به گزارش پایگاه عدالت خواهان ایران" خبرگزاری ها گزارش داده اند که جمعی از نمایندگان مجلس در نشست علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه) مجلس طرح استیضاح رئیس جمهور را تهیه و تدوین کردند. این طرح که تاکنون به امضای حدود ۶۰ نفر از نمایندگان رسیده، با محورهای زیر تهیه و تدوین شده است:
۱- سخنان تفرقهانگیز
۲- اجرا نکردن سیاست اقتصاد مقاومتی
۳- بیکفایتی در مدیریت اجرایی کشور
۴- وضعیت ارزی و اقتصادی کشور
ایلنا نیز با اشاره به تلاش مجتبی ذوالنور برای جمع آوری امضا برای استیضاح روحانی نوشته که بر اساس اخبار رسیده تعداد امضاهای طرح استیضاح رئیسجمهور ۵۰ امضا است.
تقاضای تعدادی از نمایندگان برای استیضاح «لاریجانی» با سردمداری «ذوالنور»
همچنین خبرگزاری ها گزارش داده اند که در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجتبی ذوالنور نماینده قم و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در حال جمع آوری امضاء از نمایندگان برای استیضاح علی لاریجانی است.
در متن نامه تقاضای استیضاح لاریجانی خطاب به کاتب رئیس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی آمده است: به استناد ماده ۲۴ آیین نامه ما نمایندگان به عملکرد رئیس مجلس معترض و خواستار استیضاح ایشان هستیم.
علی بختیار عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز میگوید: افزایش قیمت بنزین در شرایطی انجام شد که نمایندگان نظر خود را به رییس مجلس اعلام کرده بودند و نظر کارشناسی مجلس غیر از تصمیمی بود که رییس مجلس در جلسه سران قوا اعلام کرد بنابراین ما از این جهت که رییس مجلس که منتخب نمایندگان مجلس است، نظر نمایندگان را به جلسه سران انتقال ندادند، معترض هستیم.
عضو فراکسیون امید گفته به همراه برخی از نمایندگان درصدد جمع آوری امضا برای استیضاح رییس مجلس هستیم و معتقدیم رییس مجلس باید نظر نمایندگان را به جلسات سران قوا منتقل میکرد، زیرا در غیر این صورت، شأن و جایگاه مجلس مورد خدشه قرار میگیرد.
بختیار میگوید: کسی که باید از جایگاه مجلس دفاع کند، رییس مجلس است، اما متاسفانه در موضوع افزایش قیمت بنزین شاهد این مسئله نبودیم و به جز شخص آقای لاریجانی، سایر نمایندگان مجلس هیچ نقشی در این تصمیمگیری نداشتند؛ این یعنی رییس مجلس به جای ۲۹۰ نماینده مجلس تصمیمگیری کرده است.
عضو فراکسیون گفته از تدابیر رهبر انقلاب مبنی بر اینکه «اگر تصمیمی گرفته شد آن تصمیم باید اجرا شود» تقدیر میکنیم، ولی اعتراض نمایندگان به این مسئله است که رییس مجلس نظر نمایندگان را به درستی به جلسه سران قوا منتقل نکرده است، به همین دلیل به دنبال استیضاح رییس مجلس هستیم و طرحی را با این مضمون پیش خواهیم برد، ضمن اینکه این مسئله به هیچ عنوان جناحی نیست و کاملا فنی و تخصصی است.
بختیار گفته چنانچه قرار باشد سران ۳ قوه پشت درهای بسته تصمیمگیری کنند، پس باید درب مجلس را ببندیم، چون هیچ نظری از نمایندگان مردم در این خصوص گرفته نشد، زیرا نمایندگان معتقد بودند افزایش جهشی قیمت بنزین با توجه به شرایط معیشتی مردم کار درستی نیست و کسانی که تصمیمگیری کردند، خود باید پاسخ مردم و تبعات اجتماعی آن را بدهند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفته ما چندین بار به صورت کارشناسی اعلام کردیم که افزایش تدریجی قیمت حاملهای انرژی تجربه موفق و افزایش جهشی قیمتها تجربهای شکست خورده است و اعتقاد دارم اگر از مردم نظرسنجی میکردند، مطمئنا آنها هم راضی نمیشدند قیمت بنزین در ازای ماهیانه ۱۳۶ هزار تومان یارانه نقدی افزایش پیدا کند.
قانون درباره استیضاح رییس مجلس چه میگوید؟
طبق ماده ۲۴ و ۲۶ آییننامه جدید، نمایندگان مجلس این اختیار را دارند که طی یک نامه کتبی با امضا حداقل ۲۵ نفر از نمایندهها، از نحوه اداره مجلس، رییس یا اعضای هیأترییسه مجلس شکایت کنند و درخواست خود را به کمیسیون تدوین آییننامه ارسال کنند.
این کمیسیون هم بعد از دریافت شکایتنامه، هیئتی را برای بررسی و ارزیابی درخواست نمایندگان تشکیل میدهد. اگر اکثریت اعضای هیأت رأی به عدم صلاحیت فرد بدهند آن طرح به صحن علنی مجلس خواهد رفت و در نخستین جلسه صحن علنی مجلس هم این موضوع بدون رأیگیری در دستور کار قرار خواهد گرفت و موضوع شکایت از هیات رییسه به رأی نمایندگان گذاشته میشود.
پیش از این یکبار ۲۷ نماینده اصولگرای مجلس استیضاح علی لاریجانی را کلید زده بودند. آنها گفته بودند رئیس مجلس دو لایحه پالرمو و پولشویی را بدون بررسی مجدد به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده است و این خلاف آیین نامه مجلس است. این بار اما اسامی امضا کنندگان مشخص نیست اما آنگونه علی بختیار گفته این استیضاح جناحی نیست.
واکنش نماینده تهران به تلاش «ذوالنور» برای استیضاح «روحانی» و «لاریجانی»
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اقدام ذوالنور برای استیضاح رئیس جمهور و رئیس مجلس را نشان دهنده درک جناحی از امنیت ملی دانست.
علیرضا رحیمی با اشاره به تلاش یک نماینده برای استیضاح رئیس جمهور و رئیس مجلس در پی مصوبه سران قوا برای افزایش قیمت بنزین گفت: با توجه به اجرای تصمیم سران سه قوه مبنی بر افزایش قیمت بنزین و نارضایتی های مردم که در برخی موارد جنبه امنیتی هم پیدا کرده امروز اولویت اول در جلب رضایت مردم تأمین آرامش و امنیت کشور است و اساساً همه دلسوزان کشور در تحلیل موضوع با نگاه به تقویت رفاه مردم و حفظ آرامش عمومی نسبت به اعتراضات اخیر واکنش نشان می دهند.
وی افزود: در شرایطی که رهبری از رئیس جمهوری حمایت میکند برخی مدعیان ولایت در مجلس به دنبال پایین کشیدن رئیسجمهور هستند، تحلیل واقعبینانه این است که برخی مخالفان دولت از شکست سنگین خود در انتخابات ریاست جمهوری با موج سواری بر اعتراضات مردم عقده گشایی می کنند.
این عضو هیات رییسه مجلس ادامه داد: فردی که برای طرح دو فوریتی لغو مصوبه سران قوا در خصوص افزایش قیمت بنزین میدان داری می کرد یک شبه تغییر مسیر داد و به جای اندیشه برای امنیت و آرامش کشور به فکر تصاحب قدرت از طریق جابجایی رئیسجمهور قانونی کشور است.
رحیمی با بیان اینکه «افراطیون رئیس قوه قضاییه را بی نقص می دانند»، گفت: مخالفت های افراطی با رئیسجمهور و رئیس مجلس نشان میدهد مخالفان در عمل اعتقادی به رای مردم و دموکراسی ندارند. به نظر میرسد اظهارات و اقدامات رئیس کمیسیون امنیت ملی و تلاش برای استیضاح رئیس جمهور و رئیس مجلس نشان از درک جناحی از امنیت ملی دارد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اظهارات هفته گذشته ذوالنوری مبنی بر به زیر کشیدن رییس جمهور، گفت: برخی اعضای کمیسیون امنیت ملی هم در پی شکایت از آقای ذوالنوری به خاطر اظهارات خلاف امنیت ایشان در هفته گذشته هستند.
وی همچنین یادآور شد: یکی از اعضای جبهه پایداری در مقابل درخواست آقای ذوالنوری برای امضای استیضاح رئیس جمهور از امضا امتناع کرد و گفت که شما برای شهرت امضا جمع می کنید و نه رضای خدا.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
21 3 4 5 6 7 8 9 10