به گزارش پایگاه عدالت خواهان ایران" روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد،
** باید با رضایت از برجام موشکی و منطقهای، نخست وزیر ژاپن را دست پر برگردانیم
«علی بیگدلی» دیپلمات سابق و از فعالین اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه همدلی گفت: «آقای آبه با دو هدف به ایران میآید. هدف اول این است که از بروز جنگ بین دو کشور جلوگیری کند تا از این طریق، هم ایران و هم آمریکا و البته هم جامعه جهانی را از شرِ هزینههای جنگ نظامی خلاص کند. در قدم دوم، حتماً آقای آبه سعیاش را به کار میگیرد تا چالش فعلی را که روز به روز بیشتر میشود، کنترل کند و فضا را به نوعی مدیریت کند تا بلکه ایرانیها و آمریکاییها اگر همچنان تصمیم به تداوم قطع رابطه دارند، حداقل از جدل و رویاروییهای ضرررسان ممانعت کنند».
بیگدلی در ادامه گفت: «دستگاه دیپلماسی ایران باید هوشیاری بالایی داشته باشد و هر آنچه لازم است انجام بدهد تا از این طریق، آبه دست خالی تهران را ترک نکند. ما میتوانیم، ضمن طرح نقطه نظراتمان پیشنهادهایی منطقی و مهمی را پیش روی نخست وزیر ژاپن قرار بدهیم تا بتوانیم از سفر نفر اول یکی از مهمترین و محبوبترین کشورهای جهان بهره وری لازم را ببریم».
در حال حاضر اندیشکده ها و تحلیلگران مطرح آمریکایی و حتی مقامات ارشد این کشور به صراحت اذعان کردهاند که در مواجهه با ایران به هیچ عنوان گزینه نظامی و جنگ مطرح نیست؛ در حقیقت پاسخ پشیمان کننده ایران، اجازه چنین جسارتی را به طرف آمریکایی نمیدهد. تحریمها نیز نتوانسته است ایران را فلج کند. بر همین اساس تنها راه موجود، مذاکره است. اما هدف آمریکا از مذاکره، رسیدن به توافق نیست، بلکه دیکته کردن خواستههای خود در جهت خالی کردن دست طرف مقابل از مؤلفههای قدرت ساز است.
بر همین اساس بود که «جان کری» - وزیر خارجه دولت اوباما- در آخرین روزهای فعالیتش در دولت گفت که ما برنامه هستهای ایران را متوقف کردیم و حالا نوبت دولت بعدی آمریکاست تا این رویکرد را در حوزه موشکی و منطقهای ادامه دهد.
در روزهای گذشته، روزنامه «ماینیچی» ژاپن در گزارشی به نقل از مقامات آگاه در دولت این کشور با اشاره به سفر نخست وزیر ژاپن به ایران نوشت: «هدف اصلی این سفر، تشویق تهران به مذاکره با واشنگتن است». همزمان با انتشار این خبر، «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه اختصاصی با «یورنیوز» در پاسخ به پرسشی درباره مذاکره بدون پیششرط با ایران گفت: «در یک سال گذشته رئیس جمهور ترامپ اعلام کرده که ما حاضریم بدون هیچ پیششرطی درباره مسائل مختلف از برنامه هستهای گرفته تا برنامه موشکی و فعالیتهای نظامی و منطقهای ایران گفتوگو کنیم و این موضوع تازهای نیست».
هدف اصلی نخست وزیر ژاپن به ایران، نه ارتقای روابط دوجانبه، بلکه زمینه چینی برای کلیدزدن مذاکره با هدف اجرای برجام موشکی و منطقهای است.
با اینحال متاسفانه طیف اصلاح طلب در ترفندی نخ نما و تکراری با هراس افکنی از سایه جنگ، مدعی است که باید با چوب حراج زدن بر توان موشکی و قدرت منطقهای، نخست وزیر ژاپن دست پر برگردد!
** مشاور کروبی: روحانی باید استعفا دهد، مگر اینکه اختیارات ویژه بگیرد!
«اسماعیل گرامیمقدم» فعال سیاسی اصلاحطلب و مشاور «مهدی کروبی» -از سران فتنه- در مصاحبه با روزنامه ابتکار گفت: «به عقیده من در شرایط کنونی خود رئیسجمهوری نیز باید استعفا دهد چرا که زمانی که نمیتواند کاری از پیش ببرد، ماندن او فایدهای ندارد مگر اینکه اختیارات ویژه به او داده شود. به نظر من نه تنها وزرای مستعفی بلکه دیگر وزرا نیز واماندهاند و نمیتوانند کاری از پیش ببرند. خود من با برخی از وزیران که دیدارهایی داشتم، از کاستیها گلایه داشتن به گونهای که حتی از پذیرفتن مسئولیت پشیمان شده بودند. حالا اینکه چرا برخی هنوز ماندهاند و تاکنون استعفا ندادهاند دلایلی دارد و یا احتمالاً در آینده استعفا میدهند».
گرامی مقدم در ادامه گفت: «اصلاحطلبان در دولت حضور ندارند که الان بخواهند از آن خارج شوند. آقای روحانی تمام دولت خود را در اختیار اصولگرایان معتدل گذاشت. درواقع حسن روحانی اصلاحطلبان را فقط تا پشت در پاستور راه داد…ناکارآمدی فعلی به عملکرد دولت بر نمیگردد چرا که بسیاری از مسائل پیش آمده خارج از اختیار دولت بود و بر او تحمیل شد».
کارشناسان و صاحبنظران- با گرایشهای مختلف سیاسی- متفق القول هستند که دولت روحانی اختیارات ویژهای دارد، اما متاسفانه اهتمام و ارادهای برای بهره مندی از این اختیارات ویژه در دولت وجود ندارد و به همین دلیل، بسیاری از مطالبات مردم بر زمین مانده است.
اصلاح طلبان پیش از این پیشنهاد استعفای روحانی را به منتقدان دولت نسبت میدادند، اما اولین بار «سعید حجاریان» این پیشنهاد را مغایر با منافع ملی را مطرح کرد. پس از آن «حسین موسویان» از اعضای تیم مذاکره کننده توافق سعدآباد که اکنون در آمریکا اقامت دارد، مدعی شد که نظام باید برای خروج از بنبست به «استعفای دولت فعلی و برگزاری انتخابات زودرس» تن دهد!
برخی اصلاح طلبان با ارائه این آدرس غلط در پی آن هستند تا شرایط کشور را بحرانی و بدون راه حل جا زده و با ناراضی سازی در میان مردم، زمینه آشوبهای خیابانی را کلید بزنند.
** انتقاد از عملکرد دولت، بازی در زمین ترامپ است!
«سید رضا صالحی امیری» وزیر سابق ارشاد در دولت روحانی در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت: «باور دارم در شرایط فعلی که دولت درگیر تقابل و جنگ مستقیم سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با آمریکا است، هر نوع اقدام در راستای تخریب و تضعیف قدرت دولت، چه خواسته و چه ناخواسته بازی در زمین دونالد ترامپ محسوب میشود».
صالحی امیری در ادامه نوشت: «در وضعیت امروز ایران تضعیف شرایط دولت و تخریب چهره آن، تضعیف قدرت ملی است و بهنوعی بازی در زمین آمریکا و رئیسجمهور این کشور محسوب میشود. بدون اینکه بخواهیم بررسی کنیم و ببینیم دلایل و انگیزههای تخریبکنندگان دولت چیست و آنها چه هدفی را از این امر دنبال میکنند، میتوان گفت نتایج این تخریب با هر علت و انگیزهای در راستای خواست آمریکاییهاست».
متاسفانه مقامات ارشد دولت آقای روحانی به هر گونه نقد- به خصوص انتقادات دلسوزانه و کارشناسی- برچسب تخریب زده و در پی آن هستند تا به طرق مختلف، دهان منتقدان دولت بسته شود.
بر همین اساس، یک روز می گویند «مخالفان برجام، با اسرائیل همصدا هستند»، روز دیگر می گویند «مخالفان FATF با ترامپ همصدا هستند» و یک روز دیگر می گویند، مخالفان دولت با ترامپ همصدا هستند!
متاسفانه برخورد دولت آقای روحانی با منتقدان هیچگاه محترمانه نبوده است.
برخی دولتمردان پیش از این، منتقدان را با تعابیری همچون: «بیسواد، بی شناسنامه، مزدور، انقلابیون نفهم، یکمشت لات، کاسب تحریم، کودک صفت، حسود، بزدل، ترسو، جیببر، بیقانون، مستضعف فکری، بیکار، متوهم، غوطهور در فساد، سوءاستفادهگر، خرابکار، عقبمانده، تازه به دوران رسیده، عصر حجری، هوچیباز، منفیباف، یأس آفرین، ناشکر، باید به جهنم بروند و …» خطاب قرار داده بودند.