خودم و همه نمازگزاران جمعه این هفته را به تقوای الهی به پرهیزگاری به خویشتنداری و به مبارزه به نفس اماره و دوری از گناه و نظم درامورات زندگی دعوت و سفارش می کنم.
از گناه دور باشیم و به خدا نزدیک بشویم که انسان متقی به دنبال تحصیل کمال و تزکیه نفس و تصفیه روح و پاکی اندیشه خود می رود تا به تکامل برسد که هدف نهایی خلقت انسان رسیدن به این تکامل است که تحقق آن در حصول بندگی است که انسان با عبادات و اعمال صالح در زمان های خاص می تواند سریع تر به این کمال معنوی برسد خصوصا در ماه پرفضیلت شعبان المعظم که مقدمه ورود به ضیافت الله در ماه مبارک رمضان است که باید همه آماده نشستن بر سر سفره مهمانی خدا باشیم و تمام مساجد هیئت امناهای مساجد به فکر ماه مبارک رمضان باشند،سخنرانان خوبی را هیئت امنای مساجد برای ماه رمضان دعوت کنند که این یکی از وظایف هیئت امنای مساجد است که البته باید شوراهای شهر و روستاها در امور فرهنگی کمک شایانی داشته باشند که ما در هفته شوراها و شهر و شهروند قرار داریم که به شوراهای اسلامی شهر و روستا و بخش و شهرستان و به شهرداران و دهیاران تبریک و تهنیت عرض می نمایم امیدوارم که با تعامل با صبر و حوصله و با بردباری در جهت رضای خدا برای خدمت به خلق خدا قدم بردارند و در خدمت به نظام و دین و دینداری و مردم مومن بکوشند و به سوگندی که خوردند عمل کنند و شهر و روستای خود را بسازند برای شورای کارآمد چند مطلب را من به طور خلاصه عرض کنم .
اول اینکه : تلاش شورا برای خدمت به مردم باشد،این توفیق بزرگی است که خدا در اختیارشان قرار داده، رهبری فرمودند"مردم کارفرما هستند و مسئولین کارگزار و کارگر مردم هستند حتی فرمودند، مسئولین نوکر مردم هستند". این درباره شوراها و شهرداران و دهیاران بیشتر صدق می کند.مردم شوراها را انتخاب کردند که برای راحتی خود مردم است برای اینکه کارها را شورا به دست بگیرند به مردم خدمت کنند نه اینکه باری بر دوش مردم بشوند به مردم سخت بگیرند اینگونه نباشد یک روستایی یک فقیر یه همشهری ما می خواهد خانه ای بسازد چقدر برای جوازش باید بپردازد چقدر باید برای پروانه ساخت خانه بپردازد چقدر باید برود بیاید و بیشتر هزینه های ساخت خانه برای همین مقدمات باشد این درست نیست این سختگیری به مردم است این به صلاح جامعه اسلامی نیست .از آن طرف اگر می خواهند طرح هادی بدهند ،طرح تفصیلی بدهند کجا باید و کدام زمین باید برای آموزشی باشد برای فرهنگی باشد برای فضای سبز باشد کاربری اینگونه ایی داشته باشد کاربری پارک داشته باشد زمین فلان سرمایه دار، زمین فلان ثروتمند، زمین فلان شورای و شهردار و دهیار ،زمین فلان فامیل شورا و شهردار که به اینها نزدیکند کاربری آموزشی کنند کاربری فرهنگی زنند کاربری فضای سبز بزنند کاربری تفریحی بزنند اما ما می بینیم زمین فلان فقیر که همین یک تکه زمین را دارد می خواهند فضای سبز بزنند همین تکه زمین آن فقیر را فضای آموزشی می زنند این درست نیست شوراها باید بار از دوش مردم بردارند البته بحثم اینجا نیست بحثم کلی است همه جا باید اینگونه باشد خادم مردم باشند وقتی امام عظیم الشان فرمودند"من خادم مردم هستم من را به جای رهبر خادم بگویید". و مقام معظم رهبری همیشه خود را خدمتگزار مردم معرفی می کند. لذا شوراهای شهر و روستا باید بیشتر در خدمت مردم باشند بدون باندبازی و حزب گرایی و بدون اختلاف و با وحدت و وفاق شهر و روستای خود را بسازند و به پیشرفت ببرند.
دوم اینکه:برنامه ریزی داشته باشند بدون برنامه نمی توانند برای شهرمان کاری کنند باید برنامه مدون همراه با زمان بندی جهت تحقق آن مدنظر قرار بدهیم برنامه بگذارند که ما تا کی می توانیم مشکل زباله این شهر را حل کنیم ما تا کی می توانیم رینگ داخلی این شهر را به نتیجه برسانیم که قول هایی دادند و زمان هم گذاشتند اما بعد از زمان هم ما ندیدیم که کاری انجام بشود برنامه همراه با زمانبندی داشته باشند.
سوم اینکه: کارنامه داشته باشند،بیلان کار داشته باشند ، ببیند برنامه ای که سال گذشته در زمان انتخابات و در موقع رای گرفتن دادند به کجا رسیده است سالانه یک برنامه بدهند و سال بعد ببینند تا کجای برنامه پیش رفتند کارنامه داشته باشند و کارنامه را در مرآو منظر مردم قرار بدهند و مردم بدانند که چه شده است.
چهارم اینکه: فعالیت تخصصی و عالمانه داشته باشند ازجمله مشکلات شوراها این است که تخصص لازم در امور شهری ،در عمران آبادی و در شهرسازی و در زیبا سازی ندارد اما اینها می توانند با مشاورین متخصص در این امور کارخودشان را پیش ببرند باید متخصصین را بکارگیری کنند.
پنجم اینکه: نظارت بر شوراها و ساماندهی آنها ازجمله نیازهای امروز است .یک نهاد نظارتی و بازرسی بر کار شوراها باید نظارت داشته باشد هم کارایی و هم سلامت شوراها و شهردارها و دهیاران افزایش پیدا می کند سیستم نظارتی جدی برای مواظبت و جلوگیری از فساد احتمالی و برای جلوگیری از اسراف و هزینه های غیرضروری و برای کارآمدی شوراها و شهرداری و دهیاری ها نیاز است که اگر نظارت و بررسی نباشد جرأت برخلاف زیاد می شود شما در شهرهای مختلف می بینید خصوصا در شهرهای مازندران می بینید تمام تیر روشنایی ها همه تغیر کرده است و تقریبا همه یک شکل شده است این از کجا سرچشمه می گیرد کدام دستگاه یا کدام شخص است یا فامیل کدام مسئول و وزیر است که تیر روشنایی می سازد تولید می کند و همه را مجبور می کند که تغیر بدهند حتما یک جایی این برنامه ریزی شده است اینها باید دقت کنیم جامعه ما یک جامعه اسلامی است نیاز به امنیت دارد نیاز به سلامت اقتصادی دارد.
اهمیت کاروکارگر دراسلام در روز و هفته کاروکارگر قرار داریم این روز و این هفته را به کارگران عزیز و زحمتکش تبریک می گوییم در عظمت و شأن کارگر هرچه بگوییم کم گفتیم . امام راحل(ره)فرمودند " این کارگرها اشخاصی هستند که مدیر جامعه انسانیت هستند،اداره امور مملکت ها و کشورها به دست کارگر است،اینها عالم و کشور را زنده می کنند، کارگر ارزشمندترین طبقه جامعه هستند که چرخ عظیم جامعه بشری با دست توانای کارگران در حرکت و چرخش است حیات یک ملت مرهون کار و کارگر است و روز کارگر ،روز همه ملت است و کشاورزان و کارگران ستون فقرات استقلال کشورند" خیلی عظمت است امام راحل عظیم الشان درباره کشاورزان و کارگران اینگونه سخن می گویند چون کارگران موثر در جامعه هستند چون در تولید موثرند در اجرای شعار سال که رونق تولید است کارگرها موثرند که بایستی چند مطلب را در اینجا عرض کنم.
اول اینکه کارگر و کشاورز باید قدر خودشان را بدانند که اسلام برای کار و کارگر ارزش و احترام قائل است که پیغمبر اکرم کف دست یک کارگر یعنی همان محلی که کار بر روی آن تاثیر گذاشته بود و پینه بسته بود را بوسید و این برای کارو کارگر در طول تاریخ یک نشان ارزشمندی است.
دوم اینکه کارگران و کشاورزان به کار عشق بورزند و عاشقانه کار کنند در جمهوری اسلامی راندمان کار پایین است ،میزان کار مفید کارگران در ایران نسبت به کشورهای دیگر پایین است بررسی کنید ببینید چرا اینگونه است آنها به کار اهمیت می دهند در صورتی که اسلام به کار و کارگری ارزش و اهمیت داده است .خود امیرالمومنین کارگر بود ،قنات حفر می کرد، کشاورزی می کرد ،نخلستان داشت. امام صادق خودش کار می کرد در گرمای آفتاب بیل می زد و کشاورزی می کرد.
سوم اینکه کارگرها به تولید عشق بورزند تولید با کیفیت را خدمت به خلق خدا و جامعه اسلامی و خدمت به ایران اسلامی بدانند. در روایت نقل شده است قطره عرقی که از بدن کارگر ظاهر می شود مثل قطره خونی است که از شهدا در راه خدا ریختند قطره خونی که از شهیدی در راه خدا ریخته شده است این چقدر ارزش دارد آنهایی که در جبهه های جنگ رفتند جهاد کردند و خون خود را نثار کردند،خونشان چقدر ارزش دارد،عرق کارگر در کارخانه و در زمین کشاورزی همان ارزش را دارد برای اینکه کارگران و کشاورزان برای احیای این کشور برای وابسته نبودن به بیگانه ،برای استقلال این کشور زحمت می کشند تلاش می کنند همانطور که شهدا برای همین هدف برای پیشرفت کشور اسلامی رفتند جان خود و خون خود را اهدا کردند.
حمایت و امنیت شغلی کارگر
چهارم اینکه برای حمایت از کالای ایرانی باید از کارگر ایرانی حمایت شود و چند توصیه را لازم می دانم و بیان کنم.
اول به کارفرمایان بگویم که کارگران را تکریم کنید از بیکار کردن افراد خودداری کنید کسی را بیکار نکنند پیش زن و بچه اش خجل می شود اینها عیال خدا هستند خدمت به این خلق خدا ، خدمت به خدا است.
دوم اینکه به مسئولین و نمایندگان مجلس توصیه کنم قوانینی را تصویب کنند که کارگران امنیت شغلی پیدا کنند. که در این زمان و با توجه به قوانین موجود، امنیت شغلی برای کارگران وجود ندارد که امنیت شغلی را رهبری معظم در سخنرانی هفته گذشته در جمع کارگران تاکید فرمودند.
سوم اینکه مسئولین و دولتمردان بدانند که بیکاری در جامعه بیداد می کند راهی برای اشتغال جوانان و رفع بیکاری پیدا کنید نه اینکه بیکاری را بیشتر کنند که رهبری فرمودند برخی خریداران کارخانه با ازبین بردن کارخانه و فروش تجهیزات آن و با تبدیل کردن زمین کارخانه به برج سوءاستفاده می کنند که همه مسئولین در سه قوه باید با این مسئله مقابله جدی کنند کارخانه جاتی بودند کارگران زیادی داشتند کارخانه را با زمین و دستگاهایش فروختند و همه را از بین رفت و افرادی که در آنجا کار می کردند بیکار شدند البته این مال امروز و دیروز نیست این از زمان دولت هاشمی تا به امروز تکنوکرات ها، لیبرال مسلک ها نئولیبرال ها چه کارخانجاتی را به بهانه خصوصی سازی به ثمن بخس به همدیگر فروختند و حاتم بخشی کردند که فقط دستگاه های آن کارخانجات چند برابر قیمت خریداری شده ارزش و قیمت داشت که قیمت زمین بماند که در این دولت اینگونه موارد کم نداریم که اگر بخواهیم سخن بگوییم که شاید یک روزی مطرح کردم مواردی بسیار زیاد است که رهبری به صراحت این عمل را نکوهش کردند.
نمونه اش شرکت چرم خزرخز که برند ملی غرب استان مازندران و منطقه بود که قرار بود این شرکت و کارخانه چرم سازی را احیا کنند شرکت خزرخز که در دهه هفتاد 1200 نفر شاغل داشت قرار بود احیا شود احیا و راه اندازی شرکت چرم سازی خزرخز ،شعار انتخاباتی بود شعار تبلیغاتی بود شعار این بود احیای خزرخز، احیای امید، این شعار احیای خزرخز، احیای امید گوش فلک را کر کرده بود در نشریات در لوح فشرده تبلیغاتی آورده بودند که آیا گذر پوست به دباغی خزرخز می افتد که حتی در زمان انتخابات گذشته مجلس، نیروهایی برای جذب و اشتغال در شرکت و کارخانه خزرخز ثبت نام می کردند اما آن همه مشق و مانور انتخاباتی و سخنرانی آتشین احیای شرکت خزرخز کجا رفت؟
چرا گذر پوست به دباغی خزرخز نیفتاد؟
این برند ملی چرا ازبین رفت؟
که در سال گذشته مزایده گذاشتند ،کسانی که ادعا می کردند ما خزرخز را زنده می کنیم خودشان در مزایده شرکت کردند اما طرف دیگر برنده شد که مبلغ آن را کارشناسان گفتند به اندازه قیمت دستگاه های خیاطی نبوده که خریداری کردند یعنی قیمت دستگاه ها بیشتر از قیمت خریداری شده بود و آن زمین که حالا تقریبا برای آنها مجانی تمام شد.
کجا رفت برند ملی چرم سازی غرب استان و آن همه نیرویی که قرار بود جذب بشوند و آن عده ای که برای اشتغال ثبت نام کردند حالا فهمیدند که این حرف ها و شعارها مصرف انتخاباتی داشته است؟
حالا شعار بومی گرایی و برای جذب آرای مردم بماند که امروز در آستانه انتخابات باید منتظر شعارهای جدید باشیم.
هفته بهداشت و درمان است به فعالان عرصه بهداشت و درمان که بفکر سلامت جامعه هستند که تلاش آنها بهتر شدن کیفیت خدمات بهداشتی و پزشکی است تبریک و تهنیت عرض می کنیم.
اما دو مطلب را که مورد سئوال مردم در مورد عملکرد اداره بهداشت و درمان شهرستان عباس آباد است شفاف سازی کنم.
مطلب اول اینکه اداره بهداشت و درمان شهرستان ،درمانگاه شبانه روزی عباس آباد را از حالت شبانه روزی خارج کردند و درمانگاه از ساعت 3 بعدازظهر به بعد تعطیل می شود چرا این کار را انجام دادند ؟
چرایی آن را به عرض شما برسانم که اینکار برای تقویت بیمارستان انجام گردید چون اگر بیمارستان بیمار نداشته باشد و مراجعه نداشته باشد عملا از حالت فعال خارج می شود ضرورت دارد که درمانگاه شیفت عصر و شب را تعطیل باشند تا بیماران به بیمارستان مراجعه کنند که حتی این عمل به نفع منطقه و مردم و این شهرستان و بیمارستان است.
مطلب بعدی اینکه در فضای مجازی سئوال کردند که چرا کارمندان این بیمارستان بومی نیستند ،بومی انتخاب نشدند؟
البته عرض کنم اولا اینکه بومی گرایی از نظر قانون معنا ندارد که ما مثلا از جاهای دیگر کارگر بگیریم یا کارمند و کارگر اینجا در شهر دیگری کار کنند این منع قانونی ندارد چرا که اصلا بومی گرایی یک مطلب قانونی نیست و یک بحث انتخاباتی است.
کاندیداها برای گرفتن رای مردم بومی گرایی را برسر نیزه می کنند تا با افکار و ذهن مردم بازی کنند و آنها را به خودشان جلب کنند و رای مردم را بگیرند.
اصلا شما ببینید این روزها نمایندگان فعالتر شدند چون به انتخابات نزدیک شدیم حرف ها و شعارهای انتخاباتی را تکرار می کنند که چرا غرب استان مستقل نمی شود؟
خوب چرا سه سال گذشته این شعار را ندادند؟
چرا کاری برای تخریب سیل نشده است؟
چرا نیروهای بومی استخدام نمی شوند ؟
این حرف ها مصرف انتخاباتی دارد در این 3 سال گذشته از دولت حمایت می کردند برای گرفتن رای این دولت یقه چاک می زدند از دولت چنان حمایت کردند که همه مردم را ،به تکرار به رای این دولت که با شعار 1400 با روحانی دعوت می کردند که یادتان نرفته است حالا در تریبون مجلس علیه دولت نطق می کنند.
اینها مصرف انتخاباتی دارد تازگی ندارد رای که آوردند همان می شود که حرف های قبلی را میزنند شما برای این حرف ها و نطق ها رای ندهید به این حرف ها دل خوش نکنید همیشه این حرف ها تکرار می شود بومی گرایی هم همان شعارهای تبلیغاتی و انتخاباتی است.
البته من معتقدم در سطح کارمندی و کارگری باید بومی گرایی بشود باید بچه های این شهرستان مشغول بکار بشوند اما در سطح مدیران بومی گرایی معنا ندارد و نمی شود همان هایی که از فرزندان این شهرستان در جاهای دیگر کار می کنند مسئول هستند آنها را جمع کنند و همه را به در این شهرستان برگردانند نمی شود همان هایی که در انتخابات شعار مسئولین بومی گرایی می دادند ببینید از چه شهرهایی برای ما مسئول آوردند شما بینید مسئولین ما از کدام شهرها هستند؟
آیا همه مدیران ما بومی هستند؟
اصلا بومی گرایی را توانستند اجرا کنند مسئولینی که انتخاب کردند برای این شهرستان آوردند چند درصد شان عباس آبادی هستند؟
البته آنها کسانی را آوردند و مسئولیت دادند که همگرای خودشان باشد در جاهای دیگر بدرد شان بخورد البته برای اینکه من و شما را راضی کنند می گویند تنکابن و رامسر هم بومی هستند بعد خیلی فراتر رفتند دیدند از جاهای دیگر هم ما مسئول داریم گفتند از نور تا رامسر همه بومی هستند این چه معنا دارد هیچ کس غیر از عباس آبادی ها بومی محسوب نمی شود البته ما همه از یک استان هستیم و از یک کشوریم فرزندان این کشوریم بچه های ما، فرزندان ما، در شهرهای دیگر مسئولیت دارند و دیگران هم در این شهرستان مسئولیت دارند.
اما درمورد بیمارستان که ادعا می کنند از شرق استان، از آمل و بابل و قائمشهر و ساری آوردند ما بررسی کردیم خانم دکتر علوی لیست استخدامی و نیروهای جذب شده بیمارستان را به تفکیک شهرستان آوردند و بررسی کردیم که 115 نفر جذب بیمارستان عباس آباد شدند که 75 نفر از طریق آزمون کشوری و 40 نفر از طریق آزمون داخلی جذب شدند از این 115 نفر 60 نفر بومی هستند یعنی یا متولد یا ساکن یا کارمند عباس آباد هستند یا حداقل 4 سال تحصیلی در عباس آباد بودند یا پدر و مادر و همسرشان در عباس آباد کارمند رسمی هستند و سابقه بیمه دارند اینها بومی محسوب می شوند پس 60 نفر کاملا بومی محسوب می شوند از این 115 نفر و 40 نفر از نوشهر تا رامسر هستند یعنی مجموعا 100 از غرب استان از نوشهر تا رامسر هستند و فقط 15 نفر از شرق استان به جهت تخصص و سهمیه جذب بیمارستان عباس آباد شدند این را عرض کردم که در جریان قرار بگیرید البته این آماری است که من از شبکه بهداشت و درمان برای شما بیان کردم.
مطلب آخر
دولت جانی عربستان در جدیدترین اقدام ضد بشری خود 37 نفر، از جمله 32 شیعه، از رجال دین و طلاب علوم دینی منطقه شرقیه و شیعیان منطقه قطیف را به بهانه واهی به جرم فعالیت تروریستی سر بریدند و اینها در دادگاه یک طرفه بدون حق داشتن وکیل و بدون حق دفاع و بدون تفهیم اتهام محکوم شدند این اعدام دست جمعی، بخاطر عمق کینه دیرینه آل سعود یهودی نسبت به ایتام آل محمد است که در سکوت مدعیان حقوق بشری انجام شده و همه لال شدند.
یک نفر جاسوس و نفوذی را در کشور دستگیر می کنند از امریکا و کشورهای اروپایی تا برخی از افراد و احزاب داخلی و روزنامه های زنجیره ای خودمان علیه جمهوری اسلامی لجن پراکنی می کنند و کشور محکوم می کنند که چرا فلان جاسوس امریکایی، چرا فلان جاسوس انگلیسی را دستگیر کردید اما در مقابل جنایت عربستان از قتل عام ملت مظلوم یمن تا اعدام شیخ نمرباقرالنمر ،تا جنایت سر بریدن و به صلیب کشیدن این شیعیان تا کشتن ذکریای 6 ساله به جرم محبت خاندان پیغمبر و علوی بودن پیش چشم مادرش در مدینه منوره همه لب فرو بستند و سکوت کردند ،لال شدند چون بعضی از این کشورها از این گاو شیرده بهره برداری می کنند و نمی توانند جنایتش را محکوم کنند و در مقابل جنایت بزرگترین کشور ترورستی یعنی عربستان، غرب و مجامع بین المللی و مدعیان حقوق بشری سکوت کردند اما جهان اسلام نباید سکوت کند مسئولین و مردم ما نباید سکوت کنند مسئولین دیپلماسی باید اعتراض ملت ایران را به مجامع بین المللی برسانند ما نباید سکوت کنیم ما باید در مقابل این جنایت فریاد بزنیم و آنرا محکوم کنیم.(تکبیرحضار)
یک سال در روز به نام سربازان گمنام هست بایستی درباره آنها صحبت می کردیم اما فرصت نیست به آنها تبریک می گوییم و خسته نباشید می گوییم.
باید درباره تفکر غرب گرایی و تقی زادگی و هجمه هایی که درباره کمک هایی که از کشور عراق و حشدالشعبی شده است که هجمه های آنها بخاطر وحدت مسلمین، وحدت کشورهای اسلامی عراق و سوریه و لبنان در تحت لوای ولی امر مسلمین جهان هست ان شاءالله هفته بعد یک بررسی داشته باشیم .