اين طرح اين بود كه با توجه به كمبود امكانات در روستاها و اين كه بسياري از روستاييان عزيزمان بخاطر اين كمبود امكانات به شهرها مهاجرت مي‌كنند و مشكلات عديده‌اي وجود دارد و از طرفي عدالت اجتماعي حكم مي‌كند كه ما بتوانيم مشكلات اين عزيزان را كه پشتوانه‌هاي اصلي انقلاب و جمهوري اسلامي هستند، حفظ كنيم و به آنها هم رسيدگي شود و ما بياييم تعداد افرادي را كه ملاك تعيين يا بهتر بگوييم تبديل روستا به شهر هست را تغيير بدهيم. در قانون قبلي اين بود كه اگر روستايي (10) هزار نفر جمعيت داشته باشد استحقاق تبديل به شهر شدن را دارد. در تبصره (5) ماده (4) و تبصره (1) ماده (6) كميسيون محترم و پيشنهاددهندگان عزيز آمدند و اين را مطرح كردند كه اين تعداد جمعيت را ما كاهش بدهيم و ملاك حدود (5000) نفر جمعيت براي تبديل روستاهاي ما به شهر باشد.

نكته ديگري كه وجود داشت در مورد بخشهاي مختلف، مراكز بخشها در نقاط كم‌جمعيت حدود (4000) نفر براي شهر شدن آنها كافي بود و در مناطق پرجمعيت حدود (6000) نفر كه در تبصره (1) ماده (6) هم كميسيون آمد اين را اصلاح كرد و همان ملاك (4000) نفر را قرار داد.

در مورد ماده (2) كه تبصره (2) ماده (6) و تبصره (2) ماده (7) بود و عنوان اين تبصره‌ها من بطور خلاصه خدمت شما عزيزان مي‌گويم چون موردي كه پيش آمد كه اين طرح مسكوت بماند همين نكته بود؛ «در نقاط كم‌تراكم، دورافتاده، مرزي، جزايري و جنگلي» بعد از كلمه «جنگلي» كلمه «مناطق دورافتاده» هم بيايد اضافه شود و يا در مورد شهرستانها، بعد از عبارت «كم‌تراكم، دورافتاده، مرزي، جزايري و كويري» بحث مناطق محروم و كمتر توسعه يافته اضافه شود.

نكته‌اي كه در اينجا وجود داشت با اين كه در قانون ذكر شده بود كه اين به تصويب هيأت دولت بايد برسد يعني شهرستانها اگر از (50) هزار نفر يك منطقه‌اي جمعيت دارد مي‌خواهد شهرستان شود بايد به تصويب هيأت وزيران برسد و اگر جمعيت آن پايين‌تر از اين باشد بايد به تصويب مجلس شوراي اسلامي برسد.

نكته‌اي كه دغدغه دوستان بود بحث مالي آن بود كه كميسيون آمد اين را به اين صورت اصلاح و يك تبصره با اين مضمون به آن اضافه كرد: «دولت مكلف است در صورت تصويب هر مورد نسبت به تأمين بار مالي آن اقدام نمايد» كه اين با همكاري و تبادل نظري كه با هيأت‌رئيسه محترم مجلس صورت گرفت اضافه شد تا اين مشكل حل شود. لذا عزيزان! خيلي از شما كه در اقصي نقاط ايران اسلامي حضور داريد مي‌دانيد كه اين مشكل در روستاهاي ما وجود دارد. لذا براي حل اين مشكل خواهش مي‌كنم به اين طرح رأی مثبت بدهيد.

والسلام عليكم و رحمه الله

 

جلسه 165

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم الله الرحمن الرحيم

گزارش كميسيون شوراها و امور داخلي كشور به مجلس شوراي اسلامي.

لايحه مستنثي شدن شهرداريهاي كشور در واگذاري قسمتي از پاركها و ميادين و اموال عمومي اعم از عرصه و اعيان از شمول قوانين مربوط به مالك و مستأجر به شماره چاپ (131) كه در اجراء ماده (40) مكرر آيين‌نامه داخلي مجلس جهت بررسي شور دوم به اين كميسيون بعنوان كميسيون اصلي ارجاع گرديده بود در تاريخ 24/8/88 با حضور مسؤولان ذي‌ربط مورد رسيدگي قرار گرفت و با انجام اصلاحاتي به شرح ذيل به تصويب رسيد. اينك گزارش شور دوم آن وفق ماده (144) آيين‌نامه داخلي تقديم مجلس شوراي اسلامي مي‌گردد.

رئيس كميسيون شوراها و امور داخلي كشور ـ روح‌الله حسينيان

همكاران محترم! يكي از دغدغه‌هاي اصلي كه در شهرهاي مختلف وجود داشت واگذاري بخشي از پاركها و ميادين به اشخاص حقيقي و حقوقي بصورت كوتاه مدت يا بلند مدت بود، چرا كه پس از اتمام اين مدت موجب درگيريهايي معمولاً بين مستأجر و شهرداريها ايجاد مي‌شد و يا اين كه ممكن بود به زيبايي اين پاركها لطمه بخورد و يا باعث سد معبر افرادي كه از آن محل عبور مي‌كنند بشود. لذا دولت بخاطر اين كه اين مشكل را مرتفع كند و شهرداريها هم بتوانند از اين فضاهايي كه به شرطهاي مختلف:

1 ـ به زيبايي پارك لطمه نخورد.

2 ـ مخل آسايش نباشد.

3 ـ بتواند مشكلي از مشكلات افراد را حل كند.

اين را ارائه داد تا از قانون مالك و مستأجر مستثني باشد.

در كميسيون بحثهاي مختلفي شد. با توجه به اين كه لايحه‌اي را كه دولت محترم در اين رابطه ارائه كرده بود بسيار مبهم و گنگ بود اين را در كميسيون با توجه به اين كه مستثني شدن شهرداري تهران بسيار با دقت انجام شده بود، موارد متعددي آمده بود يعني به محض اين كه اين زمان تمام مي‌شد، مستأجر محل را خالي نمي‌كرد شهرداري مي‌توانست در معيت دادستان در محل برود و سبب بشود تا آن محل را تخليه كند. اين ديگر بدون فوت وقت و زمان انجام مي‌شود.

علاوه بر اين مواردي كه هست اگر در اين تخليه شدن مشكلي ايجاد شود، به اموالي كه اين مستأجر دارد لطمه بخورد هيچ نوع غرامتي به آن پرداخت نمي‌شود و يك برنامه‌اي است كه به اين مكانهايي كه بعضاً از طرف شهرداري به افراد در پاركها و ميادين اجاره داده مي‌شود سر و سامان بدهد و پس از انقضاي مهلت مقرر بايد تخليه شود. لذا خواهش مي‌كنم بخاطر اين كه معضل شهرداريها حل شود و اين مشكل حل شود و از سويي بعضي از شغلهاي جانبي مثل نمايشگاه، گالري، فروشگاههاي موقت و فروشگاهها صنايع دستي در اين محلها داير مي‌شود جلوي اينها گرفته نشود و هم شهرداري بتواند از اين فضاها و ميادين خودش استفاده كند و هم اين كه بتوانند يك تعدادي مشغول به كار شوند. لذا خواهش ما اين است كه به اين لايحه رأي مثبت بدهيد، تشكر مي‌كنم.

 

جلسه 165

عبدالحسين ناصري (سخنگوي‌‌كميسيون شوراها و امور داخلي)‌ـ  بسم‌الله الرحمن الرحيم

جناب آقاي جعفري بسياري از دغدغه‌هايي را كه كميسيون داشتند مطرح كردند و خودشان هم جواب دادند، من اينجا از ايشان تشكر مي‌كنم. جناب آقاي جعفري!‌ يكي از مسائلي را كه باعث شده دولت اين لايحه را بياورد همين بود كه شخص پس از مدتي كه در آنجا بود ادعا مي‌كرد كه من در اينجا كسب و پيشه‌اي داشتم، حالا بروم سرقفلي من چه مي‌شود؟

مرحله دومي كه سبب شد كه اين تصويب قانوني بشود همان بحثي را كه حضرت‌عالي گفتيد. ممكن بود شخصي بيايد جايي را به او بدهند، پس از مدتي در آن را قفل بزند و برود. حالا شهرداري بلاتكليف است كه اين اموال را چه كار كند. در اينجا آمده كه اين اموال در اختيار شهرداري قرار مي‌گيرد و شخص كه بيايد برمي‌دارد و صاحب آنهاست، نه اينكه اين اموال بلاتكليف باشد. ولي اگر در همان زمانيكه به او اخطار كردند بيايد ممكن است به اين اموال لطمه‌اي هم نخورد و بتواند اموالش را سالم تخليه كند و محل را به شهرداري تحويل بدهد.

يكي از مواردي كه حضرت‌عالي فرمايش كرديد، اين بود كه در تبصره (1) ماده واحده اجاره‌هاي ماقبل تصويب را هم گفته بوده كه شامل حال اين لايحه مي‌شود. بله، يكي از مشكلات اصلي كه دولت و شهرداريها و بويژه شهرداري تهران داشتند و در آن زمان منجر به تصويب اين لايحه شد، همين بحث بود. افرادي آمده بودند و آن مشكلات ايجاد شده بود. شهرداريها مكاني را اجاره داده بودند كه هم ايجاد شغل بشود و هم اينكه اين مكانهايي را كه دادند يك كمكي به شهرداريها براي رفع نياز مالي آنها بشود. بعد براي آنها يك دغدغه و معضلي مي‌شد و مجبور بودند به دادسرا، دادگاه و پاسگاه مراجعه كنند تا بتوانند اين ملكي كه متعلق به بيت‌المال و عموم مردم و جامعه است از آن فرد بگيرند.

لذا خواهش من اين است كه عزيزان حتماً به اين لايحه را بدهيد، خيلي ممنون.

 

جلسه 171

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

گزارش كميسيون شوراها و امور داخلي كشور به مجلس شوراي اسلامي

طرح اصلاح قانون تعاريف و ضوابط تقسيمات كشوري به شماره چاپ (768) كه جهت رسيدگي مجدد و با قيد فوريت به اين كميسيون ارجاع گرديده بود طي دو جلسه در تاريخهاي 20/10/88 و 22/10/88 با دعوت از نمايندگان پيشنهاددهنده و دستگاههاي اجرايي مورد بررسي قرار گرفت و با انجام اصلاحاتي به شرح زير به تصويب رسيد. اينك گزارش آن وفق ماده (144) قانون آيين‌نامه داخلي تقديم مجلس شوراي اسلامي مي‌گردد.

رئيس كميسيون شوراها و امور داخلي كشور ـ روح‌الله حسينيان

همكاران عزيز! اگر خاطرتان باشد اين طرح دوبار در مجلس مطرح شد، دوستان بعضاً ايرادات جزئي داشتند كه به كميسيون رفت. من اينها را يكبار ديگر اشاره مي‌كنم.

بعضي از دوستان فرمايش مي‌كردند كه بحث عشاير در اينجا ذكر نشده، درحاليكه ما قانون داريم، اينجا هم مجدد ذكر مي‌كنيم كه اگر عزيزان عشاير ما ششماه در جايي سكونت داشته باشند، جزو جمعيت آن منطقه حساب مي‌شوند.

دومين بحث و مشكلي كه وجود داشت در تبصره (5) بود كه اصلاح شد و آن اين است كه روستاهاي مركز بخش با هر ميزان جمعيت و روستاهاي واجد شرايط چنانچه داراي (5000) نفر جمعيت باشند، با تشخيص وزارت كشور به شهر تبديل مي‌شوند. صحبت و ايرادي كه بعضي از دوستان اينجا داشتند اين مورد بود كه فرمايش مي‌كردند كه مركز بخش قبلاً حداقل (4000) نفر جمعيت بود كه گفتند اين را برداريم و با هر تعداد جمعيت مركز بخش به شهر تبديل شود كه اين هم اصلاح شد و خواسته اين بزرگواران اجابت شد و يك بحث ديگري كه بود بحث محدوده بخش بود كه مركز و شهري را كه در يك محدوده بخش وجود داشت، جمعيت اين جزو جمعيت بخش حساب نمي‌شد، ولي در اين طرح اين اصلاح شده و جمعيت شهري كه در يك محدوده بخش وجود دارد، براي احتساب شهرستان شدن يا ارتقاء به هر قسمت حساب مي‌شود و اين مورد رفع شد. لذا خواهش مي‌كنم عزيزان جهت رفع مشكلاتي كه همه ما در حوزه‌هاي انتخابيه با آن دست به گريبان هستيم، بسياري از مشكلاتي كه روستاهاي بزرگ ما دارند، شهرهاي دور افتاده ما دارند، بخشهاي ما دارند، به اين قسمت رأي بدهيد تا اين مشكلات حل شود، متشكر.

 

 

جلسه 171

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي)‌ ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

خيلي ممنون از پيشنهاد جناب آقاي لاهوتي. ولي برادر عزيز مشكلي كه وجود دارد اين است كه با تصويب قانون جمعيت (5000)، حدود (140) شهر به شهرهاي كشور اضافه مي‌شود، ولي اگر اين را برداريم واقعاً حد آن چقدر است، چند شهر بايد تصويب شود؟ چند شهر بايد تشكيل شود و آن هزينه‌اي را كه دولت بايد در اينجا متقبل شود چقدر است؟ لذا خواهش مي‌كنم به اين پيشنهاد رأي ندهيد.

 

جلسه 171

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي)‌ـ ضمن تشكر از پيشنهاد جناب آقاي رحيمي.

در كميسيون پيشنهاد ايشان مطرح شد، ولي باتوجه به اينكه با تصويب اين تعداد روستاهايي كه مشمول اين قانون مي‌شوند بيش از (100) تا است و بار مالي زيادي دارد و دولت معمولاً قبول نمي‌كند. لذا خواهش مي‌كنم به اين پيشنهاد رأي ندهيد.

 

جلسه 181

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور‌داخلي)‌ ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

با عرض خسته نباشيد خدمت همكاران محترم! پيشنهاد در پيوست (3) صفحه (51) در مورد لايحه خدمات ايثارگران است. عزيزان! همه ما مي‌دانيم كه ايثارگران عزيز ما نقش اساسي در پيشبرد اهداف انقلاب ما داشتند و در جنگ تحميلي اگر ايثار و از خودگذشتگي اينها نبود و نثار خون اين عزيزان...

دبير (محبي‌نيا) ـ اين كه پيشنهاد شخصي است!

ناصري ـ بله، اين پيشنهاد آقاي كامران و خانم اخوان است كه بعنوان كميسيون شوراها اين را مطرح مي‌كنيم.

دبير (محبي‌نيا) ـ الان نمي‌شود طرح كرد، الان پيشنهاد كميسيونها را داريم بررسي مي‌كنيم.

ناصري ـ مي‌دانم اين را بعنوان پيشنهاد كميسيون مطرح مي‌كنيم.

نايب‌رئيس ـ عيبي ندارد، ما پيشنهاد كميسيونها را قبول مي‌كنيم.

ناصري ـ ما مطالب خود را با اجازه شما در كميسيون تلفيق مطرح كرديم، دوستان محبت كردند رأي دادند، در مورد لايحه ايثارگران پيشنهاد داريم، هر كميسيوني هم حق دارد يك پيشنهاد را مطرح كند ما هم با اجازه حضرت‌عالي لايحه ايثارگران را مطرح مي‌كنيم.

 

جلسه 182

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

اين پيشنهاد درواقع همان پيشنهاد آقاي دكتر كامران است كه مراعي مانده بود (رئيس ـ آدرس پيشنهاد را بفرماييد) آدرس در صفحه (51) پيوست شماره (3) است.

جناب آقاي رئيس! اگر خاطرتان باشد آقاي دكتر كامران اين را مطرح فرمودند، بعد حضرت‌عالي فرمايش كرديد... (رئيس ـ آقاي كامران كه به اندازه همه مستضعفين عالم پيشنهاد دادند و اينجا تصويب شد) به علاوه كلاه نمدي‌ها، اين قسمت مخصوص ايثارگران است، اگر اجازه بفرماييد از سوي كميسيون شوراها مطرح بشود؟

رئيس ـ به عنوان كميسيون، آقاي كامران مي‌تواند مطرح كند؟

 ناصري ـ خوب، اشكالي ندارد، بهرحال پيشنهاد را هر كميسيوني مي‌تواند مطرح كند، گفتيم اگر اجازه بدهيد اين از...

رئيس ـ يعني پيشنهاد «دولت موظف است از صندوق توسعه مبلغ مورد نياز لايحه خدمات ايثارگران را...»

ناصري ـ بله.

رئيس ـ صندوق توسعه كه هنوز اساسنامه‌اش تصويب نشده، نمي‌توانيد مطرح كنيد، براي اين هم نمي‌توانيد مطرح كنيد چون آنجا فقط براي بخش خصوصي است، امكانپذير نيست.

 

 

جلسه 188

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

ضمن خسته نباشيد خدمت همكاران عزيز و محترم يكي از موارد اصلي كه هميشه دغدغه افراد براي اشتغال است بحث بيمه است. يعني افراد مي‌خواهند كه آينده خودشان را تأمين كنند و تضمين باشد اگر برايشان مشكلي در آينده پيش مي‌آيد كهولت سني پيش مي‌آيد لااقل آينده اينها تأمين باشد. در بخش مشاغل خانگي هم يكي از مسائلي را كه افراد به دنبال اين بخش نمي‌روند عدم وجود بحث بيمه بازنشستگي است و يا اگر هست فقط بيمه درمان است.

كميسيون سياست داخلي و شوراها بخاطر اينكه اين مشكل حل شود و دولت كمك كند به افراد و تشويقي باشد براي خانواده‌ها بمنظور اينكه اينها بتوانند بهتر و با پشتگرمي و دلگرمي بهتري بدنبال اين مشاغل بروند اين عنوان را كه حداقل (10) درصد حق بيمه و بازنشستگي توسط دولت پرداخت بشود را در اينجا گفته اضافه بشود. علتش هم اين است كه اينها اكثراً فاقد كارفرما هستند خودشان كارفرمايشان هستند وقتي كه مراجعه مي‌كنند براي بيمه مي‌گويند شما بياييد (27) درصدتان را پرداخت كنيد يك زماني مي‌شود كه شخص مجبور است (60) هزار تومان(70) و بعضاً (80) هزار تومان را خود اين خانواده يا اين فردي كه در خانه ايجاد شغل براي او شده مجبور است پرداخت كند و بعضاً هم بدنبال اين نمي‌رود و آينده اينها به مخاطره مي‌افتد و استقبال كم مي‌شود. لذا كميسيون اين پيشنهاد را دارد.

جناب آقاي دكتر لاريجاني! اگر توجه بفرماييد اين مطلب خيلي خوب است كه پيشنهاد كميسيون اين است كه دولت بيايد به اينها كمك كند بعنوان كارفرما قرار بگيرد و (10) درصد از حق بيمه و حق كسورات بازنشستگي اينها را به سازمان تأمين اجتماعي پرداخت كند تا ميزان استقبال و اينكه اين لايحه‌اي را كه دولت آورده و طرحي كه آمده بهتر انجام بشود را دولت متقبل بشود و انجام شود.

لذا از تمامي نمايندگان عزيز كه دغدغه اشتغال در تمامي قسمتهاي كشور آنها را رنج مي‌دهد خواهش مي‌كنم به اين مصوبه كميسيون رأي بدهند تا اين مشكل حل شود. متشكرم

رئيس ـ جناب آقاي ناصري! اين (10) درصد بخواهد كم شود كه بار مالي دارد يعني مشكل اصل هفتادوپنجي پيدا مي‌كند. اگر الزام است كه بارمالي است اگر الزام نيست و مي‌تواند... (ناصري ـ مي‌تواند) دولت مي‌تواند (10) درصد بدهد مي‌تواند (15) درصد كم كند.

ناصري ـ ما اگر اين را بياوريم يك تأكيد مؤكدي مي‌شود تا دولت بيشتر دنبال آن باشد.

رئيس ـ مي‌خواهم بگويم، اگر مي‌تواند باشد آنوقت چيزي ما‌به‌ازاء مشخص ندارد. در عين حال پيشنهادشان را مطرح كردند مخالف بفرماييد.

 

جلسه 189

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله‌الرحمن‌الرحيم

گزارش كميسيون شوراها و امور داخلي كشور به مجلس شوراي اسلامي

طرح اصلاح موادي از قانون تعاريف و ضوابط تقسيمات كشوري مصوب 1362 اعاده شده از شوراي محترم نگهبان در تاريخ 17/1/89 با حضور اعضاء، مسؤولان و كارشناسان ذي‌ربط مورد رسيدگي قرار گرفت و جهت رفع اشكال اقدام به اصلاح به شرح ذيل گرديد. اينك گزارش آن تقديم مجلس شوراي اسلامي مي‌گردد.

رئيس‌كميسيون شوراها و امور داخلي كشورـ روح‌الله حسينيان

همكاران عزيز! اگر خاطر شما باشد قبل از سال جديد بحث اصلاح قانون تقسيمات كشوري در مجلس شوراي اسلامي رأي آورد، اگر خاطرتان باشد تصويب شد كه روستاهاي بالاي (3500) نفر بتوانند به شهر تبديل بشوند، مراكز بخش هم جمعيت‌شان براي شهرستانها احتساب بشود، مناطق محروم و كمتر توسعه‌يافته هم مواردي باشد كه با تصويب هيأت دولت پايين‌تر از حد نصاب بتوانند به شهرستان يا شهر تبديل بشوند. اينها مواردي بود كه تصويب شد و ما يك تبصره در ماده (4) اضافه كرده بوديم تحت عنوان اينكه دولت مكلف است در صورت تصويب هر مورد نسبت به تأمين بار مالي آن اقدام نمايد. شواري محترم نگهبان به اين ايراد اصل (75) گرفت و فرمايش كردند كه چون تأمين اعتبار مالي نشده است، ما نمي‌توانيم، اين را مغاير اصل (75) مي‌دانيم و نمي‌شود تصويب كرد. در لايحه بودجه سال 89 كميسيون تلفيق آمد و براي اين كار (50) ميليارد تومان براي سال 89 پول گذاشت و ما متن را به اين صورت اصلاح كرديم كه دولت مكلف است در صورت تصويب هر مورد نسبت به تأمين بار مالي آن از محل رديف (85 ـ 550000) قانون بودجه سال 89 كل كشور اقدام نمايد. اين اشاره به همان (50) ميليارد تومان پولي دارد كه كميسيون تلفيق گذاشت و مجلس محترم هم رأي داد.

لذا خواهش مي‌كنم جهت رفع اين مشكل و اين ايراد شوراي محترم نگهبان به اين پيشنهاد رأي بدهيد.

دبير (محبي‌نيا) ـ جناب آقاي ناصري! عذرخواهي مي‌كنم، ما در بودجه رديف (85) نداريم...

ناصري ـ رديف (85 ـ 550000) است. عين اصلاحي كميسيون تلفيق را بياوريد.

 

جلسه 189

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

ضمن تشكر از موافقين و مخالفين محترم، همچنان كه دوستان فرمايش كردند اين قانون جديد نيست، اين قانون بوده، ما يك اصلاحيه آورديم و اين چيزي كه جناب آقاي دلخوش يا نماينده محترم دولت مي‌فرمايند، ما كه قرار نيست همه اينها را در يكسال انجام بدهيم، ممكن است در يك سال (10) يا (20) ‌شهر تأسيس شود و اين ميزان پول به مقدار كافي است و از طرف ديگر ما در اينجا بصورتي آورديم كه دست دولت را باز گذاشتيم. ما گفتيم دولت مكلف است در صورت تصويب هر مورد، يعني همه اين موارد را دولت بايد تصويب كند، يعني بيايد در وزارت كشور و در آنجا تصويب شود، اگر ديد كه در يك مورد امسال پولش نمي‌رسد، بودجه‌ آن كم است مي‌تواند تصويب نكند و براي سال آينده بگذارد.

خواهش من از همه نمايندگان عزيز اين است كه همه آنها در مورد اين مسأله اتفاق نظر دارند و در حوزه‌هاي انتخابيه خودشان مشكل دارند، روستاهاي واقعاً محرومي داريم، تعداد جمعيت آنها بالاست، مناطق دورافتاده‌اي داريم، مناطق توسعه‌نيافته‌اي داريم، اگر ما مي‌خواهيم اين مشكلات را حل كنيم و بتوانيم به مردم و موكلين خودمان در حوزه‌هاي انتخابيه جواب بدهيم خواهش مي‌كنم كه به اين اصلاحيه رأي بدهيد، تشكر مي‌كنم.

 

جلسه 189

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

كميسيون پيشنهاد حذف بند (2) را دارد. البته خدمت همكاران محترم عرض مي‌كنم كه كميسيون مخالف حضور سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي حفظ بناهاي تاريخي و آثار باستاني نيست، ولي جايگاه بايد مشخص باشد. ما ببينيم تبصره (1) كميسيون ماده (100) كارش چيست و آيا نماينده سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در اينجا حضور دارد مي‌تواند باعث عدم تخريب آثار باستاني بشود و بناهاي تاريخي را محفوظ كند؟

من اين تبصره (1) را خدمت همكاران محترم قرائت مي‌كنم:

تبصره (1) ـ در موارد مذكور فوق كه از لحاظ اصول شهرسازي يا فني يا بهداشتي قلع تأسيسات و بناها، مشخصات مندرج در پروانه ضرورت داشته باشد، يا بدون پروانه شهرداري ساختمان احداث يا شروع به احداث شده باشد، به تقاضاي شهرداري موضوع در كميسيونهايي مركب از افراد مختلف تشكيل و پس از وصول پرونده به ذينفع اعلام مي‌شود.

در اين تصميم مي‌گويد «تصميم كميسيون بر قلع تمام يا قسمتي از بنا». يعني كميسيون ماده (100) بعد از اينكه شخص بنا را احداث مي‌كند اگر اضافه بنا دارد، اگر تخلف داشته باشد در كميسيون ماده (100) مي‌رود و بررسي مي‌كند. حالا شخصي كه آمده در يك مكان تاريخي آن بنا را خراب كرده و بناي جديدي ساخته يا تغييراتي در بنا ايجاد كرده، اين نماينده سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در اين كميسيون مي‌خواهد چكار كند. اگر ما مي‌خواهيم حفظ بناي تاريخي بشود، اگر مي‌خواهيم آثار باستاني ما حفظ بشود، بايد كاري كنيم قبل از اينكه در محلي شروع به ساخت و ساز كنند، قبل از اينكه پروانه از سوي شهرداري صادر بشود، نماينده ميراث فرهنگي و گردشگري يا سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بتواند در آن شهر و استان اظهار نظر كند و اگر مي‌بيند كه در آن ناحيه سازماني وجود دارد يا آثار و منطقه‌اي وجود دارد كه تخريب آن باعث صدمه به آثار باستاني مي‌شود جلوگيري كند وگرنه همه ما مي‌دانيم كه كميسيون ماده (100) يا مي‌آيد جريمه مي‌كند، نه اين جريمه‌اي را كه به شخص متخلف تعلق مي‌گيرد مي‌تواند آثار باستاني را به جاي خودش برگرداند، نه مي‌تواند آن ضرري را كه به آثار و ابنيه تاريخي خورده جبران كند و نه اينكه فايده‌اي دارد.

پس خواهش من اين است كه عزيزان به حذف اين بند (2) رأي بدهند تا ان‌شاءالله جايگزيني به جاي آن بيايد و ما كاري كنيم كه نماينده ميراث فرهنگي و گردشگري يا نه خود سازمان يا مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري هر استاني قبل از اينكه پروانه ساختماني صادر ‌شود و شروع به ساخت بشود و يا ابنيه تخريب بشود بتواند اظهار نظر كند و در صورت مغايرت مانع بشود، نه اينكه نوشدارو بعد از مرگ سهراب باشد و بعد از اينكه ساختند حالا بيايند جريمه كنند و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري هم براي خالي نبودن عريضه در آن جلسه حضور داشته باشد. لذا از همه همكاران محترم كه علاقه‌مند به حفظ آثار باستاني و ابنيه تاريخي هستند خواهشمندم به اين حذف رأي بدهند، متشكرم.

 

جلسه 213

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

گزارش كميسيون شوراها و امور داخلي كشور به مجلس شوراي اسلامي

طرح اصلاح قانون تجميع انتخابات دوره پنجم شوراها اسلامي با دوره يازدهم رياست جمهوري مصوب 1387 به شماره چاپ (1027)‌ طي جلسات مكرر با حضور مسؤولان اجرايي ذي‌ربط و با انجام اصلاحاتي به شرح ذيل به تصويب رسيد. اينك گزارش آن وفق ماده (144) قانون آيين‌نامه داخلي تقديم مي‌گردد.

رئيس كميسيون شوراها و امورداخلي كشور ـ روح‌الله حسينيان

(ضمناً گزارش كميسيونهاي فرعي امنيت ملي و سياست خارجي و قضايي و حقوقي تاكنون واصل نشده است.)

همكاران عزيز! بحثي را كه ما سالها درمورد انتخابات داشتيم و اين‌كه هر سال كشور ما درگير يك انتخابات نباشد البته اين را خدمت عزيزان عرض كنم كه يكي از افتخارات نظام مقدس جمهوري اسلامي اين است كه در طول (31) سال عمر با بركت خودش حدود (31) انتخابات داشته ولي همه مسؤولين بالاتفاق نظرشان اين بود كه اگر ما بتوانيم در چهار انتخاباتي كه داريم تجميعي داشته باشيم لااقل هر دو تا را باهم برگزار كنيم، ما انتخابات رياست جمهوري داريم، مجلس خبرگان رهبري داريم، مجلس شوراي اسلامي داريم، شوراهاي شهر و روستا را داريم ما اگر بياييم به صورتي باشد كه اينها تجميع شود هر دو سالي يك انتخابات داشته باشيم اين هم از نظر هزينه بهتر است و هم اينكه در وضعيت كشور از نظر انجام كارها يك توفيق و ممري ايجاد مي‌شود. لذا در مجمع تشخيص مصلحت نظام، پارسال طرحي تصويب شد كه انتخابات شوراهاي پنجم با انتخابات رياست جمهوري يازدهم همزمان برگزار شود.

شوراهاي عالي استانها طرحي را داد چرا كه با اين مصوبه مجمع تشخيص عملاً طول دوره شوراهاي پنجم دو سال مي‌شود لذا طرحي از شوراي عالي استانها آمد كه با توجه به دو سال شدن اين مدت شوراهاي پنجم و اينكه در دو سال براي انجام اين كار هم هزينه مضاعفي به دولت تحميل مي‌شود و هم اينكه در اين دو سال نخبگان نمي‌آيند و كانديدا نمي‌شوند و از طرفي افرادي هم كه مي‌خواهند براي شهرداري تصدي را بعهده بگيرند عملاً‌ حدود يكسال و نيم، چرا كه تا زماني كه شورا بيايد مستقر بشود افرادي را تعيين كنند، كشمكش‌هاي داخلي شوراها برطرف بشود عملاً حدود يكسال و نيم مي‌شود و خيلي از كارهاي شهرها معطل مي‌شود، لذا شوراي عالي استانها اين طرح را ارائه كرد در كميسيون با جميع جهات بررسي شد و به اين پيشنهاد كه شوراهاي دوره چهارم همزمان با رياست جمهوري دوره يازدهم برگزار بشود رأي مثبت داده شد و اميدوارم بخاطر مسائلي را كه خدمت عزيزان عرض كردم ان‌شاءالله يك رأي بالا به اين پيشنهاد و اين طرح داده بشود، متشكر.

 

جلسه 213

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

عمده مخالفتي كه دوستان در رابطه با اين داشتند و تذكر دادند، بحث مغايرت با قانون اساسي را مطرح كردند. عزيزان من! ما مي‌دانيم كه در قانون اساسي طول دوره شوراها تعريف نشده و اين دست مجلس است. پس ما مي‌توانيم در اينجا قانون‌گذاري كنيم و مغايرتي ندارد.

دوم اينكه آيا ما بايد مشكلاتي را كه بعضاً ممكن است خداي‌ناكرده يك يا دو نفر در حوزه ما انجام داده باشد به كل كشور تعميم بدهيم؟ ما اين را بايد در اينجا براي كل كشور بياييم قانون‌گذاري كنيم و اين مطلبي است كه بحث سياست‌گذاري آن تصويب شده. بحث تجميع انتخابات انجام شده، حالا ما بحث سر دوره آن را داريم. مي‌گوييم اگر دو ساله شود اين ايرادات و اين مشكلات را دارد. فوايد تمديد شدن دوره شوراهاي سوم اينهاست كه بنده ذكر كردم جناب آقاي چمران و ساير دوستان هم گفتند. وزارت كشور مخالفت جدي با اين بحث ندارد، مخالفت وزارت كشور و دولت سر بحث تجميع شوراهاي شهر و روستا با رياست‌جمهوري است. اصل مطلبي كه سياست‌گذاري شده، تأييد و تصويب شده.

لذا عزيزان! اگر ما بخواهيم يك استمراري داشته باشد، يك ثبات مديريتي داشته باشيم، شهرداران بتوانند كارهاي خود را انجام بدهند، از امروز ما دوباره درگير انتخابات شوراهاي شهر و روستا نباشيم، چرا كه عملاً (6) ماه قبل شروع مي‌شود. كارهاي عمراني شهرها تحت‌الشعاع قرار مي‌گيرد، مشكلاتي را كه در اين رابطه ايجاد مي‌شود بخاطر شوراها وجود دارد. (تعدادي از نمايندگان ـ دو، دو...) (رئيس ـ آقايان اجازه بدهيد! الان كه موقع رأي‌گيري نيست) ايرادي ندارد. «فبشر عباد الذين يستمعون القول و فيتبعون احسنه» گوش كنيد و هر چه را كه شما تصميم گرفتيد، امر شما مطاع است، ولي گوش كنيد ببينيد كداميك از اينها به نفع و كداميك به ضرر است.

باتوجه به جميع جهات كميسيون مصر است و روي اين بحثش هم هست و ايمان دارد كه اگر ما بتوانيم دوره سوم شوراها را تمديد كنيم، اين به نفع كشور و مصالح مملكت است. والسلام‌عليكم

 

جلسه 214

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور)‌ ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

پيشنهاد برادر ارجمندمان جناب آقاي يوسف‌نژاد درمورد اين استفساريه و اين نگراني فكر مي‌كنم موردي نداشته باشد چرا كه در اينجا دوره جديدي نيست، افزايش طول دوره است. نگراني عزيزان از استفساريه‌اي است كه از مجلس شده، قانون استفساريه ماده (71) قانون تشكيلات، وظايف و انتخابات شوراهاي اسلامي كشور و انتخاب شهرداران مصوب (6) خرداد 1382 كه در آنجا گفتند اگر دوره تصدي چهار ساله شهرداري تمام شود يا دهياري‌ها تمام شود و با شروع دوره جديد آيا شهرداران بايد دوباره انتخاب شوند يا نه؟ آن زماني است كه دوره جديدي شروع شود. در اينجا اين دوره استثنائاً افزايش پيدا مي‌كند لذا به عقيده من ضرورتي ندارد و اين حق شوراهاست كه مي‌توانند شهردار را در هر زماني استيضاح كنند، بركنار كنند و يا نه به او اجازه بدهند كه كارش ادامه داشته باشد. لذا به عقيده من اضافه كردن اين موضوع ضرورتي پيدا نمي‌كند و مسأله‌اي را كه عزيزان فرمايش كردند كاملاً روشن است. لذا خواهش مي‌كنم به اين پيشنهاد رأي ندهيد.

 

جلسه 214

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

گزارش كميسيون شوراها و امور داخلي كشور به مجلس شوراي اسلامي.

لايحه تأسيس استان البرز به شماره چاپ (1045) در تاريخ 19/2/89 با حضور كارشناسان و مسؤولان دستگاههاي اجرايي ذي‌ربط مورد رسيدگي قرار گرفت و پس از بحث و بررسي‌هاي لازم با اكثريت آراء عيناً به تصويب رسيد. اينك گزارش آن وفق ماده (144) قانون آيين‌نامه داخلي تقديم مي‌گردد.

رئيس كميسيون شوراها و امور داخلي كشور ـ روح‌الله حسينيان

(ضمناً گزارش كميسيونهاي فرعي اجتماعي، امنيت ملي و سياست خارجي و برنامه و بودجه و محاسبات تا اين تاريخ واصل نشده است).

عزيزان من! بحثي را كه در رابطه با تأسيس استان البرز و اينكه انگيزه تأسيس اين استان چه بوده، در دولت محترم ايجاد شده بود و سپس اين لايحه به مجلس ارجاع شد بحثهاي متعددي است. در منطقه كرج، اگر ما از نظر حوزه جغرافيايي، سياسي، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي بررسي كنيم تقريباً ايران كوچكي است. در اينجا افراد مختلفي زندگي مي‌كنند. اگر قدمت منطقه كرج و ساوجبلاغ را بخواهيم مد نظر داشته باشيم به بيش از (7) هزار سال قبل موكول مي‌شود، زماني كه اصلاً پايتخت ايران در نزديكي كرج واقع نشده بوده. حوزه‌هاي ويژه اقتصادي كه در اين منطقه هست پشتيباني‌هايي كه در تمامي طول دوران توسط اين منطقه و منطقه ساوجبلاغ و منطقه نظر‌آباد شده و همچنين تنوع اقليمي و تنوع قومي كه در منطقه است مي‌طلبد كه ما در اينجا استان جداگانه‌اي داشته باشيم. متأسفانه در اين منطقه با توجه به سايه پايتخت بر روي آن مغفول مانده و بسياري از مطالب و حق و حقوقي كه مردم اين منطقه داشتند شايد اعاده نشده.

يكي از موارد مهمي كه من خدمت شما بعنوان مثال مي‌گويم اين است كه شهر كرج كمتر از (10) سال است كه شهرستان شده يعني با جمعيتي حدود (2) ميليون نفر حتي از وجود امكانات در خور يك شهرستان هم بي‌بهره بوده و همان وجود سايه پايتخت در اين منطقه بوده. الان كارخانجات مختلف در اينجا هستند، امكانات اقتصادي فوق‌العاده‌اي وجود دارد علاوه بر آن از نظر جمعيتي اگر نگاه كنيم اين منطقه بالغ بر (2) ميليون و (400) هزار نفر جمعيت دارد كه از بسياري از استانهاي ما كه در حال حاضر تأسيس شدند بيشتر است. لذا خواهش من از عزيزان اين است كه به اين خواسته ديرينه مردم منطقه كرج، ساوجبلاغ و نظرآباد جواب مثبت و به اين لايحه رأي مثبت بدهيد، متشكر.

 

جلسه 214

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله‌الرحمن‌الرحيم

تشكر مي‌كنم از موافقين و مخالفين عزيز كه نقطه‌نظرات خودشان را بيان كردند. بيشترين بيان و مطالبي كه توسط مخالفين عزيز مطرح شد، بحث افزايش ادارات بود و اين كه دلايل جغرافيايي و اقليمي دليل اين نمي‌شود كه اين منطقه استان بشود. در حالي كه طبق ضوابط وزارت كشور، شرايط اقتصادي، اجتماعي، اقليمي، قومي و اينهاست و اقتصادي و امنيتي است كه مي‌تواند شرايط را براي يك استان تعريف كند. لذا عزيزان! اگر ما حساب كنيم كه ادارات مي‌تواند جنبه موجه‌اي بدهد به جايي كه براي استان شدن باشد، كرج در كنار پايتخت قرار داشت، در كنار وزارتخانه‌ها بود چرا اين همه عقب افتاد و مشكلات اين منطقه اين همه مغفول ماند كه حتي در حد يك شهرستان با جمعيتي حدود (1) ميليون و اندي در حدود هفت، هشت سال پيش هنوز به يك شهرستان ارتقاء پيدا نكرده بود.

بسياري از مشكلات زمين مانده بود، براي كوچكترين كاري مردم مجبور بودند حركت كنند و به سمت پايتخت بيايند. آيا مگر غير از اين است كه وقتي اداراتي در آنجا مستقر بشوند مانع حضور بيشتر مردم براي تهران خواهد شد؟

شايد بعضي از عزيزان بفرمايند كه خيلي از كارمنداني كه در تهران مشغول هستند منزلشان در كرج است، ولي چند درصد به خاطر كار روزانه‌شان كه در آنجا روي زمين مانده مجبورند به ادارات كل استان مراجعه كنند؟

پس ما اينها را در نظر بگيريم، اگر ما مي‌خواهيم بار ترافيكي را كم كنيم، اگر مي‌خواهيم بار اجتماعي را كم كنيم، اگر مشكلات رفت و آمد را مي‌خواهيم كم كنيم، اگر مشكلاتي را كه دانشجويان عزيز و دانش‌آموزان آنجا دارند مي‌خواهيم كم كنيم، بايد اينها را مد نظر داشته باشيم.

عزيز ديگري فرمايش كرد كه از طرف مجمع تشخيص مصلحت انتقال پايتخت در پايان سند چشم‌انداز ديده شده است. من مي‌خواهم عرض كنم اين چه منافاتي با استان شدن البرز دارد؟ آن يك بحث كلان در كشور است كه مي‌خواهد انجام بشود، بسيار هم خوب است، ولي اينجا مشكل يك منطقه‌اي است كه ما مي‌خواهيم مشكل اين عزيزان را از طريق اين لايحه رفع كنيم.

بحث تقسيمات كشوري را هم كه دوستان فرمايش مي‌كنند و همچنين مركز پژوهشهاي مجلس بيان داشته‌اند، خوب لايحه تقسيمات كشوري مي‌خواهد از طرف چه كسي بيايد؟ مگر غير اين است كه وزارت كشور مي‌خواهد اين لايحه را تقديم كند؟ خوب، اين را حتماً مد نظر دارد، اين لايحه توسط وزارت كشور انجام شده، كارشناسي شده و آمده و دولت محترم آن را تأييد كرده. پس كسي كه خودش دارد اين (لايحه) را مي‌آورد فردا در بحث تقسيمات كشوري هم اين را مد نظر دارند.

بعضي از عزيزان ديگر فرمايشاتي در مورد مناطق خودشان داشتند و با توجه به اينكه معادني وجود دارد و مناطق كويري است، خوب پيشنهادات خوبي بود، در آينده روي آنها مي‌شود بررسي و تحقيق كرد و از دولت محترم خواست، تشويق كرد و يكسري بناهاي تشويقي بگذاريم، مطالب و موارد تشويقي قرار بدهيم تا ان‌شاءالله عزيزان از شهرهاي بزرگ و از مراكز پايتخت به آنجا سرازير بشوند و در آنجا براي آنها شغل ايجاد و آنجا هم به استان تبديل بشود.

لذا عزيزان! با جميع جهات و با توجه به توضيحات دولت محترم در اين رابطه خواهش مي‌كنم به اين لايحه رأي بالاي مثبتي بدهيد و ان‌شاءالله امروز كه روز ولادت امام جواد است اين شيريني و اين شادباش را به مردم اين خطه تقديم كنيم، متشكرم.

 

جلسه 214

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

همكاران گرامي! هدف از ارائه اين لايحه يعني لايحه «مستثني شدن شهرداريهاي كشور در واگذاري قسمتي از پاركها و ميادين و اموال عمومي اعم از عرصه و اعيان از شمول قوانين مربوط به مالك و مستأجر» از سوي دولت اين بود كه بعضاً مناطقي را شهرداريها به افرادي واگذار مي‌كردند، حالا به مدت يك هفته، پنج روز، ده روز يا به مدت طويل‌تري مثلاً ششماه و بعد از اين مدت براي تخليه اين منطقه مشكل داشتند و بعضاً شخص طفره مي‌رفت از اينكه اين محل را خالي كند. لذا دولت اين را پيشنهاد داد.

با توجه به ابهاماتي كه در لايحه دولت محترم بود و بحث اموال عمومي و قانون مدني ذكر شده، كميسيون آمد و بحث قانون لايحه مستثني شدن شهرداري تهران را گفت كه جايگزين اين بشود كه متأسفانه در شور اول كه در صحن علني مجلس مطرح شد اين رأي نياورد.

ولي صحبت ما اين است كه الان دوست عزيزمان جناب آقاي لاهوتي فرمايش مي‌كنند «اموال عمومي» حذف بشود، چرا كه معتقد است در بعضي از مناطق، مغازه‌ها، دكه‌ها و محل‌ها ممكن است به صورت سرقفلي در اختيار بعضي از افراد و شهروندان عزيز قرار گرفته باشد و باعث بشود كه اينها هم در اين بين متضرر بشوند. خدمت اين بزرگوار عرض مي‌كنم كه در ماده واحده آمده كه «از تاريخ تصويب اين قانون به شهرداريهاي كشور اجازه داده مي‌شود». يعني اگر احياناً اين در مجلس مصوب بشود از اين تاريخ به بعد كسي كه مي‌خواهد در جايي مكاني را اجاره كند اين لايحه بر آن حتماً قابل شمول خواهد بود و قانون عطف به ماسبق نمي‌شود. لذا آن نگراني كه دوست عزيزمان در اين رابطه دارند از اين نظر منتفي است. لذا كميسيون با حذف اين كلمه كه «اموال عمومي» حذف بشود مخالف است مضافاً بر اينكه بر آن عقيده خودش كه ما بياييم اين لايحه را بصورتي كه جناب آقاي چمران فرمايش كردند شامل حال لايحه شهرداري تهران بشود بر آن مُصر است و معتقد است كه اگر آن جايگزين اين لايحه دولت بشود، اين مشكلاتي را كه در رابطه با شهرداريها مطرح شد حذف و مشكل مرتفع مي‌شود.

لذا خواهش مي‌كنم به اين پيشنهاد حذف «اموال عمومي» رأي ندهيد، متشكرم.

 

جلسه 222

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

گزارش كميسيون شوراها و امور داخلي كشور به مجلس شوراي اسلامي

طرح اصلاح بند «ل» ماده (68) قانون تشكيلات، وظايف و انتخابات شوراهاي اسلامي كشور و انتخاب شهرداران مصوب 1375 به شماره چاپ (886) در تاريخ 9/12/88 با حضور مسؤولان ذيربط مورد رسيدگي قرار گرفت و پس از بحث و تبادل نظر به اتفاق آراء عيناً به تصويب رسيد. اينك گزارش آن وفق ماده (144) آيين‌نامه داخلي مجلس شوراي اسلامي تقديم مي‌گردد.

رئيس كميسيون شوراها و امور داخلي كشور ـ روح‌الله حسينيان

بحثي كه در رابطه با اصلاح بند «ل» داشتيم در واقع وظايف شوراهاي اسلامي روستاهاي ماست. يكسري وظايفي را ما در بند «ل» براي اينها تعريف كرده بوديم كه اين شوراها موظفند بيايند در بحثهاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي، عمراني، بهداشتي و ساير موارد همچنان كه همه عزيزان و نمايندگان محترم اطلاع دارند اينها مي‌آيند وارد مي‌شوند و سعي مي‌كنند مشكلات روستاها را حل كنند. يك بحث عمده‌اي را كه ما در رابطه با روستاها داريم، بحث جغرافياي تاريخ آنها، بحث آداب و رسوم، بحث سوادآموزي و دانش بومي آنهاست. اينها مواردي است كه در روستاهاي ما با توجه به تنوع قوميتي كه وجود دارد بسيار متنوع است. حالا اگر خود دولت يك اداره‌اي را كه در يك استان و يا شهرستاني وجود دارد بيايد و بخواهد اينها را تك‌تك مورد بررسي قرار بدهد بسيار وقت‌گير و هزينه‌بر است. ممكن است سالها طول بكشد تا ما بتوانيم اينها را گردآوري كنيم و ممكن است خيلي هم واقعيت نداشته باشد و مشكلات خاصي را ايجاد كند. لذا در اصلاح بند «ل» اين قانون آورده‌ايم كه خود شوراهاي اسلامي شهر و روستا و به ويژه روستاها با توجه به اين بافت تاريخي كه دارند بيايند و نسبت به گردآوري اين موارد و به شناسنامه روستايي، جغرافياي تاريخي و دانش بومي و ساير موارد مانند سوادآموزي اقدام كنند. اين اطلاعات را گردآوري كنند و به ادارات ذي‌ربط بدهند تا ما ان‌شاء‌الله بتوانيم يك تاريخ كاملاً جامع و مدوني از روستاها و فرهنگشان و آداب و رسومشان داشته باشيم.

البته يكسري دغدغه‌هايي هم در اين بين وجود داشت كه شايد در بعضي از روستاهاي بزرگ باتوجه به اينكه ممكن است طوايف مختلفي وجود داشته باشند يكسري ايرادات و اشكالاتي در نحوه تدوين، گردآوري و جمع‌آوري اين موارد و ارائه آنها به آن ادارات پيش بيايد كه در اين موارد قرار شد كه آن اداره مربوطه در شهرستان يا در استان بيايد و نظارت داشته باشد تا اين اصلاحات بخوبي انجام بشود و اين اطلاعات گردآوري صحيح باشد. لذا خواهش مي‌كنم به اين طرح اصلاح بند «ل» رأي موافق بدهيد، متشكرم.

 

 

جلسه 222

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

گزارش كميسيون شوراها و امور داخلي كشور به مجلس شوراي اسلامي

طرح اصلاح ماده (77) قانون شهرداري مصوب 1334 با اصلاحات و الحاقات بعدي به شماره چاپ (848) كه به اين كميسيون بعنوان كميسيون اصلي ارجاع شده بود در تاريخ 17/1/89 با حضور كارشناسان مورد رسيدگي قرار گرفت و با انجام اصلاحاتي به شرح ذيل به تصويب رسيد. اينك گزارش آن وفق ماده (144) قانون آيين‌نامه داخلي تقديم مي‌گردد.

نايب‌رئيس كميسيون شوراها و امور داخلي كشور ـ اسدالله بادامچيان

(ضمناً گزارش كميسيون قضايي و حقوقي تا اين تاريخ واصل نگرديده است)

خدمت همكاران عزيز عرض مي‌كنم كه ما يك بحثي را در رابطه با ماده (77) قانون داشتيم و پيشنهاد اصلاح اين را دادند. در ماده (77) آنچه را كه داشتيم اين بود كه براي حل اختلاف بين شهرداري و مؤدي در مورد عوارض در ماده (77) قانون گفته كميسيوني تشكيل شود از نمايندگان وزارت كشور، دادگستري و انجمن شهر آن زمان كه بعد تغيير كرد و بعنوان شوراي شهر مطرح شد و در قانون آمد. بحثي را كه اينجا داريم مي‌گوييم علاوه بر اين عوارض كه بوده حالا مؤدي مالياتي در مورد بحثهاي ديگر شهروندان نسب به شهرداري اعتراض دارند.

به جز عوارض ممكن است آمده باشد و يك خدماتي را كه شهرداري بخواهد ارائه بدهد يك نرخي بگذارد كه اين مورد اعتراض شهروند است. ممكن است بليط اتوبوس را گران كند ممكن است بليط مترو را گران كند، ممكن است يكي از عوارض خاصي را كه ما در بحث پروانه شهرداري‌ها داريم بيايد اضافه كند كه اين مورد اعتراض شهروند است، در اينجا قانون اين اجازه را مي‌دهد با اصلاحي كه انجام شود كه اين شخص بتواند از دست شهرداري بخاطر اين اضافه عوارض يا نرخهاي خدماتي ارائه شده شكايت بدهد و همين كميسيوني كه مركب از وزارت دادگستري يا نماينده وزارت دادگستري و نماينده وزارت كشور و نماينده شهرداري و شوراي شهر هستند بنشينند و به اين رسيدگي كنند و اگر احياناً احساس مي‌كنند در اينجا حقي و حقوقي از شهروندان ضايع شده به آن رسيدگي كنند.

فكر مي‌كنم اين اصلاح، اصلاح خوبي باشد ما مي‌توانيم از اين طريق به شهروندانمان اجازه بدهيم در موارد و مواقعي كه مي‌آيد و مسائلي مطرح مي‌شود حالا مشكلاتي پيش مي‌آيد ديديم گاهاً مي‌روند براي پروانه يا تمديد پروانه يا پروانه ساختماني و چيزهاي ديگر مي‌خواهند بگيرند يك ليست بلندبالايي تحويلشان مي‌دهند كه شما برويد اينها را تحت عوارض خدمات فلان و بهمان پرداخت كنيد و بياوريد.

اگر شهروند اعتراض داشته باشد بتواند به اين كميسيون ماده (77) بجز بحث عوارض، مراجعه كند و مشكلش را بتواند از اين طريق مرتفع كند. لذا فكر مي‌كنيم كميسيون به اين رأي داد و كميسيون احساس مي‌كند كه اگر اين اصلاح لايحه به اين صورت رأي بياورد براي شهروندانمان بسيار مناسب خواهد بود و مشكلاتشان را حل خواهد كرد. لذا خواهش مي‌كنم عزيزان به اين اصلاح رأي بدهند، متشكر.

 

جلسه 222

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

گزارش كميسيون شوراها و امور داخلي كشور به مجلس شوراي اسلامي

لايحه استفساريه تبصره (2) ماده (82) مكرر (2) قانون تشكيلات، وظايف و انتخابات شوراهاي اسلامي كشور و انتخاب شهرداران مصوب 1382 به شماره چاپ (62) در تاريخ 15/1/89 با حضور مسؤولان و كارشناسان ذي‌ربط مورد رسيدگي قرار گرفت و با توجه به اشراف هيأتهاي رسيدگي به تخلفات اداري استانداري‌ها و لزوم تقويت و حفظ اقتدار و شأن هيأتهاي مذكور و سهولت جمع‌آوري و ضبط مدارك مربوطه، بشرح ذيل به تصويب رسيد. اينك گزارش آن تقديم مجلس محترم شوراي اسلامي مي‌گردد.

رئيس كميسيون شوراها و امور داخلي كشور ـ روح‌الله حسينيان

نمايندگان محترم! ضمن تشكر از رأي بسيار خوب و قاطع‌تان در رابطه با دو طرح قبلي كميسيون سياست داخلي و شوراها خدمت عزيزان عرض مي‌كنم كه اين لايحه يك استفساريه است. ما تخلفات اداري مختلفي را داريم در قبل اين استفساريه در تبصره (2) ماده (82) مكرر (2) مي‌گفت كه حالا اگر تخلفات اداري در مورد كاركنان وزارت كشور صورت گرفته باشد حتماً و حتماً بايد اين پرونده بيايد تهران، در وزارت كشور و در قسمت تخلفات اداري وزارت كشور بررسي شود. اين استفساريه اين را مي‌گويد كه باتوجه به اينكه اين پرونده‌اي كه بايد براي اين آقا يا خانم تشكيل شود در آن استان مربوطه توسط فرمانداري انجام مي‌شود و توسط كاركنان استانداري انجام مي‌شود. آيا اين اداره تخلفات اداري استانداري يا خود فرمانداري مي‌تواند به اين رسيدگي كند؟

رأي كميسيون مثبت بوده كه بخاطر اينكه سريعتر رسيدگي شود ممكن است يك پرونده‌اي تشكيل شود تا بيايد وزارت كشور در ميان انبوه پرونده‌ها قرار بگيرد دو سال بعضاً سه سال طول بكشد تا به يك پرونده شخصي رسيدگي شود و به او بگويند كه حالا اين تخلف در مورد شما ثابت شده يا خير و اين شخص بلاتكليف است. بخاطر اينكه كار اين عزيزان سريعتر انجام شود، كار ارباب رجوع سريعتر انجام شود دست استانداري‌ها در رابطه با رسيدگي به اين تخلفات بازتر باشد، رأي كميسيون مثبت بوده و به اين لايحه استفساريه رأي مثبت داده بدين معنا كه اين پرونده‌هاي تخلفات كاركنان مي‌تواند در خود استاندري‌ها مورد بررسي و رسيدگي قرار بگيرد و احتياج به فرستادن به وزارت كشور نيست.

لذا از عزيزان كه همه آنها شايد درگير اين قضايا باشند و بارها و بارها به آنها مراجعه شده باشد كه آقا! پرونده ما را يكسال، دو‌سال، سه سال است كه به وزارت كشور فرستادند، نه ما تخلفي كرديم، نه وزارت كشور هنوز به ما جواب مي‌دهد كه شما اين تخلفتان تأييد شده يا نشده و بلاتكليف هستند، بخاطر اينكه اين مشكلات سريعتر حل شود خواهش مي‌كنم كه به اين لايحه و استفساريه رأي مثبت بدهيد، متشكرم.

 

جلسه 264

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

آدرس در صفحه (25) پيوست (7) شماره (95) است. به ماده (162) تبصره ذيل اضافه گرديد:

تبصره ـ به منظور استفاده متوازن از امكانات كشور و توزيع عادلانه و رفع تبعيض و ارتقاء سطح مناطق كمتر توسعه‌يافته و تحقق پيشرفت و عدالت دولت موظف است حداقل (50) درصد از وجوه صندوق توسعه ملي را به سرمايه‌گذاران بخش خصوصي در اين مناطق اختصاص دهد.

رئيس ـ ما از صندوق توسعه ملي الان نمي‌توانيم برداريم، اشكال دارد.

ناصري ـ اين را در قالب برنامه پنجساله گفتيم نه الان!

رئيس ـ عرض كرديم از صندوق توسعه ملي الان نمي‌توانيد برداريد.

ناصري ـ مگر صندوق توسعه ملي براي سرمايه‌گذاران بخش خصوصي نيست؟

رئيس ـ بله، ولي مطابق با اساسنامه‌اي كه دارد، ما هنوز به آن نرسيديم.

ناصري ـ اين را مطابق اساسنامه در اينجا مي‌آوريم، مشكلي نيست. چيزي كه الان دغدغه همه نمايندگان محترم و مسؤولين هست مناطق كمتر توسعه‌يافته است. ما چيز خاصي نگفتيم، فقط بخاطر اين كه سرمايه‌گذاران بخش خصوصي تشويق بشوند به مناطق دورافتاده بروند، به مناطق كمتر‌ توسعه‌يافته بروند، به مناطقي بروند كه واقعاً رشدي نداشته و واقعاً مورد غفلت واقع شده، اينها را تشويق كنند و بيشتر مورد عنايت قرار بدهند و بتوانيم در اينجاها هم سرمايه‌گذاران را تشويق كنيم. فكر نمي‌كنم مغايرتي داشته باشد.

رئيس ـ مطابق آن سياست‌هايي‌ كه ابلاغ شده بايد كار كنيم.

ناصري ـ مگر سياست غير از اين است كه ما مشكلات مناطق كمتر‌ توسعه‌يافته را حل كنيم؟

رئيس ـ مشكلات آنجا براي بخش خصوصي است اصلاً بخش دولتي نيست.

ناصري ـ آقاي دكتر اين را هم بخش خصوصي آورديم.

رئيس ـ مي‌دانم آمديد آنجا گفتيد (50) درصد آن را مي‌خواهيم براي اين كار بدهيم.

ناصري ـ گفتيم سرمايه‌گذاراني كه مي‌روند در بخش مناطق كمتر‌توسعه‌يافته مي‌خواهند سرمايه‌گذاري كنند،

رئيس ـ نگفتيد سرمايه‌گذاران!

ناصري ـ چرا، گفتيم. «از وجوه صندوق توسعه ملي به سرمايه‌گذاران بخش خصوصي در اين مناطق» يعني گفتيم كساني كه به اينجا مي‌روند در اولويت قرار بگيرند، در پيچ  و خم اداري گير نكند، يك تشويقي بشود و بتوانيم براي اين مناطق كاري انجام بدهيم.

(در اين هنگام آقاي سيدمحمدحسن ابوترابي‌فرد رياست جلسه را به عهده گرفتند)

اين بحثي را كه ما در اينجا داشتيم، منظور اين است كه بهرحال صندوق توسعه ملي را كه دولت دارد تشكيل مي‌دهد، اصلاً بحث هدفمند‌سازي يارانه‌ها چيست؟ مگر غير از اين است كه ما بياييم به دهك‌هاي پايين جامعه كمك كنيم؟ به مناطق كمتر توسعه‌يافته خودمان كمك كنيم؟ بتوانيم لااقل در اينجا هم بصورتي باشد كه سرمايه‌گذار برود سرمايه‌گذاري‌ كند، مشكل اشتغال آنها حل بشود، مشكل زندگي آنها حل بشود، مشكلات اقتصادي، اجتماعي آنها حل بشود؟ ما در اينجا پيشنهاد داديم يعني گفتيم اگر سرمايه‌گذاري‌ در آنجا برود، اين مورد تشويق قرار بگيرد و دولت بتواند به آن كمك كند، اين فكر نمي‌كنم مغاير با هيچ قانوني باشد. اگر اجازه بدهيد رأي‌گيري شود، دغدغه‌اي كه اكثر نمايندگان دارند اين است و استان خاصي را هم ما اينجا تعريف نكرديم. در تمامي استان‌ها هم ما اين مناطق را داريم. 

نايب‌رئيس ـ آقاي ناصري! بر اساس سياست‌هاي ابلاغي بايد صندوق توسعه ملي در راستاي طرح‌ها و پروژه‌هايي كه بخش غيردولتي آن را سامان مي‌دهد و داراي مزيت‌هاي لازم هست، اختصاص داده شود.

ناصري ـ اينها را مي‌توانيم در قالب آيين‌نامه بياوريم، هيچ منافاتي هم ندارد.

نايب‌رئيس ـ اگر شما اين قيد را آورديد اين مي‌تواند زمينه عدم جذب اين منابع را فراهم بياورد، يك مشكل ما اين است كه در كجا امكان جذب اين منابع هست.

ناصري ـ حاج‌آقا! عذرخواهي مي‌كنم كه گفتگوي ما حالت بحث شده ولي صحبت اين است اگر ما نياييم يكسري امتيازات خاصي قرار ندهيم مشخص است كه طرف نمي‌رود جايي كه توسعه نيافته نباشد. ما بايد يك امتيازاتي قائل بشويم، يك مناطقي را در نظر بگيريم، يك حذف ماليات يا چيزي را در نظر بگيريم و گر نه چه كسي مي‌رود؟ مي‌آيد در تهران يا شهرهاي بزرگ سرمايه‌گذاري‌ مي‌كند، چه كسي مي‌رود در روستا يا شهر دورافتاده سرمايه‌گذاري‌ كند؟ اگر دولت يك امتيازي قائل بشود بيايد يك اهميتي قائل بشود...

نايب‌رئيس ـ اين نگاه شما را مي‌شود در بحث اساسنامه مورد نظر قرار داد.

ناصري ـ بهرحال از اينجا بهتر گير نمي‌آيد. شما اگر قول مي‌دهيد در اساسنامه حل كنيد ما هم از پيشنهاد كميسيون مي‌گذريم.

نايب‌رئيس ـ تشكر مي‌كنيم.

 

جلسه 266

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

آدرس پيشنهاد پيوست (6) صفحه (62) شماره (255) است. در بند «ب» بعد از عبارت «بسيج اساتيد» عبارت «حوزه و دانشگاهها» اضافه شود. چون «اساتيد» اينجا آمده شايد فردا در بحث حوزه علميه قم كلمه «اساتيد» حذف شود، اين را ‌آورديم براي شفاف‌سازي مطلب كه اگر...

رئيس ـ يعني مي‌شود «بسيج اساتيد حوزه و دانشگاهها»، (ناصري‌ـ بله) تشكر مي‌كنيم. مخالف و موافق صحبت نمي‌كنند. دولت و كميسيون هم نظري ندارند. حضار 209 نفر، همكاران محترم درخصوص اضافه شدن عبارت «حوزه و دانشگاهها» بعد از عبارت «بسيج اساتيد» اعلام رأي بفرماييد. پايان رأي‌گيري را اعلام مي‌كنيم، تصويب‌شد. اين شامل بسيج دانشجويي هم مي‌شود، چون گفتيم «دانشگاهها» شامل اين هم مي‌شود. اگر پيشنهادي نيست اصل ماده را قرائت بفرماييد.

دبير (محبي‌نيا) ـ ماده (176) ـ دولت موظف است به منظور تقويت كمي و كيفي بسيج مستضعفان و حضور بيشتر نيروهاي مردمي در صحنه‌هاي امنيت و دفاع از كشور، آرمان‌ها و مباني انديشه انقلاب اسلامي و توسعه فرهنگ امر به معروف و نهي از منكر اقدامات و تسهيلات لازم را در طول برنامه به شرح زير فراهم نمايد:

الف ـ پشتيباني لازم براي افزايش حداقل (5/1) ميليون نفر بسيجي فعال و ويژه تا پايان برنامه پنجم با تأكيد بر تربيت نيروي انساني متعهد و انقلابي.

ب ـ‌ حمايت از زيرساخت‌ها‌ براي توسعه نواحي شهرستاني و رده‌هاي مقاومت بسيج، متناسب با توسعه و تغییرات تقسيمات كشوري.

ج ـ پشتيباني از رده‌هاي مقاومت بسيج و بسيج اساتيد و بسيج دانشجو و طلبه در دستگاههای اجرايی به ‌ويژه در فعاليت‌هاي‌ پژوهشي و علمي.

د ـ كمك به تعمیق ارزش‌هاي‌ انقلاب اسلامي و توسعه فرهنگ و تفكر بسيجي از طريق تشكيل هسته‌هاي تربيتي، غني‌سازي اوقات فراغت، توسعه فرهنگ ارزشي و استفاده از نخبگان بسيجي براي مشاوره و توليد فكر، توسعه فرهنگ عفاف و حجاب، آشنايي با مباني انديشه حضرت امام (رحمه‌الله‌عليه) با اجراي طرح‌هاي‌ دانشجويي، دانش‌آموزي، اقشار و رده‌هاي مقاومت بسيج.

ه‍ ـ پشتیبانی و كمك به مقابله با جنگ نرم در حوزه‌هاي مختلف با اولويت حضور فزآينده در فضاي مجازي و سايبري با رويكرد بومي.

و ـ امكان استفاده از خدمت كاركنان بسيجي فعال و ويژه شاغل براي شركت در آموزش‌ها و اردوها و ساير برنامه‌ها حداكثر به‌مدت (15) روز در سال به جاي خدمت اداري بدون دريافت حق مأموريت.

تبصره (1) ـ به سازمان بسيج مستضعفین اجازه داده مي‌شود از محل اعتبار مصوب خود حمايت لازم را براي تأمين پوشش بيمه‌اي و جبران خسارت‌های ناشي از بكارگيري بسيجيان فاقد پوشش بيمه‌ای در مأموريت‌هاي مختلف به ويژه دفاعي، امنيتي و کاروان‌های راهيان‌نور به عمل آورد.

تبصره (2) ـ به دستگاههاي اجرايي اجازه داده مي‌شود متناسب با ميزان آمادگي سازمان بسيج سازندگي، اجراي بخشي از فعاليت‌های آموزشي، بهداشتي، فرهنگي و غني‌سازي اوقات فراغت و پروژه‌هاي عمراني خود از قبيل احداث و تعمير مساجد، مدارس و خانه‌هاي بهداشت روستايي، بيابان‌زدايي، جنگل‌كاري و آبرساني به روستاها و همچنین در مناطق محروم، روستايي و مرزي را به آن سازمان واگذارنماید تا با استفاده از نيروهاي داوطلب بسيجي و مردمي و جوانان و متخصصان به ‌نحو سازمان يافته، اجراء نمايند.

 

جلسه 266

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

پيشنهاد در پيوست (6) صفحات (65) و (66) شماره (282) است. ما پيشنهاد كرديم، «به منظور پشتيباني از بسيج براي اجراي طرح ولايت، آشنايي با مباني انديشه اسلامي براي (100) هزار نفر از دانشجويان و دانش‌آموزان و بسيج و متخصصين در هر سال به منظور تربيت نيروي انساني متعهد و انقلابي دولت بودجه در نظر بگيرد». ما معتقديم بسيج فقط نه تنها در عرصه دفاع مقدس مي‌تواند مؤثر باشد و نيروي فوق‌العاده كارآمدي است بلكه امروز در عرصه سازندگي در قسمتهاي مختلف مي‌تواند ايفاي نقش كند. يكي از اينها آشنايي افراد مختلف، جوانان، دانشجويان و دانش‌آموزان ما با مباني انديشه اسلامي است.

بحث ديگر، پشتيباني از بسيج براي تشكيل هسته‌هاي تربيتي، طرح صالحين و غني‌سازي اوقات فراغت در (30) هزار پايگاه بسيج است. پايگاههاي بسيج متعددي داريم، در تابستان اينها مي‌توانند كمك كنند، اوقات فراغت دانش‌آموزان و دانشجويانمان را پر كنند، لذا ما بايد براي اين عزيزان و نيروي بسيج در اينجا اعتبار قائل شويم براي پنجسال و همچنين پشتيباني لازم براي ايجاد و توسعه حداقل (1000) كانون نخبگان بسيجي از موارد پيشنهادي ديگر ماست كه بيايم بسيجيانمان را كه در عرصه‌هاي مختلف اختراعي دارند، درسشان خوب است...

رئيس ـ پيشنهاد شما كدام بند است؟ (282) بندهاي «ز» و «و».

ناصري ـ بندهاي «و»، «ز» و «ه‍«.

رئيس ـ هر سه بند را با هم مي‌گوييد؟

ناصري ـ با توجه به اينكه «ه‍« رأي آورد من اين سه تا را با هم مطرح كردم چرا كه معتقديم كه ما بايد به اين بسيجيان رسيدگي كنيم و همچنين كانونهايي وجود داشته باشد براي نخبگان در عرصه‌هاي مختلف علمي، فرهنگي، سياسي و اجتماعي بتوانيم اينها را پوشش بدهيم و حمايت كنيم كه در آينده جامعه تحويل اين عزيزان خواهد شد. لذا من خواهش مي‌كنم از همه نمايندگان محترم كه در هفته جاري كه هفته بسيج است ان‌شاء‌الله اين را به عنوان هديه و كادو تقديم اين بزرگواران كنيم، متشكرم.

 

جلسه 266

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله‌الرحمن‌الرحيم

با عرض سلام مجدد و خسته نباشيد. پيشنهاد در پيوست (6) صفحات (78) و (79) آمده است. در اينجا ما به جاي ماده (180) كه به صورت بسيار مبهم و گنگ مطرح كرده است. ما اين را به صورت شفاف مطرح كرده و گفته‌ايم كه «به منظور توسعه امنيت پايدار مناطق مرزي و كنترل مرزها دولت موظف است اقدامات زير را به مورد اجراء گذاشته و اعتبارات مورد نياز را در بودجه سال پيش‌بيني نمايد.

1 ـ كنترل مرزهاي جنوب شرق و شمال غرب كشور و كنترل موثر ساير مرزهاي كشور با تاكيد‌ بر:

ـ تقويت و توسعه اشراف اطلاعاتي و سامانه‌هاي فيزيكي، الكترونيكي و مراقبتي در مرزها.

ـ تقويت فرماندهي مرزباني نيروي انتظامي به ويژه پاسگاهها و يگان‌هاي عملياتي مرزي به نحوي كه تا پايان برنامه (80) درصد جداول سازمان و تجهيزات عمده‌ي آن تامين گردد».

همه ما مي‌بينيم كه الان چه مشكلاتي در مرزها داريم و خود نيروهاي ما كه در مرزها هستند، مشكلات عديده‌اي دارند، فاقد مرزباني و پاسگاه هستند، فاقد تجهيزات لازم هستند. همچنين آورده‌ايم: «ايجاد ساز و كار لازم براي بهره‌گيري از ظرفيت‌ها و مشاركت‌هاي مردمي و بسيجيان بويژه مرزنشينان در كنترل و مراقبت از مرزها» چرا كه ما معتقديم فقط نيروي انتظامي صرف نمي‌تواند مرزها را مراقبت كند و استفاده از نيروهاي بسيجي و مردمي در مرزها مي‌تواند كمك بسيار مؤثري در اين زمينه براي ما داشته باشد. «ارتقاء قابليت و تقويت تجهيزات و توان تحرك و توسعه زير ساخت‌هاي لازم درياباني نيروي انتظامي براي تقويت نظم و امنيت و مقابله با قاچاق انسان و كالا در سواحل، مناطق و مرزهاي دريايي» ما همه مي‌دانيم كه بنادر غيرمجاز فراواني هست. اگر ما بخواهيم اينها را رو‌به راه كنيم و بخواهيم از قاچاق كالا جلوگيري كنيم كه ضربه بسيار زيادي به توان اقتصادي و اجتماعي ما مي‌زند بايد حتماً در مناطق مرزي خودمان و بويژه مرزهاي دريايي تدابير ويژه‌اي داشته باشيم.

«گسترش مناسبات، مراودات و تبادل اطلاعات و افسران رابط با كشورهاي همجوار در زمينه كنترل مرزها، مقابله با تروريسم و مهار قاچاق كالا، انسان و مواد مخدر» كه متأسفانه ما در مرزهاي شرقي‌مان همچنين در مرزهاي غربي گرفتار اين موارد هستيم، اگر ما بتوانيم اين مراودات و تبادل اطلاعات را با كشورهاي همسايه داشته باشيم مي‌توانيم جلوي اين كارهاي خلاف را بگيريم.

همچنين «رسيدگي به منزلت و معيشت مرزبانان و عناصر شاغل در پاسگاهها، يگان‌هاي عملياتي مرزباني و درياباني از طريق اعطاي امتيازات ويژه و تامين نيازمنديهاي رفاهي و معيشتي و منازل سازماني آنان بر اساس آيين‌نامه‌هايي كه به تصويب هيات وزيران مي‌رسد» اين را هم بدانيد كه مرزباناني كه به نقاط دور كشور مي‌روند و خدمت مي‌كنند، اگر ما نتوانيم به اينها امتيازات ويژه‌اي بدهيم، خانه‌هاي سازماني آنها را تأمين كنيم، تأمين خانواده آنها را داشته باشيم، آنها به چه انگيزه‌اي در آنجا كار كنند و ادامه خدمت بدهند؟

«تدوين طرح جامع حريم امنيتي مرز در مرزهاي غربي، شرقي، شمال غرب و شمال شرقي تا پايان سال اول توسط وزارت كشور و تصويب آن در شوراي‌عالي امنيت ملي و اجراي صد درصد آن تا پايان برنامه».

 همچنين در جهت تامين امنيت پايدار و بهبود وضعيت معيشتي، فرهنگي و اجتماعي مناطق مرزي وزارت كشور موارد زير را با هماهنگي ساير دستگاههاي ذيربط انجام دهد:

1 ـ طرح ساماندهي بازارچه‌هاي مرزي و تعاوني مرزنشينان ما بياييم اين عزيزان را به ويژه از نظر اقتصادي تقويت كنيم و باعث شويم در آنجا سكونت داشته باشند. اگر مرزنشينان ما، افرادي كه در آنجا خانه دارند، در آنجا ساكن بشوند، از نظر اقتصادي و معيشتي تأمين شوند، ما بسيار كم احتياج به نيروي نظامي پيدا مي‌كنيم.

2 ـ طرح واگذاري زمين‌هاي قابل استفاده و مستعد براي كشاورزي، صنايع، دامداري، باغداري و پرورش آبزيان، گل و گياه، استفاده حداكثري از منابع طبيعي و گردشگري.

لذا من خواهش مي‌كنم اگر اين را تصويب كنيد و جايگزين ماده (180) بشود يك پيشنهاد بسيار جامع و كاملي از طرف كميسيون است. لذا از دوستان خواهش مي‌كنم آقاي جهانگيرزاده هم كه دارد تلاش مي‌كند در همين راستاست كه رأي بدهد و اين رأي بياورد و اين مشكلات حل بشود.

 

جلسه 268

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم الله الرحمن الرحيم

آدرس عبارتست از پيوست (8)، صفحه (38)، پيشنهاد (135). با تبريك به مناسبت روز مجلس (سالگرد شهادت) شهيد مدرس.

متن را مي‌خوانم: «به منظور تعادل بخشي بين منابع و مصارف شهرداريها و ارتقاء كمي و كيفي خدمات در شهرها دولت موظف است لايحه درآمدهاي پايدار شهرداريها را تا پايان سال اول برنامه تهيه و به مجلس شوراي اسلامي ارائه نمايد».

رئيس ـ اين قابليت طرح ندارد، اشكال قانون اساسي دارد. (ناصري‌ـ چرا؟) چون دولت را موظف كرديد لايحه بدهد. شوراي نگهبان اين را اشكال مي‌گيرد.

ناصري ـ خوب، مي‌گوييم «اجازه دارد» از اين نظر مشكلي نيست.

رئيس ـ حالا اين اصلاح مي‌شود پيشنهاد را نمي‌توانيم الان مطرح كنيم.

ناصري ـ اجازه بدهيد اين را مطرح بكنيم.

رئيس ـ نمي‌توانيم از اين پيشنهاد رد مي‌شويم.

 

جلسه 278

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

گزارش كميسيون شوراها و امور داخلي كشور به مجلس شوراي اسلامي.

طرح اصلاح موادي از قانون تشكيلات، وظايف و انتخابات شوراهاي اسلامي كشور و انتخاب شهرداران مصوب 1375 و اصلاحات بعدي آن به شماره چاپ (1136) كه با قيد يك فوريت به اين كميسيون به ‌عنوان كميسيون اصلي ارجاع گرديده بود، طي جلسات مورخ 2/8/1389 و 4/8/1389 با حضور نمايندگان و كارشناسان دستگاههاي اجرايي و مركز پژوهشها و طراحان و با توجه به پيشنهادات واصله مورد رسيدگي قرار گرفت و با انجام اصلاحاتي به شرح زير با اكثريت آراء به تصويب رسيد. اينك گزارش آن وفق ماده (144) قانون آيين‌نامه‌ داخلي تقديم مي‌گردد.

رئيس كميسيون شوراها و امور داخلي كشور ـ روح‌الله حسينيان

(ضمناً گزارش كميسيون‌هاي فرعي اجتماعي و امنيت ملي و سياست خارجي تا اين تاريخ واصل نشده است).

خدمت همكاران گرامي و نمايندگان عزيز عرض مي‌كنم يكي از مشكلات و دغدغه‌هاي اصلي كه وجود داشت و بعضاً‌ در مصاحبه‌ها و مناظرات خود عزيزان شوراها هم مطرح مي‌شد اين بود كه شوراها كار اساسي خودشان را انجام نمي‌دهند و به جاي اين كه شوراي شهر باشند بعضاً شوراي شهرداري هستند و تنها وظايف آنها انتخاب شهردار است و بعضاً اين وضعيت مورد انتقاد عزيزان نماينده و ساير مسؤولين اجرايي بود.

طرحي توسط عزيزان نماينده پيشنهاد شد، با اصلاحاتي در كميسيون به تصويب رسيد و براساس اين طرح آمدند و درست راهكار اجرايي مثل آنچه را كه ما در انتخاب وزراء داريم، در اينجا مورد بحث و بررسي قرار گرفت. به ‌عنوان مثال خدمت شما مي‌گويم، همانطور كه رئيس‌جمهور محترم مي‌آيند وزير را انتخاب و به مجلس معرفي مي‌كند و مجلس رأي اعتماد مي‌دهد و هر زمان هم كه از كار وزير راضي نباشد مي‌تواند استيضاح كند، به همين وضعيت آمديم و بحث شهرداران را مطرح كرديم كه شهرداران مراكز استان‌ها و شهر تهران با پيشنهاد استاندار و رأي شوراي شهر مربوطه و همچنين حكم وزير كشور انتخاب بشوند و ساير شهرها با انتخاب فرماندار يا بهتر بگوييم با پيشنهاد فرماندار رأي شوراي شهر مربوطه و در انتها حكم استاندار آن استان باشد. اين يكسري حُسن‌هايي دارد.

يكي از ايرادات اصلي را كه عزيزان در مورد وضعيت فعلي داشتند اين بود كه بيش از (90) درصد شهرداران ما با رشته‌هاي مربوط به عمران و شهرسازي متأسفانه اصلاً مرتبط نيست و بعضاً مورد اشتباهات فاحشي در شهرها ايجاد شده، ضررها و زيان‌هاي جبران‌ناپذيري به شهرها وارد شده و لذا كميسيون آمد اين را اصلاح كرد و به اين طريق انجام داد. البته راهكارهاي خيلي خوبي براي آن گذاشت به خاطر اين كه شوراها تقويت شوند از جمله اين كه اگر در سابق مي‌خواستند شهرداري را استيضاح كنند حتماً بايد در كميته حل اختلاف مي‌رفت و در آنجا رأي مي‌دادند و بعد اين شهردار مي‌توانست استيضاح شود ولي در اينجا اين برداشته شده و خود شوراي شهر مي‌توانند با اكثريت آراء شهردار را استيضاح كنند و وقتي كه بركنار كردند، دوباره فرماندار موظف است كه فردي را مشخص كنند و يا استاندار براي مراكز استانها مشخص كند.

ايرادي كه بر طرح دوستان گرفته شد، بحث رأي بود. اگر ما بياييم اين را هم به رأي بگذاريم عملاً در مناطق مختلف، همزمان سه رأي مي‌شود و اين ارادات غيرقابل جبراني ايجاد مي‌كند و از طرفي ما آمديم به شهرداري رأي داديم، به عنوان مثال از كلانشهرها؛ مشهد، اصفهان، شيراز، تهران، به اتفاق آراء مردم رأي دادند و شهرداري را انتخابي كردند، اين شهردار آمد و پس از مدتي بنا به عللي استعفاء كرد. يا شوراي شهر او را قبول نداشت، اين پروسه انتخابات مجدداً بايد در اين شهر انجام شود و اين عملاً امكانپذير نيست و لذا بنده آنچيزي كه نظر كميسيون بود را خدمت عزيزان اعلام كردم كه به اتفاق آراء تصويب شده، اميدواريم كه عزيزان هم به اين پيشنهاد رأي موافق بدهند. متشكر.

 

جلسه 312

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ‌ بسم­الله­ الرحمن الرحيم

گزارش كميسيون شوراها و امور داخلي به مجلس شوراي اسلامي

طرح تسري آيين‌نامه معاملات شهرداري تهران مصوب 1355 با اصلاحات بعدي به شهرداري‌هاي شهرهاي بالاي يك ميليون نفر جمعيت (كلانشهرها) و مراكز استانها اعاده شده از شوراي محترم نگهبان به شماره چاپ سابق (619) در تاريخ 28/1/90 جهت رفع ايرادات وارده مورد رسيدگي قرار گرفت و با انجام اصلاحاتي در عنوان و متن به شرح ذيل به تصويب رسيد. اينك گزارش آن وفق ماده (186) آيين‌نامه داخلي مجلس شوراي اسلامي تقديم مي‌گردد.

رئيس كميسيون شوراها و امور داخلي كشور ـ روح‌الله حسينيان

در اين طرح تسري آيين‌نامه معاملات شهرداري تهران كه ما اين را به شهرهاي بالاي يك ميليون نفر در كشور مثل اصفهان و تبريز و مشهد و ساير شهرها تسري داديم به خاطر اينكه معاملاتي كه در اين شهرها انجام مي‌شود، بهتر و راحت‌تر باشد وكار مردم سريعتر انجام بگيرد. در اين رابطه شوراي محترم نگهبان چند نكته كه بيشتر اصلاح عبارتي است، ايراد گرفته كه در شورا مطرح شد و اينها به تصويب رسيد.

يكي از اينها تاريخ است كه تاريخ 2535 بود كه اين را به 1355 تغيير داديم و يك بحث خود عنوان طرح بود كه يك «اصلاح» به آن اضافه شد يعني به «طرح اصلاح و تسري» تبديل شد و بعدي‌ها اصلاح عبارتي است. مثلاً عنوان «پايتخت»‌ به «تهران» و عنوان «كشور شاهنشاهي» به «جمهوري اسلامي» تغيير كرد و اينها مواردي است كه داخل كادر مشخص است. خواهش مي‌كنم جهت رفع ايرادات شوراي محترم نگهبان به اين موارد رأي بدهيد، متشكرم.

جلسه 312

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

ضمن تشكر از فرمايشات جناب آقاي قاضي‌پور صحبتي كه ايشان درمورد قاضي فرمودند كه يك طرف باشد اصلاً شأن نزول قاضي در اينجا قضاوت است وگرنه احتياجي نيست كه قاضي در بحثي كه طرفين نشسته‌اند و مي‌خواهند با هم توافقي كنند، حضور داشته باشد. قاضي كه از طرف دادگستري و به عنوان نماينده دادگستري در آنجا حضور دارد بابت قضاوت بين طرفين شاكي و شهرداري و همچنين نماينده بخشدار است. لذا اين بايد باشد. شوراي محترم نگهبان طبق اصل (139) قانون اساسي‌ ايراد گرفته. چرا كه قاضي نمي‌تواند آنجا برود و يك عدد رأي داشته باشد و فرمايشي كه حضرت‌عالي فرموديد كه اگر دو نفر يك طرف باشند، اگر قاضي هم رأيش آن سمت باشد، بهرحال آن طرف برنده است. نه ممكن است سه يا چهار نفر هم يك حرفي بزنند، قاضي تشخيص داد كه در اينجا حق با آن شركت مربوطه و آن كسي است كه طرف قرارداد با شهرداري است، به نفع او رأي مي‌دهد. لذا خواهش مي‌كنم به پيشنهاد جناب آقاي قاضي‌پور رأي ندهيد.

 

جلسه 312

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

گزارش كميسيون شوراها و امور داخلي كشور به مجلس شوراي اسلامي

طرح الحاق يك تبصره به بند (15) ماده (71) قانون تشكيلات،‌ وظايف و انتخابات شوراهاي اسلامي كشور و انتخاب شهرداران مصوب 1375 به شماره چاپ (1158) در تاريخ 21/1/90 با حضور مسؤولان ذيربط مورد رسيدگي قرار گرفت و با انجام اصلاحاتي به شرح ذيل به تصويب رسيد. اينك گزارش آن وفق ماده (144)‌ قانون آيين‌نامه داخلي تقديم مي‌گردد.

رئيس كميسيون شوراها و امور داخلي كشور ـ روح‌الله حسينيان

(ضمناً گزارش كميسيون فرعي اجتماعي تاكنون واصل نگرديده است).

بحثي كه در بند (15) ماده (71)‌ قانون تشكيلات وجود داشت و (چون آقاي راشدي مي‌گفت بگوييد كه اينها را شوراي عالي استانها مطرح كرده) موردي كه شوراي عالي استانها داشت اين بود كه اساسنامه‌اي براي مؤسسات يا براي شركتهاي وابسته نوشته مي‌شد. اينها علاوه بر اينكه شهرداري و شوراي شهر اين كار را مي‌كند، بايد به تأييد وزارت كشور هم برسد. گاهاً براي اين اساسنامه‌ها زحمت كشيده مي‌شد، چندين ماه روي آن كار مي‌شد و به وزارت كشور فرستاده مي‌شد و جوابي نمي‌آمد. شش ماه، يك سال، دو سال معطل مي‌شدند و متأسفانه جوابي دريافت نمي‌كردند. در اينجا اين پيشنهادي را كه دادند و اين طرحي را كه شوراي عالي استانها مطرح كرده، اين است كه اين اساسنامه از تاريخي كه در وزارت كشور اعلام وصول مي‌شود،‌ حداكثر دو ماه وزارت كشور مكلف است كه نظرش را اعلام كند (مثبت يا منفي فرقي نمي‌كند) و اگر اعلام نكرد دليل بر نظر موافق وزارت محترم كشور است و لازم‌الاجرا است و انجام مي‌شود. لذا بخاطر اينكه كارها تسريع شود، اساسنامه‌ها براي شركتها و مؤسسات سريعتر انجام شود،‌ اينها بتوانند راهكارشان را پيدا كنند، حركتهاي خوبي را كه اينها مي‌توانند چه در زمينه NGOها و چه در زمينه‌هاي ديگر از نظر عمراني،‌ اقتصادي و اجتماعي در شهرها انجام بدهند، سريعتر انجام شود به اين پيشنهاد رأي مثبت بدهيد، متشكرم.

 

جلسه 312

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم ‌الله‌ الرحمن‌ الرحيم

ضمن تشكر از صحبتهاي مخالفين محترم، در جواب جناب‌ آقاي لاهوتي بايد بگويم؛ برادر عزيز! جانا سخن از زبان ما مي‌گويي. جناب ‌آقاي لاهوتي! جناب‌عالي يكي از طرفداران اصلي شوراي شهر هستيد وقتي كه ما به شوراي شهري اجازه ندهيم اساسنامه اتوبوسراني و آتش‌نشاني بنويسد كه قابليت اجراء داشته باشد پس اين چه كاره است؟ مي‌خواهد چه كار بكند؟ چه اختياري دارد؟ ما در اينجا گفتيم؛ بگذاريم وزير كشور شهردار را تعيين كند، حضرت‌عالي مخالف بوديد. پس بياييم راهكاري باز كنيم، بگذاريم دستشان باز باشد. اگر از اينها كار مي‌‌خواهيم، اگر از اينها مي‌خواهيم شهرشان را درست كنند، اگر مي‌خواهيم اقدامي‌ بكنند و باري از روي دوش ما بردارند بايد به آنها اختيار بدهيم.

ما نگفتيم وزارت كشور حتماً و حتماً موافقت كند. نه! به هر حال اگر مخالف است اعلام بفرمايد تا تكليف اين شورا مشخص باشد. شورا بعد از اينكه تشكيل مي‌شود سه، چهار ماه طول مي‌كشد يك اساسنامه‌اي را عوض كند. حالا تغيير بدهد. بيايد در وزارت كشور، وزارت كشور هم تا چهار، پنج ماه كه گاهاً ما موارد داريم تا (4) سال جواب نداده است. بعد ما چطوري مي‌خواهيم از اين شورا كسب تكليف كنيم يا به آن بگوييم تو چرا اين كار را انجام ندادي؟ پس بياييم به آنها اختيار بدهيم و يك زماني مشخص كنيم تا بشود.

 جناب‌آقاي حيدري فرمايش كردند از ايشان ضمانت‌نامه بگيريم، چه ضمانت‌نامه‌اي از وزير بگيريم؟ ما مي‌گوييم اين بحثي را كه حالا اين شوراي شهر نشسته‌اند (5)، (7)، (9) نفر و تصويب كردند و صلاح شهر خودشان را ديدند، به او اجازه بدهند انجام بشود و اگر موارد خلافي مي‌بيند اعلام بكند. حالا بياييم بگوييم چك و سفته بدهد، چه كار بكند؟ اين به چه دردي مي‌خورد؟ چه دردي از اين مشكلاتي را كه در شهرها وجود دارد دوا مي‌كند؟

 از موارد ديگري كه فرمايش كردند مي‌گويند هر موضوع خرد و كلان، موضوعات خرد به آنجا نمي‌رود. آن بحث اساسنامه‌ها، شركتهاي تحت مجموعه شهرداريهاست وگرنه خيلي از موارد است كه در خود آنجا حل مي‌شود و احتياجي به نظر وزارت محترم كشور ندارد. عزيزان پس ما بياييم يك زماني تعيين كنيم و اين را هم نگفتيم از زماني كه فرستاده شده، گفتيم از زماني كه اعلام وصول شده. ما از اين سمت سه، چهار، پنج ماه اينها معطل هستند تا يك طرحي بنويسند اساسنامه‌اي را تغيير بدهند، اصلاح كنند و اشكالاتي را كه در شهرشان وجود داشته مدنظر قرار بدهند بعد براي وزارت كشور زماني تعيين نكنيم، عملاً كاري انجام نمي‌شود.

 لذا از جناب‌آقاي لاهوتي و از بقيه دوستان خواهش مي‌كنم كه به اين حتماً رأي بدهند، بگذارند كار تسريع بشود،‌ شوراها بتوانند كار و وظايفشان را انجام بدهند و ما هم بعنوان نمايندگان مردم بتوانيم در زماني كه كاري روي زمين مانده از آنها بازخواست كنيم، نگويند كه ما اين را مصوب كرديم دو سال است كه وزارت كشور فرستاديم وزارت كشور جواب نداده. لذا خواهش مي‌كنم حتماً به اين طرح رأي بدهيم.

 

جلسه 312

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم ‌الله‌ الرحمن‌ الرحيم

اصل مطلب اين طرح همان بحثي است كه جناب ‌آقاي لاهوتي فرمايش مي‌كنند ما اين را حذف كنيم، يعني يك شير بي‌يال و دم و اشكمي درست كنيم كه اصلاً سر و ته آن مشخص نباشد. جناب‌آقاي ذاكر كه با ما موافق بودند چرا كه فرمايش كرد كه اگر وزارت كشور ظرف مدت دو ماه انجام نداد ما با آن برخورد كنيم يا از او بازخواست كنيم. بازخواست آن هم اين است كه اين كار اجرايي بشود اگر وزارت كشور مخالف است بايد اعلام كند اگر نكرد دليل بر موافقتش است. لذا خواهش مي‌كنم به حذف رأي ندهيد، متشكرم.

 

جلسه 320

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

پيشنهاد كميسيون شوراها و امور داخلي پيوست شماره (8)، صفحه (65)، پيشنهاد شماره (1) است. عنوان آن اين است «به منظور تأمین هزینه‌های مأموریتی و ساير امور مربوطه، مبلغ (75) ميليارد تومان به اعتبارات پيش‌بيني شده در لايحه بودجه سال 1390 به رديف (111300) سپاه پاسداران اضافه و منظور می‌گردد. اين مبلغ از رديف متفرقه (550000) جزء (71) و جزء (72) تأمین مي‌گردد».

جناب آقاي رئيس! اين بحث مأموريتهايي است كه عزيزان سپاه پاسداران ما در مرزهاي جنوب‌شرقي و شمال‌غربي دارند. در اينجاها ما مي‌دانيم بسياري از مشكلاتي كه براي كشور از نظر امنيتي وجود دارد اينجاست و اگر ما بخواهيم كه امنيت اينجا تقويت شود، مرزها تقويت شود، گشت‌زني ادامه پيدا كند، بتوانيم اينجاها را بهتر كنترل كنيم، از ورود قاچاق به كشور جلوگيري كنيم و بالاخره بحث امنيت اقتصادي و اجتماعي را در اين مناطق داشته باشيم، بايد بتوانيم به اين عزيزان ما مأموريت پرداخت كنيم.

اين رديفها وجود دارد، براي آن دو رديف گذاشتند، ولي متأسفانه پولي در اين رديفها موجود نيست. ما گفتيم از رديف (550000) بياييم (75) ميليارد تومان را براي اين دو رديف در نظر بگيريم و بتوانيم به اين عزيزان كمك كنيم تا مأموريتهاي محوله خودشان را به نحو احسن انجام بدهند. لذا از همه عزيزان و همه بزرگواران كه به اين قشر زحمتكش علاقه‌مند هستند و همچنين علاقه‌مند به حفظ امنيت و ثبات كشور هستند به اين پيشنهاد رأي بدهيد.

 

 

جلسه 325

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌ الله‌ الرحمن‌ الرحيم

گزارش كميسيون شوراها و امور داخلي كشور به مجلس شوراي اسلامي

طرح اصلاح مواد (8) و (9) قانون انتخابات مجلس شوراي اسلامي به شماره چاپ (1419) در تاريخ 4/2/1390 با حضور مسؤولان ذي‌ربط و نمايندگان پيشنهاددهنده مورد رسيدگي قرار گرفت و با انجام اصلاحاتي در عنوان و متن به شرح ذيل به تصويب رسيد. اينك گزارش آن وفق ماده (144) قانون آيين‌نامه داخلي تقديم مي‌گردد.

رئيس كميسيون شوراها و امور داخلي كشور ـروح‌الله حسينيان

تعدادي از نمايندگان محترم پيشنهادي دادند با توجه به اينكه انتخابات مجلس شوراي اسلامي در مرحله دوم ايجاد هزينه مي‌كند و دوستاني كه پيشنهاد استاني شدن را داده بودند يكي از مراحل و توجيهات همين بود كه هزينه‌ها كمتر بشود، گفتند با توجه به اينكه در مرحله دوم همان نفراتي كه بيشترين رأي را كه آوردند مي‌آيند و گاهي هم ميزان و مشاركت در مرحله دوم بسيار كمتر از مرحله اول است و نتايج هم مشخص است. لذا مرحله دوم انتخابات حذف بشود و انتخابات مجلس يك مرحله‌اي باشد.

در ضمن موادي كه مربوط به مرحله دوم انتخابات بود و شرايطي كه مربوط به اين مرحله بود نيز حذف كردند. لذا به خاطر اينكه مشكلات عديده‌اي معمولاً در مرحله دوم ايجاد مي‌شود و نارضايتي‌هايي هم در مرحله دوم وجود دارد و اكثر شكاياتي كه در رابطه با موارد مهم انتخابات است در مرحله دوم مي‌باشد، بخاطر رفع اينها و جلوگيري از صرف هزينه‌هاي اضافي، خواهش مي‌كنم به اين پيشنهاد رأي موافق بدهيد، متشكرم.

 

 

جلسه 325

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

از مخالفين محترم و جناب آقاي مرتضوي كه فرمايشات ايشان به نوعي موافقت بود تشكر مي‌كنيم. جناب آقاي سوداني فرمايش كردند كه جهت حفظ امنيت يك مرحله‌اي بهتر است. عزيز من! يكي از دلايلي را كه ما آمديم يك مرحله‌اي كرديم بحث حفظ امنيت بود كه انجام بشود و بحث ديگري را كه فرمايش كرد اين بود كه در مرحله دوم ممكن است بعضاً مسايل قومي و قبيله‌اي تقويت بشود. براي اين كه از تقويت اين جلوگيري كنيم، اگر يك مرحله‌اي باشد به نفع ماست.

جناب آقاي كريمي فرمايش كردند كه تعداد كمي از حوزه‌هاي انتخابيه به مرحله دوم مي‌رسد، براي اين تعداد كم چه دغدغه‌اي وجود دارد كه اينها را هم همان مرحله اول تعيين تكليف كنيم و مشكل آنها را حل كنيم؟ فرمايش مي‌كنند آيا خريد و فروش آراء در مرحله دوم بيشتر است يا در مرحله اول؟ مسلماً همه دوستان تأييد مي‌كنند كه در مرحله دوم اين احتمال بيشتر است و ميزان شكايات و احتمالاً ميزان ابطال صندوقها و آراء حوزه‌هاي انتخابيه كه در مرحله دوم توسط شوراي محترم نگهبان انجام مي‌شود گوياي اين مطلب است.

جناب آقاي سنايي فرمايش كردند ممكن است مجلس به دلايلي متهم بشود كه تمايل به انجام اين كار دارد. آيا ما نمايندگان محترم را از ساير كانديداها مستثني كرديم؟ اين وضعيت براي همه به اين صورت است.

جناب آقاي مرتضوي فرمايش كردند كه ميزان آراء يا مشاركت كم مي‌شود. جناب آقاي مرتضوي! اي كاش شما آمار مي‌داديد تعداد كساني كه در مرحله اول انتخابات شركت مي‌كنند بيشتر است يا در مرحله دوم؟ آيا اين كه بعضي از دوستان فرمايش مي‌كنند امكان شناخت در مرحله اول نيست و در مرحله دوم شناخت پيدا مي‌كنند، مگر كانديدايي از بيرون دوباره مي‌آيد يا همان كانديداهايي هستند كه بيشترين رأي را آوردند و به مرحله بعد مي‌رسند؟ پس اگر اين فرد بخواهد شناختي پيدا كند در مرحله اول هم مي‌تواند اين شناخت را پيدا كند و انجام بدهد.

جناب آقاي مرتضوي فرمايش كردند كه ساز و كار بهتري را بايد انجام بدهيم. (30) سال گذشته وزارت كشور چه ساز و كار بهتري را پيشنهاد كرده؟ هميشه ما بايد منتظر باشيم اگر زماني مجلس حركتي كرد بعد دم از ساز و كار بزنيم و بگوييم چنين چيزهايي هست.

يك نكته ديگري كه بعضاً مطرح مي‌شود درخصوص اين كه امكان مشاركت كم مي‌شود. ما شوراهاي اسلامي شهر و روستا را داريم، برويم مشاركت مردم را نگاه كنيم، ببينيم از مجلس شوراي اسلامي بيشتر بوده يا كمتر بوده؟ پس اينها دلايلي نيست، مردم آگاه هستند، مردم بابصيرت هستند، امكان انتخاب رأي را دارند، كانديداهاي متعددي هستند، بهرحال به هر كدام كه اراده كردند رأي مي‌دهند و اين رأي آنها هم محترم است. لذا از عزيزان خواهش مي‌كنم با رأي قاطع و بالايي به اين پيشنهاد رأي بدهند، متشكرم.

 

جلسه 419

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ‌ بسم‌الله الرحمن الرحيم

گزارش كميسيون شوراها و امور داخلي كشور به مجلس شوراي اسلامي

لايحه اصلاح جدول حوزه‌هاي انتخابيه مجلس شوراي اسلامي و تعداد نمايندگان آنها به شماره چاپ (1556) كه به عنوان كميسيون اصلي به اين كميسيون ارجاع گرديده بود، طي جلسات مكرر و با حضور مسئولان و كارشناسان ذي‌ربط و نمايندگان پيشنهاددهنده مورد رسيدگي قرار گرفت و سرانجام در جلسه مورخ 3/7/1390 با انجام اصلاحاتي به شرح ذيل با اكثريت آراء به‌تصويب رسيد. اينك گزارش آن وفق ماده (144) آيين‌نامه داخلي مجلس شوراي اسلامي تقديم مي‌گردد.

رئيس كميسيون شوراها و امور داخلي كشور ـ‌ روح‌الله حسينيان

(ضمناً گزارش كميسيون فرعي امنيت ملي و سياست خارجي تا اين تاريخ واصل نشده است).

اين لايحه در راستاي اصل (64) قانون اساسي است كه در اين قانون دولت موظف شده در هر (10) سال حدود (20) نماينده اضافه كند. عزيزان من! وقتي ما مي‌آييم با وجود (31) استان (20) نماينده اضافه مي‌كنيم، قطعاً اين (20) نماينده به همه حوزه‌ها تعلق نمي‌گيرد. ولي براساس تعداد جمعيت و باتوجه به وضعيت جغرافيايي و باتوجه به شرايط سياسي، اقتصادي و اجتماعي دولت محترم مي‌آيد و به (20) استان اين افزايش نماينده را اختصاص مي‌دهد.

ممكن است عزيزان متعددي باشند كه با اين لايحه مخالف باشند چرا كه در استان خودشان اين افزايش را نداشتند يا نه، ممكن است در استان خودشان افزايش داشته باشند ولي در حوزه انتخابيه خودشان شامل حالشان نشده است. لذا مخالفت مي‌كنند اين حقي است از حقوق ملت كه اگر ما نياييم و تصويب نكنيم ضايع مي‌شود.

خواهش من اين است كه هر كس در رابطه با استان و منطقه خودش مشكلي دارد مي‌تواند در جزئيات بيايد و در بندهاي مختلف مطرح كند. لذا باتوجه به اينكه اين لايحه مدت مديدي است در مجلس مانده است به كلياتش رأي بدهيد تا ان‌شاءالله بتوانيم تصويب كنيم، متشكرم.

 

جلسه 431

عبدالحسين ناصري (سخنگوي كميسيون شوراها و امور داخلي كشور) ـ بسم‌الله‌ الرحمن الرحيم

ضمن تبريك ولادت پنجمين اختر تابناك آسمان ولايت و امامت حضرت امام محمد باقر (عليه‌السلام) و آغار ماه رجب و همچنين سوم خرداد آزاد سازي خرمشهر عزيز.

گزارش عملكرد كميسيون شوراها و امور داخلي.

اين كميسيون براساس مصوبه مورخه 26/9/87 كميسيون آيين‌نامه داخلي تأسيس شد و اولين جلسه آن در 30/1/88 تشكيل شد. تعداد جلساتي كه برگزار شده (127) جلسه بوده است. تعداد طرح‌ها و لوايح ارجاع شده (97) مورد است. تعداد طرح‌هاي رسيدگي شده (42) مورد، تعداد لوايح رسيدگي شده (33) مورد، تعداد سؤالات ارجاع شده (362) و تعداد سؤالات رسيدگي شده (298) مورد بوده. مهمترين طرح‌ها و لوايحي كه در اين كميسيون بررسي شد لايحه تجميع انتخابات رياست‌ جمهوري و شوراهاي شهر و روستاست كه براي اولين بار در كشور انجام شد.

اصلاح ماده (100) قانون شهرداري‌ها، قانون احزاب كه در كميسيون نهايي شد و درواقع شايد بگوييم يكي از مهمترين طرح قانون احزاب است كه ما بتوانيم يك سر و ساماني به احزاب كشور بدهيم. طرح اصلاح موادي از قانون تأسيس شوراي هماهنگي ترافيك شهرهاي كشور، لايحه اصلاح بند (2) اصلاحي ماده (36) قانون انتخابات رياست جمهوري، طرح اصلاح قانون احداث تونل مشترك شهري، لايحه مستثني شدن شهرداري‌هاي كشور در واگذاري قسمتي از پاركها و ميادين و اموال عمومي، طرح سرمايه‌گذاري و توسعه و اشتغال بخش خصوصي، لايحه بودجه سال 89 و 90 كه قسمتي از آن مربوط به كميسيون بود.

طرح اصلاح بند «ل» ماده (68) قانون تشكيلات وظايف و انتخابات شوراهاي اسلامي و انتخاب شهرداران، طرح اصلاح تبصره ماده (18) قانون نوسازي و عمران شهري، طرح الحاق يك تبصره به ماده (4) اصلاحي قانون تشكيل دادگاههاي عمومي و انقلاب مصوب 1381 بود كه به عنوان كميسيون فرعي ارجاع شد، لايحه تأسيس استان البرز، طرح دفاتر پيشخوان خدمات دولت در بخش عمومي غيردولتي، لايحه برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوري اسلامي ايران كه موادي از آن مربوط به اين كميسيون مي‌شد و بررسي شد. لايحه تعيين تكليف وضعيت ثبت اراضي و ساختمان‌هاي فاقد سند رسمي، اصلاح مواد (8) و (9) قانون انتخابات مجلس شوراي اسلامي، طرح افزايش كارآمدي شوراهاي اسلامي شهر و روستاها.

شايد بگوييم مهمترين موضوعاتي را كه در اين كميسيون بررسي شد بررسي مسائل و مشكلات مترو تهران و كلانشهرها بود، بررسي عملكرد معاونت سياسي، اجتماعي و امنيتي وزارت كشور، بررسي عملكرد سازمان ثبت احوال كشور، بررسي موضوع تحقيق و تفحص از شوراهاي اسلامي شهرستانهاي بوكان و مهاباد، رسيدگي و بررسي مشكلات و وضعيت روستاهاي حاشيه نيروگاه اتمي بوشهر بود كه براي انتقال اين عزيزان و همچنين شهر عسلويه اقداماتي در كميسيون انجام شد.

يكي از مهمترين طرح‌ها طرح امر به معروف و نهي از منكر بود كه در كميسيون نهايي شد و ان‌شاء‌الله كه كارهاي آن در مجلس نهم ادامه داشته باشد. بررسي گزارش عملكرد و موضوعات شوراي عالي استانها و همچنين بررسي وقايع شهرستان‌هاي خميني‌شهر، كاشمر و شهرستان گلستان، همچنين بررسي گزارش برگزاري انتخابات كشور و به ويژه انتخابات رياست جمهوري سال 88 از اين موارد بود. در خاتمه از همكاري همه عزيزان، نمايندگان و هيأت‌رئيسه محترم مجلس در تصويب اين طرح‌ها و لوايح نهايت سپاسگزاري را دارم. موفق باشيد.

 

  بيانات درخصوص طرح‌ها، لوايح و پيشنهادها به عنوان مخالف و موافق

 

جلسه 98

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

ضمن تسليت شهادت حضرت زهراء (سلام‌الله عليها). نكته‌اي را كه من مي‌خواهم در اين رابطه عرض كنم اين است كه عزيزان ما يك مشكلي را كه درحال حاضر در كشور داريم و هميشه و هميشه از طرف بسياري از كارمندان زير سؤال مي‌رويم، همين بحث شركتهاي دولتي است كه به ظاهر خصوصي است، ولي متأسفانه زمانيكه بحث ماليات مي‌شود مي‌گويند كه اينها دولتي است و وقتي كه بحث حقوق مي‌شود، مي‌گويند اينها خصوصي است. ما بياييم اين را يك كاسه كنيم و اين مشكل را حل كنيم. لايحه خدمات كشوري وقتي كه مي‌آيد اجراء مي‌شود ابتر مي‌ماند، سر همين شركتهايي است كه ما ايجاد كرديم و ما الان مي‌بينيم كه كميسيونهاي اقتصادي، كشاورزي، صنايع و همه اين را رد كردند و اگر واقعاً اين چيزي را كه برادر عزيزمان جناب آقاي دلخوش فرمايش مي‌كنند كه اينها ضرر مي‌دهند، خوب ما كه داريم همه اينكارها را از طريق دولت انجام مي‌دهيم، اينها را واقعاً اگر مشكل دارند دولتي كنيم و اگر خصوصي هستند ماليات هم بخشي از حق و حقوق دولت و مردم و ساير كارمندان است كه بايد اينها هم اگر خصوصي هستند، بدهند. والسلام عليكم و رحمه‌الله

 

جلسه 138

عبدالحسين ناصري ـ بسم الله الرحمن الرحيم

با عرض خسته نباشيد خدمت همه عزيزان و همكاران نماينده. پيشنهادي را كه در اينجا كميسيون محترم عمران ارائه كرده اين نيست كه ما اقشار آسيب‌پذير جامعه و محروم را از نظر غافل داشته باشيم بلكه اينجا آمده و همان مثل معروفي را كه مي‌گويد: «به جاي اين كه به افراد ماهي بدهيم ماهي‌‌گيري را ياد بدهيم» مي‌خواهد اجرايي كند، صحبت آنها اين است كه ما بجاي اين كه بياييم و پول را در جامعه تزريق كنيم، به اقشار ضعيف جامعه پول نقدي بدهيم زمينه كار را براي اينها فراهم كنيم، زمينه اشتغال را فراهم كنيم، زمينه تأمين اجتماعي را براي اينها فراهم كنيم، زمينه رفاه اجتماعي را فراهم كنيم. ما مي‌دانيم امروز در بسياري از كشورهاي دنيا شايد افراد بيايند (30)، (40) يا (50) درصد حقوقشان را ماليات پرداخت كنند ولي از آن طرف بحث تأمين اجتماعي آنها كامل است. اگر ما مي‌خواهيم در اينجا مشكل اساسي جامعه را حل كنيم، مشكل اقتصاد را كه بهرحال اقتصاد بيماري است حل كنيم اين نيست كه ما بياييم و دهكهاي مختلف را طبقه‌بندي كنيم و سر ماه به اينها حقوقي داده شود. ما داشته باشيم افرادي را كه بهرحال از نظر مادي ضعيف هستند، به اينها بايد كمك شود و امروز هم مي‌بينيم كه نهادهاي حمايتي در جامعه وجود دارند و اين كار را مي‌كنند و در اينجا هم ما بايد به اين تأكيد كنيم ولي مشكل اصلي را كه ما امروز در جامعه داريم بحث مسكن افراد ضعيف جامعه است، بحث اشتغال آنهاست، بحث اشتغال فرزندان آنهاست، بحث آينده آنهاست. ما بايد بياييم و اين پولي را كه بهرحال از هدفمندكردن يارانه‌ها به دست ما مي‌رسد در اين مسير خرج كنيم تا بتوانيم مشكلات جامعه را به نحو اصلي حل كنيم و اين بحثي را كه گاهي بسياري از مخالفان دارند و بحث مي‌كنند كه مثلاً حالا اين لايحه حالت گداپروري دارد اين را از اين حالت خارج كنيم، بياييم در بحث زيرساختها هزينه كنيم و بتوانيم مشكلات اساسي جامعه را حل كنيم. خواهش من از همه همكاران محترم اين است كه به پيشنهاد كميسيون عمران رأی بدهند، تشكر مي‌كنم.

 

جلسه 139

عبدالحسين ناصري ـ بسم الله الرحمن الرحيم

با تشكر از پيشنهادي كه آقاي ميرتاج‌الديني دادند و حاج‌آقاي نكونام كه فرمايشات خوبي داشتند. جناب آقاي نكونام خودشان فرمايش كردند كه ما نمي‌توانيم همه را بصورت يكسان در اين لايحه ببينيم، پيشنهاد جناب آقاي ميرتاج‌الديني هم همين بود كه ما بياييم يارانه را در قالب پرداخت نقدي و غيرنقدي با لحاظ ميزان درآمد افراد، يعني ما دهكها را داريم، آنهايي كه درآمد‌شان كمتر است بهرحال ما بيشتر به آنها كمك مي‌كنيم و آن كساني كه درآمد‌شان بيشتر است شايد اصلاً ميزان كمك به اينها صفر شود ولي يكي از بحثهايي كه ما در لايحه هدفمند‌كردن يارانه‌ها داشتيم اين بود كه فرض بفرماييد ما بنزين يا برق يا گاز را يارانه مي‌دهيم افرادي كه متمول هستند، افرادي كه دهكهاي بالاي جامعه هستند، اينها بيشتر از بيت‌المال استفاده مي‌كنند، يكي از توجيهات اصلي ما براي اين لايحه اين بود. امروز مي‌گوييم كه اينها نبايد استفاده كنند آيا بايد قطع كنيم؟ ما بايد همه را مدنظر داشته باشيم، اگر دهكها را مشخص نكنيم و بعد هم به يك ميزان يا بهرحال آن ميزان درآمد‌شان پرداخت نكنيم باز در اينجا يك تبعيض قايل شديم. همچنان كه فرمايش كردند اميرالمؤمنين وقتي بيت‌المال را تقسيم مي‌كرد بالنسبه تقسيم مي‌كرد، مساوي تقسيم مي‌كرد نه اين كه آن كسي كه در زمانها قبل از ايشان ميزان بيشتري از بيت‌المال استفاده مي‌كرد باز به آن سهم بيشتري بدهد و خداي‌ناكرده به افراد كم‌دست و تهي‌دست كمتر.

پس عزيزان ما اگر مي‌خواهيم عدالت را برقرار كنيم، اگر مي‌خواهيم هدفمند‌كردن يارانه‌هاي ما به جايي برسد بايد اين نكات را مدنظر داشته باشيم. ما وقتي مي‌آييم هدفمند مي‌كنيم مي‌آييم و واقعاً سهم آن كسي را كه مصرف بنزين ندارد، ممكن است لوله‌كشي گاز نداشته باشد مي‌آييم و پول اين را به او پرداخت مي‌كنيم، دليلي نمي‌شود حالا كسي كه از اينها استفاده مي‌كند سهم خودش را از بيت‌المال ندهيم. پس خواهش من اين است دوستان به لايحه رأی بدهند، تشكر مي‌كنم.

 

جلسه 177

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

ضمن تشكر از همه برادران و خواهران محترم كه حوصله كردند و به صحبتهاي موافقين و مخالفين عزيز گوش كردند.

بهرحال لايحه بودجه، لايحه‌ و دستور كار و عملكردي است براي يكسال كشور و در اين بايد نهايت دقت و ظرافت بكار گرفت بشود تا بهترين استفاده بهينه را از منابع به عمل بياوريم.

در اين راستا كميسيون تلفيق ساعتهاي بسيار زيادي وقت گذاشت و بسياري از مصوبات خوبي را كه در لايحه دولت بود مدنظر كميسيون هم قرار گرفت.

من صحبت خودم را به دو بخش تقسيم مي‌كنم؛ يك بخش آن مربوط به رويكرد موافق كميسيون محترم تلفيق با دولت و در بخش دوم نقطه نظراتي را كه كميسيون تلفيق بر خلاف نظرات دولت داشت و مي‌توان راهگشا باشد خدمت عزيزان خواهم گفت.

در تصوير كلان بودجه ما مي‌بينيم كه در بحث گسترش عدالت اجتماعي و ايجاد فرصتهاي برابر با تأكيد بر كاهش فاصله طبقاتي و توسعه مناطق روستايي، كميسيون محترم تلفيق هم نظر دولت را داشته. در گسترش كمي و كيفي نظام تأمين اجتماعي هم به همين صورت بوده كه نمونه‌اش را ما ديديم كه كميسيون تلفيق تصويب كرد اگر كه فردي معسر است، مشكل دارد و تحت پوشش هيچ نوع بيمه‌اي قرار ندارد، وزارت رفاه و تأمين اجتماعي مكلف شده كه در راستاي فرامين مقام معظم رهبري او را روي تخت بيمارستان بيمه كند و به مشكلاتش رسيدگي كند.

در بحث رويكرد سالم‌سازي فضاي فرهنگي، رشد آگاهيها و فضايل اخلاقي و تقويت وحدت هم كاملاً نظر دو نهاد ذكر شده مثل هم بود و هر دو تأكيد داشتند.

در كارآمدسازي نظام آموزشي كشور براي تأمين منابع انساني هم به همين صورت است كه ما مي‌بينيم كه در اين بحث رويكرد و توجهي را كه به وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و علوم، تحقيقات و فناوري داشتند مثل هم است.

در بحث تأمين نيازهاي بهداشتي و درماني و بويژه توجه به مناطق محروم، كميسيون نظر دولت را داشته و سعي كرده حدود (25) درصد اعتبارات دانشگاهها را نسبت به سال 88 بيشتر افزايش بدهد.

در مورد ارتقاء توانمنديهاي دفاعي و قدرت بازدارندگي هم هر دو نظر مشتركي داشتند و همچنين در بحث تقويت نهاد خانواده.

آنچه را كه ما در بودجه مي‌بينيم و رويكردي را كه كميسيون هم به لايحه دولت نظر مؤكد داشته، بحث اعتبارات بخش فرهنگي است كه (1500) ميليارد تومان افزايش پيدا كرده كه توزيع استاني بشود.

سهم بودجه دولت نسبت به سال قبل حدود (32) درصد افزايش پيدا كرده كه اين را هم كميسيون تأكيد كرده. در بحث اعتبارات هزينه‌اي آمده‌اند هزينه‌اي معادل (32) هزار و‌ (341) ميليارد ريال براي پرداخت يارانه برق به شركتهاي برق منطقه‌اي منظور شده كه اينها مي‌تواند مشكلات شركت توزيع نيروي برق را حل كند.

اعتبارات هزينه‌اي، اعتبارات دستگاههاي حمايتي، دانشگاهها و مؤسسات عالي و همچنين بخش فرهنگ و هنر افزايش پيدا كرده.

حدود (9) هزار ميليارد ريال به منظور ارتقاء شاخصهاي فرهنگي و هنري در سراسر كشور افزايش پيدا كرده. دولت محترم يك توجه ويژه‌اي به بازنشستگان كشوري و لشكري داشته كه اين مورد تأكيد كميسيون محترم تلفيق هم بوده و همچنين افزايش سرانه دانش‌آموزي و توجه به بخش بهداشت و درمان مناطق محروم.

علاوه بر اينها، توجهاتي كه به اعتبارات تملك دارايي‌هاي سرمايه‌اي در فصول مختلف مثل فصل‌هاي حمل نقل، منابع آب، مسكن و عمران شهري و روستايي، كشاورزي و انرژي، فرهنگ و هنر اينها مواردي بوده‌ است كه مورد تأكيد دولت محترم بوده و كميسيون هم به آنها تأكيد داشته.

اعتبارات مربوط به زمينه‌سازي براي تحرك‌ بخشيدن به اقتصاد و مناطق كمتر توسعه‌يافته يكي از مواردي بوده كه بهرحال مورد تأكيد بوده.

در مورد اعتبارات مربوط به منابع آب، علاوه بر اعتبارات منظور شده در پيوست، مبلغ (790) ميليارد تومان در رديفهاي متفرقه گذاشته شده كه اين در كميسيون تلفيق نه تنها كم نشد، بلكه افزايش هم پيدا كرد.

در مورد بحث مهار آبهاي مرزي، تأمين آب آشاميدني روستاها، آبرساني به مزارع، رودخانه‌ها، مردابها و قنوات يكي از موارد ديگري بوده كه هم مورد تأكيد دولت محترم در لايحه بوده و هم مورد تأكيد كميسيون تلفيق بوده.

از موارد ديگري را كه ما مي‌توانيم در فصل مسكن و بويژه در بخش مسكن مهر ذكر كنيم، دولت آمده (450) ميليارد تومان كمك بلاعوض يارانه و سود و كارمزد براي مسكن مهر در نظر گرفته بود و همچنين (100) ميليارد تومان براي زيرساخت سهم مسكن مهر كه همه اينها...

دبير (دهقاني‌نقندر) ـ آقاي دكتر! آقاي عليزاده تذكر دارند.

رئيس ـ اگر اجازه بفرماييد صحبت ايشان دارد تمام مي‌شود، بعد تذكر بدهند.

دبير (دهقاني‌نقندر) ـ تذكرشان در همين مورد است.

رئيس ـ خيلي خوب، اگر درمورد صحبت ايشان است پس بفرماييد.

رضا عليزاده ـ جناب رئيس! بنده ضمن تشكر از زحمات اعضاي كميسيون تلفيق، آقاي ناصري دارند مجدداً گزارش مي‌دهند. اين مخالفت نيست (دهقاني‌نقندر ـ دارند موافق صحبت مي‌كنند!) نه موافقت است و نه مخالفت، ايشان مجدداً دارند گزارش كميسيون تلفيق را مي‌دهند.

رئيس ـ دارند نظر موافق خودشان را مي‌گويند.

عليزاده ـ اين موافقت نيست، ايشان دارند مجدداً يك گزارش ديگري مي‌دهند.

رئيس ـ نه، گزارش در موافقت است، دارند گزارش كميسيون تلفيق را تأييد مي‌كنند. منتها من يك خواهشي دارم؛ دوستاني كه مخالف و موافق صحبت مي‌كنند، اينجا صحبتهاي قبلي‌ها را (اگر مخالفت يا موافقتي كردند) پاسخ بدهند كه اين گردش بحث وجود داشته باشد. بفرماييد.

ناصري ـ و از مواردي كه مورد تأكيد دولت محترم بود و كميسيون هم به آن تأكيد داشت، بحث صندوق توسعه ملي بود كه يك رويكرد بسيار خوب براي سرمايه‌گذاري بخش خصوصي در كشور خواهد بود.

از مواردي كه كميسيون آمد بر خلاف دولت حركت كرد يكي حذف (3) درصد اعتبارات تملك دارايي‌هاي سرمايه‌اي معاونت برنامه‌ريزي بود كه بهرحال مبلغ اين بسيار زياد بود و گفتيم اين هم بايد با نظر كميسيون و در قالب رديفهاي مشخصي توزيع بشود و اين بصورت سرجمع يا به اصطلاح گلوبال در اختيار دولت يا در اختيار معاونت برنامه‌ريزي نباشد.

از موارد ديگري كه كميسيون تأكيد داشت بحث تعرفه بخش كشاورزي است كه ما واقعاً بعضي از مواردي را كه نياز نداريم بياييم و واردات را داشته باشيم يا در كشور به اندازه كافي وجود دارد، حداقل اين تعرفه را ما چهار برابر افزايش بدهيم تا احتمال رقابت ناسالم بين محصول خارجي و داخلي از بين برود و محصولات داخلي از اين طريق حمايت بشوند.

بحث جنگلها و مراتع بود، كشاورزاني كه مدتهاي مديدي روي اين زمينها كار كردند ما بياييم در قالب لايحه قانوني احياء اراضي مصوب شوراي انقلاب فرهنگي به اين افراد واگذار كنيم.

بحث مددجويان بهزيستي و كميته امداد حضرت امام كه براي يكبار از پرداخت حق انشعاب آب، برق، گاز و فاضلاب معاف باشند يكي از موارد ديگري بود و همچنين حق بيمه كارگزاران مخابرات روستايي كه اينها مدتهاي مديدي است در روستاها مشغول به خدمت هستند و ارائه خدمت مي‌كنند، ولي متأسفانه از بيمه اجتماعي برخوردار نيستند. اينها از مواردي بود كه خوشبختانه كميسيون روي آن تأكيد كرد.

البته من اين نكته را هم ذكر كنم كه در مورد ميزان هدفمند شدن يارانه‌ها بنده با لايحه دولت موافق بودم و معتقدم كه اگر (40) هزار ميليارد تصويب مي‌شد به مراتب ما بهتر مي‌توانستيم به اين قضيه بپردازيم و مشكلات را حل كنيم، متشكرم.

 

جلسه 256

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

ضمن عرض خسته نباشيد خدمت همكاران عزيز كه روزهاي متمادي را براي تصويب لايحه پشت سر گذاشته‌اند و با دقت و وسواس مسائل را پيگيري مي‌كنند. آنچه را كه همكار عزيزم جناب آقاي خباز فرمايش كردند، مخالفت نبود، بلكه موافقت بود. اينكه حالا اگر يك گروهي در اينجا اسمشان نيامده ما صورت مسأله را بخواهيم خط بزنيم درست نيست. جناب آقاي خباز! ما مي‌توانيم پيشنهاد شماره (370) را بعد از تصويب اين قانون مد نظر قرار بدهيم كه مشكل شما و هم اين بحث كه قابل حل است حل مي‌شود، ولي ما بايد افرادي را مد نظر بدهيم تحت پوشش كميته امداد حضرت امام هستند واقعاً ضعيف‌ترين اقشار جامعه هستند و ميزان بسيار بيشتري را شامل مي‌شوند. كميته امداد حضرت امام از هيچ جاي ديگري نمي‌تواند كمك بگيرد به جز از صدقاتي كه مردم مي‌دهند و مقدار ناچيزي كه دولت كمك مي‌كند، با توجه به تعداد افراد زياد تحت پوشش اين نهاد مقدس، ولي ما مي‌توانيم از بودجه وزارت رفاه به بهزيستي كمك كنيم.

لذا پيشنهاد من به جناب آقاي خباز و ساير عزيزاني كه مخالف هستند اين است كه ما بياييم به اين بند الحاقي (369)‌ رأي موافق بدهيم و اين را تصويب كنيم، ان‌شاءالله دوستاني كه پيشنهاد شماره (370) را داده‌اند مطرح كنند تا دغدغه جناب آقاي خباز هم مرتفع بشود، متشكرم.

 

جلسه 257

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

ضمن عرض تسليت به مناسبت ايام شهادت امام پنجم.

چيزي را كه ما در بند «الف» شاهد آن هستيم، مسائلي در اينجا وجود دارد كه ما حدود (31)، (32) سال از انقلاب شكوهمند اسلامي ما مي‌گذرد، به دنبال اسلامي كردن بانكها بوديم و معاهدات و تعهدات و قراردادهايي را كه مي‌بستيم براساس اصول اسلامي بود. الان ما در يك جزئي از ماده (79) يعني بند «الف» آمديم همه اين زحمات (31)، (32) ساله اقتصاديون كشورمان را هدر داديم و گفتيم مي‌توانيم مجوز تشكيل بانك بدهيم چه خارجيها بيايند در ايران به صورت غير دولتي سرمايه‌گذاري كنند. غير دولتي يعني بخش خصوصي، يعني تابع قوانين خودش. كسي كه پول مي‌آورد اينجا و مي‌خواهد بانك تأسيس كند، هيچ وقت، به خصوص وقتي بخش خصوصي باشد نمي‌خواهد تابع مقررات كشور باشد و خواه ناخواه به همان سيستم ربوي خودش خواهد رفت.

صحبت من با جناب آقاي عثماني مخالف محترم اين است كه آيا امكان دارد كسي اگر از اين پولش بهره‌اي نبرد، بيايد از آن سر دنيا و در ايران با ريسك بالايي كه دارد بخواهد سرمايه‌گذاري كند؟ پس ما بايد اين را حتماً و حتماً مدنظر داشته باشيم. لااقل اگر اين بند مي‌خواهد وجود داشته باشد، بايد شفاف شود. مشخص شود كسي كه مي‌آيد به عنوان بانك خارجي طرف شريك با ايراني مي‌شود، اين به چه صورت مي‌خواهد كار كند، چند درصد است؟ به چه صورت مي‌خواهد وارد بورس شود؟ در معاملات و در مسائل عمراني كشور به چه طريق مي‌خواهد وارد شود؟ اينها اگر شفاف شود ممنون مي‌شويم.

 

جلسه 258

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

همكاران گرامي لطفاً توجه بفرماييد! ما الان يكي از مشكلات عمده‌اي كه در كشور با آن مواجه هستيم ورود كالاهاي خارجي و بعضاً بي‌كيفيت است كه سبب مي‌شود كالاهاي داخلي از رقابت با اينها جا بماند. به ‌ويژه عزيزاني كه با كشاورزان در تماس هستند مي‌دانند كه هميشه و هميشه زماني كه ما برداشت محصول داريم به جاي اين كه بياييم محصولات داخلي خودمان را تقويت كنيم معمولاً شاهد اين هستيم كه ميوه‌هاي خارجي، برنج خارجي، پنبه خارجي و ساير اقلام از خارج وارد مي‌شود و كشاورز ما متأسفانه نمي‌تواند محصول خودش را به قيمت بفروشد. در حالي كه همين قانون هست كه بايد كالاها وارد كنند و نياز داخلي را جبران كنند ولي چرا اين همه وارد مي‌كنند؟ چرا اين همه كالا وارد كشور مي‌شود؟ اين همه اقلام كشاورزي و غيركشاورزي وارد مي‌شود و ما عملاً مي‌آييم توليدكنندگان خودمان را در اينجا به جاي اين كه حمايت كنيم، دست از حمايت آنها بر مي‌داريم. لذا خواهش مي‌كنم بخاطر اين كه اين مشكل حل شود، بخاطر اين كه ما از توليدات داخلي خودمان حمايت كنيم، بنا به فرمايشات مقام معظم رهبري ما بياييم و تقويت توليد داخل داشته باشيم، بهتر است كه اين عنوان اضافه شود كه كالاهاي اساسي و ضروري به تشخيص كميسيون ماده (1) وارد شود و گر نه اگر اين نباشد هر كالايي را كه وارد كنند اگر بعضاً از وزارت بازرگاني ما سؤال كنيم كه چرا اين كالا وارد شده مي‌گويند تشخيص دادند كه لازم است در حالي كه ما الان وضعيت را مي‌دانيم چيست. پس من خواهش مي‌كنم به اين پيشنهاد رأي بدهيد تا ان‌شاءالله ما به ‌ويژه بخش كشاورزي خودمان را بتوانيم تقويت كنيم، متشكرم.

 

جلسه 258

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

ضمن خسته نباشيد خدمت همكاران عزيز، اين ماده (99) اگر ما در آن دقت كنيم يكسري تغاير و مغايرت‌هاي آشكاري در خود اين ماده مي‌بينيم. اولاً كه مغاير اصول (20)،‌ (22) و (28) قانون اساسي است بابت اين كه افراد از نظر شغل آزادند، بهرحال ما نمي‌توانيم كسي را مجبور كنيم وقتي ما بياييم و بگوييم حالا چهارپنجم كاركنان يك شركتي رأي دادند الا و لابد بايد آن يك‌پنجم ديگر بروند و تحت مجموعه قرار بگيرند و گر نه هيچ، از كار بيكار شوند و تحت پوشش تأمين اجتماعي قرار بگيرد. اين يك مغايرت آشكاري با قانون اساسي دارد.

يكسري تكاليفي را كه ما در اينجا مي‌بينيم در سطر اول پاراگراف با هم در تغاير است، در ابتداء مي‌گويد ما بياييم تمركز كنيم و بروز قدرت انحصاري هم نشود بعد مي‌گوييم بقاي يكي از شركت‌ها، شركت پذيرنده و ادغام دو يا چند شركت، در نهايت مي‌گويد «بايد ما اينها را مجاز كنيم». در انتها مي‌گويد دولت موظف است شرايط پيشگيري از ايجاد تمركز، اعمال بروز قدرت، انحصار دامنه مفيد و دوباره مي‌گويد كه دولت بايد مانع اينها بشود.

از يك طرف مي‌گوييم دولت بايد اين كار را بكند، از يك طرف مي‌گوييم دولت بايد مانع شود، اينها با هم در تغاير است. از نظر شرعي شما از علماي اعلام مجلس هم بپرسيد مي‌دانند كه ادغام شركت با مسؤوليت محدود با شركت تضامني اصلاً خلاف شرع است و ما نمي‌توانيم اين كار را انجام بدهيم، بايد اينها در چارچوب باشد، ما بايد قانون تجارت را همانطور كه آقاي خباز همكار محترم فرمايش مي‌كنند متعلق به (57) سال پيش است، از سال 1311 شمسي است يعني (78) سال پيش! حتي در سال 1347 اصلاحيه‌اي هم در مورد شركت‌هاي سهامي بوده، صرف اين كه حالا يك مدتي گذشته دليل بر تغيير آن نمي‌شود.

لذا من خواهش مي‌كنم عزيزان به اين حذف رأي بدهيد چرا كه اين كارگراني هم كه امروز كار مي‌كنند را بلاتكليف مي‌كند، سر زندگي خودشان مشكل خواهند داشت، آينده آنها نگران‌كننده است و از طرف ديگر هم مخالف اصول (20)، (22) و (28) قانون اساسي است و هم اين كه اين ادغامي را كه ما در اينجا پيش‌بيني كرديم طبق نص صريح اكثراً مخالف شرع است. لذا خواهش مي‌كنم به اين حذف رأي بدهيد، متشكرم.

 

جلسه 365

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

از همكاران محترم با اينكه خسته هستند و روز سختي را پشت سر گذاشتند خواهش مي‌كنم چند جمله‌اي را گوش كنند.

دوستانمان در كميسيون آموزش و تحقيقات طوري صحبت مي‌كنند كه انگار اين كميسيون امروز تأسيس شده و شروع بكار كرده است. اگر آقاي علي‌احمدي آمد اين كار را در اواخر دوره‌اش كرد كميسيون چه كار كرد؟ آيا اين معلمين، اين فرزندانمان، اينهايي كه اعضاي پيكره اين جامعه هستند بايد اشتباه ما را جبران كنند؟ امروز افرادي هستند (15)، (16) و (10) سال كار كردند و اينها سنشان از سن استخدام گذشته، آيا اينها بايد جور ما را بكشند و بخاطر ندانم‌كاري مسؤولين آموزش و پرورش‌ وقت، عمرشان تباه بشود؟ اين چه حرفي است كه ما داريم مي‌زنيم؟ اين نامه‌هاي رئيس محترم كميسيون آموزش و تحقيقات كه اين قضيه را تأييد كرده، ما چطوري مي‌گوييم كميسيون اين كار را نكرده؟ بعد تعداد اينهايي را كه دوستان عرض یا فرمايش مي‌كنند كه اينها بيسواد هستند خيلي از اينها دكترا دارند، فوق‌ليسانس و ليسانس هستند» ما بايد نظارت را در زماني كه لازم است داشته باشيم. اگر كميسيون مي‌خواهد به وظيفه خودش عمل كند در زمانش بايد اقدام بكند، نه اينكه دو سال بعد.

ما چطور راضي هستيم كساني بيايند و بصورت حق‌التدريس كار كنند، ما كارگري را كه روي ساختمان كار مي‌كند مي‌گوييم بايد بيمه باشد. ولي معلمي را كه جان و عمر بچه‌هايمان را به دست اينها مي‌دهيم مي‌گوييم او حق بيمه شدن ندارد؟ او را از كمترين امتيازات اجتماعي محروم مي‌كنيم. (نایب رئیس ـ آقاي دكتر ناصري در فوريت صحبت بكنيد) صحبت ما اين است. الان حدود يكماه از سال تحصيلي جديد گذشته، الان اين عزيزان واقعاً سرگردانند، نمي‌دانند چه كار كنند. آيا وظيفه مجلس اين است كه براي اينها تعيين تكليف كند يا نه؟ لااقل به اينها بگوييم اگر كه امتحاني برگزار شد شما در اولويت هستيد. چطور در آموزش استثنايي ما مي‌آييم امتحان برگزار مي‌كنيم از حدود (54) رشته فقط سه رشته را اعلام مي‌كنيم، (51) رشته ديگر را چه كار كنند؟ و اين عمر تلف شده خودشان را در قسمتهاي مختلف به چه صورت جبران كنند؟ ما چه راهکار قانوني براي اينها گذاشتيم؟

من آن چيزي را كه از همكاران محترم و نمايندگان عزيز مي‌خواهم اين است وقتي كه مطلب و موضوعي هست در كميسيون به جد بايستيم و تعارف نكنيم، عمل كنيم، نه اينكه بياييم و هزاران نفر را قرباني تصميم نادرست مسؤولين وقت آموزش و پرورش‌ كنيم و امروز هم بخواهيم آنها را از حق طبيعي و حداقل زندگي شان محروم كنيم. ما بهر حال وظيفه شرعي داريم. اگر ما امروز نياييم و اين طرح دو فوريتي را انجام ندهيم اينها چه كار كنند؟ لذا عزيزان! من خواهش مي‌كنم وقتي كه ژاپن رفتيد و ديديد كه سخت‌ترين رقابت‌ مربوط به معلمين است چرا كميسيون آموزش و تحقيقات اجازه داد كه اين نيروها به صورت شركتي گرفته بشود؟ چرا همانجا بصورت فوريتي جلوي اين كار را نگرفتيد؟ آن روز آموزش و پرورش‌ مشكل داشت، آمد از اينها... (سبحانی نیا ـ وقت جناب‌عالي تمام است) به عنوان ابزاري استفاده کرد و امروز آنها را رها كرده‌ايم. آيا وظيفه ما به عنوان مسؤولين و قانون‌گذاران اين كشور اين است، يا بايد به داد اين عزيزان برسيم؟

لذا خواهش من اين است همچنان كه مشكل عزيزان نهضتي حل شده، كاري بكنيم اينها هر كدام در رشته‌هاي مرتبط با خودشان بتوانند ادامه کار بدهند و بتوانند به حق مسلم خودشان برسند، متشكرم.

 

سؤال، استيضاح و رأي اعتماد  به وزراء

 

جلسه 213

طرح سؤال آقاي عبدالحسين ناصري نماينده محترم گرگان و آق‌قلا از آقاي خليليان وزير محترم جهادكشاورزي

نايب‌رئيس ـ دستور بعدي را مطرح بفرماييد.

دبير (محبي‌نيا) ـ دستور بعدي سؤال آقاي عبدالحسين ناصري نماينده محترم گرگان و آق‌قلا از وزير محترم جهادكشاورزي است. در خدمت سخنگوي محترم كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي هستيم.

كاظم فرهمند (نايب‌رئيس كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي)‌ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

گزارش كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي درخصوص سؤال ملي آقاي عبدالحسين ناصري نماينده محترم گرگان و آق‌قلا از وزير محترم جهادكشاورزي به مجلس شوراي اسلامي

خلاصه سؤال:

علت كاهش ميزان توليد محصولات كشاورزي، دامي و همچنين خاويار در كشور چيست؟

نتيجه بررسي:

سؤال مذكور در جلسه روز سه‌شنبه 8/2/1388 با حضور وزير محترم جهادكشاورزي مطرح و گزارش عملكرد وزارت جهادكشاورزي به اطلاع سؤال‌كننده محترم رسيد و در نهايت نماينده محترم سؤال‌كننده اعلام نمود از پاسخ وزير قانع نشد.

نظريه كميسيون:

علي‌رغم اعلام وزارت جهادكشاورزي در سال 1384 مبني بر خودكفايي گندم، متأسفانه دولت اقدام به واردات گندم نمود كه اين واردات در سالهاي 85، 86 و 87 روند تصاعدي را طي نموده است و همچنين ساير محصولات كشاورزي از قبيل جو و پنبه از وضعيت بهتري برخوردار نمي‌باشد به طوري كه كشت پنبه بسيار كاهش يافته و وضعيت اسفباري دارد و از تعداد (42) كارخانه پنبه فقط (8) كارخانه آن هم با ظرفيت پايين مشغول به كار مي‌باشد و از طرفي با كاهش شديد نرخ تعرفه و افزايش واردات موجبات كاهش توليد داخلي اين محصول فراهم گرديده است.

در مورد خاويار كه يكي از صادرات اصلي كشور بوده است ميزان استحصال از (88) تن در سال 1380 به (5/18) تن در سال 1386 رسيده است و دلايل كاهش صيد بي‌رويه و غيرمجاز و فقدان مديريت كه باعث از دست رفتن زيستگاههاي طبيعي گرديده مي‌باشد و خطر انقراض گونه‌هاي ارزشمند ماهيان خاوياري در دهه گذشته علي‌رغم اقدامات انجام گرفته وجود دارد.

لذا با توجه به موارد فوق، اين كميسيون سؤال نماينده محترم را وارد تشخيص داد.

رئيس كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي ـ عباس رجايي

نايب‌رئيس ـ متشكرم، جناب آقاي خليليان در خدمتتان هستيم.

صادق خليليان (وزير جهادكشاورزي) ـ سلام‌عليكم و رحمه‌الله

بسم‌الله الرحمن الرحيم و به نستعين انه خير ناصر و معين

فردا دوم تيرماه مصادف با ولادت با سعادت حضرت امام محمدتقي (عليه‌السلام) جوادالائمه است كه خدمت كليه نمايندگان محترم تبريك عرض مي‌كنم.

سؤالي كه راجع به كاهش ميزان توليدات محصولات كشاورزي مطرح شده، بحث گندم و خاويار را هم به طور مشخص اشاره كرده‌اند، سؤالي است كه مربوط به اواخر سال 87 كه از وزير قبلي پرسيده شد، در كميسيون مباحثي مطرح شد و سؤال‌كننده محترم قانع نشدند و نهايتاً در نوبت صحن علني قرار گرفت. سؤالي هم كه به بنده داده شد كه بيايم پاسخ بدهم، تيتر و دو، سه جمله هم كليات آن بود، جزئياتي داشت كه جناب آقاي فرهمند برخي آمارها را اشاره كردند كه در مذاكرات كميسيون ظاهراً اينها مطرح شده.

دوستان استحضار دارند، دو سال خشكسالي مداوم در بخش كشاورزي ميزان توليدات بخش كشاورزي را دچار مشكلات اساسي كرده. به گونه‌اي كه جمع توليد محصولات زراعي و باغي كه نزديك به (90) ميليون تن شده بود، به حدود (78) ميليون تن كاهش پيدا كرد كه اين ناشي از اثرات خشكسالي در دو سالي بود كه منجر به طرح سؤال جناب آقاي ناصري شده. خوشبختانه با اقداماتي كه وزارت جهادكشاورزي انجام داده و همچنين بهبود شرايط آب و هوايي و تلاش كشاورزان عزيز، در سال گذشته ما به سطح توليد (87) ميليون تن دست پيدا كرديم كه بيش از (9) ميليون تن افزايش نسبت به سال قبل از آن را نشان مي‌دهد و پيش‌بيني ما اين است كه امسال هم به بيش از (90) ميليون تن توليد محصولات زراعي و باغي دست پيدا كنيم كه ان‌شاءالله اين نگراني كه سؤال‌كننده محترم داشتند به اميد خدا به تدريج در حال برطرف شدن است و امسال كاملاً برطرف خواهد شد.

بر اساس آمار هواشناسي در سال زراعي 87 ـ 86 وضعيت بارندگي نسبت به بلندمدت سي‌ساله (49) درصد كاهش داشته كه اين نشان مي‌دهد بخش كشاورزي دچار تهديد جدي در آن ايام شده.  طبيعتاً وقتي محصولات زراعي و مراتع ما دچار مشكل بشود، با توجه به اينكه بيش از (60) درصد دامداري ما بخصوص دامهاي پرواري ما وابسته به منابع طبيعي و مراتع است و از علوفه‌هاي زراعي استفاده مي‌كنند، اينها بيشترين لطمه را خواهند ديد. به همين خاطر ما مي‌بينيم در بخش دام هم ما دچار كاهش توليد گوشت قرمز هم شديم كه سؤال‌كننده محترم هم به همان اشاره داشتند.

وضعيت دامداري‌هاي ما به گونه‌اي است كه (32) درصد آن دامداريهاي صنعتي است، (33) درصد نيمه‌صنعتي و مابقي كه حدود (35) درصد مي‌شود روستايي و به صورت سنتي توليد مي‌شود كه اينها قاعدتاً وقتي با شرايط خشكسالي مواجه بشوند دچار مشكلات عمده‌اي مي‌شوند.

اما درخصوص وضعيت توليد گوشت مرغ و تخم‌مرغ خوشبختانه در چند سال گذشته با چالش عمده‌اي مواجه نشديم و بخش كشاورزي و توليدكنندگان توانسته‌اند نياز كشور را به طور كامل به خوبي تأمين كنند و از اين بابت مشكلي براي كشور به وجود نيامده. من اين بحث را جدا از بحث تنظيم بازار دارم مي‌گويم، بحث توليد را دارم مطرح مي‌كنم.

طبيعتاً در بخش كشاورزي ما مشكلات زيادي در زيرساختها و عدم توسعه سرمايه‌گذاري در طول چند دهه داشتيم كه همه اينها سبب مي‌شود در مواقعي كه ما با شرايط خشكسالي مواجه بشويم، توليدات بخش كشاورزي دچار چالش و مشكل عمده‌اي بشود، راه‌حل آن هم اين است كه ما سرمايه‌گذاري‌هاي زيربنايي را توسعه بدهيم. يعني حداقل ما بايد يك دهه در بخش كشاورزي سرمايه‌گذاريهاي زيربنايي داشته باشيم، زيرساختها را توسعه بدهيم تا در مواجهه با شرايط خشكسالي دچار مشكل عمده‌اي نشويم و امنيت غذايي كشور به خطر نيفتد.

درخصوص وضعيت توليد خاويار هم كه بطور خاص اشاره فرمودند، بحث خاويار به دليل شرايطي است كه بعد از انحلال شوروي سابق در درياي خزر پيش آمده و صيد بي‌رويه‌اي كه توسط كشورهاي حاشيه درياي خزر رخ داده. اين از يك طرف، از طرف ديگر آلودگي‌هايي كه ناشي از احداث چاههاي نفت و بهره‌برداريهاي نفتي، ريختن زباله‌ها توسط آن كشورها به درياي خزر است، نسل ماهيان خاوياري را با تهديد جدي مواجه كرده. علت آن هم اين بود كه نظام سابق كه از طريق كشور شوروي بر اين دريا حاكم بود، از طرف ايران هم كه اين موضوع كنترل مي‌شد، وقتي كشور شوروي سابق متلاشي شد، كشورهاي جديد براي كسب درآمد از يكطرف صيد را به صورت بي‌رويه انجام دادند، از طرف ديگر هيچ كنترلي در واريز و ورود زباله‌هاي به درياي خزر نداشتند، از سوي ديگر آلودگيهاي نفتي هم به آن اضافه شد.

بعلاوه احداث سدها بر روي رودخانه‌هايي كه منتهي به درياي خزر مي‌شد، آن هم از باب ورودي آب به درياي خزر و همچنين مهاجرتي كه ماهيان خاوياري به رودخانه‌ها دارند براي تخمگذاري و برگشت مجدد به دريا، اينها دچار مشكل عمده شد. به همين خاطر سازمانهاي بين‌المللي يك قرارداد و اعمال مديريتي را بر درياي خزر برقرار كردند و خواستند كه سهميه‌بندي بشود و حمايت از نسل ماهيان خاوياري و جلوگيري از نابودي آنها را در دستور كار خودشان قرار دادند. به همين خاطر صيد، توليد و صادرات ماهيان خاوياري تحت كنترل قرار گرفت و سهميه‌بندي شد و طبيعتاً در اين سهميه‌بندي، سهميه‌ها را متناسب با شرايط جديد ذخاير ماهيان خاوياري تنظيم كردند تا جلو صيد بي‌رويه را بگيرند و مجدداً بتواند شاهد حفظ نسل ماهيان خاوياري در درياي خزر باشيم.

خوشبختانه با اقدامات خوبي كه جمهوري اسلامي ايران از طريق رهاسازي بچه ماهي در درياي خزر براي حفظ نسل ماهيان خاوياري انجام داده، سهميه‌اي كه به ايران تعلق گرفته (40) درصد است و (60) درصد را هم براي چهار كشور ديگر حاشيه درياي خزر قرار دادند و اين سهميه‌بندي عاملي شد كه ميزان خاويار توليدي ما از حدود (90) تن كاهش پيدا كند و به حدود (42) تن در سال برسد. سال گذشته هم دوستان استحضار دارند كه نيمه اول سال كه معمولاً كشورهاي حاشيه درياي خزر براي توافق پيرامون صيد خاويار جمع مي‌شوند، كشور روسيه حاضر به توافق نشد و همان عدم توافق كشور روسيه باعث شد كه اصلاً سهميه‌اي به هيچ يك از كشورها توسط سازمان بين‌المللي سايتس كه اين موضوع را كنترل مي‌كند داده نشود و عملاً هيچ كشوري مجاز به صدور ماهي خاوياري از ماهيان درياي خزر نبود و كشورها را به پرورش ماهيان خاوياري تشويق مي‌كردند.

خوشبختانه امسال ما هفته گذشته اجلاس كشورهاي حاشيه درياي خزر را داشتيم و با مذاكرات بسيار فشرده‌اي مجدداً‌ اين توافق پنج جانبه به دست آمد و روسيه هم حاضر شد اين قرارداد را امضاء كند و ما مي‌توانيم از سايتس مجدداً‌ سهميه صدور ماهيان خاوياري را داشته باشيم و اين هم يك خبري است كه من خدمت شما عزيزان به عنوان يك موفقيت اعلام مي‌كنم. البته اين توافق بايستي به سايتس اعلام شود و بعد آنها مجدداً‌ اين سهميه را تأييد كنند.

اما ما بايستي به سمت توليد خاويار به صورت پرورشي برويم، چيزي كه دنيا دارد الان انجام مي‌دهد. خوشبختانه طي چند سال گذشته انستيتو ماهيان خاوياري كه داريم در چند نقطه بصورت آزمايشي و پايلوت توليد ماهيان خاوياري را بصورت پرورشي انجام دادند و در ماه گذشته براي اولين بار در كشور موفق شديم كه توليد خاويار پرورشي از ماهيان خاوياري پرورش‌يافته داشته باشيم.

دبير (سبحاني‌نيا) ـ آقاي خليليان! از وقت شما سه دقيقه باقيمانده كه اگر بخواهيد براي آخر حفظ كنيد مي‌توانيد اين وقت را براي بعد از پاسخ بگذاريد.

خليليان ـ من فقط يك جمله بگويم، پيش‌بيني هم كرديم و برنامه‌ريزي كرديم كه ما بتوانيم حداقل (15) تن خاويار را در مزارع پرورش ماهيان خاوياري داشته باشيم، بخشي از توضيحات ديگر را هم درخصوص مسايل زيربنايي را براي وقت بعدي مي‌گذارم، خيلي متشكر.

نايب‌رئيس ـ تشكر مي‌كنيم. سؤال‌كننده محترم، جناب آقاي ناصري بفرماييد.

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

ولادت امام نهم، امام جواد (عليه‌السلام) را تبريك مي‌گويم و همچنين از وزير محترم جهادكشاورزي كه توضيحات مبسوطي دادند تشكر مي‌كنم. من از نمايندگان محترم كه هميشه با بصيرت، وسواس و با جديت بحث كشاورزي را پيگيري مي‌كنند تشكر مي‌كنم و خواهش مي‌كنم دقايقي به عرايض بنده گوش بفرمايند.

بحثي را كه بنده داشتم و باعث شد سؤال را مطرح كنم و سؤال هم مربوط به وزير خاص يا زمان خاصي نمي‌شود بلكه عملي است كه در كشور انجام شده و بايد جوابگو داشته باشد و فعلاً وزير محترم بايد جوابگوي اين قضيه باشد. بحث اين است كه ما با اين كه در سال 1383 (170) هزار تن و در سال 1384 (105) هزار تن گندم وارد كرديم، به چه صورت آمديم و جشن خودكفايي گندم را گرفتيم و آيا اين ادامه داشت يا نه؟ اگر ما نگاه كنيم مي‌بينيم در سال 1385 (1) ميليون و (152) هزار تن گندم وارد كشور شده است.

جناب آقاي وزير فرمايش كردند كه در طول سال خشكسالي بوده، ما تا چه زماني بايد منتظر باشيم كه حتماً نزولات جوي بيايد و كشاورزان ما از زمين خودشان بهره‌مند شوند؟ آيا اين همه برنامه‌اي كه مسؤولين مي‌دهند، اين وعده‌هايي را كه مي‌دهند، اين همه پروژه‌هايي را كه تعريف مي‌كنند، اينها كجاست؟ صحبت من اين است كه ما مي‌دانيم، همه ما از اين مطلع هستيم كه كشور ما در منطقه‌اي است كه كم‌آب است، ما در بحث آبياري تحت فشار كشاورزي، چقدر تلاش كرديم؟ در بحث سم و كود كشاورزان چقدر كمك كرديم؟ هنوز كه هنوز است كشاورزان ما براي يك كيسه كود منتظر هستند. دولت محترم و جناب آقاي رئيس جمهور كار بسيار سنجيده و خوبي را ارائه كردند و آن اين بود كه پول كشاورزان را به روز تحويل مي‌دادند، من از همين تريبون خطاب به شخص رئيس جمهور محترم عرض مي‌كنم كه متأسفانه اين زحمت شما را هم مسؤولين بر اثر ندانم‌كاري به باد دادند. پنجسال است كه دارد به روز مي‌شود و امروز كشاورز ما گرفتار آن سلف‌خر است، گرفتار بانك است كه سررسيد آن آمده و پول آن را نمي‌دهند، به كشاورزي مراجعه مي‌كند و مي‌گويد كه مربوط به بازرگاني است، به بازرگاني مي‌گوييم مي‌گويد معاونت برنامه‌ريزي است، به معاونت برنامه‌ريزي مي‌گوييم مي‌گويد هنوز پولي را كه دادم جذب نشده و اين سيكل معيوب ادامه پيدا مي‌كند و كسي كه ضربه مي‌خورد كشاورز است.

سؤال من از آقاي وزير اين است كه در اين رابطه بعنوان وزارتخانه‌اي كه متولي بحث كشاورزي است چكار كرده، بحث بيمه كشاورزي است كه متأسفانه به همين صورت است، در سال 1386 يا 1387 كه مي‌گفتند بحث خشكسالي است، به هر كشاورز آمدند پس از كلي حركتها حدود (5000) تومان دادند، اين (5000) تومان كرايه رفت و برگشت كشاورز ما بود؟ صحبت من با جناب آقاي وزير اين است كه آن برنامه‌هاي مدون و بسيار خوبي را كه در بحث آبياري تحت فشار دادند كجاست؟ چه مقداري از آنها انجام شده؟ بحث دادن زمين يا واگذاري سدهاي پايا و سد يك ميليون هكتار در عرض چهار سال آيا تا امروز (10) هزار هكتار انجام شده؟ آيا بحث كوچك‌سازي جهادكشاورزي انجام شده؟ متأسفانه ما ديگر بايد پنبه را در موزه‌ها ببينيم، زماني بود كه پنبه در ايران به عنوان يك محصول استراتژيك مطرح بود، بيش از (180) هزار هكتار فقط در گلستان كشت مي‌شد، هيچكسي را ما نداشتيم كه در آنجا بخواهد كاري انجام بدهد و بيكار باشد ولي امروز اين به زير (5000) هكتار رسيده، جلسات متعددي داشتيم، چقدر آمديم در اين رابطه و در رابطه با بحث يارانه‌ پنبه كه در تمام دنيا وجود دارد كار كرديم؟

بحث ديگري را كه جناب آقاي وزير مطرح كردند بحث گوشت قرمز است. چقدر ما توانستيم اين را انجام بدهيم؟ امروز كه يك تب برفكي آمده و دامپزشكي مانع شده كه از خارج بيايد، گوشت چه قيمتي پيدا كرده؟ آيا متولي اين كار دامپزشكي و وزارت جهادكشاورزي هست يا خير؟ اگر هست كه بايد انجام بدهد و اگر نيست اعلام كند چرا كه ما متأسفانه در اين قسمتها مشكلي كه داريم، به هر يك از وزارتخانه‌ها كه مراجعه مي‌كنيم اين توپ را به زمين كس ديگري مي‌اندازد، بايد متولي كار بيايد و مسؤوليت قبول كند.

جناب آقاي وزير درخصوص بحث خاويار توضيحات مبسوطي مطرح كردند، يك پروتكلي در دهسال پيش ميان كشورهاي حاشيه درياي خزر امضاء شده، آمدند در آنجا اعلام كردند كه ما بايد اين را در مسيري برويم كه بحث صادرات خاويار دريايي ممنوع شود و كشورها در بحث خاويار پرورشي حركت كنند. ما چقدر كار كرديم؟ (12) سال پيش رفتيم پروتكل امضاء كرديم، چقدر در استانهاي شمالي كار كرديم؟ بحثي را كه جناب آقاي وزير فرمايش مي‌كنند در مورد خاويار پرورشي در شهرستان قم است كه بصورت استخري پرورش داده، حدود سه، چهار كيلو برداشت كرده، آيا مشكل ما با توجه به اين كه سه استان شمالي ما در بحث خاويار درگيرند اين است كه ما امروز حوضچه‌اي در قم داشته باشيم و آن را بياييم اعلام كنيم يا از تمام امكانات طبيعي كه وجود دارد استفاده كنيم؟ صحبت من اين است، خاويار از سال 1380 از (90) تن در سال گذشته به (5/4) تن رسيده، اين (5/4) تن را نتوانستيم اجازه بدهيم كه صادر شود و نه آن را به ملت خودمان داديم كه بخورند! و امروز در سردخانه تاريخ انقضاء آن دارد مي‌گذرد. من يكي، دو بار در مجلس تذكر دادم، نتيجه اين تذكرات نمايندگان چه شد؟ من خواهش مي‌كنم كه آقاي وزير توضيح بفرمايند، بقيه وقت خودم را در نوبت بعد استفاده مي‌كنم.

نايب‌رئيس ـ تشكر مي‌كنيم. منتها جناب آقاي ناصري! سؤالات را در چارچوب سؤالاتي كه قبلاً در كميسيون طرح شده و وزير محترم در همان چارچوب... (ناصري ـ اجازه بدهيد توضيح بدهم) حالا بعداً‌ توضيح بفرماييد. آقاي خليليان بفرماييد.

صادق خليليان (وزير جهادكشاورزي) ـ مجدداً‌ خدمت كليه عزيزان سلام عرض مي‌كنم. البته من اينجا سؤالي كه مربوط به دو سال قبل بود مواجه شدم و توضيحات كافي و فني را هم دادم، در توضيحات آقاي ناصري با مسايل جديدي مواجه شدم كه در متن سؤال نبود و در توضيحات مسايل كميسيون هم مطرح نشده بود، اين بحث استان قم را كه گفتند، در استان مازندران هم ما ماهيان پرورشي خاوياري را داريم، سال آينده ما از آنها خاويار خواهيم گرفت، اينها آزمايشي هستند تا بتوانيم آنها را توسعه بدهيم و به (15) تن خاويار پرورشي برسيم.

اما درخصوص اين كه ما چه كار كنيم تا وابستگي خودمان به شرايط آب و هوايي كم شود، اين يك برنامه درازمدت مي‌خواهد. من چند آمار خدمت كليه عزيزان مي‌دهم و توجه جناب آقاي دكتر ناصري هم كه با حُسن نيت مسايل بخش را مطرح مي‌كنند به اين آمار جلب مي‌كنم.

عملكرد آبياري تحت فشار در برنامه سوم توسعه مجموعاً‌ (215) هزار هكتار انجام شده يعني سالانه (43) هزار هكتار، در برنامه چهارم (381) هزار هكتار انجام شده يعني سالانه (76) هزار هكتار، در هشت ماهه يعني از اول مهر تا پايان ارديبهشت، در دوراني كه بنده اين مسؤوليت را بعهده گرفتم، حداقل (82) هزار هكتار آبياري تحت فشار ما انجام داديم يعني از ركوردهاي سالانه گذشته هم بالاتر است. توجه ما به صورت ويژه به سمت مسايل زيربنايي است، به همين خاطر مجموع عمليات زيربنايي آب و خاك ما كه در سال 1387 (221) هزار هكتار بوده در سال 1388 شده (330) هزار هكتار و امسال برنامه ما با افزايش (95) درصد اعتبارات آب و خاك، (640) هزار هكتار مسايل آب و خاك و زيربنايي را انجام خواهيم داد. بخش كشاورزي نياز به سرمايه‌گذاري‌ و توسعه زيرساختها دارد كه ما اين را با جديت داريم دنبال مي‌كنيم و خوشبختانه در همين هشت ماه هم با موفقيت همراه بوده، سال 1388 هم ركورد خوبي در اين زمينه داشتيم.

فرمايش ايشان درخصوص گندم درست است. خوشبختانه با اقدامات خوبي كه انجام شده ما حداقل (10) درصد مزارع گندم خودمان را زير عمليات كشاورزي آرماني قرار داديم يعني هر آنچه كه توليدكننده بايستي در مزرعه انجام بدهد، ما اين را در سال قبل انجام داديم. با وجود اين كه امسال (10) استان ما همچنان دچار مشكل بارندگي زير حد نرمال هستند، امسال زنگ گندم بروز پيدا كرده بود كه در سالهاي دهه 70 وقتي زنگ گندم آمد، توليد گندم ما را (2) ميليون تن با مقياس امروز كاهش داده بود. در شرايط حاضر، ما خوشبختانه به مرز خريد (4) ميليون تن گندم رسيديم، الان وضعيت خريد ما (20) درصد نسبت به سال قبل بهتر شده و پيش‌بيني ما هم اين است كه ان‌شاءالله تا پايان فصل خريد به (11) ميليون تن خريد گندم دست پيدا كنيم و امسال مجدداً‌ ما به خودكفايي در گندم دست پيدا خواهيم كرد و اين موفقيت را خدمت شما عزيزان و ملت ايران تبريك عرض مي‌كنم.

درخصوص بحثهاي زيربنايي، تعويض تراكتورهاي فرسوده، ما (150) هزار دستگاه تراكتور فرسوده داريم، اينها از امسال در يك طرح پنجساله موافقت دولت را هم گرفتيم كه تعويض تراكتورهاي فرسوده را انجام بدهيم تا بتوانيم مكانيزاسيون را بطور اصولي در بخش كشاورزي توسعه بدهيم، كارهاي زيربنايي نياز است، امسال اعتبارات بخش آب و خاك فقط (430) ميليارد تومان گذاشته شده كه نسبت به (260) ميليارد تومان سال قبل افزايش بالايي را نشان مي‌دهد، امسال ما عمليات آب و خاك خودمان را بيش از گذشته انجام خواهيم داد تا به پايداري در زيرساختهاي توليد در بخش كشاورزي دست پيدا كنيم.

مسايل مرتبط با بازار و پنبه و مسايلي كه مطرح شد در متن سؤال نبود، من فقط راجع به پنبه بگويم، دستاورد بزرگي نصيب ما شده، دو رقم پنبه را از امسال ما وارد كشت كرديم، بذر آن را مي‌گيريم و از سال آينده به مزارع كشاورزان در سطح كشور خواهيم داد. خاصيت اين دو رقم چيست؟ اين دو رقم (40) تا (45) روز زودتر هستند، صرفه‌جويي دو دوره آبياري خواهيم داشت، به دليل زودرس بودن آن امكان كشت دوم فراهم مي‌كند يعني كشت را هم براي كشاورز در زمين او اقتصادي مي‌كند و در مجموع باعث مي‌شود كه ما بتوانيم مشكل پنبه را بصورت اصولي و علمي حل كنيم.

ساير مسايل هم كه اقدامات و عملكرد هشت ماهه بود كه ركوردهاي بزرگي را در همين هشت ماه نشان مي‌دهد وجود داشت كه حالا من ان‌شاءالله كتباً‌ هم خدمت جناب آقاي دكتر ناصري خواهم داد و از طريق معاونت پارلماني هم خدمت عزيزان مي‌دهم، عذرخواهي مي‌كنم. والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

نايب‌رئيس ـ تشكر مي‌كنيم. جناب آقاي ناصري بفرماييد.

عبدالحسين ناصري ـ بسم‌الله الرحمن الرحيم

از توضيحات جناب آقاي وزير تشكر مي‌كنم. جناب آقاي رئيس! شما فرمايش كرديد كه در چارچوب سؤال باشد، سؤال من كاهش ميزان محصولات كشاورزي، دامي و خاويار بوده، در كشاورزي من دو محصول گندم و پنبه را در كميسيون مطرح كردم كه در گزارش هم آمده بود و در بحث دامي فقط گوشت قرمز و خاويار را مطرح كردم. فكر نمي‌كنم از سؤال و مطالبي كه بود گريزي زده باشيم و رعايت نكرده باشيم. بحثهايي هم كه مطرح شد در جواب سؤالات جناب آقاي وزير بود.

ما بحثهايي را كه داريم و امكاناتي را كه براي ما وجود دارد چرا استفاده نمي‌كنيم؟ الان آقاي وزير گزارش كرد كه ما رهاسازي كرديم، اقدام خوبي هم كرديم، (40) درصد ذخاير يا صيدي را كه در درياي خزر است مربوط به ايران است، ما چقدر توانستيم استفاده كنيم؟ ما داريم كشت مي‌كنيم، كسان ديگري درو مي‌كنند، صحبت من اين است ما كه مي‌آييم رهاسازي در درياي خزر مي‌كنيم چرا در زمينه خاويار پرورشي بصورت جدي وارد نمي‌شويم؟ اين را در درياي خزر رهاسازي مي‌كنيم، كلي هزينه مي‌كنيم، امكانات مي‌دهيم، سهم ما چقدر است؟ سهم ما پارسال (4) تن بوده، اگر ما همين را در بخش پرورشي سرمايه‌گذاري‌ مي‌كرديم امروز چقدر مي‌توانستيم خاويار داشته باشيم كه ديگر كشوري مثل روسيه هم نتواند مانع صدور محصول ما بشود.

بحث دوم ما در مورد پنبه بود، پنبه يك بحث جدي است البته من تشكر مي‌كنم پارسال آقاي دكتر رحيمي به همراه سه وزير از جمله آقاي دكتر خليليان در استان آمدند، مصوباتي هم تصويب شد ولي ما از اينها نتيجه‌اي نديديم، ما مي‌گوييم كشاورزي به صورتي است، بخصوص در بحث پنبه كه مي‌تواند مشكل استان و مشكل اشتغال استان ما را حل كند، چرا اين را جدي نمي‌گيريم؟ پنبه كه مي‌تواند هم بحث نساجي، هم بحث روغن‌كشي و هم بحث اشتغال ما را حل كند، چرا مغفول واقع شده؟ در قسمتهاي مختلف به جد وارد شديم، در بخش كلزا، در بخش سويا، در بخش جو و گندم، چرا در بخش پنبه قدمي بر نداشتيم؟ آيا درست است در استاني كه ما در يك زماني به سرزمين طلاي سفيد معروف بود و بهترين پنبه را در دنيا توليد مي‌كند، ما امروز حدود تقريباً (3000) تا (4000) هكتار پنبه داشته باشيم و كارخانجات پنبه ما خوابيده باشد؟

وزارت جهادكشاورزي در زمينه يارانه چه كار كرده؟ عمده مشكل ما بحث بيمه كشاورزان است. مي‌آيند از كشاورزان پول مي‌گيرند، مي‌گويند محصول شما بيمه است، بعد اگر سيل مي‌آيد مي‌گويند اين شامل سيل نمي‌شود، اگر خشكسالي مي‌شود مي‌گويد چون كه مثلاً اين در اين زمان بوده پس خشكسالي هم به شما تعلق نمي‌گيرد، اگر بيماري كه امروز گندم‌كاران از اين زجر مي‌كشند و بحث زنگ گندم يكي از زنگهاي خطر نه تنها گندم استان گلستان بلكه كل كشور است، آيا نبايد بيمه بيايد در اينجا و خسارت بدهد؟ يا بگويد چنين بيماري است و به ما ربطي ندارد. بحث سمي را كه امروز مي‌آييم و بصورت يارانه‌اي به اينها تعلق مي‌گيرد، چرا همه مي‌گويند اين سم مؤثر واقع نيست و يكي از مشكلات و چالشهاي عمده كشور اين سم بي‌كيفيت ارائه شده تحت نظارت وزارت جهادكشاورزي است. صحبت ما اين است، ما خداي‌ناكرده نه اين كه با دولت چالش داشته باشيم يا با شخص وزير، همه ما مي‌خواهيم مشكلات عمده مردم كه ما خدمتگزار آنها هستيم حل شود. ما مي‌خواهيم برنامه‌هاي كاري كه داده مي‌شود صرف اين كه تغييري در سمت وزارتخانه انجام مي‌شود روي زمين نماند. مي‌خواهيم كشاورز ما دغدغه نداشته باشد، هيچ مي‌دانيد الان بزرگترين دغدغه كشاورزان ما عدم پرداخت پول به موقع آنهاست؟ دولت خدمتگزار آقاي احمدي‌نژاد پنجسال زحمت كشيد، اين را نهادينه كرد، انجام داد، امسال زحمات او به باد رفت و امروز ما مي‌دانيم همه كشاورزان ما كه دارند محصولات خودشان را توليد مي‌كنند در اين زمينه از دولت گلايه‌مندند. صحبت من و مخاطب من نه تنها آقاي وزير كه يك نفر نمي‌تواند اين كار را بكند، كل مسؤولين جهادكشاورزي است، آن برنامه‌هاي مدوني را كه ما داريم چرا انجام نمي‌شود؟ ما الان بيش از اين نمي‌توانيم در زمينه آبياري كار كنيم و بيشتر محصولات ما ديم است، بيش از (90) درصد آب استحصالي در كشور ما صرف كشاورزي مي‌شود، حدود (5) درصد صرف آب شرب مي‌شود، ما كه توان بيشتري نداريم چقدر بايد در اين زمينه جدي‌تر كار كنيم؟ آيا بهتر نيست به جاي اين كه سالي (80) هزار انجام بدهيم سالي (500) هزار انجام بدهيم؟ اين سريعتر به جيب كشور نمي‌آيد؟ اين كشور را در مقابل تمامي تهديداتي را كه از جانب استكبار جهاني مي‌شود بيمه نمي‌كند؟ ما كه گندم را بعنوان محصول استراتژيك داريم چرا از سال 1387 مدام ميزان واردات بيشتر شده، در سال 1387 ما ميزان (5) ميليون و (700) هزار تن گندم وارد كرديم كه اين نسبت به سال 1386 (36) برابر بوده، يعني اگر درصدي بگوييم (3486) درصد افزايش واردات داشتيم و اگر نسبت به سال 1385 در نظر بگيريم (64) برابر شده. ما كه مي‌خواهيم به سمت خودكفايي برويم استقبال مي‌كنيم، گندم محصول استراتژيك ماست، پنبه محصول استراتژيك ماست، خاويار محصولي است كه كشور ايران را تحت عنوان «Persian Caviar» در دنيا مي‌شناسند، اين را ما چه كار كرديم؟ در هر زمينه‌اي كه ما مي‌رويم و حركت مي‌كنيم متأسفانه مي‌بينيم كه آمارها نشان مي‌دهد كه در زمينه محصولات استراتژيك انجام نمي‌شود. در مورد ميوه و تره‌بار آمار خوبي مي‌دهند ولي همه ما مي‌دانيم علي‌رغم اين توليدات بالا امروز تمامي ميوه و تره‌بار خارجي بازار كشور را اشباع كرده، از انبه گرفته تا سيب فرانسوي، پرتقال فرانسوي و موز در بازار فراوان است. ما اين بحث كشاورزي را در كنار صنعت جدي بگيريم و بتوانيم اين مشكلات كشور را حل كنيم.

بحث سايتس كه فرمايش كردند هنوز حل نشده، قرار است كه با صحبت كنند و ما اميدواريم واقعاً تا زماني كه اين سايتس اجازه مي‌دهد كه ما اين بحث صادرات خاوريار را داشته باشيم لااقل اين را به بازار داخلي بدهيم، به قول بعضي افراد كه مكاتبه كردند لااقل پس از سالها مزه خاويار ايراني را خود ايراني‌ها بچشند. چرا ما اين را در انبار ذخيره داريم كه نه خود ما بتوانيم استفاده كنيم و نه توان صادرات را داشته باشيم و متأسفانه اين خاويار فاسد شود؟

بحث آب و خاكي را كه الان مطرح مي‌كنند و خوشبختانه توضيحي هم كه دادند امسال افزايش (95) درصدي اعتبار داشتيم، پس چرا اين مشكل پرسنل آب و خاك حل نمي‌شود؟ هنوز حقوق آنها را ندادند، هنوز مشكلات آنها را حل نكردند، يك پرسنلي كه سه ماه بعد از عيد حقوق نگيرد، آيا اين واقعاً مي‌تواند و انگيزه كار دارد يا خير؟ تشكر مي‌كنم.

نايب‌رئيس ـ تشكر مي‌كنيم. همكاران محترم! سؤال همكار محترممان جناب آقاي ناصري را شنيدند، جناب آقاي ناصري شما از توضيحات وزير محترم قانع شديد؟

عبدالحسين ناصري ـ اگر كه جناب آقاي وزير همان پروژه‌ها و برنامه‌هايي را كه خودشان قول دادند انجام بدهند، در حضور مجلس قول بدهند ما حرفي نداريم و احتياج به رأي‌گيري نيست. از آقاي وزير بپرسيد ببينيد نظرشان چيست.

نايب‌رئيس ـ آقاي وزير مي‌فرمايند كه از همه ظرفيت خودشان استفاده مي‌كنند كه اين انجام بشود. (ناصري ـ بسيار خوب، قانع شدم) جناب آقاي ناصري قانع شدند، تشكر مي‌كنيم.

 

 

 

 

 


به اشتراک بگذارید :

دیدگاه
1
دیدگاه شما :
پای میلیاردها تخلف درمیان است/چرا برای قطع رانت و تبانی عده ای در سازمان نظام مهندسی استان گلستان اقدام قاطع صورت نمی گیرد؟واقعا چرا؟ اعتبار کالابرگ بر اساس کدملی سرپرستان خانوار شارژ می‌شود/خرید با کالابرگ، جدای از اعتبار تخصیصی و پرداختی بابت یارانه ماهانه آیت الله خامنه ای تنها مسئول در جمهوری اسلامی بخش دوم/سخنی با مسولین ارشد استان سیاست زده گلستان/ 48 درصد مردم استان سیاست زده گلستان زیر خط فقر زندگی می کنند شما آقایان چه راحت شب را با خیالی آسوده به صبح میرسانید!! بخش اول/سخنی با مسولین ارشد گلستان/ 48 درصد مردم استان سیاست زده گلستان زیر خط فقر زندگی می کنند شما آقایان چه راحت شب را با خیالی آسوده به صبح میرسانید!! عکس/داشتن دو مسولیت همزمان جناب شهردار /کدامیک قانون را نادیده می گیرند ، نظام مهندسی گلستان یا شهردار؟ یا هردو؟+سند پیشنهاد عجیب یک گروهک پس از استعفای ظریف! روحانی و جهانگیری هم محاکمه خواهند شد؟/ اتلاف ۱۸ میلیارد دلار از منابع ارزی/همتی هم محاکمه خواهد شد؟ ضعف فضاسازی استان گلستان در ماه مبارک رمضان؛ مسئولان پیگیری نمی‌کنن سوءاستفاده از بیت‌المال محاربه با خدا عدو شود سبب خیر/ ترامپ جیره کدام معارضان ضدانقلاب را قطع کرد؟ تجمع دانشجویان در اعتراض به کشته‌شدن قتل امیرمحمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران +فیلم آقای بی وجدان فرصت طلب بفکر آبروی انقلاب باشید عکس/آیا رئیس‌جمهور این فرد را که برای عکس گرفتن در کنارش قرار دارد را می‌شناسد؟/ آیا پزشکیان از هویت او مطلع بود یا نبود؟ عکس/انتصاب با سوابق هتاکی و فحاشی به شهدای جان فدای مردم ایران؛ به مدیرعاملی ابر پالایشگاه نفت و بزرگترین شرکت قیرسازی در ایران و خاورمیانه اصرار رسانه‌های اصلاح‌طلب بر مذاکره با امریکا/ اگر می‌توانی بزن، اگر نمی‌توانی، صبر و پایداری کن؛ و اسیر هیجان مشو فیلم، جزئیات و تصاویر/ سوال از رئیس جمهور؛ عناصر بدسابقه در دولت روز به روز بیشتر می‌شوند؟! خوابگاه دانشجویی دختران مجدد دچار آتش سوزی شد +بسته عزاداری به مناسبت رحلت جانسوز پیامبر مهربانی و شهادت امام مجتبی(ع)/ چرا امام‌ حسن(ع) شجاع‌ترین چهره تاریخ اسلام است؟ افشای بازدید مالک تلگرام از مرکز صهیونیستی در باکو چگونه موساد در لبنان با تلفن همراه جاسوس جذب می‌کند؟ جزئیات دستگیری یکی از عوامل گروهک جیش‌الظلم شماره موبایل محسنی اژه‌ای شماره موبایل آقای اژه ای شماره موبایل شخصی آقای اژه ای شماره تماس مستقیم آقای اژه ای شماره موبایل آقای محسنی اژه‌ای تماس مستفیم با اژه ای ارتباط و تماس واکنش حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به اظهارات اخیرپزشکیان جزئیات تازه از ماجرای مرگ مرحوم میرموسوی متهم فوت شده در لاهیجان اقدام اسپانلو دادستان انقلابی و تلاشگر استان گلستان در راستای حفظ چند صد میلیارد پول بیت المال در شهرداری گرگان طرز درست کردن عصاره لیمو سیر و جعفری برای درمان پاکسازی و سم زدایی کبد و گرفتگی عروق قلب/طب سنتی, نحوه تهیه عصاره سیر لیمو جعفری, نحوه تهیه عصاره لیمو سیر و جعفری, طرز تهیه عصاره لیمو سیر و جعفری, طرز تهیه عصاره سیر لیمو جعفری عکس اسناد/ درخواست مطالبه گران انقلابی گلستان از وزیر راه و شهرسازی در راستای دهمین دوره انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی استان گلستان انتصابات افراد مسئله دار مسعود پزشکیان نهمین رئیس‌جمهور و رئیس چهاردمین دولت جمهوری خانم ترک فرماندار کردکوی! مگر بیت المال شهرداری ارث پدرتان است؟ ظریف را بیشتر بشناسید/ از شانتاژ و جنجال تا ژست استعفا محمد جواد ظریف رئیس شورای موسوم به «شورای راهبری کابینه» پیدا و پنهان رای اعتماد نمایندگان به لیست رئیس جمهور عکس/بازگشت تیم زنگنه به وزرات نفت فیلم و عکس/سخنان کامل رهبرانقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در اولین دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت چهاردهم قرار است، تیم اقتصادی مسعود پزشکیان چگونه مشکلات اقتصادی را حل کند؟ مداحی و فیلم/به مناسبت اربعین/ ابا عبدالله الحسین؛ این راه، راه عشق است فیلم و عکس/ انتقاد خادملو مطالبه گر گلستانی به ایجاد کانال اتصال خلیج گرگان به دریای خزر در بستر شن روان/ پیش بینی خشک شدن کانال ایچاد شده تا 4 سال دیگر در شهرداری شهرستان کردکوی چه خبر است ؟ _ ۱ اسناد/آزمون بزرگ برای مدیرکل راه و شهرسازی و نهادهای نظارتی در تایید صلاحیت کاندیداهای انتخابات نظام مهندسی استان گلستان عکس/صدور مجوزهای کیلویی و بدون حساب و کتاب برای استخراج ید از اراضی شمال گلستان فیلم/این موشک ضد موشک ندارد آسیب شناسی مدیریت / مدیران استان گلستان برخلاف دولت انقلابی , مردمی ,سخت کشی و فسادستیزی شهید رئیسی , انتصاب باندی و ناکارآمد , کار نمایشی , صددرصد انتقادپذرنبودن , عدم مبارزه با فساد, برکناری کارکنان جریان انقلابی و مطالبه گر,, ریخت پاش بیت المال و ... از جمله عملکرد آنان میباشد مطالبه گری/مطالبه گری از دیدگاه اسلام و در کلام رهبران انقلاب/مطالبه گری چیست؟/هدف مطالبه گری/ مطالبه گری در کلام رهبری مطالبه گری در نهج البلاغه مطالبه‌گری‌ها منطقی دلیل ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس مشخص شد +جزئیات ترور اسماعیل هنیه در تهران/ علت و ابعاد این حادثه در حال بررسی و نتایج آن متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد. كساني كه كار را نمي‌شناسند ولي مسئوليت قبول مي‌كنند، خائن هستند. پرونده پولشویی موسسه نور روی میز حجت الاسلام محمدرضا مزیدی رئیس پاک دست و عدالت محور دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور در استان گلستان فیلم/دلیل شهادت مصطفی نوروزی و مهدی جهانتیغ و محسن جعفری/لحظه پیدا شدن پیکر شهیدان وزارت اطلاعات(مصطفی نوروزی،مهدی جهانتیغ،محسن جعفری) از آب های دریای عمان انتشار لیست ثبت نام کنندگان انتخابات هیت مدیره نظام مهندسی استان گلستان قبل از تایید صلاحیت+اخبار نظام مهندسی ساختمان استان گلستان