چاپ صفحه

مبارزه با فساد، قبلاً هم وجود داشته، امّا اکنون جان تازه‌ای گرفته است/مبارزه با فساد، مستمر نباشد نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد/قوه قضائیه با فساد در ۳ لایه برخورد کند

به گزارش پایگاه  عدالت خواهان ایران" حجّت‌الاسلام سیّد محمّدصادق کاظمی، دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس با اشاره به برگزاری دادگاه اکبر طبری از مدیران سابق دستگاه قضا، گفت: اولاً از قوّه قضائیه و همه مسئولان فعلی و قبلی دخیل در مبارزه با فساد جای تشکر جدّی وجود دارد.

مبارزه با فساد، قبلاً هم وجود داشته، امّا اکنون جان تازه‌ای گرفته است

وی با بیان اینکه مبارزه با فساد در دوران گذشته نیز وجود داشته، امّا اکنون جان تازه‌ای گرفته، خاطرنشان کرد: در دوران آیت‌الله آملی لاریجانی و هاشمی شاهرودی هم عزم‌های جدّی برای مبارزه با فساد وجود داشت.

کاظمی یادآور شد: رهبر معظّم انقلاب در یکی از دیدارهای خود با اشاره به خدمات آیت‌الله آملی لاریجانی، فرمودند که باید از این خدمات قدردانی کرد، چرا که شکر نعمت، نعمت را افزایش می‌دهد. 

وی افزود: در هر صورت، عزم مبارزه با فساد، همواره در جمهوری اسلامی وجود داشته است، منتها گاهی با قوّت بیشتری داشته و جدّی‌تر دنبال شده است.

مبارزه با فساد، مستمر نباشد نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد

سخنگوی جمعیت رهپویان با تأکید بر لزوم استمرار مبارزه با فساد، گفت: ما پرونده‌‌های بزرگ‌تر از پرونده طبری را هم داشته‌ایم. اگر قرار بود با این برخوردهای مقطعی و موردی، مشکل فساد حل شود، امروز نباید پرونده امثال طبری را می‌دیدیم.

کاظمی ادامه داد: قوه قضائیه دقّت کند در اعلام اخبار خود، اعم از اخبار دادگاه‌ها و... طوری فضای رسانه‌ای و سیاسی در کشور شکل نگیرد که چه برای قوه قضائیه و چه برای نظام حاشیه ایجاد شود و کار اصلی مبارزه با فساد را به حاشیه ببرد.

اگر در اطلاع‌رسانی پرونده‌های فساد، عجله کنیم و ذوق‌زده بشویم و زودتر از موعد، افکار عمومی را مطلع کنیم، دچار حواشی می‌شویم و از اصل موضوع مبارزه با فساد، باز می‌مانیم. 

وی با بیان اینکه مبارزه با فساد بسیار سخت و پیچیده است، گفت: اگر در اطلاع‌رسانی پرونده‌های فساد، عجله کنیم و ذوق‌زده بشویم و زودتر از موعد، افکار عمومی را مطلع کنیم، دچار حواشی می‌شویم و از اصل موضوع مبارزه با فساد، باز می‌مانیم.

فعال سیاسی اصول‌گرا با یادآوری تذکر چندسال پیش رهبر انقلاب، مبنی بر اینکه  اعترافات افراد علیه دیگران در دادگاه، حجیت شرعی ندارد، گفت: برخی از متهمان چون خودشان متهم هستند و در چاه فساد فرو رفته‌اند، می‌خواهند مسئولان پاک‌دست  را هم به‌دنبال خودشان بکشانند.

کاظمی ادامه داد: در ماجرای طبری و کشته شدن یا خودکشی قاضی منصوری، دیدیم که متأسفانه برخی از افراد شناخته‌شده، سعی کردند دستگاه‌های پاک کشور را آلوده نشان دهند و ادعا کردند که آن‌ها هم باید بیایند پاسخگو باشند.

قوه قضائیه برنامه جامع رسانه‌ای برای فسادها داشته باشد

سخنگوی جمعیت رهپویان با بیان اینکه قوه قضائیه باید برنامه جامع رسانه‌ای برای علنی کردن دادگاه متهمین فساد داشته باشد، گفت: این موضوع از سوء‌استفاده دشمن و ایجاد حاشیه جلوگیری می‌کند و باعث می‌شود که تضییع حقی صورت نگیرد. حتی برخی متهمین از این حاشیه‌سازی‌ها سوءاستفاده می‌کنند و پنهان می‌شوند.

کاظمی تصریح کرد: قوه قضائیه دقت کند که خودش هم دچار هیجانات رسانه‌ای نشود  و به سمت ریشه‌کن کردن شبکه فساد برود. ما افراد مفسد بزرگی را دادگاه دیده‌ایم، ولی شبکه فساد از بین نرفته است. از بین بردن باند طبری، مُسَکن موقتی برای کشور است.

وی ادامه داد: بالاخره حکم طبری صادر می‌شود و شبکه فسادی که او در قوّه قضائیه ایجاد کرده، از بین می‌رود، امّا شبکه‌های دیگر چه؟ اصلاً گاهی رقبای فاسد این‌گونه افراد خوشحال می‌شوند چون می‌آیند جای این شبکه‌های فساد را می‌گیرند.

کاظمی با بیان اینکه با اعدام سلطان خودرو، مُسَکنی در بازار خودرو ایجاد شد، گفت: با این حال فسادی که در شبکه تولید خوردور وجود دارد و زجری که مفسدین در این زمینه به مردم تحمیل می‌کنند از بین نرفت.

بالاخره حکم طبری صادر می‌شود و شبکه فسادی که او در قوّه قضائیه ایجاد کرده، از بین می‌رود، امّا شبکه‌های دیگر چه؟ اصلاً گاهی رقبای فاسد این‌گونه افراد خوشحال می‌شوند چون می‌آیند جای این شبکه‌های فساد را می‌گیرند.

وی تصریح کرد: قوه قضائیه نباید از برخورد با یک نفر احساس التیام بکند. چنانچه شبکه فساد خودرو منهدم شود، مشکل صنعت خودرو حل می‌شود. همانطور که رهبر انقلاب تصریح داشته‌اند کشوری که پیشرفته‌ترین موشک‌ها را می‌سازد، چطور از تولید خودروی باکیفیت، ناتوان است؟

 

قوه قضائیه با فساد در ۳ لایه برخورد کند

کاظمی، فساد را دارای لایه‌های متعدد امنیتی، سیاسی و اقتصادی دانست و گفت: هر سه لایه فساد در کشور وجود دارد و قوه قضائیه نباید با برخوردهای موردی دلخوش شود. نگران این هستیم که قوه قضائیه هم خودش در این هیجانات، به مُسَکن‌ها دلخوش شود. البته این بدان معنا نیست که اقدامات فعلی کوچک است. بلکه این اقدامات، مقدمه است.

وی با تأکید بر اینکه قوه قضائیه باید به سمت ریشه‌کن کردن فساد در هر سه لایه اقتصادی سیاسی و امنیتی حرکت کند، گفت: احساس می‌شود گاهی قوه قضائیه هم به این ذوق‌زدگی که در رسانه‌ها ایجاد می‌شود، دچار می‌شود و خود را با برخی مُسکن‌هایی که در برخورد با فساد ایجاد می‌شود، تسلی می‌دهد و دنبال مبارزه ریشه‌ای تر با فساد نمی‌رود. مثال فساد خوردو نمونه‌ای برای این موضوع است. 

کاظمی، برخورد به‌موقع با مفاسد را حائز اهمیت دانست و گفت: چنانچه در حال حاضر مسئولینی وجود دارند که دارای پرونده‌های فساد هستند، هم‌اکنون باید به پرونده آن‌ها رسیدگی شود و پای میز محاکمه کشانده شوند.

وی تصریح کرد: اینکه قوّه قضائیه با مسئولین قبلی برخورد می‌کند، اقدام بسیار خوبی است، امّا باید با مسئولی که در حال حاضر نیز فساد می‌کند، برخورد شود، چرا که بازدارندگی فساد در به‌موقع برخورد کردن با آن است. اینکه بنشینیم و مفسدی کار خودش را انجام بدهد و در حاشیه امن باشد و بعد از دوران مسئولیتش با او برخورد کنیم، اصلاً مناسب نیست.

 اینکه قوّه قضائیه با مسئولین قبلی برخورد می‌کند، اقدام بسیار خوبی است، امّا باید با مسئولی که در حال حاضر نیز فساد می‌کند، برخورد شود، چرا که بازدارندگی فساد در به‌موقع برخورد کردن با آن است. اینکه بنشینیم و مفسدی کار خودش را انجام بدهد و در حاشیه امن باشد و بعد از دوران مسئولیتش با او برخورد کنیم، اصلاً مناسب نیست.

کاظمی ادامه داد: فرض کنید برخی معاونین قوه مجریه در دوره های قبل، مرتکب فساد شده‌اند. باید در حالی که این افراد دارای مسئولیت هستند با فساد آن‌ها برخورد شود و عادلانه هم حکم بدهند. امّا اگر اکنون به فساد احتمالی مسئولین رسیدگی نشود، بازدارندگی برخورد با فساد از بین می‌رود.

سخنگوی جمعیت رهپویان انقلاب با یادآوری زمان باقی مانده تا پایان دولت یازدهم گفت: مطالبه جدی ما از دستگاه قضا این است که پرونده‌ای در این دولت باقی نگذارد. اگر کسی فسادی مرتکب شده است، به فساد او برخورد کنند و حق مردم را از حلقوم او بیرون بکشند. اگر هم فسادی وجود ندارد، او را تبرئه کنند. قوه قضائیه پرونده‌های شبهه‌دار را حتماً رسیدگی کند و آن را به بعد از دوره مسئولیت افراد، موکول نکند، چرا که در این‌صورت مردم به دستگاه قضا اعتماد نمی‌کنند. 

انتهای پیام/