به گزارش پایگاه عدالت خواهان گلستان"،با اعترافات اخیر "راب وینرایت" رئیس دستگاه پلیس اروپا مبنی بر حضور 5 هزار اروپایی در بین عناصر تروریستی داعش حال این سوال مطرح می شود که چگونه است در طی این سال ها این افراد توسط سرویس های اطلاعاتی کشورهای اروپایی شناسایی نشده و برخوردی با آن ها صورت نگرفته است؟
زندانی آمریکا ، چگونه سرکرده داعش شد؟
داعش گروهی است که توسط خود آمریکا و حامیان غربی به وجود آمده است و درابتدا برای رساندن آمریکا به اهداف شوم خود فعالیت می کرد ولی امروز با قدرت گرفتن نظامی و مالی دیگر از ارباب خود هم حرف شنوی ندارد و به لکه سیاهی در دنیا تبدیل شده است که باید از بین برود.
داعش، در پانزدهم اکتبر 2006 و پس از نشست شماری از گروه های مسلح در عراق شکل گرفت. در این نشست، ابوعمر البغدادی به عنوان سرکرده آن تعیین شد. این گروه از زمان تشکیل در سال 2006 عملیات و حملات تروریستی بسیاری را در عراق برعهده گرفت. پس از هلاکت ابوعمر البغدادی در نوزدهم آوریل 2010 ابوبکر البغدادی که سال ها در زندان های آمریکا در عراق زندانی بود، به عنوان جایگزین وی معرفی شد. با روی کار آمدن ابوبکر البغدادی، دامنه عملیات و حملات این گروه تروریستی وسعت بیشتری گرفت.
کمک های مالی و تسلیحاتی آمریکا به داعش
یکی از سیاستهای ویژه بغدادی این بود که همه افراطیون آزاد شده از زندانها و نیروهای آمریکایی در عراق را به گروه خود پیوند زد. در میان آنها افرادی بودند که از کارشناسان زبده بمبگذاری، انفجار و فرماندهی جنگهای چریکی به شمار میآمدند.
افراد وابسته به گروه داعش از بی رحم ترین تروریست های حاضر در سوریه و عراق هستند. فیلم ها و تصاویر منتشر شده از جنایت های این گروه تروریستی موجب شد که حامیان گروه های مسلح در سوریه مدعی شوند از این گروه حمایت نمی کنند. حتی برخی گروه ها نیز برای افزایش دریافت حمایت های بین المللی خود را مخالف این گروه جلوه داده و با داعش وارد جنگ شده اند.
فرماندهان و مدیران دوران بعث و چهرههای نزدیک به صدام، نظامیان بریده از ارتش سوریه و عراق، جنگجویانی از اروپا، چچن، بوسنی، شرق ترکستان، لیبی، افغانستان و چندین کشور دیگر، افرادی هستند که حاضرند به عنوان نیروهای تحت امر بغدادی، به داعش بپیوندند.
با وجود اعلام برائت حامیان گروه های مسلح از داعش و جبهه النصره، کمک های حامیان خارجی همچنان به دست این دو گروه می رسد. این کمک ها در قالب حمایت های مالی، تسلیحاتی، لجستیک، اطلاعاتی، آموزشی و غیره از سوی حامیانی مانند عربستان، قطر و ترکیه به همراه چند کشور غربی، موجب ادامه جنگ و ویرانی شده است.
بودجه داعش چگونه تأمین میشود؟
سرمایهگذاران داعش در سوریه، اردن و عربستان در طی این چند سال حمایت مالی بسیاری از داعش داشته اند. وزارت خزانهداری آمریکا معتقد است طبق اسنادی که در دست دارد در اوایل سال 2014، ایران پیشنهادی به آمریکا مبنی بر حمایت از دولت عراق برای ریشهکن کردن داعش در استان "الانبار" ارائه داده است.
کارشناسان معتقدند که بخشی از بودجه داعش از طریق قاچاق، باجگیری، و دیگر جرائم تامین میشود. در چند سال اخیر، این گروه بر سرمایهگذاری و جذب نیروی داخلی تمرکز کرده است. برخی تخمینها حاکی از درآمد 8 میلیون دلاری داعش در هر ماه ناشی از باج و مالیاتگیری در زمینه تجارتهای خرد و کلان تا پیش از فتح موصل یعنی دومین شهر بزرگ در ژوئن 2014 است.
همچنین طبق گزارش پایگاه اطلاعرسانی «الرابط الیمنی» اسناد و گزارشات آمریکایی نشان می دهند که 131 شخصیت آکادمیک، فعال سیاسی و شخصیت دینی وابسته به 31 کشور جهان، مسئولان اصلی تامین مالی داعش هستند.
داعش را آمریکا به وجود آورد/نیروهای داعش تحت آموزش متخصصین آمریکایی بوده اند
گزارشهای منتشرشده در گاردین، اشپیگل و مقامات آگاه حکومتهای اردن، ترکیه و مصر، حاکی از آنست که نیروهای داعش در دوره های مختلف تحت آموزش متخصصین آمریکایی، انگلیسی و فرانسوی در اردن، ترکیه و اسراییل بودهاند. این گزارشها نمایانگر این است که آمریکاییها از چند ماه قبل از تحرکات داعش در عراق کاملا خبر داشته و همه چیز برای برنامهریزی آماده بوده است.
داعش دیگر از آمریکا حرف شنوی ندارد
از این رو ابراهیم آقامحمدی نماینده مردم خرمآباد در مجلس شورای اسلامی در خصوص به وجود آمدن داعش توسط آمریکا گفت: از همان ابتدا داعش توسط آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی مجهز به امکانات شد و در سوریه آمریکا پشت سر داعش ایستاد و به تقویت این گروه و ارسال سلاح به آنها مبادرت کرد و بدون این حمایت داعش نمیتوانست از همه نقاط دنیا نیرو جذب کند.
وی با اشاره به اینکه اکنون دیگر داعش در بعضی موقعیتها از آمریکا حرفشنوی ندارد، گفت: آمریکا میخواست با رشد دادن داعش اسلام را بدنام کرده و افکار عمومی را از مسئله فلسطین بهعنوان مهمترین مسئله جهان اسلام منحرف کند.
ادعای دروغین غرب در برخورد با گروه های تکفیری
در خصوص پشتیبانی برخی از کشورهای خاورمیانه و غرب از داعش سردار رستگارپناه جانشین مرکز مطالعات امنیت پایدار ستادکل نیروهای مسلح گفت: پشتیبانی دلارهای عربستان و تسلیحاتی غرب برای ماندگاری گروه تکفیری داعش با حداکثر قدرت خود دنبال میشود اما نتیجهای در پی ندارد.
با اشاره به ادعای دروغین غرب برای برخورد با گروههای تکفیری گفت: سرویسهای اطلاعاتی و قدرتهای بزرگ در ظاهر و در سیستم رسانه اینگونه القا میکنند که قصد مقابله با این جریان را دارند ولی واقعیت این نیست و آنها از صفر تا صد فعالیت تکفیریها را پشتیبانی میکنند و با پشتیبانی خود، برای حیات این گروهها تلاش میکنند.
آمریکا در پی ضعیف روحیه مقاومت از طریق داعش است
از اهداف آمریکا در به وجود آوردن داعش این بود که روحیه مقاومت در فلسطین را ضعیف کند که به این هدف خود نرسید در این رابطه ابراهیم آقامحمدی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی می گوید: مقاومت مردم سوریه و عراق و احساس خطر سایر کشورهای مسلمان سبب شد که داعش به اهدافی که آمریکا برایش ترسیم کرده بود، نرسد.
به هر حال افشاگری های که در طی ماه های اخیر از حمایت های گسترده غرب و اروپا از داعش و گروه های تکفیری شده نشان می دهد که این پروژه در دراز مدت قصد ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران را داشت که نه تنها به این هدف خود نرسیدند بلکه حال موج افراطی گری و اقدامات تروریستی خود این کشورها را تهدید می کند.