به گزارش پایگاه عدالت خواهان ایران" تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی شانزدهمین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
بیشتر بخوانید
** روزه سکوت نمایندگان انقلابی استان گلستان در قبال پرونده فساد اقتصادی کلان سه هزار میلیاردی شیلات گلستان !!
* دسته بندی جانباز خادملو عدالتخواه و مطالبه گر گلستانی
* دسته بندی اخبارحضرت آیت الله سید کاظم نورمفیدی
* دسته بندی اخبار تخلفات اداره کل راه و شهرسازی استان گلستان
* دسته بندی اخبار تخلفات سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان
* دسته بندی اخبار تخلفات اداره کل شیلات گلستان
* دسته بندی اخبار تخلفات غراوی معاونت عمرانی استانداری گلستان
16 آذر 1306، قانون مجازات اختلاسکنندگان دولتی در مجلس تصویب شد.
16 آذر 1340، دولت اعلام کرد از هر مسافر ایرانی عازم خارج ۱۵۰ تومان به نام عوارض فرودگاه دریافت خواهد شد.
16 آذر 1352، کشتیرانی آریا سه فروند کشتی ۱۴ هزار تنی از انگلیس خرید.
16 آذر 1355، شاه در مصاحبه اي با مجله «اشپيگل» چاپ آلمان گفت: آمريكايي ها نفت ما را با بهاي هيچ مصرف مي كنند و برخي كالاهاي خود را چهارصد درصد گرانتر به ما مي فروشند.
16 آذر 1389، بانک مرکزی با صدور بخشنامه ای به بانک های عامل ضمن تاکید بر نزدیک شدن به موعد اعلام امکان برداشت یارانه ها توسط مردم به آنها آمادهباش کامل داد.
16 آذر 1392، در ادامه حذف محدودیت های واردات، محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در ماموریتی به معاون تجارت خارجی خود دستور لغو ممنوعیت واردات کالاهای اولویت دهم را صادر کرد.
16 آذر 1393، مجلس شورای اسلامی با اصلاح ماده ۵ قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی سازمان تامین اجتماعی را مکلف کرد کلیه کارگران ساختمانی کشور را از محل عوارض صدور پروانه و دریافت حق بیمه کارگر بیمه کند.
16 آذر 1394، بانک مرکزی اعلام کرد که سیاست های خرید نسیه کالا، بر اساس کارت های اعتباری تغییر کرده است. پیش از این، تنها کارمندان دولت می توانستند از این ابزار استفاده کنند، اما در رویکرد جدید افرادی که گواهی کسر از حقوق دارند و افرادی که مورد تایید بانک قرار می گیرند نیز به گروه نخست اضافه شده اند.
16 آذر 1395، استیضاح علی طیب نیا وزیر امور اقتصاد و دارایی منتفی شد.
16 آذر 1398، لوایح مربوط به FATF در جلسه غیررسمی مجمع تایید نشد؛ این خبری بود که حسین مظفر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در حالیکه برای ثبت نام در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به وزارت کشور رفته بود، اعلام کرد. او در عین حال گفت که هنوز رایگیری رسمی نشده است و فعلا به مسوولان دولتی و شورای اروپایی فرصت مذاکره بیشتر را دادهایم تا آنها گامهایی بردارند و اگر فضا مثبت شد زمینه رایگیری فراهم شود.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد