پایگاه عدالت خواهان گلستان "صادق زیباکلام پنجشنبه گذشته در مراسمی که بخاطر درگذشت ماندلا برگزار شده بود به گرگان آمد و در پردیس سینمایی کاپری در جمع معدودی از جوانان اصلاح طلب استان سخنرانی کرد .
حضور اصحاب فکر و اندیشه و سخنرانی آنها در محافل دانشجویی و فعالین سیاسی اجتماعی یکی از نکات بارز و شاخص های جامعه پویاست که می تواند بستری برای توسعه فکری جامعه باشد و اگر در مسیر صحیح قرار بگیرد می تواند به شناخت حقایق کمک کند .
برخورد حذفی و خشن با چنین محفل هایی نه در گذشته جواب داده و نه در آینده جواب می دهد و بهتر است اندیشه را با اندیشه پاسخ داد و اگر اشخاصی در محافلی سخنان نامربوط و خارج از قاعده می زنند باید به استدلال به آنها پاسخ داد خواه این فرد صادق زیبا کلام استاد دانشگاه تهران باشد و خواه هاشم آغاجری و یا هر کسی دیگر چرا که انسانها مبرا از گناه و اشتباه نیستند و ممکن است زیباکلام هم بخاطر خیلی از رانت ها و منافع شخصی از بیان بسیاری از واقعیات باز بماند .
از طرفی شنونده و خواننده اندیشمند و با بصیرت با درک سخنان این افراد به سطحی بودن آنها پی می برد اما اگر این افراد نتوانند حرف خود را بزنند و یا محفل آنها بهم زده شود بیشتر شهرت کسب می کنند و در دولت اصلاحات چنین افرادی بودند که از این رهگذر صاحب اسم و رسمی شدند و الان فرار کرده اند و در آن طرف مرزها حرفهایی مطرح می کنند که اتفاقا حتی خود دوستان آنها قبول ندارند .
شنیده شده محفل زیبا کلام در شهرضا محل تولد شهید همت به دلیل مخالفت برخی جوانان انقلابی و پرشور انجام نشد و از طرفی این نشست در گرگان هم تحت تدابیر شدید امنیتی و با فشار مجموعه استانداری برگزار شد در حالیکه مسئولین ارشاد استان تمایلی به برگزاری این جلسه نداشتند اما نگارنده معتقد است چنین نشستهایی به شناخت بیشتر این جریان و شخصیت افرادی چون زیباکلام کمک می کند.
صحنه زانوزدن زیباکلام در مقابل عکس ماندلا جز عجز و خواری یک مسلمان و جریحه دار شدن مخاطب ایرانی را به تصویر نمی کشد و همگان بر این باورند که ما ده ها نفر بهتر از ماندلا در تاریخ پرفراز و نشیب انقلاب و قبل از آن داشتیم و زیباکلام با این صحنه نشان داد هنوز کار دارد که به عنوان یک تفکر و یا روش مورد استفاده قرار بگیرد .
نکته بعدی اینکه وی در سخنان خود عنوان کرده که موفقیت روحانی در حل مشکل هسته ای است . سوال اساسی اینجاست که ایا با حل شدن مشکل هسته ای و وادادن همه موفقیت هایی که تا به امروز بدست آوردیم به آمریکا و غرب آیا غرب دست از سر ما برمی دارد؟
جواب قطعا منفی است چرا که بعد از حل شدن مسئله هسته ای بحث حقوق بشر ، آزادی زنان ، زندانیان سیاسی، سکولاریسم و مسائل دیگر مطرح می شود که خود این موارد هم بهانه است چرا که غرب از اساس با اسلام مخالف است .
زیبا کلام در بخش دیگری از سخنان خود به این موضوع اشاره کرد که از سال 84 تا 91 حدود 6 میلیون نفر وارد سن کار شده اند و دولت احمدی نژاد فقط 560 هزار فرصت شغلی ایجاد کرد .
در جواب این جمله باید گفت اگر دولت دهم با رویکرد میدان دادن به جوانان و اختصاص پست های کلیدی و حساس به انها نتوانست کاری در زمینه اشتغال انجام دهد دولت تدبیر و امید که فقط چشم به پیرمردها و بازنشستگان دوخته و آنها را به کار گمارده چطور می خواهد همین تعداد شغل ایجاد کند .
زیباکلام ریشه اصلی مشکلات را تحریم ها می داند اما باید گفت آیا تحریم ها آخر دنیاست و اگر قرار شد تا در هر دولتی گروهی بخواهند از کشور ما با تحریم امتیاز بگیرند ما باید این امتیاز رابدهیم ؟ آیا زمانی که پیامبر درشعب ابی طالب تحریم اقتصادی بود به مشرکین مکه امتیاز داد یا صبر پیشه کرد ؟ ایا نباید تحریم ها را فرصتی برای خودسازی و توانمندسازی بومی بدانیم و از آن استفاده کنیم همانطور که در ماه رمضان با تحریم بدن خودمان را می سازیم ؟ ما ایرانی ها تا در مصیبت و گرفتاری قرار نگیریم دست بکار نمی شویم و لذاچرا هیچ وقت به جنبه های مثبت تحریم اندیشیده نمی شود ؟
زیبا کلام در عین تضرع به درگاه غرب می گوید که غربیها به من اعتماد ندارند و می گویند شما در بخشی از کشور مشغول کاری هستید . در جواب این نکته این استاد علوم سیاسی باید گفت که ما به غربیها اعتماد نداریم . دنیا به آمریکا و استکبار جهانی اعتماد ندارد چون همیشه به دنبال چپاول و غارت این کشورها هستند .
حال ما باید نگران این باشیم که آمریکا به ما اعتماد ندارد و تمام هم و غم خود را براین موضوع سوار کنیم که آمریکا از ما خوشنود باشد و شعار مرگ بر امریکا را حذف کنیم که فلان مقام آمریکایی راضی شود ؛ خب به درک که راضی نشد به قول حضرت امام خمینی (ره) زمانی که امریکا از ما راضی باشد باید بدانیم که یک جای کار ما اشکال دارد .
صادق زیباکلام از رفع حصر موسوی و کروبی و رهنورد به عنوان اولویت دوم روحانی نام برد اما نگفت که این افراد در جریان فتنه 88 ظلم بزرگی به نظام کردند و باعث ریخته شدن خون انسانهای بسیاری در خیابانها شدند .
سزای خیانت این افراد در گمراهی جوانان مردم و به بیراهه کشاندن آنها و استفاده ابزاری از جوانان پاک و معصوم برای مقاصد سیاسی چیست ؟
امروز نظام با رافت و عطوفت از حق خود گذشت اما این افراد با بی شرمی تمام از رفع حصر سران فتنه سخن می گویند و در عین وقاحت عنوان می کنند که از طلبکاری 88 گذشتند در حالیکه نظام از آنها بابت عدم محاکمه طلبکار است .
نویسنده : عماد محمد رضا پور