به گزارش "پایگاه عدالت خواهان ایران" گروه چند روزی است مردم در کردستان عراق با یاس و ناامیدی به دو حزب عمده کرد عراقی یعنی حزب دموکرات کردستان عراق به رهبری مسعود بارزانی و اتحادیه میهنی کردستان عراق می نگرند که درگیر تنش های امنیتی شده و برای همدیگر خط ونشان می کشند. داستان از آنجا آغاز شد که یکی از اعضای حزب دموکرات کردستان عراق در مناطق تحت کنترل اتحادیه میهنی کردستان عراق دستگیر شد و بدنبال آن نیروهای امنیتی یکی از اعضای اتحادیه میهنی را در اربیل دستگیر کرده و هشدار دادند تا زمانی که عضو حزب دموکرات کردستان عراق آزاد نشود عضو اتحادیه میهنی کردستان عراق آزاد نخواهد شد.
آریز عبدالله این اقدامات را نشانه خطرناکی از احتمال برخوردهای نظامی بین دو حزب می داند و بر این باور است که کردستان عراق به سوی دیکتاتوری پیش می رود. وی که عضو کمیته رهبری اتحادیه میهنی کردستان عراق است همچنین می گوید که احتمال دارد آنها در دولت جدید اقلیم شرکت نکنند چرا که حزب دموکرات کردستان عراق با دادن پست های دولتی به جنبش تغییر درصدد تحریک اتحادیه میهنی کردستان عراق است.
همزمان برخی کارشناسان سیاسی بر این باور هستند که تنشها در میان سران بخش های امنیتی این دو حزب است که کردستان عراق را رویاروی بحران قرار داده است سرانی که این روزها دل خوشی از همدیگر نداشته و قصد دارند برای همدیگر شاخ و شانه بکشند. بطور مشخص تر این درگیری بین لاهور شیخ جنگی و مسرور بارزانی است که به عنوان رئیس ضد ترور اتحادیه میهنی کردستان عراق رسانه های تحت امرش به محابا به مسرور بارزانی رئیس بخش امنیت اقلیم کردستان عراق حمله می کند.
از سوی دیگر گفته می شود مسعود بارزانی قصد دارد از لاهور شیخ جنگی و بخشی از سران اتحادیه میهنی کردستان عراق که از دیدگاه وی عامل اصلی تحویل کرکوک به نیروهای ارتش عراق بودند و باعث شدند همه پرسی تجزیه طلبانه با شکست روبرو شود انتقام بگیرد.
البته نباید از یاد برد که اتحادیه میهنی کردستان عراق در تلاش است در مقابل مشارکت در دولت اقلیم کردستان عراق حزب دموکرات کردستان عراق را تحت فشار بگذارد تا موضوع کرکوک را نیز حل و فصل کنند که این روزها بارزترین تنش بین دو حزب به شمار می رود.
کردستان عراق در تمام سالهای گذشته شاهد هماهنگی و همکاری این دو حزب در مدیریت این منطقه بود بخصوص در دورانی که جلال طالبانی هنوز در قید حیات بود. اما این روزها بعد از آنکه اتحادیه میهنی کردستان عراق برهم صالح را بدون اذن مسعود بارزانی بر پست ریاست جمهوری عراق نشاند تنش های دو حزب روز به روز تشدید یافت تا با کاندید شدن مسرور بارزانی برای تشکیل دولت عملا این تنش ها وارد دور جدیدی شد.
حال با آغاز دستگیری اعضای دو طرف در مناطق تحت کنترل همدیگر بازی و تنش این دو حزب وارد دور نظامی و امنیتی شده و به گفته آریز عبدالله اگر جلوی این برخوردها گرفته نشود کردستان عراق می تواند بار دیگر آغوش خود را به روی جنگهای داخلی باز کند.
هرچند این احتمال اندک است اما این واقعیت هم وجود دارد که دو حزب بدون همدیگر امکان تشکیل دولت را نخواهند داشت چون موازنه قوا و نیروهای نظامی بین دو طرف برابر بوده و با اشاره یکی از احزاب هر دولتی در اقلیم کردستان عراق می تواند گرفتار بحران و تنش های داخلی شود.
حال سوال این است که آیا دو حزب برای کسب قدرت در اقلیم روی به برخوردهای نظامی خواهند آورد؟