چاپ صفحه

درآمد میلیاردی یک ژن خوب از صدور ویزا!

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"   در شرایطی که بحث عزت پاسپورت ایرانی به عنوان یک شعار از سوی دولت‌های یازدهم و دوازدهم مطرح شده یک شرکت واردات و صادرات با مشارکت یک ژن خوب در حال دلالی ویزا با استفاده از یک تبعه خارجی با اقامت غیرقانونی است.

یکی از مهم‌ترین گلوگاه‌های کسب اطلاعات و رصد اطلاعات در دنیای امروز بررسی تردد اتباع یک کشور به سایر کشورهاست. طبیعی است که دسترسی به چنین اطلاعاتی می‌تواند زمینه‌ساز بسیاری از سوءاستفاده‌های حیاتی بر نهاد‌های اطلاعاتی دشمن شود

کافی است یک نهاد اطلاعاتی از نحوه ورود و خروج اتباع یک کشور به سایر کشور‌ها آگاه باشد، در آن صورت امکان برنامه‌ریزی برای استفاده از نقاط ضعف و همچنین حفره‌های موجود به خوبی فراهم می‌شود. در شرایط فعلی که نظام جمهوری اسلامی ایران تحت سخت‌ترین فشار‌های تحریمی از سوی امریکا قرار دارد، فوریت مسئله بهتر از قبل خود را نشان می‌دهد.

نگاهی به بسیاری از ایرانیانی که هم اکنون در بند امریکایی‌ها هستند، نشان می‌دهد اطلاعات تردد این افراد گاه به صورت مستقیم در اختیار امریکایی‌ها قرار گرفته و دستگاه قضایی کشور‌های فوق نیز اقدام به استرداد این افراد می‌کنند. حالا برخی اخبار حاکی است در کارگزاری‌های صدور ویزا که از سوی کشور‌های خارجی برای تسهیل صدور ویزا ایجاد شده، برخی افراد با تابعیت خارجی به صورت غیرقانونی در حال فعالیت هستند.

شرکت صادرات و واردات که خدمات کنسولی ارائه می‌کند

ایجاد کارگزاری خدمات سفارتی روندی مرسوم در بسیاری از سفارتخانه‌ها در تمام دنیاست. هدف از ایجاد کارگزاری‌ها فراهم کردن مراجعه بدون مشکل کسانی است که خواهان دریافت ویزا هستند.

به این ترتیب بدون ایجاد مشکلاتی همچون صف‌های طویل در مقابل سفارت‌ها که اغلب به دلایل امنیتی نیز ورود مراجع را بسیار سخت می‌کنند، مدارک کسانی که خواهان ویزا هستند، دریافت می‌شود. درایران نیز برخی از سفارتخانه‌های خارجی شروع به ارائه چنین خدماتی از طریق این کارگزاری‌ها کرده‌اند.

در ایران سفارتخانه‌های خارجی اقدام به واگذاری خدمات تحویل مدارک و سیر مربوط به صدور ویزای توریستی خود به شرکتی هندی با نام وی‌اف اس کرده‌اند تا این کار با سرعت و روال بهتری انجام شود. یکی از جدیدترین اطلاعات منتشره در این زمینه، اطلاعیه سفارت دانمارک در ایران از طریق صفحه اینستاگرام خود است که طی هفته‌های گذشته اعلام کرده دفتر جدید کارگزاری درخواست روادید این سفارت با همکاری شرکت «وی‌اف‌اس» افتتاح شده است.

بر اساس تصاویر منتشر شده در اینستاگرام سفارت دانمارک که در خصوص افتتاح این کارگزاری منتشر شده است، نماینده سریلانکایی این شرکت هندی در حال همراهی سفیر و سایر همراهان برای پاره کردن روبان افتتاح این دفتر است.

طبق اخبار منتشر شده در برخی از سایت‌ها نام این فرد «محمد زین ریزان» است، با این حال به نظر می‌رسد دفتر فوق تفاوت‌های اساسی با سایر دفاتر کارگزاری داشته باشد. شریک ایرانی وی‌اف‌اس در ایران شرکتی به نام جهان‌نجد است که مجوز ارائه خدمات کنسولی دارد، اما شرکت دیگری که گویا با همراهی ریزان در تهران افتتاح شده، ماهیت دیگری دارد.

پرس و جویی کوتاه از سوی خبرنگار روزنامه جوان در دفتر هروی نشان می‌دهد مسئولیت دفتر هروی برای صدور ویزا متعلق به شرکتی به نام گروه افق امید خاورمیانه است.

جست‌وجویی کوتاه در سامانه روزنامه الکترونیک نیز نشان می‌دهد شرکت مذکور که در سال ۹۶ تاسیس شده، در حالی مدیریت ارائه خدمات ویزای اروپا را با کمک این تبعه غیرمجاز بر عهده گرفته که موضوع فعالیت آن، اموری، چون صادرات و واردات، مناقصه و مزایده و اخذ تسهیلات از بانک‌ها و مؤسسات است و خبری از امور کنسولی، روادید یا ویزا به چشم نمی‌خورد.

در حقیقت شرکت فوق به هیچ عنوان مجوز ارائه خدمات کنسولی ندارد و تنها به عنوان یک شرکت واسط به دلالی کارمند سریلانکایی وی‌اف‌اس در ایران فعالیت می‌کند.

موضوع زمانی جالب‌تر می‌شود که با جست‌وجویی کوتاه روشن می‌شود این تبعه سریلانکایی اصلاً مجوز ادامه فعالیت در ایران ندارد و دستور دستگیری و اخراج وی از سوی مراجع ذی‌صلاح صادر شده است. به عنوان مثال معاونت استانداری تهران طی نامه‌ای از پلیس مهاجرت و گذرنامه می‌خواهد تا وی را دستگیر کنند.

این فرد که مدتی نیز به عنوان مدیر شرکت همکار با سفارت‌های اروپایی در دوبی مشغول فعالیت بوده در سال ۲۰۱۶ وارد کشورمان شده است. طبق اطلاعات منتشر شده در سایت مشرق به رغم آنکه بازرسی اواخر سال گذشته کارشناسان وزارت کار از محل فعالیت این کارمند شرکت وی‌اف اس نشان داده وی و چند نفر دیگر از همکارانش، بدون داشتن مجوز‌های قانونی، از مصادیق اشتغال غیرمجاز محسوب می‌شوند، محمد زین ریزان بدون توجه به این موضوع، همچنان به حضور غیرقانونی در ایران و همکاری با سفارتخانه‌های خارجی ادامه داده است.

به نظر می‌رسد پافشاری بر فعالیت این کارمند سریلانکایی چندان بی‌ربط با هیئت مدیره شرکت گروه افق امید خاورمیانه نباشد. با نگاهی کوتاه به هیئت مدیره این شرکت روشن می‌شود از جمله کسانی که در هیئت مدیره این شرکت مشغول به کار هستند فرزند یکی از سفرای سابق ایران در عمان است که اتفاقاً دوستی بسیار نزدیکی با مقامات وزارت امورخارجه دارد.

درآمد میلیونی از فروش ویزا

برای درک مجموع درآمد مالی این شرکت‌ها کافی است به گردش مالی ناشی از صدور ویزا پی برد، البته بماند که اگر درخواست‌کننده ویزا موفق شود مدارک خود را به یک سفارتخانه خارجی برساند چراکه حتی وقت سفارت‌ها نیز فروشی شده و گاه قیمتش به ۲ میلیون تومان می‌رسد.

نحوه فعالیت این شرکت به این صورت است که علاوه بر دریافت ۶۰ یورو بابت انجام امور صدور ویزا، ۲۵ یورو نیز به عنوان کارمزد رسمی ارائه خدمات اداری از متقاضیان دریافت می‌شود، یعنی سفارتخانه‌های اروپایی که رفتار نامناسب آن‌ها با مسافران ایرانی نه تنها در محل سفارتخانه‌ها بلکه در پرواز‌های خارجی و فرودگاه هایشان نیز تجربه مشترک بسیاری از مسافران است، با ایجاد یک دفتر فاقد مجوز، ضمن دریافت مبلغی حدود ۵۰۰ هزار تومان از هر نفر به صورت رسمی، ۲۰۰ هزار تومان نیز جهت تاسیس شرکت واسطه، از اتباع ایرانی اخذ می‌کنند که حتی در صورت عدم‌صدور ویزا نیز هرگز به آن‌ها بازگردانده نمی‌شود.

یک تخمین ساده از حضور حداقل ۱۰۰ نفر برای اخذ ویزای کشور‌های اروپایی در دفتر میدان هروی (در کمترین حالت مراجعه) نشان می‌دهد با ۲۰ روز کاری، دفتر مذکور با کمک یک فرد محکوم به اخراج از ایران، ماهانه ۱۲۰ هزار یورو یعنی بیش از یک‌میلیارد تومان (با احتساب یورو ۹ هزار تومانی بازار آزاد) درآمد دارد.

وزارت امور خارجه چند ماه پیش زمانی که خبر‌ها درباره برخورد‌های تحقیرآمیز برخی سفارتخانه‌ها و رد درخواست مردم بدون دلایل موجه بالا گرفت، در اطلاعیه‌ای از شهروندان ایرانی خواست از مراجعه به سفارتخانه کشور‌هایی که برخورد‌های تحقیرآمیز با مردم دارند، خودداری کنند، اما حالا که خدمات اکثر سفارتخانه‌های اروپایی در حال تجمیع توسط یک دفتر فاقد مجوز است، باید به کجا پناه برد؟

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

پای یک ژن خوب در میان است