چاپ صفحه

مراقب باشند هیچ رأیی خلاف شرع صادر نشود و اگر رأیی در هر کجا و در هر زمان خلاف شرع صادر شد، از درجه اعتبار ساقط است

به گزارش "پایگاه مطالبه گران و عدالت خواهان" حجت الاسلام و المسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه، امروز، سوم مهرماه در جلسه با مدیران دستگاه قضا و قضات استان، گفت: خدمتگزاری به مردم و تلاش برای تأمین آسایش و امنیت آن‌ها توفیقی بزرگ برای همه کارگزاران نظام است.

رئیس دستگاه قضا از مردم استان اردبیل به عنوان مردمی مخلص و غیور یاد کرد و با اشاره به ایستادگی و رشادت‌های مردم این دیار در برابر مهاجمان روس و عثمانی تصریح کرد: تقدیم ۳ هزار و ۴۰۰ شهید و هزاران ایثارگر در دوران دفاع مقدس سند افتخار مردم اربیل است که در طول تاریخ کارنامه درخشانی داشته‌اند.

رئیسی با بیان اینکه اعلام نواقص و کاستی‌ها باید به اصلاح آن‌ها منجر شود، بر لزوم آسیب‌شناسی ساختاری و رفتاری در دستگاه قضا تأکید و یکی از مهم‌ترین مسائل در کار قضایی را صبر و بردباری در انجام مسئولیت عنوان کرد و گفت: افرادی که به دستگاه قضایی مراجعه می‌کنند، دردمند و دغدغه‌مند هستند و نباید بر رنج و نگرانی آن‌ها افزوده شود.

رئیس قوه قضاییه، عدالت‌خواهی را امری فطری دانست و به قضات تأکید کرد اگر به هر دلیلی امکان پذیر نیست یا نباید حقی به یک مراجعه کننده به عدلیه داده شود، اگر منشاء یک تصمیم یا رأی به درستی تبیین شود که چرا حق با او نیست، حتماً این رفتار اثرگذار خواهد بود.

وی با اشاره به تقدس کار در نظام اسلامی تصریح کرد: هیچ جایگاه، زمان و مکان و شخصی قداست ندارد مگر آنکه در پرتو ارتباط با خدا و قدوس به قدسیت برسد و آنچه یک نظام قضایی را مقدس می‌کند، اجرای فرامین الهی و حق و عدالت است.

رئیس قوه قضاییه، رمز تقدس نظام جمهوری اسلامی و امور مرتبط با آن را اتصال به وحی ذکر کرد و گفت: ما معتقدیم که در رأس این نظام، ولی فقیه جامع الشرایطی قرار دارد که متصل به قدوس است و در زمان غیبت امام عصر(عج)، در جایگاه نبی و امام می‌نشیند.

رئیسی افزود: همه بخش‌های نظام باید به حرف خدا عمل کنند و دین و آموزه‌های دینی اجرا شود و در قانون اساسی هم تصریح شده که هیچ قانونی نباید در کشور بدون ارتباط با شرع تصویب شود و شورای نگهبان به عنوان نهاد ناظر، انطباق قوانین با شرع را تأیید می‌کند.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به تکلیف قوه قضاییه برای اجرای عدالت براساس موازین شرع، گفت: قوه قضاییه و رئیس دیوان عالی کشور مأموریت دارند که مراقب باشند هیچ رأیی خلاف شرع صادر نشود و اگر رأیی در هر کجا و در هر زمان خلاف شرع صادر شد، از درجه اعتبار ساقط است.

رئیسی از عوامل اجرایی به عنوان سومین رمز قدسیت بخشی به نظام یاد کرد و گفت: مجریان در نظام باید قدسی بیاندیشند و قدسی عمل کنند، در غیر این صورت چه نماینده، چه قاضی و چه مدیر یا کارمند قدسی عمل نکند، مانند کسی هستند که به بیان پیامبر اسلام به دلیل آنکه برای خدا کار نمی‌کنند، نمره قابل قبولی نخواهند داشت.

رئیس دستگاه قضا با تأکید بر این که قاضی در جایگاه ممتازی می‌نشیند که متعلق به انبیاء و اولیاء است، خطاب به قضات گفت: قاضی نباید به کار به عنوان یک شغل اداری صرف نگاه کند بلکه باید وحیانی بیاندیشد، وحیانی تصمیم بگیرد و وحیانی عمل کند و تصمیم گیری بر خلاف شرع و دستورات الهی با جایگاه خطیر قضاوت سازگاری ندارد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به آثار خیر گره گشایی از کار مظلوم در زندگی شخصی قضات و کارکنان دستگاه قضا، تصریح کرد: هر که در دستگاه قضایی خدمت می‌کند، باید خود را صاحبخانه بداند و نسبت به مشکلات درون سیستم حساس باشد و برای رفع آن‌ها تلاش کند و اگر کسی را دیدید که مظلوم واقع شده، اما دستش به جایی نمی‌رسد، او را مسئولانه در احقاق حق یاری دهید.

رئیس قوه قضاییه، اجرایی شدن طرح کاداستر و ثبت را برای کشور ضروری دانست و خاطرنشان کرد: تعیین حدود مالکیت و صدور سند رسمی که در قوانین و برنامه‌های توسعه و برنامه‌های سنواتی مورد تأکید قرار گرفته، کاهش دهنده دعاوی حقوقی است و باید با جدیت دنبال شود.

انتهای پیام