چاپ صفحه

نامزد دقیقه ۹۰ اصلاح‌طلبان کیست؟+جزئیات و اسامی و عکس

به گزارش پایگاه  عدالت خواهان ایران" روزنامه شرق در گزارشی که در شماره روز چهارشنبه خود منتشر کرد، وضعیت سه گزینه اصلی اصلاح طلبان که حائز بیشترین آرا را از سوی اعضای نهاد اجماع‌ساز شده اند را بررسی کرده است.

ظریف نه سردار دیپلماسی است نه تخصص داخلی دارد
اولین گزینه قابل بررسی ظریف است که در گزارش شرق به چند دلیل او فاقد صلاحیت لازم برای انتخاب به عنوان گزینه اصلی اعلام می شود. نویسنده گزارش دیگر ظریف را سردار دیپلماسی نمی داند و می نویسد: «خروج آمریکا از برجام همانا و آغاز دور تازه‌ای از مشکلات اقتصادی به واسطه تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا همانا؛ تورم به‌شدت افزایش یافت، سفره مردم کوچک‌تر از گذشته شد و دایره طبقه فرودست آن‌قدر افزایش یافت که به گفته بسیاری از جامعه‌شناسان و اقتصاددان‌ها دیگر طبقه متوسطِ سرمایه‌ای چندانی باقی نماند. این وضعیت در کنار جامه عمل نپوشاندن روحانی به دغدغه‌های اصلاح‌طلبی و ازقضا نزدیکی او در حوزه سیاست داخلی به اصولگرایان باعث شد انتقادهای زیادی از سوی اصلاح‌طلبان و مخاطبان جبهه اصلاحات به دولت وارد شود که گرچه این نقدها مشخصا به ظریف نبود، اما دیگر او سردار دیپلماسی نبود و مردم بیش از آنکه به ظریف توجه کنند، درگیر مشکلات معیشتی خود بودند».



در بخشی دیگری از بررسی این گزینه انتخاباتی آمده است: «ظریف تا این لحظه هیچ ایده‌ای برای مدیریت کشور نداشته و حتی خود بارها گفته است که به غیر از کار دیپلماسی در هیچ موضوعی تخصص ندارد؛ بنابراین به نظر می‌رسد اعتماد مردم به فردی که برنامه خاصی به‌جز دیپلماسی ندارد، سخت باشد».

در نهایت هم نویسنده گزارش انتشار فایل صوتی ظریف را که باعث نقد مقام معظم رهبری شد را دلیل دیگری دانسته است که او نمی تواند نماینده جامع‌الشرایطی برای اصلاح‌طلبان باشد.



جهانگیری، نماینده دولت روحانی شناخته می شود
دومین گزینه قابل بررسی جهانگیری است. معاون اولی روحانی برای رد این گزینه کافی است. نویسنده گزارش درباره جهانگیری نوشته است: «اسحاق جهانگیری، به‌عنوان معاون اول روحانی اگرچه در حوزه سیاست داخلی خاصه در دوره اول دولت توانست به دستاوردهای مناسبی دست یابد اما او به‌عنوان نماینده دولت شناخته می‌شود و در همین چند وقت اخیر زیر بیشترین فشارها از سوی اصولگرایان بوده است. جهانگیری یک نیروی کاملا اصلاح‌طلب با پایگاه حزبی کارگزاران سازندگی است اما تا این لحظه مورد اجماع تمام اصلاح‌طلبان قرار نگرفته است و حتی حزب متبوعش دو نامزد اصلی خود را ظریف و محسن هاشمی معرفی کرده است. البته جهانگیری در‌عین‌حال که معاون‌اول دولت شناخته می‌شود، در چهار سال دوم دولت با اطرافیان روحانی، ازجمله اعضای حزب اعتدال و توسعه کم مشکل نداشته و در مقاطعی دیده شده است که برخی نیروهای حاضر در دولت اجازه ندادند او برنامه‌های خود را به سرانجام برساند».



تاجزاده که قطعا رد صلاحیت می شود
در ادامه گزارش، وضعیت تاجزاده از چهره های فعال در فتنه 78 و 88 اینگونه بررسی شده است: «{تاجزاده}از موضوعاتی سخن می‌گوید که اصلا جدید نیست و در جامعه موجود است و حتما آن سطح را نه اصلاح‌طلبان موجود که خود جامعه نمایندگی می‌کنند و فردی مثل تاجزاده ولو آنکه بیش از دیگر اصلاح‌طلبان صریح باشد، به‌هیچ‌وجه نمی‌تواند زبان رسای مطالبات واقعی اجتماعی باشد. از طرفی اگر تاجزاده واقعا می‌خواهد در انتخاباتی نامزد باشد و به رقابت بپردازد که خود می‌داند باتوجه به رویکرد شورای نگهبان بی‌تردید صلاحیتش تأیید نمی‌شود، یا برای تندترکردن فضای انتخابات به میدان آمده است یا می‌خواهد بالاترین سطح مطالبات عمومی را نه نمایندگی -که نمی‌تواند- بلکه کنترل کند که هردو اینها محل نقد است، زیرا تندکردن فضای انتخابات حتما به ضرر نیروهای اصلاح‌طلب خواهد شد و ممکن است زمینه ردصلاحیت‌های گسترده را فراهم کند.»



حمایت از یک غیر اصلاح طلب
گزارش شرق این طور به پایان می رسد: «فضای انتخاباتی در جبهه اصلاحات هنوز روشن نشده است و هیچ بعید نیست که آنها از تمام گزینه‌های مطرح‌شده عبور کنند و در روزهای منتهی به انتخاباتی ناگهان پشت‌سر نامزدی دیگر بایستند؛ ولو نامزدی که حتی اصلاح‌طلب هم نباشد». عبارت "آن نامزدی که حتی اصلاح طلب هم نباشد" اذهان را به سمت ائتلاف اصلاح طلبان به لاریجانی هدایت می کند. امری که تریبون داران اصلاح طلب با سیاست یکی به نعل و یک میخ آن را دائما مطرح یا تکذیب می کنند.

حضور احتمالی لاریجانی در حالی است که او علاقمند است به طور همزمان از سوی برخی اصولگرایان نیز به عنوان کاندیدای نهایی معرفی شود؛ چرا که لاریجانی مایل نیست صرفا به عنوان نماینده اصلاح طلبان در انتخابات حاضر شود.

با این حال سران شورای وحدت( طیف راست سنتی) که گفته می شد به دنبال لاریجانی هستند طی روزهای گذشته اعلام کردند که لاریجانی هیچ گاه جزو گزینه های مدنظر آنها نبوده است! و همین امر احتمال کاندیداتوری لاریجانی را تا حد زیادی کاهش داده است.

گزارش شرق بر مبنای سه نفر حائز بیشترین آرا در نهاد اجماع ساز نوشته شده اما به طور کلی اصلاح طلبان با شخصیت هایی نظیر عارف و پزشکیان ارتباط خوبی برقرار نمی کنند و حتی از آنها به عنوان گزینه های مناسب برای شکست یاد می کنند.