چاپ صفحه

فرماندهی متمرکز در سیل گلستان وجود نداشت/ 9 واحد تولیدی سیل‎زده آق‎قلا همچنان راکد هستند

به گزارش پایگاه  عدالت خواهان ایران" حجت‎الله خلیل‎زاده بعد از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان اظهار کرد: در ایام سیل تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا کمک سرمایه‎گذاران باشیم، برخی مسؤولان در بحران سیل آنطور که باید به وظایف خود در قبال صنعت عمل نکردند.

وی با بیان اینکه ما در حوزه صنعت خدمات می‎دهیم نه مدیریت بحران بحران، افزود: هنگام وقوع سیلاب تجهیزات مقابله با سیل را در شهرک‎های صنعتی نداشتیم و کل شهرک را آب فرا گرفته بود و باید برای ورود و خروج آب از شهرک اقدامات اساسی صورت می‎گرفت.

*صنعت هنگام سیل در اولویت مسؤولان نبود

مدیرعامل شرکت شهرک‎های صنعتی استان گلستان ادامه داد: رئیس کمیته بحران در طول آبگرفتگی شهرک صنعتی آق‎قلا تنها یک بار به این شهرک آمد و فرماندار وقت آق‎قلا نیز حتی یک بار به شهرک‎ صنعتی این شهرستان نیامد ولی ما به شرح وظایف در زمان بحران فکر نکردیم و با توجه به وظیفه اخلاقی و انسانی به همراه معاونان و کارکنان خود از دو فروردین ماه تا 10اردیبهشت ماه سالجاری در شهرک صنعتی آق‎قلا حضور یافتیم و کنار صنعتگران حادثه دیده بودیم.

خلیل‎زاده با بیان اینکه کمیته مدیریت بحران ساختار مشخصی دارد، یادآور شد: وقتی صنعت را اولویت قرار ندادند ما مجبور بودیم عملاً در میدان باشیم و از 6 صبح تا 10 شب در شهرک صنعتی آق‎قلا بودیم و این کار را بی‎منت انجام دادیم و در قبال این کارها شعار، وعده و مصاحبه‎ای نداشتم اما برخی میکروفون به دست می‎گرفتند و با چکمه داخل آب می‎آمدند و مصاحبه و وعده می‎دادند سپس دقایقی بعد مناطق سیل‎زده را رها می‎کردند.

*سیلاب شهرک صنعتی آق‎قلا را با تکیه بر خودمان مهار کردیم

وی با اشاره به اینکه با تکیه بر خودمان سیلاب را در شهرک صنعتی آق‎قلا مهار کردیم و هیچ کسی جز سپاه به کمک ما نیامد، اذعان کرد: سپاه و تیپ مهندسی جوادالائمه (ع) در مهار سیلاب به ما کمک کرد، همچنین  آب منطقه‎ای، بخش خصوصی و برخی کارخانجات برای مهار سیلاب به میدان آمدند که جای قدردانی دارد.

مدیرعامل شرکت شهرک‎های صنعتی استان گلستان تأکید کرد: کسی نمی‎توانست پیش‎بینی این سیل را داشته باشد و سیلاب اخیر جزو حوادث غیرمترقبه است گرچه بخشی از آن کاهلی و عدم مدیریت بود اما بخشی دیگر از آن حوادث غیرمترقبه بوده است.

خلیل‎زاده با بیان اینکه پمپ شهرک صنعتی آق‎قلا سالم بود و بعد از وقوع سیل در آب خراب شد، بیان کرد: البته با یک پمپ هم مشکل حل نمی‎شد چراکه با توجه به حجم زیاد سیلاب به 6 پمپ نیاز داشتیم.

*در مدیریت بحران سیل گلستان نظم خاصی وجود نداشت

وی با بیان اینکه بعد از عزل استاندار گلستان فرماندهی متمرکز از بین رفت، متذکر شد: در زمان سیل فرماندهی متمرکز در استان وجود نداشت و نظم خاصی در مدیریت بحران نبود و مشاهده بخشی از سرمایه و زندگی کارخانه‎داران زیر آب برایمان دردآور بود.

مدیرعامل شرکت شهرک‎های صنعتی استان گلستان به خسارت سیل به شهرک صنعتی آق‎قلا اشاره و بیان کرد: سیلاب به واحدهای تولیدی و زیرساخت‎های شهرک صنعتی آق‎قلا خسار زد که هفت میلیارد تومان از زیرساخت های ما آسیب دید که از این میزان قرار شد سازمان صنایع کوچک دو میلیارد تومان به ما کمک کند که تاکنون یک میلیارد تومان آن انجام شد.

خلیل‎زاده با بیان اینکه برای جبران خسارات ناشی از سیل نیاز به کمک استان هم داریم، گفت: آسیب‎های سیل به واحدهای تولیدی 140 میلیارد تومان برآورد شد و 93 واحد در شهرک صنعتی آق‎قلا خسارت دیدند.

وی با بیان اینکه بیشترین آسیب سیل مربوط به فاز سه شهرک صنعتی آق قلا بود، بیان کرد: در فاز سوم 9 واحد تولیدی هنوز به چرخه تولید برنگشتند و به دلیل آسیب از سیل راکد ماندند.

مدیرعامل شرکت شهرک‎های صنعتی استان گلستان با اشاره به اینکه شرط کار توسعه‎ای منابع مالی است، تأکید کرد: ما جزو 15 استانی هستیم که از لحاظ زیرساخت‎های شهرک صنعتی وضعیت مطلوبی داریم و زیرساخت‎های ما از بخش خصوصی و فضای کسب و کار نیز جلوتر است./فارس

انتهای پیام