14 دی 1394 جریان فتنه ،

آمریکا از شورش‌های آتی در ایران حمایت کند

آمریکا از شورش‌های آتی در ایران حمایت کند

به گزارش عدالت خواهان گلستان" مشرق" نشریه «فارن افرز» (Foreign Affairs) متعلق به شورای روابط خارجی آمریکا «Council on Foreign Relations» که از اندیشکده‌های آمریکایی است، در گزارشی در جدیدترین شماره خود با عنوان «زمان سخت گرفتن به تهران: سیاست ایران پس از توافق»، با انتقاد از دولت آمریکا به علت کم‌کاری در انتخابات سال 88 (2009 میلادی) ایران، ادعا کرد آمریکا با سکوت در برابر تظاهرات در ایران، یک اشتباه تراژیک مرتکب شد! این در حالی است که اسناد زیادی از ارتباط مستقیم و غیرمستقیم دولت آمریکا با آشوب‌های سال 88 منتشر گردید. نویسندگان این گزارش پیش‌بینی می‌کنند که یک جنبش اعتراضی دیگر شبیه «جنبش سبز» در آینده در ایران پدیدار خواهد شد و با ادعای اینکه «جمهوری اسلامی هم‌چنان مقابل شورش مردمی آسیب‌پذیر است»، توصیه می‌کنند که در آن زمان، آمریکا باید آماده باشد تا در کنار این جنبش بایستد .

 

این توصیه و پیش‌بینی نشریه «فارن افرز» نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها هنوز به دنبال این هستند که هر اتفاقی مانند انتخابات را باید به شورش مردمی علیه حکومت جمهوری اسلامی تبدیل کنند.

نویسندگان این گزارش واشنگتن را متهم می‌کنند که یک سیاست جامع درباره ایران ندارد و اعلام می‌کنند که به دلیل ماهیت حکومت ایران، هرگونه سیاست آمریکا مقابل ایران باید از این نقطه‌نظر آغاز شود که جمهوری اسلامی یک کشور معمولی نیست که برآورد پراگماتیک (عمل‌گرا) از منافع ملی خود داشته باشد، بلکه یک حکومت انقلابی است.

 

این گزارش با ادعای خطرناک بودن ایران برای همسایگان خود، متحدان نزدیک آمریکا و ثبات غرب آسیا (خاورمیانه) پیشنهاد می‌دهد که واشنگتن باید به دنبال کاهش نفوذِ در حال رشد این کشور در غرب آسیا (خاورمیانه) باشد و در عین حال، به طور سیستماتیک، پایه‌های قدرت این کشور را بفرساید.

 

نظریه اولیه نویسندگان مقاله درباره غیرممکن بودن برقراری هرگونه رابطه میان آمریکا و ایران را در پاراگراف زیر به وضوح مشاهده کرد:

«در درازمدت، جمهوری اسلامی هم به اتحاد جماهیر شوروی و دیگر آثار باستانی ایدئولوژیک قرن بیستم خواهد پیوست که از بین رفته‌اند. به هر حال، تا آن زمان هیچ صلح واقعی میان واشنگتن و تهران نمی‌تواند وجود داشته باشد».

 

ایجاد تفرقه در درون حکومت ایران

نشریه متعلق به ارگان شورای روابط خارجی آمریکا علاوه بر تجدیدنظر در توافق هسته‌ای، به دنبال مجازات ایران برای اتهام‌هایی مانند تجاوزگری‌های منطقه‌ای، حمایت از تروریسم، یا نقض حقوق بشر است. برای انجام این کار نیز پیشنهاد می‌دهد دولت آمریکا باید هر مقدار از معماری تحریم‌ها را که می‌تواند، بازگرداند و ایران را از اقتصاد جهانی بیرون کند. همچنین توصیه می‌کند که کاخ سفید باید یک کمپین جنگ سیاسی راه بیندازد و تفرقه را درون دایره حکومتی این کشور تعمیق نماید؛ چرا که معتقد است هیچ استراتژی فشاری هم بدون اقدام هماهنگ برای فشار به ایران از داخل، نمی‌تواند موفق شود.

شدت ناراحتی «فارن افرز» از حکومت ایران به حدی است که حتی برای اوباما به دلیل بازنکردن آغوشش برای موضوع ادعایی به نام "مبارزه مردم ایران برای آزادی" اظهار تاسف می‌کند و به مقامات آمریکا توصیه می‌کند برای سلب مشروعیت از جمهوری اسلامی باید از به چالش کشیدن ارزش‌ها و حیات حکومت شروع کنند. این گزارش معتقد است که هیچ‌کس بیش‌تر از رئیس‌جمهور آمریکا قدرت بسیج مخالفان در خارج از کشور را ندارد و با آوردن مثالی از انتقادهای ریگان از اتحاد جماهیر شوروی که تأثیر زیادی روی تشویق نیروهای تغییر پشت «پرده آهنین» داشت، اعلام می‌دارد که رئیس‌جمهور بعدی آمریکا باید این رویه را تغییر دهد و ایران را تنبیه کند.

آمریکا باید از شورش‌های آتی در ایران حمایت کند

نشریه شورای روابط خارجی آمریکا در ادامه به دولت آمریکا توصیه می‌کند از طریق تلویزیون، رادیو و رسانه‌های اجتماعی این پیام را به مردم ایران بدهد که «حاکمیت اشتباه روحانیان تنها موجب محدودیت اقتصادی و محرومیت سیاسی شده است». این نشریه همچنین در توصیه‌ای مداخله جویانه دیگری از دولت آمریکا می‌خواهد که «زندگی در ایران کنونی را در مقابل زندگی‌ای قرار دهد که مردم می‌توانند تحت حکومت حاکمان مسئولیت‌پذیرتر تجربه کنند».

«فارن افرز» به غیر از توصیه به تشویق مردم جهت شوریدن علیه حکومت، از دولت آمریکا می‌خواهد که مسئولان حکومتی را نیز به ارتداد و دور شدن از حکومت تشویق کنند و اعلام می‌کند که «این‌ها می‌تواند تخم سردرگمی و بی‌اعتمادی را در دولتی بکارد که همین الآن هم دچار توهم است».

 

این گزارش مانند دیگر گزارش‌های اندیشکده‌های آمریکایی از عملکرد نهاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دلیل برهم زدن نقشه‌های آمریکا برای نفوذ به ایران و منطقه عصبانی هستند، پیشنهاد می‌کند واشنگتن باید منابع سپاه را علاوه بر تحریم‌های اولیه، تحت تحریم‌های ثانویه نیز قرار دهد، به این معنی که هر شرکتی با نهادهای مرتبط با سپاه پاسداران معامله کند، دسترسی خود به بازار آمریکا را از دست بدهد.

این ناراحتی به همین جا ختم نمی‌شود و حتی اعلام می‌کند وزارت امور خارجه آمریکا باید سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی تعیین کند تا به این ترتیب، شرکت‌های بین‌المللی که روابط تجاری با این گروه برقرار می‌کنند، دسترسی خود به بازار آمریکا را در معرض خطر ببینند؛ هم‌چنین دولت آمریکا باید تعداد بیش‌تری از مقامات سپاه پاسداران را به عنوان ناقضان حقوق بشر تعیین کند.

این نشریه فقط به تحریم سپاه پاسداران راضی نیست و به واشنگتن توصیه می‌کند که باید تحریم‌ها علیه مؤسسات مالی ایران را حفظ کند زیرا معتقدند که این محدودیت‌ها در جلوگیری از انجام معاملات عادی ایران از طریق سیستم مالی جهانی موفق بوده‌اند.

 

با این همه، شاید عجیب‌ترین ادعای نویسندگان گزارش، موضع آن‌ها درباره هزینه‌های ایجاد «هرج‌ومرج» توسط ایران در سراسر غرب آسیا (خاورمیانه)، برای منافع آمریکا باشد. نویسندگان نه تنها ایران را به امپریالیسم متهم می‌کنند، بلکه می‌نویسند این کشور به شبه‌نظامیان و تروریست‌ها در منطقه کمک مالی می‌کند. نکته این‌جاست که از میان تمام افراد روی کره زمین، کوهن و ادلمن که از حمله آمریکا به عراق حمایت کرده‌اند، به خود اجازه می‌دهند از نقش منطقه‌ای ایران انتقاد کنند.

واکنش سایت لابلاگ به گزارش جدید «فارن افرز»
سایت لابلاگ که از رویکرد انتقادی نسبت به سیاست‌های آمریکا دارد، در یادداشتی به گزارش جدید «فارن افرز» واکنش نشاد داد و نوشت نومحافظه‌کاران آمریکایی هم‌چنان به دنبال تغییر نظام در ایران هستند:

«به نظر می‌رسد بخش اعظم رهبران سیاسی رژیم صهیونیستی، به استثنای برخی افراد برجسته[1]، تلاش‌های همه‌جانبه خود برای خدشه زدن به توافق هسته‌ای میان ایران و 1+5 را به امید دریافت یک بسته کمک مالی نظامی 10 ساله و 50 میلیارد دلاری از دولت اوباما کاهش داده‌اند. با این حال، درون آمریکا نومحافظه‌کاران تندرو به هیچ عنوان دست از سیاست دل‌خواهشان یعنی تغییر حکومت در ایران برنداشته‌اند.

 

بنابراین، «طرح سیاست خارجی» (FPI)[2]، سازمان جانشین پروژه رسواشده موسوم به «پروژه قرن جدید آمریکایی» (PNAC)[3] که تلاش زیادی کرده بود تا پای آمریکا را به عراق بکشاند، این مقاله جدید را در نشریه «فارن افرز» منتشر کرده که توسط «الیوت کوهن[4]»، «اریک ادلمن[5]» (یکی از مدیران «طرح سیاست خارجی»)، و «ری تکیه[6]» به نگارش درآمده است. عنوان مقاله به اندازه کافی نشان نمی‌دهد که این سه نفر تا چه اندازه دوست دارند سرنگونی جمهوری اسلامی را ببینند. با این حال، هدف مسلم این مقاله، تزریق مفهوم تغییر حکومت به مناظره‌های انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2016 و سیاست‌های برنده انتخابات است».

 

نویسندگان تندروی این گزارش چه کسانی هستند؟

علاوه بر محتوای گزارش، نکاتی نیز در مورد نویسندگان آن باید ذکر شود. کوهن و ادلمن هر دو در دولت جورج بوش پسر خدمت کرده‌اند. «الیوت کوهن» که اکنون استاد دانشکده مطالعات پیش‌رفته بین‌المللی «جان هاپکینز» است، در کنار «ریچارد پرل[7]» و «جیمز وولسی[8]» در «هیأت مدیره سیاست دفاعی» پنتاگون کار می‌کرد. این هیأت هم‌راه با «پروژه قرن جدید آمریکایی» در جلب حمایت از حمله به عراق نقش مهمی بازی کرد.

 

آن‌چه شاید از نقش کوهن در حمله آمریکا به عراق مهم‌تر باشد، تألیف کتاب «فرماندهی عالی» توسط اوست؛ مدت کوتاهی پس از انتشار این کتاب در اواسط سال 2002، عکسی از شخص جورج بوش در حالی منتشر شد که کتاب کوهن را با خود داشت. موضوع کتاب؟ در زمانی که (جامعه اطلاعاتی و) ژنرال‌های آمریکا درباره شروع جنگی دیگر پس از افغانستان توصیه به احتیاط می‌کردند، تز اصلی کتاب کوهن این بود که رئیس‌جمهورهای بزرگ در دوره‌های مملو از جنگ آمریکا، مانند «آبراهام لینکلن»، نسبت به افسران نظامی‌شان درک بسیار بهتری از استراتژی دارند. کوهن بعدها به عنوان مشاور کاندولیزا رایس وزیر خارجه جورج بوش، در نیمه دوم دوره دوم ریاست‌جمهوری بوش پسر خدمت کرد.

 

«اریک ادلمن» مأمور سابق سرویس خارجی آمریکا و دیگر نویسنده مقاله «فارن افرز»، معاون ارشد مشاور امنیت ملی «دیک چنی» معاون رئیس‌جمهور آمریکا در دو سال اول و مهم ریاست‌جمهوری بوش بود؛ زمانی که نومحافظه‌کاران به اوج قدرت رسیده بودند. وی سپس یک سِمت منفور را به عنوان سفیر آمریکا در ترکیه تقبل کرد، زمانی که آنکارا نپذیرفت تا سکوی پرتاب آمریکا به سوی جنگ عراق شود. ادلمن بعد از بازگشت به آمریکا و در دوره دوم ریاست‌جمهوری بوش، جایگزین «داگلاس فیث[9]» شاگرد و تحت‌الحمایه «پرل» در سمت معاونت وزیر دفاع در امور سیاستی شد.

 

و اما نویسنده سوم مقاله یعنی «ری تکیه»، عضو ارشد بخش مطالعات خاورمیانه در شورای روابط خارجی و متخصص امور ایران است که به عنوان مشاور ارشد در وزارت خارجه دولت اوباما خدمت می‌کرد، اما پس از آن‌که رئیسش «دنیس راس[10]» به کاخ سفید نقل مکان کرد، او هم سمت خود را ترک نمود. تکیه قبل از این‌که به دولت پیوندد، مانند راس در «مؤسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک» (WINEP)[11] از حامیان اسرائیل مستقر بود.

کتاب سال 2006 وی «ایران پنهان: پارادوکس و قدرت در جمهوری اسلامی» به دلیل پرداختن دقیق به پیچیدگی‌های داخلی تهران با استقبال خوبی از سوی دیگر متخصصان امور ایران مواجه شد. وی در این کتاب نوشته بود که لفاظی‌های خصمانه جورج بوش صرفاً موجب تقویت تندروها در حکومت ایران و تضعیف اصلاح‌طلبان شد و این‌که آمریکا و ایران می‌توانند یک «مشارکت انتخابی» بر اساس منافع مشترک، مانند ثبات در عراق، تشکیل دهند. با این حال، به نظر می‌رسد از آن زمان تا کنون، «تکیه» طی یک روند پیوسته، به سوی نومحافظه‌کاران تغییر مسیر داده است. در واقع، اگر بخواهیم بر اساس مقاله «فارن افرز» قضاوت کنیم، ظاهراً مواضع وی 180 درجه تغییر کرده است.

 

اگرچه که «فارن افرز» در معرفی مختصر نویسنده‌های مقاله خود اشاره‌ای به این واقعیت مهم نمی‌کند، اما نقطه اشتراک هر سه نویسنده، عضویت آن‌ها در گروه 12 نفره «کارگروه ایران مرکز گماندر[12]» در «مؤسسه یهودی امور امنیت ملی[13]» است. ادلمن حتی عضو هیأت رئیس این کارگروه است؛ کارگروهی که طی سال‌های گذشته گزارش‌های بسیار جنگ‌طلبانه‌ای درباره ایران و برجام منتشر کرده است. در برخی از این گزارش‌ها حتی پیشنهاد وحشتناک[14] ارائه جدیدترین بمب‌های سنگرشکن «نفوذگر مهمات انبوه» (MOP) و بمب‌افکن‌های غول‌پیکر (برای حمل این بمب‌ها تا مقصد) به رژیم صهیونیستی مطرح شده است؛ پیشنهادی که حتی خود تشکیلات نظامی رژیم صهیونیستی[15] هم آن را رد کرده است.

 

 

پی‌نوشت:

[1]Israeli Defense Minister: Don't Be Fooled by Iran's 'Charm Offensive' Link

[2]Foreign Policy Initiative Link

[3]Project for the New American Century Link

[4]Eliot Cohen Link

[5]Eric Edelman Link

[6]Ray Takeyh Link

[7]Richard Perle Link

[8]James Woolsey Link

[9]Douglas Feith Link

[10]Dennis Ross Link

[11]Washington Institute for Near East Policy Link

[12]The Gemunder Center Iran Task Force Link

[13]Jewish Institute for National Security Affairs Link

[14]Sending MOPs and Bombers to Israel: Big Mistake Link

[15]Why U.S. Won't Give Israel Bunker-Busting Bombs After All Link

برچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه
1
دیدگاه شما :
عکس/آیا رئیس‌جمهور این فرد را که برای عکس گرفتن در کنارش قرار دارد را می‌شناسد؟/ آیا پزشکیان از هویت او مطلع بود یا نبود؟ عکس/انتصاب با سوابق هتاکی و فحاشی به شهدای جان فدای مردم ایران؛ به مدیرعاملی ابر پالایشگاه نفت و بزرگترین شرکت قیرسازی در ایران و خاورمیانه اصرار رسانه‌های اصلاح‌طلب بر مذاکره با امریکا/ اگر می‌توانی بزن، اگر نمی‌توانی، صبر و پایداری کن؛ و اسیر هیجان مشو فیلم، جزئیات و تصاویر/ سوال از رئیس جمهور؛ عناصر بدسابقه در دولت روز به روز بیشتر می‌شوند؟! خوابگاه دانشجویی دختران مجدد دچار آتش سوزی شد +بسته عزاداری به مناسبت رحلت جانسوز پیامبر مهربانی و شهادت امام مجتبی(ع)/ چرا امام‌ حسن(ع) شجاع‌ترین چهره تاریخ اسلام است؟ افشای بازدید مالک تلگرام از مرکز صهیونیستی در باکو چگونه موساد در لبنان با تلفن همراه جاسوس جذب می‌کند؟ جزئیات دستگیری یکی از عوامل گروهک جیش‌الظلم شماره موبایل محسنی اژه‌ای شماره موبایل آقای اژه ای شماره موبایل شخصی آقای اژه ای شماره تماس مستقیم آقای اژه ای شماره موبایل آقای محسنی اژه‌ای تماس مستفیم با اژه ای ارتباط و تماس واکنش حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به اظهارات اخیرپزشکیان جزئیات تازه از ماجرای مرگ مرحوم میرموسوی متهم فوت شده در لاهیجان اقدام اسپانلو دادستان انقلابی و تلاشگر استان گلستان در راستای حفظ چند صد میلیارد پول بیت المال در شهرداری گرگان طرز درست کردن عصاره لیمو سیر و جعفری برای درمان پاکسازی و سم زدایی کبد و گرفتگی عروق قلب/طب سنتی, نحوه تهیه عصاره سیر لیمو جعفری, نحوه تهیه عصاره لیمو سیر و جعفری, طرز تهیه عصاره لیمو سیر و جعفری, طرز تهیه عصاره سیر لیمو جعفری عکس اسناد/ درخواست مطالبه گران انقلابی گلستان از وزیر راه و شهرسازی در راستای دهمین دوره انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی استان گلستان انتصابات افراد مسئله دار مسعود پزشکیان نهمین رئیس‌جمهور و رئیس چهاردمین دولت جمهوری خانم ترک فرماندار کردکوی! مگر بیت المال شهرداری ارث پدرتان است؟ ظریف را بیشتر بشناسید/ از شانتاژ و جنجال تا ژست استعفا محمد جواد ظریف رئیس شورای موسوم به «شورای راهبری کابینه» پیدا و پنهان رای اعتماد نمایندگان به لیست رئیس جمهور عکس/بازگشت تیم زنگنه به وزرات نفت فیلم و عکس/سخنان کامل رهبرانقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در اولین دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت چهاردهم قرار است، تیم اقتصادی مسعود پزشکیان چگونه مشکلات اقتصادی را حل کند؟ مداحی و فیلم/به مناسبت اربعین/ ابا عبدالله الحسین؛ این راه، راه عشق است فیلم و عکس/ انتقاد خادملو مطالبه گر گلستانی به ایجاد کانال اتصال خلیج گرگان به دریای خزر در بستر شن روان/ پیش بینی خشک شدن کانال ایچاد شده تا 4 سال دیگر در شهرداری شهرستان کردکوی چه خبر است ؟ _ ۱ اسناد/آزمون بزرگ برای مدیرکل راه و شهرسازی و نهادهای نظارتی در تایید صلاحیت کاندیداهای انتخابات نظام مهندسی استان گلستان عکس/صدور مجوزهای کیلویی و بدون حساب و کتاب برای استخراج ید از اراضی شمال گلستان فیلم/این موشک ضد موشک ندارد آسیب شناسی مدیریت / مدیران استان گلستان برخلاف دولت انقلابی , مردمی ,سخت کشی و فسادستیزی شهید رئیسی , انتصاب باندی و ناکارآمد , کار نمایشی , صددرصد انتقادپذرنبودن , عدم مبارزه با فساد, برکناری کارکنان جریان انقلابی و مطالبه گر,, ریخت پاش بیت المال و ... از جمله عملکرد آنان میباشد مطالبه گری/مطالبه گری از دیدگاه اسلام و در کلام رهبران انقلاب/مطالبه گری چیست؟/هدف مطالبه گری/ مطالبه گری در کلام رهبری مطالبه گری در نهج البلاغه مطالبه‌گری‌ها منطقی دلیل ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس مشخص شد +جزئیات ترور اسماعیل هنیه در تهران/ علت و ابعاد این حادثه در حال بررسی و نتایج آن متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد. كساني كه كار را نمي‌شناسند ولي مسئوليت قبول مي‌كنند، خائن هستند. پرونده پولشویی موسسه نور روی میز حجت الاسلام محمدرضا مزیدی رئیس پاک دست و عدالت محور دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور در استان گلستان فیلم/دلیل شهادت مصطفی نوروزی و مهدی جهانتیغ و محسن جعفری/لحظه پیدا شدن پیکر شهیدان وزارت اطلاعات(مصطفی نوروزی،مهدی جهانتیغ،محسن جعفری) از آب های دریای عمان انتشار لیست ثبت نام کنندگان انتخابات هیت مدیره نظام مهندسی استان گلستان قبل از تایید صلاحیت+اخبار نظام مهندسی ساختمان استان گلستان جمعه روز یک انتخاب مهم است/ اکثر دولتمردان روحانی در ستاد این نامزد اصلاح طلب مستقر شدند واکنش‌ها به مناظره دوم جلیلی و پزشکیان با نظرات پزشکیان درباره استادیوم رفتن زنان، فیلترینگ و مزایای نایب رییسی مجلس بیشتر آشنا شوید کاش برادر عزیزمان جناب آقای دکتر جلیلی، خاطرات مستند خود را برای اطلاع عموم منتشر می‌کرد با ستادی ملغمه‌ای و شترمرغی نه می‌توان برنامه اقتصادی منسجمی نوشت و نه می‌توان آن را به اجرا گذاشت. امروزه در نقطه حساس و بزنگاه تاریخی قرار داریم؛ برای ما جای تعارف و درنگ وجود ندارد این همان چیزی است که اصلاح‌طلبان دوست ندارند در مورد آن حرف بزنند./اکنون آن پایگاه رأی کجاست؟ اوضاع کشور در دولت پزشکیان قابل پیش بینی است/ منتظر باک‌های میلیونی بنزین باشیم؟ اولین مناظره مرحله دور دوم چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری یسعید جلیلی و پزشکیان در تلویزیون جزئیات جدید از قتل پنج نفر در روستای قزلجه از توابع شهرستان رزن همدان با سلاح گرم سند بر وقوع فجایع گسترده ی اقتصادی در مجموعه ی مدیریتی شیلات استان گلستان/ با عبرت از حواشی پرونده سه هزار میلیاردی شیلات بعنوان محصول عملکرد اصلاح طلبان با انتخاب کاندیدای اصلح و فسادستیز به عقب بر نگردیم +سند انتخابات ترسیم مسیر عدالت‌خواهی و مبارزه با فساد و تجلی عزت و اقتدار کشور است رئیس ستاد انتخابات گلستان: اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری در گلستان/ بیش از ۵٩١ هزار تعرفه اخذ رای استفاده شد