پایگاه عدالت خواهان گلستان "رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به همایش ملی «تغییرات جمعیتی و نقش آن در تحولات مختلف جامعه» با اشاره به اهمیت موضوع جمعیّت و ضرورت فرهنگ سازی برای اقناع نخبگان در ارتباط با نیاز کشور به افزایش جمعیت، خاطرنشان کردند: مسئلهی نمای جوان برای کشور یک مسئلهی اساسی، مهم و تعیین کننده است و کشورهایی که در دنیا دچار پیری جمعیت شدهاند به دشواری راه علاجی برای مشکلات ناشی از آن یافته اند که لازم است برای حل این مشکل کار علمی، عمیق و اساسی صورت پذیرد.
پس از انتشار رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، برخی از رسانه ها به بررسی پتانسیل های جغرافیایی و اقتصادی کشور برای تحقق این امر پرداختند که در این میان جای خالی وعده های الهی و احادیث و منابع روایی به خوبی دیده می شود. در ادامه به بررسی روایی و قرآنی این مورد می پردازیم:
ميگويند: زمين گنجايش اين همه جمعیت را ندارد. اگر سيل رشد جمعیت رو به جلو برود زمين از جمعیت پر ميشود.
اُفٍّ لَكُمْ وَ لأوْهامِكُمُ الْخالِيَة، وَ ءَآرآئِكُمُ الْبالِيَة، وَ أهْوآئِكُمُ الْكاسِدَة!
خداوند در قرآن، گنجايش زمين را براي زندگان، و دفن مردگان، تضمين فرموده است. شما دلتان براي خدا ميسوزد، و ميخواهيد زمينش سنگين نشود؛و در حمل و دربرگيري مردگان و زندگان جا براي آن تنگ نگردد؟!
أَلَمْ نَجْعَلِ الأرْضَ كِفَاتًا * أَحْيَآءً وَ أَمْوَ'تًا. (25 و 26 سوره المرسلات)
«آيا ما به زمين گنجايش فراگيري، و حمل زندگان و مردگان را ندادهايم؟!»
به این نکته دقت کنید، جمعيّت كشور انگلستان شصت و سه ميليون، كشور فرانسه شصت و پنج ميليون، در آلمان هشتاد و دو ميليون است. و كشور ايران كه مساحتش به تنهائي برابر مساحت اين سه كشور است جمعيّتش هفتاد و پنج ميليون است، چگونه اين قرعه بدبختي و فلاکت و عدم گنجايش جمعیت براي کشور شیعه ی ما می افتد، با آنكه از جهت معدن و ذخائر زیر زمینی، و آمادگي زمينهاي زراعتي و دامداري، از مرغوبترين كشورهاي جهان هستیم . ولي آن كشورها كه نه معدن دارند و نه زراعت، و خوراكشان سيب زميني و ذرت است، قرعه به نام ايشان اصابت نكرده است؟! بلكه پيوسته قرعه موافق و قرعه حيات و سلامت و بهداشت بنامشان ميافتد.
اين سرّي است پنهان، كه گمان نمي رود تا زماني كه زمام اختيار ما به دست تفکرات مادی و غرب زده عده ای روشنفکر مآب باشد، از حقيقت آن كسي مطّلع گردد.
راز درون پرده ز رندان مست پُرس كاين حال نيست زاهد عالي مقام را
ترغيب اسلام به ازدواج و افزایش جمعیت
اين نوع نگاه به زندگي فرسايشي و توأم با نكبت و خواري را قياس كنيد با تعليم قرآن و هدايت آن به سوي راه های عافيت و برومندي و عزّت كه به مالداران و متمكّنين دستور ميدهد كه: نه تنها خودشان بايد ازدواج كنند و مَثْنَیٰ وَ ثُلَـٰثَ وَ رُبَـٰعَ (آیه 3 سوره النّسآء) «دوتا دوتا، سه تا سه تا و چهار تا چهارتا» زن دائم بگيرند و اولاد بسيار بياورند؛ بلكه بايد آنها وسائل ازدواج و نكاح يتيمان و مستضعفان و فقيران را فراهم آورند:
... يُغْنِهِمُ اللَهُ مِن فَضْلِهِ وَ اللَهُ وَ'سِعٌ عَلِيمٌ (آیه 32 سوره النّور)
« ... که خداوند از فضل خود آنها را بینياز مينمايد؛ و خداوند پرظرفيّت و متحمّل و داناست.»
شيخ حُرّ عامِلي از حضرت صادق عليهالسّلام روايت مي كند كه فرمود: رسول خدا صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمود:
أَمَا عَلِمْتُمْ أَنِّي أُبَاهِي بِكُمُ الأمَمَ يَوْمَ الْقِيَمَةِ حَتَّی بِالسِّقْطِ يَظَلُّ مُحْبَنْطِيًا عَلَی بَابِ الْجَنَّةِ فَيَقُولُ اللَهُ عَزَّوَجَلَّ: ادْخُلْ! فَيَقُولُ: لأَدْخُلُ حَتَّی يَدْخُلَ أَبَوَايَ قَبْلِي!
فَيَقُولُ اللَهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَی: لِمَلَكٍ مِنَ الْمَلَـٓئِكَةِ: ايتِنِي بَأَبَوَيْهِ فَيَأْمُرُ بِهِمَا إلی الْجَنَّةِ.
فَيَقُولُ: هَذَا بِفَضْلِ رَحْمَتِي لَكَ. (وسآئل الشّيعة)
آيا نميدانيد كه: من به (تعداد) شما افراد امّت (مسلمان) در روز قيامت بر سائر امّتها افتخار ميكنم، حتّی به جنيني كه سقط شده باشد! که او پيوسته بر در بهشت ايستاده و مقيم است، با حالت افتخار و مباهات، سینه خود را به جلو داده و دست بر كمر زده، در اينحال خداوند عزّوجلّ به او ميگويد: داخل در بهشت شو! او پاسخ ميدهد: داخل نميشوم تا پدر و مادرم پيش از من داخل شوند!
خداوند تبارك وتعالي به فرشتهاي ازفرشتگان ميگويد: پدر و مادرش را نزد من بياور! و خداوند أمر مينمايد كه آن دو نفر در بهشت وارد شوند. خداوند به فرزندِ سقط شده در اين موقع ميگويد: اين بعلّت زيادي فضل و رحمت من براي تو بوده است!»
و امام محمد باقر عليهالسّلام میفرمایند: رسول خدا صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمود: تَزَوَّجُوا بِكْرًا وَلُودًا، وَ لاتَزَوَّجُوا حَسْنَآءَ جَمِيلَةً عَاقِرًا! فَإنِّي أُبَاهِي بِكُمُ الأمَمَ يَوْمَ الْقِيَمَةِ. (وسآئل الشّيعة)
«با دختران بِكر كه استعداد فرزندآوری در آنها هست ازدواج نمائيد! و با زن زيبایي كه نازا و عقيم باشد ازدواج نکنید! زيرا كه من به (تعداد) شما افراد امّت (مسلمان) در روز قيامت بر سائر امّتها مباهات مينمايم!»
همچنین سایت روایت حدیث در گفت وگو با کارشناس مذهبی در این مورد نوشت: اگر کسى نگرانِ کم شدنِ ذخایرِ زمین است که در حالِ دور شدن از مسلمانى است. کسى که جان مىدهد، نان مىدهد. آن کسى که این ذخایر را براى اولین بار به وجود آورد، توانایى دارد که دوباره آن را به ما ببخشد. در ضمن، مسلمانى به دانش اندوزى است. علمى به نامِ مدیریت وجود دارد که فقط از ما یک مصرف کننده نسازد تا ذخایر را تمام کنیم. بلکه با مدیریت درست تولید و مصرف، هم مىتوانیم بر ارزشِ ذخایر بیافزاییم و هم آن را براى همه نسلها نگه داریم. بهتر است دست از کسالت برداریم و ضعفِ خودمان را گردنِ خدا نیاندازیم.
اگر کسى نگرانِ آینده فرزندانِ به دنیا آمده است که حکمِ مسلمانى را نمىشناسد. خداوند خود حافظِ فرزندانِ اسلام است و آنان را هدایت مىکند. وظیفه مسلمان، انجامِ واجباتِ پروردگار است، رزق و روزى را خداوند باید بدهد که اگر روزى داد، برکت است و اگر نداد، حکمت. در هر دو حال، رضایت خداوند در زیاد شدنِ فرزند و اولاد است تا نسلِ الله اکبر گویان، بیشتر و بیشتر شود.
اگر تعدادِ فرزندان همین طور کمتر شود، بسیارى از احکامِ خدا، از جمله احکامِ دینى و اخلاقى از میان مىروند. دیگر جایى حتى براى صله رحم هم نمىماند که این همه درباره آن سفارش شده است. دیگر لذتِ نشستنِ با خویشان و اقوام و ارحام از میان مىرود. حال آنکه بالاترین لذتِ این دنیا که خدا از آن راضى است و برکتِ زندگى را در آن قرار داده، نشستن و برخاستن با خویشان و اقوام است. بنابراین بهتر است کسالت و تنبلى و بى همتی خودمان را در تربیت فرزندان و انجامِ واجبات، بپذیریم و برای جبران این کاستی برنامه ریزی و تلاش داشته باشیم.
البته در کنارِ مدیریت و استفاده بهینه از نعمتهایى که خداوند به ما ارزانى داشته است، با اصلاح الگوى زندگى و با هدفمند کردنِ ذخایرى که در دست داریم، مىتوانیم براى همه دنیا، غذا و انرژى و سایرِ منابع را تهیه و تأمین کنیم.