به گزارش پایگاه عدالت خواهان" از روز گذشته که حادثه انفجار در معدن زمستان یورت آزادشهر رخ داد امدادرسانی با تلاشهای مسوولان همچنان ادامه دارد اما مسئولانی که در طول سال خبری از این کارگران نداشتند اکنون که آوار مشکلات و عدم ایمنی امکانات، زندگی معدنکاران را تباه کرده و آنها را به خاک سیاه نشانده است، سر و کله اشان پیدا شد.
بر اساس فصل هشتم خدمات رفاهی کارگران «ماده 147 » دولت مکلف است خدمات بهداشتی و درمانی برای کارگران مشمول این قانون و خانواده آنها پرداخت کند بر اساس ماده 148 همین فصل از قانون نیز کارفرمایان کارگاههای مشمول این قانون مکلف هستند نسبت به بیمه کردن واحد خود اقدام کنند.
با وجود آنکه شرایط کارگاه این معدن از لحاظ ایمنی اصلا مناسب نبود و باید ناظران و بازرسان ادارات متولی از ادامه کار معدنکاران جلوگیری میکردند اما کارگران در بدترین شرایط ممکن، جان خود را کف دست قرار داده و برای به دست آوردن یک لقمه نان حلال از هیچ تلاشی فروگذار نکردند.
سوال اصلی اینجاست که چرا بازرسان اداره کار و مسوولان متولی که باید شرایط ایمنی انجام کار برای کارگران را تائید و نظارت کنند اما کارگاه با وجود عدم زیرساختهای مناسب تعطیل نشده و معدنکاران در این شرایط بحرانی باید کار کنند و یک خطای اشتباه جان آنها را بگیرد و تاوان اشتباهات دیگران را باید کسانی پس بدهند که فریادشان به جایی نمیرسد.
بیتوجهی به قشر کارگر اعتراض شدید معدنکاران زغالسنگ آزادشهر را در پی داشت، این بیتوجهی سبب شد تا برخی از آنها در گفتوگو با خبرنگار فارس لب به شکایت باز کنند و حرفهایی که سالها بر دلشان مانده بر زبان جاری کنند.
یکی از این معدنکاران به خبرنگار فارس گفت: تا به حال در مدتی که در این معدن فعالیت میکردیم کسی سراغی از ما نمیگرفت هر کدام از این معدنکاران از پنج ماه تا 12 ماه حقوق معوقه دارند بیمه آنها با تاخیر واریز میشود برخی از آنها در آستانه بازنشستگی هستند اما بیتوجهی به مسئله بیمه، آنها را دچار گرفتاری کرده است.
این کارگر معدنکار که سختیهای زیادی از شغلش را تحمل کرده میگوید: از لحظات اولیه حادثه انفجار ما کارگران میخواستیم برای امدادرسانی به سایر دوستان گرفتار در تونل کمک کنیم اما به ما اجازه ندادند با وجود اصراری که داشتیم و به آنها گفتیم که کارگران همین معدن هستیم و اگر دو کپسول اکسیژن به ما بدهید خودمان بهتر میتوانیم به دوستانمان کمک کنیم.
وی میافزاید: کمکرسانی ما به دلیل آشنایی نسبت به فضا و موقعیت تونل میتوانست باعث سرعت کار شود اما با همه این تفاسیر امدادگران به ما اجازه ندادند و روند امدادرسانی به کندی پیش میرود برای اینکه امدادگران با فضای معدن آشنایی کامل ندارند.
تعدادی از کارگران معدنکار هم در گفتوگو با خبرنگار فارس گفتند که حسینقلی قوانلو رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت در هفته کار و کارگر بیشتر به تبلیغات دولت روحانی و گرفتن رای کارگران برای دولت فعلی تلاش کرد اما معدنکاران که تا به حال کمکی از سوی دولتمردان ندیده بودند با وجود اعتراض به قوانلو گفتند که رای ما به روحانی نیست.
کارگران معدن کار میگفتند حتی قوانلو رئیس سازمان صنعت و معدن گلستان حاضر نشد در این شرایط سخت که کارگران معدنکار میخواهند مشکلاتشان را با ایشان در میان بگذارند گوش شنوایی داشته باشد و اعتراض کارگران در این شرایط هم کارگشا نبود، ما انتظارمان از مسئولان این است که در شرایط عادی به فکر کارگران باشند نه در هنگام مرگ و مصیبت./فارس