چاپ صفحه

دستگیری روح الله زم مدیر کانال تلگرامی آمد نیوز همچنان در صدر اخبار رسانه‌های جهان

به گزارش پایگاه  عدالت خواهان ایران"  خبر، بیانیه سپاه در کانال تلگرامی آمد نیوز منتشر شد. انتشار این بیانیه در کانال نشان می‌داد کانال به دست عوامل اطلاعات سپاه افتاده است. ساعاتی بعد در بخش خبری ۲۰:۳۰ برای اولین بار تصاویری از اعترافات روح الله زم منتشر شد.
 
در دقایق اولیه، شبکه خبر از دستگیری زم در خاک ایران خبر دادند. خبری که بسیاری با توجه به احتیاط‌های امنیتی روح الله زم، صحت آن را زیر سوال برده و معتقد بودند اعلام خبر به این شکل برای کاهش تبعات بین المللی دستگیری زم در خاک یک کشور دیگر بوده است.
 
یکی از اتفاقات جالبی که در پی انتشار خبر بازداشت زم افتاد، دستورالعمل برخی رسانه‌های ضد انقلاب نظیر «توانا» به کسانی بود که با ادمین کانال آمد نیوز در ارتباط بودند. رسانه موسوم به «آموزشکده جامعه مدنی توانا» در دقایق اولیه انتشار خبر دستورالعملی را منتشر کر د و نوشت: «سپاه پاسداران در بیانیه‌ای نوشت که طی عملیات فریب، زم را به ایران کشاند و بازداشت کرد. کاربرانی که به هر دلیلی با ادمین‌های کانال آمدنیوز چت کرده‌اند، بهتر است سریعتر چت تلگرام خود را به طور کامل (دوطرفه) پاک کنند. اگر سوالی در مورد امنیت خود دارید لطفا از ادمین تواناتک بپرسید.»
 
این خبر در رسانه‌های جهان نیز بازتاب قابل توجهی داشت.
 
به گزارش پایگاه  عدالت خواهان ایران"  بی بی سی جهانی در گزارشی نوشت: معلوم نیست زم چطور و کجا دستگیر شده، اما گفته می‌شود او در پاریس بازداشت شده است. روح الله زم به عنوان شخصیت اصلی پشت پرده کانال تلگرامی آمد نیوز شناخته می‌شود. او در جریان اعتراضات به نتیجه انتخابات سال ۲۰۰۹ نیز یک بار بازداشت شده و کمی بعد ایران را به مقصد فرانسه ترک کرده است. مقامات ایران بار‌ها او را مورد حمایت سرویس‌های اطلاعاتی غرب معرفی کرده بودند.
 
این رسانه در ادامه به فیلترینگ تلگرام اشاره کرد و نوشت: نقش آمد نیوز در جریان اعتراضات دی ماه ۹۶ تاثیر زیادی در فیلتر شدن این شبکه اجتماعی داشت.
 
جیوش پرس رسانه اسرائیلی نیز با اشاره به بازداشت زم نوشت: زم توسط سرویس‌های اطلاعاتی سپاه خارج از ایران بازداشت شده و به جمهوری اسلامی فرستاده شده است. روح الله زم خود فرزند یکی از روحانیون شیعه است که بعد از انتخابات سال ۲۰۰۹ به زندان افتاده بود. او زمانی که از زندان آزاد شد به فرانسه رفت. از آن زمان به بعد او اقداماتی علیه جمهوری اسلامی کرده که تنها از فرزند یکی از مقامات نظام بر می‌آمده است.
 
رویترز نیز ضمن بازنشر بیانیه سپاه درباره بازداشت روح الله زم نوشت: زم یک فعال سیاسی و خبرنگار است که مدیریت کانال آمد نیوز با بیش از ۱ میلیون دنبال کننده را بر عهده داشت. سپاه ایران اشاره‌ای به مکانی که عملیات بازداشت زم در آن اتفاق افتاده نکرده، اما به نظر می‌رسد بازداشت او در ایران انجام شده است.
 
این رسانه نیز به بسته شدن آمدنیوز در جریان اعتراضات دی ماه به درخواست مقامات ایرانی و تشخیص مدیران تلگرام به دلیل بسط خشونت در این کانال اشاره کرد و نوشت: اما کمی بعد کانال دیگری با همین عنوان راه اندازی شد. روز گذشته مشخص شد که کانال تلگرامی آمد نیوز بدر اختیار او نیست و خبر دستگیری روح الله زم روی خروجی کانال قرار گرفت.

الجزیره قطر در گزارشی نوشت: تلگرام که پر مخاطب‌ترین شبکه اجتماعی در ایران است و گفته می‌شود بیش از ۴۰ میلیون کاربر دارد سال گذشته توسط قوه قضاییه فیلتر شد. مقامات ایران این شبکه اجتماعی را در جریان اعتراضات سال ۲۰۱۷ مسدود کردند. آمد نیوز به مدیریت روح الله زم در آن زمان ۱.۴ میلیون بازدید کننده داشت اما تلگرام توسط مقامات حکومت بسته شد.
 
نشریه نشنال امارات با انتشار عکسی ار اعتراضات دانشجویی سال ۹۶ روبه روی دانشگاه تهران نوشت: سپاه پاسداران اعلام کرده روزنامه نگاری را که به آتش اعتراضات اقتصادی سال ۲۰۱۷ را در کشور روشن کرده بود بازداشت کرده است.
 
این رسانه نوشت: با اینکه مقامات ایرانی شبکه‌های اجتماعی نظیر تلگرام و فیس بوک و توییتر را سانسور می‌‎کنند، اما تلگرام در انتخابات ریاست جمهوری و بسیج مردم برای مشارکت سیاسی نقش موثری داشت.
 
این رسانه اماراتی درباره روح الله زم نیز نوشت: او فرزند محمد زم روحانی اصلاح طلب شیعه است که در دولت ایران در دهه ۱۹۸۰ پست‌های سیاسی داشته است.
 
میدل ایست آی نیز در گزارشی نوشت: سپاه پاسداران ایران از بازداشت روح الله زم به جرم حمایت شدن از سوی دولت‌های فرانسه و اسرائیل خبر داد. گفته می‌شود او در تهران بازداشت شده است.
 
العربیه عربستان نیز در یادداشتی ضمن اشاره به بازداشت روح الله زم نوشت: روز دوشنبه ایران یک روزنامه نگار روس را که اوایل ماه بازداشت شده بود و گفته می‌شد با موساد اسرائیل در ارتباط بوده، آزاد کرد.
 
این رسانه به انتشار خبر حکم اعدام برای یک جاسوس آمریکا در اول اکتبر اشاره کرده و نوشت: سخنگوی قوه قضاییه ایران گفته بود حکم اعدام این جاسوس در دادگاه بدوی داده شده است. نام این جاسوس نیز کامیل احمدی اعلام شده که گفته می‌شود با سرویس‌های اطلاعاتی خارجی در ارتباط بوده است.
 
آسوشیتدپرس در گزارشی با اشاره به بیانیه سپاه درباره دستگیری زم نوشت: تلویزیون ایران روح الله زم را یک جاسوس خاص معرفی کرده و بازداشت او را یک پیروزی برای اطلاعات سپاه در برابر سرویس‌های غربی خوانده است. بر اساس این گزارش گفته شده برآورد قدرت تلگرام در ایران سخت است. گفته می‌شود از ۸۰ میلیون جمعیت ایران دست کم ۴۰ میلیون نفر کاربر این شبکه روسی به ریاست پاول دوروف اند.

به گزارش رویداد۲۴ آمدنیوز مخاطبان عمده‌ای داشت اما در بحبوحه حوادث دی ۹۶ نام این کانال تلگرامی بیشتر مطرح شد. در آن زمان این کانال فیلم‌های مردم از شهر‌های مختلف را منتشر می‌کرد و حتی برای مسلح شدن مردم به کوکتل مولوتوف، فیلم‌های آموزشی قرار می‌داد که این رفتار‌ها در نهایت منجر به توقیف این سایت از طرف سرور‌های تلگرام بود. پس از کانال دیگری با نام آمدنیوز منتشر شد آن هم بعد از چند روز توسط مدیران تلگرام فیلتر شد. اثرگذاری آمد نیوز به شکلی بود که در نهایت بهانه برای فیلتر سراسری تلگرام در بهار ۹۷ شد.

مدتی بعد این سایت و کانال با نام جدید صدای مردم شروع به کار کرد که با انتشار پیام سپاه در آن، به نظر می‌رسد کار این کانال جدید هم به پایان رسیده است. از لحظه انتشار خبر بازداشت روح الله زم تا کنون پیش تا الان حدود چهارصد هزار نفر از مخاطبان آمدنیوز ریزش کرده‌اند.
واکنش فرانسوی ها چه بود؟
واکتش رسانه‌های فرانسوی به خبر بازداشت روح الله زم جالب توجه بود.

پایگاه خبری فرانس ۲۴ در گزارشی نوشت: سپاه پاسداران در بیانیه‌ای از بازداشت روح الله زم خبر داده، اما گفته نشده این بازداشت چطور انجام شده است.

این رسانه به پناهندگی زم به پاریس نیز اشاره کرده و نوشت: در اعلامیه تلویزیون ایران، زم را یک طعمه خاص معرفی کرده اند و گفته اند او سر تیم جنگ روانی دشمنان علیه ایران بوده است.


آژانس خبری فرانسه به عنوان مهمترین پایگاه خبری این کشور مدعی شده «گفته می‌شود زم به پاریس تبعید شده بوده، اما سپاه مشخص نکرده او را کی و کجا بازداشت کرده است.»

آژانس خبری فرانسه نوشته: او مقابل دوربین تلویزیون ایران ظاهر شده و گفته: اعتماد به دولت‌ها به ویزه دولت فرانسه کار اشتباهی بوده است. در کلیپی که از او نمایش داده شده او مستقیم به دوربین نگاه نمیکند.

این رسانه در پایان به درخواست سازمان عفو بین الملل از ایران برای توقف انتشار ویدئوی اعتراف مظنونان اشاره کرده و نوشت: این سازمان بار‌ها از ایران خواسته این روند را متوقف کند و آن را نقض حقوق متهم می‌داند.