چند ماه قبل یکی از نزدیکان عبدالله گل به نقل از وی اظهار داشت که آقای عبدا... گل در دیدار خصوصی چند ماه قبل با استاندار که 4 یا 5 نفر از فعالان سیاسی حضور داشتند در ادبیاتی احساسی خطاب به استاندارخاطر نشان کرد که سرباز دولت تدبیر و امید است و بخاطر برخی از فعالیتهای خود در وقایع بعد از جریانات 88 هزینه های زیادی داده است.وی خطاب به استاندار گفت که تکلیف انتصاب یک ترکمن(یکی از دو گزینه نقدی گل چشمه و جبار وردی ایری ) به عنوان معاون استاندار را بعد از جریانات آقای بسنجیده برای حاضرین بیان کند.
به گزارش عدالت خواهان گلستان " در این دیدار که دکتر اراز محمد سارلی ،گرگان آخوند گرگانی (روحانی ترکمن مقیم گرگان )،عبدالله گل (فعال سیاسی )،محمد سعدی (کارشناس فنی استانداری )عبدالقیوم شکاری (از صداوسیما ) آقای رادمهر (اداره امور مالیاتی )عبدی باشقره (رئیس بانک رفاه شعبه نهار خوران )نظر محمد گل محمدی (فعال فرهنگی و بازنشسته صداوسیما)عبدالجلال ایری (عضو هیات مدیره نظام مهندسی استان ) حضور داشتند آقای صادقلو ،استاندار گلستان در این جلسه خصوصی اعلام داشت :در مورد جبار ایری و قزلجه (شهردار گنبد )اگر من نبودم این اتفاقات خوب برایشان نمی افتاد.- ما باید قومیت ها را برای خود فرصت بدانیم نه تهدید. و .....!!!
آقای استاندار چه خصوصیایت مثبتی از ل مثال افراد مسئله داری همچون جبار ایری و .... دیدند که از آنها حمایت می کنند واقعا جای تعجب و تاسف دارد!
باید توجه داشت که مردم در قبال حاكمان و مسئولين جامعه وظايف اخلاقي و سياسي خاصي را برعهده دارند كه بايد به آنها عمل كنند كه برخي از اين وظايف مربوط به انتخاب مسئولين و حاكمان است و اينكه چه ملاك هايي را بايد براي انتخاب افراد در نظر گرفت؟
مقام معظم رهبری فرمودند: شعار دولت، اعتدال است؛ اعتدال، شعار بسیار خوبی است، ما هم تأیید میکنیم اعتدال را؛ افراط محکوم است و بد است. سفارشی که من میکنم این است که مراقب باشید جریانهای مؤمن را با شعار اعتدال کنار نزنند؛ بعضیها این کارها را دارند میکنند، من میبینم در صحنهی سیاسی کشور؛ با شعار اعتدال، با شعار پرهیز از افراط، سعی میکنند جریان مؤمن را که در خطرها آن جریان است که زودتر از همه سینه سپر میکند، آن جریان است که دولتها را در مشکلات واقعی به معنای حقیقی کلمه حمایت میکند، کنار بزنند؛ مراقب باشید. اسلام، مظهر اعتدال است. این «اَشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم»(۲۹) اعتدال است؛ «قتِلوا الَّذینَ یَلونَکُم مِنَ الکُفّار»(۳۰) اعتدال است؛ امربهمعروف و نهیازمنکر اعتدال است - اعتدال اینها است دیگر - معنای اعتدال این نیست که ما از کارهای احساس وظیفهای که فرد مؤمن، جریان مؤمن، مجموعهی مؤمن انجام میدهد، جلوگیری کنیم.
آقای استاندار خود نیک می دانند که امثال آقای جبار ایری و ....که در جریان غائله گنبد و جریان فتنه نقش کلیدی داشتند و ....از کارگاه بلوکه سازی تحت عنوان دامداری وام 100 میایون تمانی می گیرند و آقای ....که در ....نه اینکه در زمان خطر برای حفظ دستآوردهای نظام الهی سینه سپر نمی کنند حتی ....!!
آقای استاندار ! انتصاب می کنید یا انتصاب می کنند؟
ای کاش نه فقط استاندار گلستان حتی رئیس جمهور در انتخاب و معرفی افراد برای پست های حساس و کلیدی به موارد زیر عمل میکردند.
** وظايف اخلاقي و سياسي حاكمان در قبال مردم
در منشور اخلاقي و سياسي حضرت علي (علیه السّلام) همچنان كه مردم در قبال حاكمان وظايفي بر عهده دارند، حاكمان نيز بايد برخي از وظايف اخلاقي و سياسي را در قبال مردمي كه آنها را انتخاب كرده اند، انجام دهند؛ حضرت در خطبه 34 نهج البلاغه هنگامي كه مردم را به جنگ با شاميان ترغيب مي نمود، مي فرمايد: « اي مردم مرا بر شما حقي است و شما را بر من حقي مي باشد، اما حق شما بر من اين است كه شما را نصيحت كنم و حقوقتان را از بيت المال بپردازم و شما را تعليم دهم تا نادان نمانيد.»
1- مهرباني و مدارا با مردم
در منشور اخلاقي و سياسي حضرت علي (علیه السّلام) مهرباني و مدارا با مردم در راس توصيه هاي آن حضرت به حاكمان قرار گرفته است و اين حكمت آموزنده حضرت اين مهم را گوشزد مي نمايد؛ « راس السياسه استعمال الرفق؛ راس سياست، به كارگيري مدارا است.»
اميرالمومنين علي (علیه السّلام) در عهدنامه خود به مالك اشتر چنين توصيه مي كند؛
«بدان كه هيچ چيز گمان مردم را نسبت به والي خوب نمي كند بهتر از نيكي و لطفي كه والي به مردم مي نمايد و هزينه هاي آنها را سبك مي كند و بر چيزي كه بر آنها حقي ندارد ناراحت نمي شود. بنابراين بايد كاري كني كه خوش بيني مردم را به خود جلب نمايي، زيرا كه حسن ظن مردم نسبت به تو رنج و سختي فراوان را از تو دور مي سازد.»
حضرت علي (علیه السّلام) همچنين به مالك اشتر چنين دستور مي دهد؛
« مهرباني بر رعيت را براي دل خود پوششي گردان و دوستي وزيدن با آنان را و مهرباني كردن با همگان. و مباش همچون جانوري شكاري كه خوردنشان را غنيمت شماري! چه رعيت دو دسته اند؛ دسته اي برادر ديني تواند و دسته ديگر در آفرينش با تو همانند. گناهي از ايشان سر مي زند، يا علتهايي بر آنان عارض مي شود، يا خواسته يا ناخواسته خطايي بر دست شان مي رود، به خطاشان منگر و از گناهشان درگذر...»
آن حضرت در نامه خود به محمد بي ابي بكر، والي مصر ، او را به مهرباني و مدارا با مردم، توصيه اي مي كند؛
« برابر رعيت فروتن باش و آنان را با گشاده رويي و نرمخويي بپذير و با همگان يكسان رفتار كن، گاهي كه گوشه چشمي به آنان افكني يا خيره شان نگاه كني، يا يكي را به اشارت خواني، يا به يكي تحيتي رساني، تا بزرگان در تو طمع ستم- بر ناتوان- نبندند و ناتوانان از عدالتت مايوس نگردند.»
چنان كه از توصيه هاي موليمان علي (علیه السّلام) بر مي آيد بايد حاكمان، مسئولين و مديران جامعه اسلامي مهرباني و مدارا با مردم را در سرلوحه كارهاي خود قرار دهند و تمرين بردباري كنند تا بتوانند به وظايف خود به نحو احسن عمل كنند.
حضرت علي (علیه السّلام) در عهدنامه خود به مالك اشتر در انتخاب قاضي چنين توصيه مي كند؛
« براي قضاوت بين مردم از ميان افراد جامعه كسي را انتخاب كن كه در نظر تو فاضلترين و بهترين باشد، آنكه كارها او را در تنگنا قرار ندهد و ارباب رجوع سبب تندخويي او نگردد… از رفت وآمد ارباب رجوع كمتر خسته شود و براي آشكار شدن كارها شكيبايي كرده و وقتي حكم روشن شد در قضاوت قاطع تر عمل كند.»
2- برخورد صادقانه با مردم
در منشور اخلاقي و سياسي حضرت علي (علیه السّلام) ، حاكمان به برخورد صادقانه با مردم توصيه مي شوند؛
« اي مالك ... اگر رعيت بر تو گمان ستم برد، عذر خود را آشكارا با آنان در ميان گذار و با اين كار از بدگماني شان درآر. كه بدين رفتار نفس خود را به فرمانآورده باشي و با رعيت مدارا كرده و حاجت خويش را برآورده و رعيت را به راه راست واداشته اي.»
برخورد صادقانه حاكم با مردم به اين معني است كه حاكم اسلامي مردم خود را محرم اسرار خود بداند و برخي از مسايل حكومتي را كه بايد مردم از آن آگاه باشند، با آنان در ميان بگذارد و از آنان مشورت بخواهد؛ برخورد صادقانه حاكم با مردم خود به اين معني است كه اگر حاكم خود را در اجراي مسئوليتش ناتوان مي بيند و يا نمي تواند خودش را از چنگال اطرافيان خائن و نادان نجات دهد، بي درنگ استعفا دهد و از اعتماد مردم سوء استفاده ننمايد و وقتي مي بيند كه نمي تواند امانت داري كند، صادقانه و دلاورانه امانت را بازپس دهد.
3- فاصله نگرفتن از مردم
حضرت علي (علیه السّلام) در عهدنامه خود به مالك اشتر مي فرمايد: « مبادا به طور طولاني خود را از ديد مردم پنهان كني كه رو نشان ندادن زمامداران حكايت از نامهرباني و تنگ نظري و ناآگاهي در كارها مي كند و اين رو نشان ندادن زمامداران باعث مي شود كه ايشان از آنچه بر مردم مي گذرد بي اطلاع بمانند. در نتيجه كار بزرگ نزدشان كم اهميت و كوچك و كار كوچك برايشان بزرگ جلوه كند و همچنين خوبي به شكل بدي و بدي به صورت خوبي درآيد و حق به باطل و غلط آميخته گردد.»
چنان كه از كلام موليمان علي (علیه السّلام) بر مي آيد، حاكم با فاصله گرفتن از مردم خود، درد واقعي و مشكل حقيقي آنان را تشخيص نمي دهد و حاكم از وضعيت واقعي جامعه و مردم ناآگاه مي شود و نمي تواند تصميم درست را اتخاذ نمايد و مردم جامعه خود را با مشكلات زيادي روبه رو مي كند.
حضرت علي (علیه السّلام) در نامه اي به قثم بن عباس، والي مكه ، در اين خصوص ، چنين توصيه مي كند؛ « بامداد و شامگاه براي آنان مجلس ساز، آن را كه فتوا خواهد ده و نادان را بياموز و با دانا به گفتگو پرداز و جز زبانت پيام رسان مردمان نباشد و جز رويت دربان. و هيچ حاجتمند را از ديدار خود محروم مگردان، چه اگر در آغاز از درگاه تو رانده شود و در پايان حاجت او برآورده، تو را نستايند.»
4- رعايت عدالت و دوستي مردم
در منشور اخلاقي و سياسي حضرت علي (علیه السّلام) رعايت عدالت از جانب حاكمان در هه شؤون حكومتي نه تنها از وظايف اخلاقي حاكمان است؛ بلكه يكي از راههاي نفوذ در دل و جان مردم به شمار مي رود؛
حكمت هاي مولي علي (علیه السّلام) در اين خصوص شنيدني است؛
« كسي كه عدالت بورزد، حكمش نافذ مي شود.»
« عدالت بورز تا قدرت و حكومتت تداوم يابد.»
حضرت علي (علیه السّلام) در عهدنامه خود به مالك اشتر در اين خصوص، چنين توصيه مي كند؛ « بهترين چيزي كه زمامداران را شادمان مي سازد اجراي عدالت و برپايي آن در شهرها و آشكار ساختن دوستي مردم است و دوستي مردم آشكار نمي شود مگر موقعي كه دلهايشان از كينه و خشم خالي شود و دلسوز نمي مانند مگر وقتي كه زمامداران خويش را براي كارهاي خود نگاه دارند و ادامه حكومت آنان را سنگين نشمارند و نخواهند كه هر چه زودتر اين حكومت تمام شود. بنابراين آرزوهاي مردم را برآورده كن و آنها را به خوبي ياد كن و تلاش و همت اشخاصي كه مورد امتحان قرار گرفته اند و سختي هايي را متحمل شده اند، يادآوري نما، زيرا كه يادآوري كارهاي نيك نيكوكاران، انسان دلير را تهييج مي كند و به تلاش وادار مي نمايد.»
5- آموزش هاي ديني
حضرت علي (علیه السّلام) يكي از حقوق مردم بر امام و حاكم اسلامي را حق تعليم و تربيت ديني آنان دانسته مي فرمايد: « اي مردم مرا بر شما حقي است و شما را بر من حقي مي باشد، اما حق شما بر من اين است كه شما را نصيحت كنم و حقوقتان را از بيت المال بپردازم و شما را تعليم دهم تا نادان نمانيد.»
و در جايي ديگر مي فرمايد: « امام و حاكم اسلامي موظف است معارف اسلامي و ايماني را به افراد تحت حكومتش آموزش دهد.»
6- ساده زيستي و توجه خاص به طبقه محروم جامعه
يكي ديگر از وظايف حاكمان در قبال مردم، ساده زيستي و توجه خاص به طبقه محروم جامعه است؛ حضرت علي (علیه السّلام) در نامه اي به والي بصره كه در مهماني شركت كرده بود كه نيازمندان در آن مهماني جايي نداشتند، او را از اين كار برحذر داشته و به ساده زيستي دعوت مي كند. آن حضرت همچنين در عهدنامه خود به مالك اشتر چنين توصيه مي كند؛
« به كارهاي افرادي از طبقه محروم كه به تو دسترسي ندارند رسيدگي كن، همانها كه ديده ها آنان را كوچك مي شمارد و مردان و اطرافيانت آنها را حقير و كوچك به حساب مي آورند. بنابراين براي بررسي اوضاع و احوال اين قشر از جامعه كسي را انتخاب كن كه متواضع و خداترس باشد تا چنين شخصي كارها و احتياجات ايشان را به تو گزارش كند ... همچنين به حال يتيمان و سالخوردگان توجه كن؛ همانهايي كه راه چاره اي در زندگي ندارند و اهل سئوال و تكدي نمي باشند … مقداري از وقت خود را به كساني كه نيازمندند و تظلمي دارند اختصاص بده كه خود را براي كار آنان فارغ ساخته باشي و در مجلسي عمومي بنشين و براي رضاي پروردگار تواضع را انتخاب كن و به سپاهيان و دربانان و نگهبانان خود سفارش كن كه مانع ورود آنها نشوند تا سخنگوي ايشان بدون لكنت زبان و ترس حرفش را بزند كه من از رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) بارها شنيدم كه مي فرمود: « مردمي كه ضعيفشان نتواند بدون ترس و لكنت زبان حقش را از قوي بگيرد روي سعادت و پاكيزگي را به خود نخواهد ديد.»
رسول
داااااااااااد از دیدگاه ها و اعمال صرفا گروهی و طیفی فرماندار شهرستان تر کمن آقای استاندار رسیدگی کنید.!!
بهرامی
انتخاب مرجان ناز قلچی بعنوان فرماندار بندر ترکمن نتیجه این بده و بستانهاست که متاسفانه این خانم در حوزه خویش دست به چینش نیروهای زاویه دار با منافع مردم منطقه در راستای اهداف گروه های خاص دست زده است.
شهروند
یک نمونه عملکرد بسنجیده را تاکنون شخص بی طرف میدانی بررسی نمایید.آن وقت وجدان بیدارقصاوت کنند. بر سر دفتر اقتصادی چه آوردند.جواب آخرت کدام مسئول خواهد داد؟
شهروند
یکی از ایرادات وارده به نظام های اداری به کار گماشتن افراد با عناوین مدیریتی در مناصبی است که تجربه لازم وتخصص این پست ها را ندارند . اما به شیوه های مختلف ومنجمله از طریق سفارش ،توصیه،رانت ، تبلیغاتی و جناحی بر مسند قدرت می نشینند نمونه آن(حاکم خانم-ریئس ستاد کروبی وموسوی .....)
این رویه طی سال های اخیر در استان شدت یافته و فقر ومحرومیت استان در بخش های مختلف بیش از آن که ناشی از کم توجهی ها و بی مهری ها باشد، به عملکرد مدیرانی برمی گردد که به هر دلیلی بر مسند نشسته اند و بی آن که نگاهی به کارنامه خود داشته باشند، خود را ارباب مردم می دانند و تصور می کنند آنچه می اندیشند و عمل می کنند عین صواب است و آنچه دیگران از باب دلسوزی بر زبان می آورند، ناصواب است .
راه دور نمی رویم و زمان را زیادی به عقب نمی بریم؛ استان در سال هایی نه چندان دوربطور مثال قطب کشاورزی (پنبه)ایران بود وحال ببینید که چه بر سر استان آورده اند؟! با عناوین مختلف کارخانه ها را یکی پس از دیگری واگذار نمودند تا به خیال خویش صنعت را رونق بخشند و اشتغال جان بگیر د و بر ثروت استان افزوده گردد وامروز به برکت مدیرانی که از مدیریت فقط نام آن را یدک می کشند، صنعت در استان به بیماری می ماند که روبه احتضار است و از صنایع آنچه بر جای مانده سوله های خالی است .
اشتغال را سربریدند؛ کوره های صنعت را خاموش کردند، تولید را خفه کردند و... وادعا کردند که نگذاشتند کار کنیم ؛ و امروز آنچه این مدیران محترم به ارمغان گذاشته اند، دستان خالی مردمانی است که عزت و افتخارشان لگد مال شده و دست نیاز به سوی این و آن دراز می کنند به امید آن که دل هایی به رحم آید و ...؟!
اصلاً لازم نیست مصادیق را بازگو نمایم ، عین روز روشن و همچون تصویری بر پرده آثارگرانبهای خدمات برخی آقایان مدیر برچهره معصوم و مبرهن است!!
استانی که می تواند مهد کشاورزی، صنعت و گردشگری باشد؛ اما بیکاری و فقر و محرومیت درآن موج می زند؛چرا باید این گونه باشد پس تجارب مدیران و ذهن خلاق آنان را چه می شود!مگر مدیران ارشد و نمایندگان محترم استان در مجلس تاکید نمی کنند که ما در عزل وونصب مدیران هیچ دخالتی نمی کنیم؛ آیا واقعاً این گونه است؟ چرا باید آقای ... مدیر کل ،فرماندار... مدام باید پاسخگوی محبت های فلان باشد؟! چرا باید به فرمان .....موظف باشد که فردی را در فلان اداره به مدیریت منصوب نماید که حداقل علم مدیریت را نمی داند و اگر زیر بار حکم آقای .... نرود باید خواب گرفتن مسئولیت دراستان را ببیند!!کو گو شنوا(رهبر انقلاب فرمود:شعار دولت که اعتدال است،شعار خوبی است/شفارش می کنم مراقب باشید جریانهای مومن را با شعار اعتدال کنار نزنید/در خطرها اینها هستند که سینه سپر مکنند)
نگاهی به سایت های استان داشته باشید و مشاهده نمایید که استان از جانب برخی نامدیریتی ها چه بر سرش آمده ؟ استان را ملاحظه نمایید؛ اوضاع واحوال اقتصادی و اجتماعی استان را بررسی نمایید؛ عملکرد برخی نمایندگان مجلس و نوع تعاملات آنان را با مدیریت های ارشد استان بررسی کنید که چه چانه زنی هایی شروع شده؟!
ناراحت ودل آزرده نباشید در استانها و شهرستانهای کوچک این مسایل خیلی عادی شده انتخابات که زمانش فرا می رسد،(به ویژه در این دوره جناحی ، حیات خودرا در این انتخابات آتی می دانند) بازار بده بستانها نیز حسابی گرم می شود وزمان رونق نشست وبرخاست ها به هر بهانه ای است؟!
در این میان مدیران هدف در استانها اغلب افرادی هستند که افراد تحت پوشش آنها بیش از دیگران است و در ایام انتخابات می توانند آرای خوبی برای کاندیداها و نامزدها جمع کنند پس چه بهتر مدیرانی در این نهادها و سازمانها به مدیریت منصوب گردند که منافع فلان گروه وفلان شخص تضمین گردد و پست های مدیریتی از کف آنان خارج نشود.
و ای کاش این حرص خوردن ها و دوندگی ها و سفارشات منتج به انتصاب افرادی در سازمان ها و نهادها می شد که خدمت به مردم و تحقق اهداف نظام ،انقلاب و فرمایشات رهبری درذهن ورفتار آنان می بود و به جای آن که فرامین فلان شخص در استان .....را اجرایی می نمودند، در اندیشه جلب رضایت حق تعالی بودند و خدمت بی منت دعای خیر مردمان شریف استان را توشه مسیر دشوار خدمت می کردند. روح ا......
شهروند
بررسی میدانی کنید با انتصاب فرماندار خانم به جرات بگویم بنا به شنیده ها اکثر مردم ناراضی اند.جو خاص در شهرستان حاکم مردم بی تفاوت شدند.به چه قیمتی..........