حدود یک ماهی است که اوضاع در دانشگاه ملایر بسیار ملتهب شده است و این التهاب پس از سفر ابتکار و اعتراض دانشجویی و لگد پرانی عناصر افراطی شهر به دانشجویان انقلابی دو چندان شده و بهانه این درگیری ها اعتراض دانشجویان انقلابی دانشگاه به وضعیت خوزستان آن هم تنها با در دست داشتن یک پلاکارد ساده بود.
به گزارش پایگاه عدالت خواهان" ماجرا از آنجا آغاز شد که ریاست و هیئت رییسه دانشگاه ملایر که اتفاقا به همت این دانشجویان در دولت تدبیر و امید رتبه اول فعالیتهای فرهنگی کشور (همانند دو سال پایانی دولت دهم) را نیز کسب کرده بودند، به دلیل فضای انقلابی و فعالیت های مستمر فرهنگی، زیر بار اوامر و دستورات عده ای از عناصر افراطی شهر نرفتند و اجازه ندادند که دانشگاه با هدایتهای محمد کاظمی (نماینده اصلاح طلب شهرستان ملایر، نفر دوم امضا کننده طرح ممنوعیت سوال در جلسات و سخنرانی ها و از نمایندگان دیدار کننده با سید محمد خاتمی) به جولانگاه عناصر سیاسی و افراطی تبدیل شود و از آن پس بود که فشارهای سیاسی خارج از دانشگاه به دانشجویان و دانشگاه آغاز شد، تهدیدهای مکرر رضایی فرماندار شهرستان ملایر (از عناصر فعال فتنه 88) به تعویض ریاست دانشگاه ملایر تا فشار به وزارت علوم برای تغییر کادر مدیریت دانشگاه که در قالب بازرسی های ماهانه صورت می گرفت و اوضاع به گونه ای پیش می رفت که بسیاری از برنامه های دانشگاه متأثر از این فشارها به حالت تعلیق در آمده بود.
سفر ابتکار و اعتراضات دانشجویی اما بهانه خوبی شد تا در همان سفر، فرماندار و نمایندۀ اصلاحطلب شهرستان به تغییر مدیریت دانشگاه و تهدید دانشجویان با ابزار شورای تأمین بپردازند که البته امری است مسبوق به سابقه و توسط فرماندار سابق شهر نیز انجام شده بود.
دیروز(17اسفندماه 1395) اما این فشارها برای عناصر فتنه گر نتیجه بخش بود و پس از کشمکش های سیاسی و امتیازگیری های مرسوم عناصر افراطی گزینه سرپرستی دانشگاه معرفی شد، منوچهر بابایی پور– دانشیار گروه فیزیک دانشگاه بوعلی سینای همدان.
منوچهر بابایی از عناصر وابستۀ غلامی ریاست فعلی دانشگاه بوعلی و رییس هیئت نظارت وزارت علوم به سرپرستی جعفر توفیقی بود که استان به استان با عناصر انقلابی برخورد کردند و به جای هیئت نظارت نقش دایرۀ پاکسازی را به عهده داشتند.
تنها سابقه اجرایی بابایی، مدیریت مالی دانشگاه بوعلی در دهه 70 بوده و پس از آن نیز هیچ سابقه اجرایی حتی در حد مدیریت گروه نداشته است.
منوچهر بابایی از عناصری است که حتی در وزارت علوم دولت تدبیر نیز مورد توجه قرار نگرفت و شنیده ها از رد صلاحیت وی برای ریاست دانشکده علوم پایه دانشگاه بوعلی به دلیل فعالیت در فتنه 88 حکایت دارد.
بابایی مسئول انجمن اسلامی اساتید دانشگاه بوعلی است و در در فتنه 88 نقش فعالی داشته و مدیریت دانشجویان معترض و هدایت آنها برای به تعطیلی کشاندن دانشگاه در آن ایام را بر عهده داشته است و کماکان نیز به سختی از عملکرد شورای نگهبان و سیاست های کلان نظام در کلاس های خود انتقاد می کند و دانشجویان را به فعالیت های ساختار شکنانه دعوت می کند.
حالا این استاد تندرو دانشگاه بوعلی در آستانه انتخابات سرپرست دانشگاه ملایری شده که با 7000 دانشجو و 170 عضو هیئت علمی، تاثیرگذاری فوق العادهای بر روند سیاسی شهرستان و استان دارد. این اقدام در راستای مقدمهسازی برای فشار هر چه بیشتر بر دانشجویان انقلابی و تغییر فضای سیاسی شهرستان برداشت میشود. اما در این زمینه سوالاتی در برابر اعضا هیئت علمی، کارمندان و دانشجویان دانشگاه ملایر قرار می گیرد که وزیر علوم و همچنین مسئولان شهر باید به آن پاسخگو باشند :
1. چرا وزارت علوم در برابر فشارهای سیاسی عناصر تندرو شهر از دانشگاه و دانشجویان حمایت نکرده و بلکه با آنها همراهی میکند؟
2. کدام سیاست انتخاباتی دولت تدبیر سعی در به آشوب کشاندن فضای دانشگاه ها و بهره برداری سیاسی از آن را دارد؟
3. چه کسانی به دنبال تبدیل دانشگاه به پادگان پیاده نظام عناصر فتنه گر هستند؟
4. آیا از میان 170 عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر هیچ یک صلاحیت انتصاب به عنوان ریاست دانشگاه را نداشتهاند؟
5.چرا باید یک عضو هیئت علمی از دانشگاه بوعلی سینا بدون کمترین سابقه اجرایی و با سوابق تند سیاسی در زمینه فتنه 88 به سرپرستی این دانشگاه منصوب شود؟
6. پس از کسب سه دوره رتبه اول فرهنگی و رشد چشمگیر این دانشگاه در حوزۀ فعالیت های علمی و پژوهشی حاصل این فشارها و دخالت های سیاسی در فضای دانشگاه چیست؟ و مسئولان وزارت علوم از این بذر به دنبال چه میوه ای هستند؟