چاپ صفحه

وزیر کشور می‌توانست جلوی آشوب‌ها را بگیرد ولی...

به گزارش پایگاه  عدالت خواهان ایرانآیت‌الله سیدهاشم بطحایی، عضو مجلس خبرگان رهبری در بخشی از مصاحبه با خبرگزاری رسا پیرامون اغتشاشات اخیر در کشور گفته است: مسئولان باید قبل از اجرای طرح افزایش قیمت بنزین از آسیب‌ها و اعتراضات جلوگیری می‌کردند؛ به عنوان مثال وزیر کشور باید استانداران و فرمانداران را مأمور به روشنگری در استان‌ها و شهرها می‌کرد تا از خسارت‌های وارد شده و بزرگی که هم اکنون شاهد آن هستیم جلوگیری شود.

او همچنین می‌گوید: کسانی که در مسائل اخیر سهل‌انگاری کرده و بی‌تفاوت بودند باید پاسخگو باشند.

نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه برخی مسئولان از لحاظ عدم زمینه‌سازی قبلی و پیشگیری از وقوع حوادث اخیر مقصر به وجود آمدن اغتشاشات هستند، بیان داشت: مسئولان باید می‌دانستند که دشمنان ملت ایران عصبانی‌تر از گذشته بوده و منتظر فرصتی برای سوء استفاده هستند، از این رو باید در روند اقدامات خود مراقبت می‌کردند.

 

*نصّ و روح کلام آیت‌الله بطحایی و اشاره مستقیمی که به کم‌کاری وزیر کشور قبل از وقوع اغتشاشات اخیر داشته‌اند، کاملاً گویاست.

در همین زمینه به نظر می‌رسد دستگاه‌های نظارتی و قضایی کشور نیز همانطور که در ماجرایی مثل سیل؛ پرونده تمام مسئولان امر را بررسی و خاطیان را احضار کردند؛ یقینا بایستی در قبال اغتشاشات اخیر نیز دست به رمزگشایی بزنند و همه مقاماتی که عامدانه مانع اجرای پیوست‌های عقلانی طرح اصلاح قیمت سوخت شدند را استنطاق کنند.

چه اینکه اگر این رویداد صورت نگیرد و همتی برای آن نباشد؛ مار بلعیده شده در ستاد دولت قِی نخواهد شد و آشوب‌ها و کشته‌های دیگری نیز در راه خواهد بود. و چه بسا در سطحی وسیع‌تر!

در باب کم‌کاری و اِهمال وزیر محترم کشور در قبال اغتشاشات اخیر، غیر از بدیهیاتی که آیت‌الله بطحایی به آن اشاره کرده است؛ نکته‌ی دیگری نیز وجود دارد و آن مسئولیت انجام نشده وزیر کشور در «ستاد اطلاع‌رسانی و تبلیغات اقتصادی» است.

ستادی که با مراجعه به آرشیو گفته‌های شخص رحمانی‌فضلی مشخص می‌شود که وظیفه داشته در راستای آرامش بازار گام بردارد و با عوامل نگرانی اقتصادی مردم نیز برخورد قضایی و امنیتی داشته باشد.

وزیر کشور در زمانی نه چندان دور در یکی از نشست‌های همین ستاد نیز از مقوله‌ای با عنوان «زمان ناشناسی» انتقاد کرده و "اتخاذ یک ساز و کار موثر در امر اطلاع رسانی و تبلیغات برای شکل گیری صحیح ادراک -اقتصادی- مردم" را وظیفه تمام دستگاه‌های نظام دانسته بود.

جالب است که در آرشیو اظهارات آقای رحمانی‌فضلی در نشست ستاد یاد شده همچنین می‌خوانیم: "رئیس شورای امنیت کشور با تشریح تلاش‌های ناکام دشمن برای تبدیل مطالبات صنفی و خواسته‌های عمومی معیشتی و نظایر آن به تنش های اجتماعی و امنیتی، به نقش آفرینی موثر همه چهره‌های علاقمند به کشور، فعالین و نخبگان بخش‌های مختلف و جریان‌های سیاسی اشاره کرد.

گفتنیست مشرق در همان روزها با انتشار گزارشاتی پیاپی خطر بروز «فتنه اقتصادی» را علی‌الدوام هشدار می‌داد و با تأسف تمام و با انگیزه هشدار نیز در قبال بخشی از اظهارات فوق‌الذکر وزیر کشور از تیتر "جلسه‌ای برای تمام شدن آبمیوه‌های وزارت کشور"! استفاده کرد.

تحلیل مشرق منبعث از چه گزاره‌هایی بود که پیش‌بینی می‌کرد این اظهارات مجلس‌آرای آقای رحمانی فضلی! رافع فتنه اقتصادی و مثلا اغتشاشات آبانماه 98 نخواهد بود؟!