به گزارش پایگاه عدالت خواهان ایران"سید محسن طاهری مسئول مدرسه علمیه امام صادق (ع) گرگان نوشت: در این روزها در خصوص مسألهی مصوبهی افزایش قیمت بنزین، اظهارنظرها و تحلیلهای فراوان و گوناگونی ارائه میشود.
بیشتر بخوانید
همه اخبارحضرت آیت الله سید کاظم نورمفیدی اینجا
بسیاری از تحلیلگران انقلابی در خصوص فلسفهی حمایت رهبر معظم انقلاب از این مصوبه اظهارنظر کردند ولی کمتر کسی دربارهی معنای دقیق "حمایت رهبری" سخن گفته است.
اخیراً سخنان یکی از خطبای جمعهی گلستان را گوش میکردم و مطالبی را شبیه آنچه دربارهی برجام گفته میشد از وی شنیدم؛ خطیب جمعه باید از بصیرت لازم برای تبیین مواضع رهبری برخوردار باشد؛ اما متأسفانه شاهد آن هستیم که برخی از آقایان به جای آن که مدافع رهبری باشند مطالبی را مطرح میکنند که این جایگاه مقدس را زیر سؤال میبرد و موضع حکیمانهی رهبری در مسألهی مزبور را در ذهن مردم با اقدام نسنجیدهی دولتمردان در یک ردیف قرار میدهد.
تعبیری که بارها توسط خطیب مزبور تکرار شد این بود که این مصوبه تنها تصمیم سران قوا نبوده بلکه تصمیم نظام! و مورد تأیید شخص رهبری بوده است؛ درست عین همان تعبیری که بارها در مورد برجام از ناحیهی این آقایان بهکار گرفته شد.
چند نکته :
۱ - امام خامنهای در خصوص برجام بارها و بارها فرمودند که تأیید من مشروط به رعایت خطوط قرمز بوده است؛ و از طرفی بارها فرمودند که تیم مذاکرهکننده برخی از خطوط قرمز را رعایت نکردند. به قول آقایان علما، جملهی شرطیه مفهوم دارد و : "اذا انتفی الشرط انتفی المشروط". وقتی شرط (خطوط قرمز) تحقق پیدا نکرد، مشروط (تأیید رهبری) نیز منتفی است و حتی به خسارتبار بودن این برجام تصریح کردند.
۲ - فرق است بین "حمایت" و "تأیید"؛ ممکن است پدری به فرزندش بگوید من این شغلی را که انتخاب کردهای، تأیید نمیکنم و به صلاح تو نمیدانم؛ ولی چون خودت انتخاب کردهای و میخواهم به نظر و انتخاب تو احترام بگذارم، نهتنها مانع نمیشوم، بلکه از تو حمایت هم میکنم.
حضرت آقا در خصوص برجام با اینکه آن را به دلیل عدم رعایت خطوط قرمز تأیید نمیکرد، ولی مانع از اجرای آن نشد؛ زیرا ایشان از ابتدا بنا نداشتند که برای دولتی که پشتوانهی رای مردم را دارد، مانع ایجاد کنند و میخواستند قضیهی برجام تجربهی جدیدی را پیش روی ملت بگذارد و همینطور هم شد؛ ولی معالاسف آقایان افتضاح برجام را میخواهند به پای رهبری نیز بنویسند، با علم به اینکه ایشان موضع شفافی در این خصوص داشتند که توضیحش گذشت.
۳ - در مسألهی مصوبهی بنزین نیز حضرت آقا تصریح کردند که من کارشناس موضوع نیستم ولی چون سران قوا آن را تصویب کردهاند، من از "تصمیم" آنها "حمایت" میکنم.
"حمایت از تصمیم" بسیار متفاوت از "تأیید مصوبه" است. خصوصاً نحوهی اجرای نابهنگام و ناگهانی این مصوبه که مورد انتقاد همهی اقشار و جناحها قرار گرفت ولی با کمال تعجب، دولتمردان حتی حاضر به عذرخواهی نیز نیستند.
۴ - حمایت رهبری از مدیران و از مصوبات قانونی، یک فلسفهی مشخصی دارد و آن ضرورت عقلی و شرعی وجود نظم در جامعه و جلوگیری از هرج و مرج و احترام به قانون اساسی و رای مردم است.
اگر قرار باشد رهبری در حدود اختیارات سایر مسئولان مداخله نماید، هم نظام به هم میریزد و هم مردمسالاری زیر سؤال میرود.
البته همانطور که حضرت آقا در برجام بر رعایت خطوط قرمز تأکید میکردند، در مسألهی بنزین نیز مجریان را به مراقبت از تبعات این مصوبه توصیه کردند و فرمودند نباید گرانی بنزین، گرانی مضاعفی را در بازار به وجود آورد. مردم نیز باید بدانند که بهترین راه برای جلوگیری از این روند، انتخاب صحیح در انتخابات است، تا برجامها تکرار نشود. / ۹۸/۹/۱۰
سید محسن طاهری
مسئول مدرسه علمیه امام صادق (ع) گرگان