گفتنی است در خرداد ۹۷ جمعی از اصلاح طلبان به همراه چند تن از اعضای گروهک نهضت آزادی و برخی گروهکهای برانداز مقیم خارج (نظیر فدائیان خلق و…) که وجه مشترکشان همکاری در فتنه ۸۸ است، نامه تسلیمطلبانهای امضا کرده و خواستار مذاکره با دولت ترامپ شدند.
«فائزه هاشمی» در یادداشتی در سالنامه نوروزی روزنامه سازندگی نوشت: «در ارزیابی عملکرد اصلاح طلبان پیروز، در بخشهایی که به عملکرد این افراد به صورت مستقیم برمی گردد، عمدتاً دچار سوءمدیریت و ناکارآمدی هستیم و اکثر خطاهای سابق تکرار شده است. روی صحبت در این بخش، دولت و شورای شهر و شهرداری تهران است…در نهادهای در اختیار اصلاح طلبان تقریباً منافع قومی و قبیلهای و باندی و حزبی و جناحی و خانوادگی به منافع ملی و حقوق مردم میچربد».
فائزه هاشمی از دولت روحانی و شورای شهر اصلاح طلب تهران و شهرداری تهران انتقاد کرده است. «محمود صادقی» نماینده عضو فراکسیون امید مجلس نیز در مصاحبه با سالنامه نوروزی روزنامه شرق گفته است: «فراکسیون امید مجلس نتوانسته ساختاری ایجاد کند و نمایندگانش را به بدنه کارشناسی وصل کند و با برنامه عمل کند. بخشی از این مسئله مربوط به خود فراکسیون است، اما بخش مهمتر این است که این فراکسیون چطور تشکیل شده و از چه فرآیندی به چینش امروز خود رسیده است».
فعالین اصلاح طلب، شورای شهر پنجم و دولت روحانی و فراکسیون امید مجلس را مصداق باندبازی و بی برنامگی و فاقد ارتباط با بدنه کارشناسی میدانند.
این در حالی است که هر ۳ مورد فوق از طریق شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان به ریاست عارف و با تأیید و تَکرار رئیس دولت اصلاحات، انتخاب و تبلیغ شده است.
اکنون جریان اصلاح طلب و رئیس دولت اصلاحات، به عنوان بانیان اصلی وضع موجود میبایست به افکار عمومی پاسخگو باشند.
** برای بازشدن قفل اقتصاد ایران، باید با آمریکا مذاکره کنیم!
«محمد صادق جنان صفت» اقتصاددان حامی دولت در یادداشتی در سالنامه نوروزی روزنامه سازندگی نوشت: «روزگار کسب و کار ایرانیان در سال ۹۸ در صورت ثبات شرایط موجود و ادامه وضعیتی که در آن هستیم- ناخوشتر از امسال خواهد بود…زندگی در تحریم و تحمل پیامدهای ترسناک آن را نباید ساده انگاشت… (حال) راه کدام است و چه مسیری را باید سپری کرد که اقتصاد ایران از قفل شدگی خارج شود. اقتصاددانان باور دارند که برای عبور اقتصاد ایران از چاله بزرگ سال ۹۸ و بازکردن قفل بزرگ باید دید که سرچشمه کجاست.... سرچشمه مشکلات، تحریم تشدید شده آمریکا علیه ایران است...کسانی در این میان باور دارند که شاید راه سادهتر این باشد که گفت و گو با آمریکا از موضع عزت و اقتدار، راه کوتاه و ممکنی است و میتوان آن را آزمایش کرد».
این کارشناس اقتصادی حامی دولت، مدعی شده است که میتوان مذاکره با آمریکا را «آزمایش» کرد. این در حالی است که نتایج آزمایش قبلی (برجام) اکنون پیش روی همگان است.
دولت روحانی در سال ۹۲ با رویکرد «باید با کدخدا بست و گشایش اقتصادی ایجاد کرد»! مذاکرات هستهای را کلید زد. دولت با دست فرمان خود-که منجر به عبور از برخی خط قرمزها شد- مذاکرات را پیش برد و سپس برجام امضا و اجرا شد.
دولتمردان در آن مقطع تاکید کردند که با برجام تمامی تحریمهای ضد ایرانی به یکباره لغو میشود و با اطمینان گفتند که وزیر خارجه آمریکا با امضای خود تضمین داده و به واسطه برجام، رکود، بیکاری، گرانی و حتی مشکل آب خوردن مردم نیز رفع میشود.
تبلیغات حامیان برجام و وعدههای دولتمردان تا جایی پیش رفت که عدهای از مردم در خابان ها به جشن و پایکوبی پرداخته و تصور میکردند که با برجام، ارزش دلار به هزار تومان کاهش پیدا خواهد کرد.
اما صعود دلار تا مرز ۱۹ هزارتومان- و قیمت فعلی حدود ۱۳ هزارتومانی آن- و افزایش سرسام آور قیمت مسکن، خودرو، سکه، لوازم خانگی، گوشت قرمز، مرغ و دیگر اقلام مورد نیاز خانوار نشان داد که مسیر بهبود اقتصاد و معیشت از توافق با آمریکا نمیگذرد.
روحانی -آبان ۹۶- گفته بود: «آمریکا با زبان و عمل میگوید که اهل مذاکره و تعهد نیست اما به برخی کشورهای شرق آسیا (کره شمالی) میگوید بیا با ما مذاکره کن؛ مگر دیوانهاند که با شما مذاکره کنند؟ شما به مذاکرهای که به تأیید سازمان ملل رسیده، پایبند نیستید».
لازم به ذکر است که یک جریان سیاسی خاص به عنوان یار کمکی ترامپ، با سیاه نمایی وضعیت اقتصادی و ادعای به بن بست رسیدن کشور، در تقلا است تا مذاکره با آمریکا را کلید بزند.
این طیف، همان جماعتی است که ترامپ را یک دیوانه و تافته جدابافته سیستم حاکمه آمریکا معرفی کرده و تاکید داشت که ترامپ، توافق هستهای را بر هم زد. حالا همان جماعت بدون توجه به تجربه عبرت آموز برجام، مدعی است که برای رفع مشکلات اقتصادی باید با ترامپ مذاکره کنیم.
گفتنی است در خرداد ۹۷ جمعی از اصلاح طلبان به همراه چند تن از اعضای گروهک نهضت آزادی و برخی گروهکهای برانداز مقیم خارج (نظیر فدائیان خلق و…) که وجه مشترکشان همکاری در فتنه ۸۸ است، نامه تسلیمطلبانهای امضا کرده و خواستار مذاکره با دولت ترامپ شدند. در میان آنها نام کرباسچی (دبیر کل حزب کارگزاران)، علی کشتگر و بهروز خلیق (دو تن از سران گروهک منحله فدائیان خلق) احمد منتظری، ابوالفضل بازرگان، رضا علیجانی و عیسی سحرخیز، جلال جلالیزاده، جمیله کدیور و صدیقه وسمقی، حسین کروبی و… دیده میشد.
این نامه شباهت بسیار زیادی به نامه نمایندگان مجلس ششم به رهبری داشت. نامهای که به جام زهر مشهور شد.