چاپ صفحه

استاندار سیستان و بلوچستان کجاست؟! / مطالبه‌گری دانشجویان سیستان و بلوچستان جواب داد؟!/ ما لولو خورخوره نیستیم!/ ترس یا ناتوانی؛ شاید هم هردو /

به گزارش پایگاه  عدالت خواهان ایران"  زینب سادات میرسلطانی؛ حدود دو ماه پیش بود که خبرگزاری دانشجو پیامی از دانشجویان منطقه سیستان و بلوچستان با این عنوان: «استاندار با حضور در منطقه سیستان از نزدیک مشکلات را جویا شود» منتشر کرد. در آن زمان بود که پس از انتشار اولین خبر پیرامون این موضوع، کم کم پای حرف دل دانشجویان دیگر استان سیستان و بلوچستان نیز باز شد.
از مشکلات مردم و مدیریت ناکارآمد مسئولین در استان می‌گفتند و حرفشان رسیدگی درست و به موقع مسئولین به مشکلات مطرح شده بود. آن‌ها می‌گفتند که شرایط اولیه زندگی در سیستان دیگر وجود ندارد و اگر استاندار برای نظارت حضور نیابد، دانشجویان خود به این مسائل ورود پیدا می‌کنند.
در یکی از مطالبی که از دانشجویان کار شد، دانشجویی گفته بود که «مسئولان فعلی راه رفته استاندار سابق سیستان را تکرار نکنند» گویا بعد از برکناری اوسط هاشمی، استاندار سابق سیستان و بلوچستان، دو تن از نزدیکان وی با نام‌های حمید نوری و میرشکاری دستگیر شده بودند.  

استاندار سیستان و بلوچستان کجاست؟!

پس از گذشت مدت زمانی از شروع ماجرای مطالبه گری دانشجویان سیستان و بلوچستان از مسئولین این استان به خصوص  احمد علی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان، به طبع همه منتظر واکنش و یا پاسخی از سوی استاندار بودند، اما دریغ از هر گونه واکنش و پاسخ و یا حتی توضیح و توجیحی از سوی وی!
استاندار سیستان و بلوچستان کجاست؟! این جمله‌ای بود که در آن زمان بر سر زبان تمام مردم و دانشجویان و افراد دغدغه‌مند و مطالبه گر استان افتاده بود.
آن‌ها تنها امیدشان آمدن استاندار و حداقل پاسخگویی به تمامی مشکلات استان بود، اما استاندار در مقابل تمام این درخواست‌ها و دعوت‌ها و سوال‌ها سکوت کرد و پاسخی ارائه نداد.
امام جمعه شهر زابل هم در واکنش به این دعوت‌ها و از سویی بی محلی استاندار در خطبه‌های نماز جمعه گفته بود که تنها با آمدن استاندار سیستان و بلوچستان مشکلات استان حل نمی‌شود، او پیرامون همین موضوع در ادامه خطابه اش گفته بود: آیا مسئول حق دارد جواب بدهد یا ندهد؟ مسئول حق دارد جواب بدهد و حق ندارد جواب ندهد. اصلا مسئول یعنی سوال شونده باید جواب بدهد هم به وسیله خدمت کردن و عملیاتی کردن وعده‌ها و هم به صورت زبانی با حضور در جمع مردم در سختی سیل و گردوخاک و غیره.

گذشت و گذشت خبر پشت خبر و گزارش پشت گزارش، تا اینکه بالاخره مطالبه‌گری دانشجویان سیستان و بلوچستان جواب داد، استاندار آمد و تنها فرصتی برای پاسخگویی خواست.  

مطالبه‌گری دانشجویان سیستان و بلوچستان جواب داد؟!

اما کمی بعد از انتشار این خبر و خوشحالی بابت حضور بی سابقه استاندار در جمع مطالبه گران و دانشجویان استان و خبر اظهار تاسف نوبخت از ناتوانی استانداری سیستان و بلوچستان که به دلیل آن اعتبارات و بودجه استان به جای دیگری تعلق داده شد، تشکل‌های دانشجویی جامعه اسلامی دانشگاه سیستان و بلوچستان، بسیج دانشجویی دانشگاه زابل و علوم پزشکی، انجمن عدالتخواه دانشگاه زابل، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان هرکدام به صورت جداگانه و یکی هم به صورت تجمیعی در نامه‌ای از استاندار سیستان و بلوچستان برای حضور و پاسخ به سوالات دانشجویان حاضر شود.

میرشکار، دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن سیستان و بلوچستان گفته بود که مساله اصلی سیستان و بلوچستان بی‌توجهی استاندار به مطالبات دانشجویان است. به گفته او از تیرماه که مطالبات علنی در خصوص کم آبی استان انجام شده بود که پیرو آن استاندار هم باید به این مساله ورود می‌کرد، اما هیچ واکنشی از جانب او مشاهده نشد.
اما حالا دانشجویان همه با هم متحد شدند و نظرات خود را یکی کردند و می‌خواهند به صورت جدی از استاندار مطالبه کنند.  

ما لولو خورخوره نیستیم!

این را مسئول بررسی و تحلیل ناحیه بسیج استان سیستان و بلوچستان در واکنش به عدم حضور استاندار در میان دانشجویان به ما می‌گوید.
او می‌گوید که جنبش دانشجویی بر اساس وظیفه و باری که بر دوش خود احساس می‌کند حل مسائل و مشکلات جامعه را از دغدغه‌های اصلی خود قرار داده است. یکی از مسائلی که جریان دانشجویی همواره دنبال آن بوده، مطالبه گری و سؤال از عملکرد مسئولین است. اما گویا مسئولین استان قائل به پاسخگویی نیستند و هربار از حضور در جمع دانشجویان سر باز می‌زنند.
به گفته خزائی تشکل‌های مختلف دانشجویی بار‌ها از استاندار برای پاسخ به سؤال‌هایشان دعوت کرده اند، اما یا دعوتنامه‌ها به دست ایشان نمی‌رسد و یا اینکه قائل به حضور در جمع دانشجویان نیستند.

او در خصوص این جریانات و اتفاقات می‌گوید که برداشت ما از این بی تفاوتی مسئولین نسبت به دانشجویان دو بُعد است، یا آن‌ها نسبت به مطالبات دانشجویی بی تفاوت اند؛ که فاجعه است، ویا هم از حضور در جمع دانشجویان بیم دارند، که از همین تریبون اعلام می‌کنیم: ما لولو خورخوره نیستیم! اگر هم مطالبه و سوالی داریم صرفا برای حل مشکلات مردم جامعه است.
به گفته مسئول بررسی و تحلیل ناحیه بسیج استان سیستان و بلوچستان یکی از عادات بسیار بدی که تقریبا اکثر مسئولین استان سیستان و بلوچستان دارند، عدم پاسخگویی نسبت به عملکرد خویش است. البته برخی از رسانه‌های استانی، متأسفانه با عدم پوشش صحیح مسائل و مشکلات استان و تمجید‌های بی مورد از مسئولین، خود مسبب این مصونیت شده اند!

خزایی جنبش دانشجویی را با توجه به فرمایش دقیق امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه دانشگاه مبدأ تحولات جامعه است، زعیم حل مشکلات جامعه می‌داند، و برای این کار از مسئولین انتظار توجه بیشتری دارد.

او می‌گوید که ما امید داریم رسم غلط عدم پاسخگویی مسئولان برچیده شود و با شنیدن سؤالات و نظرات دانشجویان، تا در جهت تعامل مثبت با جریان دانشجویی استان گام بردارند.
از طرفی ما پای صحبت دانشجویان دیگر استان هم نشستیم و آن‌ها نیز مانند خزائی همین موارد را برای ما بازگو کردند.


ترس یا ناتوانی؛ شاید هم هردو

این گفته محمد جواد عمرانی، فعال دانشجویی دانشگاه زابل است. به گفته او از ابتدای تابستان سال جاری جنبش دانشجویی به طرق مختلف و در زمان‌های مختلف با ارسال درخواست‌های متعدد از مسئولین خواست که در جمع دانشجویان حضور پیدا کنند، اما متاسفانه تعدادی از آنان هیچ توجه‌ای نکردند و علیرغم آنکه در ظاهر همواره دانشجویان را صدای جامعه می‌دانند، اما در باطن همواره ترس از پاسخگویی دارند.
او می‌گوید که این مسئله تنها یک چیز را نشان می‌دهد و آن این است که برخی مسئولین و به ویژه استاندار، جمعی از نمایندگان و... به علت عدم کارنامه‌ای قابل قبول در بین مردم از حضور در جمع‌های مطالبه گری طفره می‌روند.