به گزارش عدالت خواهان گلستان"بستری شدن رهبر معظم انقلاب در روزهای گذشته حواشی جالب و درخور توجهی را به خود دیده است و پیش از همه چیز وحدت و همدلی میان نیروهای اجرایی و بدنه اجتماعی را به نمایش گذاشته است.
طی این مدت افراد و گروه های فراوانی(از همه گرایش های سیاسی) به عیادت رهبر معظم انقلاب رفتند و به اثبات رساندند که ولایت فقیه محوری ترین عامل وحدت در نظام اسلامی است که جایگاهی رفیع در میان همگان دارد.
اما در این برخی از ورشکستگان سیاسی نیز فرصت را مناسب دیدند و گروهی که از حدود یک سال گذشته تا کنون همه تلاش خود را برای احیای یک چهره سیاسی به کار بسته اند، با غنیمت شمردن این فرصت گرانمایه، سعی نمودند تا همان پروژه یک ساله را دنبال کنند.
مجمع روحانیون مبارز که از انتخابات سال ۸۸ به بعد، با توجه به تحرکات رهبران خود نتوانسته کارنامه قابل قبولی در میان مردم داشته باشد، با بسنده نمودن به ارسال نامه ای به رهبر معظم انقلاب با امضای سید محمد خاتمی، تلاش دیگری در جهت تطهیر چهره این مجمع و شخص امضا کننده این نامه داشته است.
سید محمد خاتمی در حالی با رهبر معظم انقلاب نامه نگاری می کند، که مواضع و عملکرد وی و هم قطارانش طی یک سال گذشته نشان از جهت گیری خاصی دارد که ارسال این نامه نیز در همان جهت گیری قابل تفسیر و بررسی است.
نامه نگاری به رهبری یا ادامه احیای خاتمی؟
پس از آنکه سید محمد خاتمی و به عبارت بهتر مجمع روحانیون مبارز با جدیت هرچه تمام تر به شائبه تقلب در انتخابات سال ۸۸ دامن زده، نهادهای قانونی کشور را متهم به تقلب و طرفداری از یک نامزد خاص نمودند و به طور صریح سخن از برگزاری یک رفراندم را به میان آوردند، تا مدت ها به حذف خود از صحنه سیاسی قانع بودند و در هنگام برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی بود که دریافتند با قهر سیاسی آنها، مردم با نظام قهر نمی کنند. از آن پس بود که چاره کار را در بازگشت خود دیدند و خواستند طوری بازگردند که حتی نیازی به توبه و عذرخواهی از ملت نیز نداشته باشند.
انتخابات سال ۹۲ نقطه عطفی در راه اجرای راهبرد احیای خاتمی بود و پس از آن بود که اصلاح طلبان تلاش خود را برای بازگشت خاتمی چند برابر کردند و بدین ترتیب بود که در ۳۰ آذر ۹۲ در جلسه هفتگی اصلاح طلبان طرحی با نام " احیای محمد خاتمی" به تصویب رسید و مقرر شد مقدمات سفر وی به قم و دیدار با علما و مراجع فراهم شود.
در این جلسه پیشنهاد شد از برخی مراجع برای وی وقت ملاقات گرفته شود تا در روز ۱۹ دی به قم سفر کند اما در همان جلسه سخنان مخالفی پیدا شد و یکی از حاضران گفت:
" با توجه به مواضع مراجع در قبال فتنه ۸۸، بنده معتقدم در صورتی که شورای تامین قم موافقت کند، وی تنها می تواند با صانعی و بیات دیدار کند و به تهران برگردد" و بدین ترتیب نخستین مرحله اجرایی طرح احیا با شکست روبرو شد.
اما این پایان کار نبود و مرگ نلسون ماندلا فرصت دیگری را برای احیای خاتمی به وجود آورد و در همین راستا تعدادی از اصلاح طلبان در نامه ای با لحن بی سابقه از رییس جمهور خواستند تا "مصرانه" از خاتمی درخواست کند در مراسم مذکور حضور یابد که البته روحانی در نهایت پاسخ مطلوب اصلاح طلبان را به آنها نداد.
احیای خاتمی و تشکل متبوعش آن چنان غیرممکن به نظر می آمد که آنها از حضور در مجامع عمومی(مانند راهپیمایی ها، انتخابات و...) سر باز زدند و خاتمی نیز برای شرکت در انتخابات به اطراف تهران رفت و در روز ۲۲ بهمن۹۲ نیز اردکان را برای مسافرت انتخاب کرد و در این میان چاره ای نبود جز آنکه اعضای مجمع روحانیون مبارز پس از سالها غیبت رسانهای، در ۱۹بهمن۹۲ در حرم مطهر امام خمینی(ره) حضور یافتند.
این حضور خاتمی در یک مراسم نیمه رسمی، نخستین تلاش موفقیت آمیز اصلاح طلبان بود و دور از چشم مردم انجام شد.
پس از این اقدامات نیز دو حادثه دیگر رخ داد که یکی دیدارهای مکرر مسئولان دولت روحانی با خاتمی(در نوروز۹۳) و دیگری حضور پرحاشیه و جنجالی خاتمی در دانشگاه شهید بهشتی بود که جملگی نتوانست به تطهیر چهره مجمع روحانیون بینجامد.
نامه نگاری به رهبری، آخرین دستاویز مجمع روحانیون
مجمع روحانیون که نتوانست در طول یک سال گذشته با اقدامت یادشده پروژه احیای خاتمی را با موفقیت به اتمام رساند، این بار از فرصت بستری شدن رهبر معظم انقلاب استفاده کرده است با ارسال یک نامه سعی در القای این مهم نماید که مشکل و تعارضی با حاکمیت نظام ندارد و بدین ترتیب راه فعالیت مجدد سیاسی را بر خود هموار سازد.
لازم به ذکر است عقیده صحت انتخابات سال۸۸، نه یک عقیده تحمیلی بلکه باور قلبی خود ایشان نیر می باشد و خاتمی در جلسه مشترک با برخی اصحاب رسانه با اشاره به اتفاقات سال ۸۸ عنوان کرده است: من قبل و بعد از انتخابات به میرحسین موسوی گفتم که در انتخابات رای نخواهد آورد.
وی همچنین در این جلسه بر این موضوع تاکید کرده است که معتقدم احمدی نژاد در سال ۸۸ رای آورد و پیروز انتخابات بود.(۱)
اما این سخنان و اعترافات مشابه آن درحالی بیان شده است که جریان اصلاحات (مجمع روحانیون و...) هیچ گاه درباره ادعای دروغین تقلب که از آن حمایت کرده اند، به صراحت ابراز پشیمانی و عذرخواهی نکرده است.
این در حالی است که راه حقیقی بازگشت این گروه و سایر گروه های مشابه نه نامه نگاری های این چنینی بلکه در آمدن از تناقضات خویش، توبه به درگاه پروردگار، اعتراف به ظلمی که در حق نظام اسلامی روا داشته اند و عذرخواهی از مردم است. عذرخواهی ای که با توجه به حجم انبوه فعالیت های تخریبی این جریان علیه نظام اسلامی، ممکن است با جواب مثبت مردم ایران اسلامی مواجه نشود.
پی نوشت:
۱- اظهارات منتشرنشده خاتمی درباره فتنه ۸۸/بهموسوی گفتم درانتخابات رای نمیآوری