به گزارش "پایگاه عدالت خواهان ایران" سید محمد موسوی خویینیها رئیس شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز در گفتوگو با ایرنا خبرگزاری رسمی دولت، انتقادات تندی علیه مرحوم هاشمی رفسنجانی مطرح کرده و در عین حال نیز دست به افشاگری زده است. این گفتوگو بهدرخواست روزنامه سازندگی (ارگان حزب کارگزاران) برای اولین بار در این روزنامه منتشر شده است.
در ادامه گزیدهای از گفتوگوی محمد موسوی خویینیها آمده است:
*من بشخصه یکی از مواردی که در مورد آن بارها با آقای هاشمی صحبت میکردم بحث قانون بود. ایشان معتقد بود کار باید راه بیفتد "برای راه افتادن کار میشود قانون را دور زد".
*در انتخابات سال 76 یکوقت متوجه شدیم خبرهایی میآید که بالاخره میخواهند یکجوری بازی انتخابات را بههم بزنند و بناست همان کسی را که میخواهند روی کار بیاورند. من و آقای کروبی رفتیم خدمت آقای هاشمی. آقای هاشمی در پاسخ گفت: "اتفاقا من با آقای خامنهای اینجا اختلاف نظر دارم. آقای خامنهای نظرش این است که باید انتخابات خیلی پرشور باشد و مردم همه بیایند و هرچه مردم بیشتر بیایند بیشتر تأیید نظام است اما من میگویم «شما بگویید نظرتان چهکسی است ما همه میرویم کار میکنیم که همان بشود»".
*باید بگویم آن خطبه نماز جمعه هم در مغایرت با صحبتی که داشتم نیست بعضی فکر میکنند ایشان در حمایت از آقای خاتمی آن خطبه را خوانده در حالی که ما بعد از آن خطبه جلسهای داشتیم. این طور که یادم هست جلسه مجمع تشخیص بود، الآن البته تردید دارم، بههرحال، موضوع خطبه نمازجمعه ایشان بهصورت خارج از دستور کار مطرح شد. خیلی سال گذشته اطمینان ندارم ولی گمان میکنم آقای ولایتی مطرح کرد. ایشان خارج از دستور جلسه راجع به همین خطبه آقای هاشمی صحبت کرد. برداشت آقای ولایتی هم گویا این بود که این خطبه بهنفع آقای خاتمی است. در ذهنم هست بعد از ایشان هم آقای طبسی میخواست در تأیید صحبتهای آقای ولایتی صحبت کند. من که احساس کردم فضای خاصی هست، نوبت گرفتم که صحبت کنم. آقای هاشمی شاید احساس کرد که الآن اگر من هم صحبت کنم، بحث ممکن است تند شود، لذا گفت: (قریب به این مضمون) "من تعجب میکنم آقایان چرا این صحبتها را میکنید. علاقهمندان آقای ناطق و دوستان ایشان به من مراجعات مکرر کردند، از جمله قبل از اینکه از خانه برای نمازجمعه حرکت کنم، به خانهام هم زنگ زدند و از احتمال تقلب ابراز نگرانی کردند. من بهخاطر اینکه آنها تلفن زدند و مکرر به من مراجعه کردند، آن خطبه را خواندم. در حقیقت طرفداران آقای ناطق، نگران بودند که طرفداران آقای خاتمی، تقلب کنند".
*این روزها تعبیری بهاسم «مهندسی انتخابات» را بهکار میبرند. آقای هاشمی آن زمان را در نظر بگیرید با آن روابط و امکانات و قدرت نه آقای هاشمی سالهای آخر را، آقای هاشمی آن زمان میتوانست انتخابات را جوری مهندسی کند که آن نتیجهای که میخواهد گرفته شود.
*البته ممکن هم هست که آن نتیجه گرفته نشود یعنی تضمینی نبود ولی او دنبالش میرفت، مثلاً فرض کنید همان سال 76، اگر رهبری هم نظرش این بود، میگفت "من میخواهم که آقای ناطق رئیس جمهور بشود بشود" و شاید هم مایل بودند انتخاب شود اما با رعایت همه معیارهای انتخاباتی، بهطوری که همه مردم باور کنند واقعاً انتخابات جدی است بنابراین پای صندوق رأی بیایند. اما آقای هاشمی نظرش متفاوت بود، میگفت "ما همه سازوکارها را جوری طراحی کنیم که این آقا رأی بیاورد حالا بهجای بیست میلیون، 15 میلیون بیایند پای صندوق رأی...".
*روزنامه سلام در زمان ریاست جمهوری ایشان توسط وزارت اطلاعاتش بسیار مشکل داشت، ایشان میرفت در نمازجمعه، علیه روزنامه سلام حرف میزد. سلام تنها یک تریبون بود در مقابل تریبونهای متعددی که ایشان بهعنوان رئیس جمهور در اختیار داشت، هم تریبون دولت را داشت، هم رادیو تلویزیون را داشت و هم نماز جمعه را داشت، همه را داشت. یک روزنامه سلام مگر چقدر تیراژ داشت و چه کار عجیب و غریبی میتوانست بکند؟ ولی آن را مزاحم میدانست.
*آقای هاشمی هیچوقت در عمرش در خط اعتدال نبود. ایشان در آن تقسیمبندی اولیه یکی از عناصر کاملاً برجسته جناح چپ بود. از یک مقطعی، قدری صحبتهایش را تغییر داد و کمکم از جناح چپ فاصله گرفت و به راست نزدیک شد. صحبتهای ایشان در خطبههای نمازجمعهاش نشان میدهد چپ رادیکال بود.
زاکانی درباره عقیده هاشمی به «مهندسی انتخابات» چه گفته بود؟
این افشاگری مهم مرد خاکستری اصلاحات در حالی امروز مطرح می شود که چندی پیش زاکانی، نماینده ادوار مجلس در جمع دانشجویان دانشگاه امیرکبیر به آن اشاره کرده بود که با واکنش محسن هاشمی روبرو شد. زاکانی هم مستندات اظهاراتش را که برگرفته از اظهارات شخص هاشمی بود را طی نامه ای مفصل خطاب به محسن هاشمی منتشر کرد که سکوت تنها پاسخ محسن هاشمی به آن نامه بود.
بازخوانی صحبت های زاکانی در جمع دانشویان امیرکبیر همزمان با افشاگری خوئینی ها در اعتقاد مرحوم هاشمی به مهندسی انتخابات و خاستگاه سیاسی او، در این مقطع لازم و درخور توجه است.
زاکانی گفته بود: مرحوم هاشمی دو بار در سال ۸۱ و ۸۰ گفت: من یک فرقی با رهبری انقلاب دارم فرق من این است که میگویم حداقل مردم در انتخابات شرکت کنند تا آن کسی که ما میخواهیم از صندوق رای دربیاید با این وجود وقتی که بنده این را گفتم دفتر ایشان این موضوع را تکذیب کرد، ولی آن دوگروهی که هاشمی نزد آنها این حرف را زده بود بیانیه دادند و گفتند ما اسناد صحبتهای آقای هاشمی را داریم.
وی تصریح کرد: به گفته مرحوم هاشمی نظر رهبر معظم انقلاب این است که اکثریت مردم در انتخابات شرکت کنند و هر کسی از صندوق درآمد ما با او کار میکنیم با این وجود میتوان گفت: نگاه آقای هاشمی یک نگاه قیم مآبانه نسبت به مردم، یک نگاه از بالا به پایین و نگاه تعیین تکلیف کننده برای مردم بوده است و این با مردم سالاری دینی هم خوانی ندارد.
زاکانی تصریح کرد: نگاه مردم سالاری دینی همان نگاهی است که رهبری انقلاب دارند معظم له میگویند مردم حق دارند همه در انتخابات شرکت کنند و رای بدهند و آن کسی هم که انتخاب میشود ما با او کار میکنیم بنابراین وقتی که در سال ۷۶ ناطق نوری در انتخابات ناکام ماند و خاتمی پیروز شد عدهای خدمت رهبری رفتند تا انتخابات را ابطال کنند، اما ایشان جلوی آنها ایستاد و گفت: این حق مردم است.
نماینده سابق مردم تهران اظهار کرد: وقتی که آقای خاتمی انتخاب شد با اینکه شرایط و پیشینه و تفکر او معلوم بود، ولی رهبر معظم انقلاب گفتند که من برای حضور گسترده مردم سجده شکر کردم.
وی تصریح کرد: در سال ۸۴ هم وقتی که آقای احمدی نژاد انتخاب شد آقای هاشمی دنبال ابطال انتخابات بود، ولی رهبر انقلاب جلوی او ایستاد و سال ۸۸ نیز موسوی برای ابطال انتخابات گام برداشت، ولی باز هم رهبر انقلاب مقابل این جریان ایستادند و این مسیر ادامه داشته و ادامه هم خواهد داشت، چون یک عدهای هستند که به مردم قیم مآبانه نگاه میکنند، اما از نگاه انقلاب اسلامی اراده ملت قیمت دارد.