ماجرای احیای برجام و عدم توافق در وین و متوقف شدن روند مذاکرات منتهی به توافق به دلایلی چون شرط روسیه و مخالفت غرب با این شروط و بن بست بوجود آمده در روزهای گذشته به یک مسئله جهانی تبدیل شده بود.
به گزارش پایگاه عدالت خواهان" با این حال آنچه عمدتاً از سوی رسانه های جهانی و حتی داخلی مورد تبلیغ قرار می گرفت محکوم سازی روسیه و طرفداری با غرب بود. اگرچه اینگونه شرط گذاری روسیه به معنای دنبال کردن منافع و منفعت های میدانی از قضیه مذکور برای روسیه می باشد اما با این حال نباید نقش آمریکا را نسبت به دلایل این سنخ شرط گذاری از سوی روسیه یا هر کشور دیگری را بی تقصیر قلمداد کرد. در واقع بلاتکلیفی موجود در ارتباط با آینده مذاکرات در درجه اول با رفتارهای آمریکا مرتبط است و در وهله دوم متوجه عملکرد روسیه است که ضمانت های خارج از عرف دیپلماتیک را طلب می کند.
با این حال آنچه در دنیای واقع در جریان می باشد و نباید ازآن غافل بود این است که سیاست و انگیزه های سیاسی را منافع تعیین می کنند؛ بطوریکه علیرغم هیاهویی که در ارتباط با خواسته غیر معقول روسیه در ارتباط با توافقات در وین صورت گرفت خبرها حاکی از آن است که مسکو از آمریکا در زمینه همکاریها در چارچوب برجام، ضمانت کتبی جهت مصون ماندن روابط اقتصادی-تجاریاش با ایران دریافت کرده است. این بدان معناست که اولاً آمریکا به شدت نیازمند برجام و منافع سیاسی – اقتصادی – دیپلماتیک حاصل از آن است و دوماً روسیه توانسته است خواسته های خود را بر آمریکا تحمیل کند که بازهم به نظر می رسد که نیاز آمریکا به برجام و تأثیرات آن دلیل اتفاق مذکور است.
مسئله دوم در این باره، انتشار اخبار غیر رسمی مبنی بر عازم شدن یک نفتکش حاوی نفت خام روسیه به سمت آمریکاست؛ جالب اینجاست که این نفتکش که در ابتدا مقصدش اروپا بود که سمت آمریکا تغییر مسیر داده است. این اتفاق در شرایطی رخ داده است که تنها چند روز از اعلام ممنوعیت واردات نفت و گاز روسیه از سوی آمریکا می گذرد. در حقیقت این رویداد که نقض ادعای پیشین است نشان دهند تبادلات پشت پرده ای است که وجود دارد.
کوتاه سخن اینکه دو خبر مذکور یعنی گرفتن ضمانت مسکو از واشنگتن و عازم بودن نفتکش حاوی نفت روسیه به سمت آمریکا بر این امر دلالت دارد که واشنگتن و یا به عبارت بهتر کاخ سفید به شدت نیازمند منابعی است که موجب تقویت جایگاه ملی و جهانی آن شود. بنحویکه احیای برجام کارکردی جهانی و داخلی برایش دارد و می تواند واشنگتن را از مرحله سخت کنونی به سرعت عبور دهد و فضایی تازه را پیش روی آنها در عرصه سیاسی – دیپلماتیک و حتی اقتصادی بگشاید. ادامه واردات نفت از روسیه نیز پیرو گزاره تقویت و افزایش توانمندی های آمریکا در عرصه های سیاسی – اقتصادی می باشد. در واقع نیازمندی آمریکا به نفت روسیه آن هم به شکل غیرقابل جبران آن بوده است که واشنگتن را مجاب و مجبور به واردات نفت از روسیه علیرغم ممنوعیت آن کرده است.