چاپ صفحه

سید حسن چگونه میوه جنگ در سوریه را چید؟/ حزب الله به چه روشی لیبرال های وطنی‌اش را شکست می دهد؟

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"با شمارش آرای انتخابات پارلمانی لبنــان ائتلاف حزب‌الله و احزاب سیاسی متحد آن با پیروزی تاریخی در انتخابات، دست‌کم 67 کرسی از مجموع 128 کرسی پارلمان را به دست آوردند.

روزنامه «البنأ‌» در گزارشی درباره پیروزی حزب‌الله نوشت: «مقاومت، مافوق پیش‌بینی‌‌‌‌ها پیروز از انتخابات خارج شد؛ چه از نظر حجم رأی‌دهنده‌‌‌‌ها که در راستای لبیک به دعوت سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله و نبیه بری، رئیس پارلمان در انتخابات شرکت کردند و چه از نظر تعداد کرسی‌‌‌‌هایی که لیست‌های «الامل و الوفا‌» (لیست‌های وابسته به مقاومت) و متحدانش کسب کردند.»

در مقابل پیروزی قاطع حزب‌الله و متحدانش، اما نتیجه كار برای سعد حریری، نخست‌وزیر لبنان و جریان «المستقبل‌» عكس بود. به گزارش شبكه المیادین، جریان المستقبل در نتیجه تغییر قانون انتخاباتی لبنان از اکثریت به تناسبی، بزرگ‌ترین خسارت را متحمل شد و سیلی بزرگی خورد.نمایندگان ائتلاف المستقبل از حدود 30نماینده در پارلمان قبل به 20 نماینده کاهش یافت. بنابراین، نخست‌وزیری سعد حریری به دلیل تعدد ائتلاف‌های پارلمانی که بیشتر آنها با حریری موافق نیستند، قطعی نیست و این بدان معناست که چه بسا روند تشکیل دولت جدید طولانی شود.

از سوی دیگر، سردبیر روزنامه الاخبار لبنان نتایج انتخابات لبنان را سیلی محکمی برای سعد حریری و المستقبل خواند و به بررسی برنده‌ها و بازنده‌های این انتخابات پرداخت.

وی نوشته است: «سعد حریری و جریان المستقبل بزرگترین سیلی تاریخ حیات سیاسی خود را دریافت کردند. حریری دیگر قادر نیست از انحصار نمایندگی خود در میان اهل تسنن کشور و در اختیار داشتن رأی شهرهای بزرگ سخن بگوید. او حتی نمی‌تواند از رهبری تیم سیاسی وابسته به محور آمریکایی - سعودی در لبنان حرف بزند. شکست‌های حریری در العرقوب و صیدا و جبل لبنان و بیروت و طرابلس و زحله و بقاع غربی طوری نیست که نتایج مثبت حوزه عکار برای حریری بتواند آن‌ها را جبران کند.»
 


 

وی می افزاید: بقایای جریان 14 مارس شامل شخصیت‌های مسیحی و احزاب کوچک از جنوب لبنان گرفته تا منطقه جبل و شمال و بیروت و بقاع از مهمترین بازندگان این انتخابات بودند و ضربه سختی دریافت کردند. مهم‌ترین نتیجه انتخابات این بود که شخصیت‌های مطرح در جریان 14 مارس حمایت از آنها را کنار گذاشتند و حمایت‌های خارجی از آنها نیز نتوانست نتایج مطلوب خود را داشته باشد.

ابراهیم الامین همچنین نوشته است: «نتایج انتخابات اخیر سبب شد رقبای حریری از میان رهبران اهل تسنن بتوانند به مرحله طولانی انزوای خود در عرصه سیاسی لبنان پایان دهند. آنها موفق شدند مواضع خود را به عنوان نمایندگان واقعی بستر اهل تسنن لبنان بدون استناد به ائتلاف‌های مبهم تثبیت کنند. اتفاقی که در حوزه های مختلف در جریان رقابت این شخصیت‌ها با حریری رخ داد، نشان داد که آنها می‌توانند قدم‌های بزرگتری در آینده لبنان بردارند و قدرت جدیدی را ایجاد کنند که بتواند متحدان مختلف را از مواضع سیاسی و طایفه‌های دیگر به سمت خود جذب کند، حتی اگر سعد حریری همچنان بزرگترین شانس برای رسیدن به نخست‌وزیری لبنان باشد.»

وی تصریح می کند: «نتایج این انتخابات حجم تاثیرگذاری نبیه بری رئیس پارلمان لبنان و سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله بر افکار عمومی شیعیان را نشان داد. همچنین این دو نفر موفق شدند قدرت بالای خود برای ساماندهی صفوف برای مقابله با هر شکست احتمالی را نشان دهند. علاوه بر اینها نصرالله و حریری ثابت کردند که به تعهدات خود در قبال متحدانشان از میان سایر جریان‌ها و طوایف لبنانی پایبند خواهند بود.»

امین در پایان این مقاله انتخابات پارلمانی دیروز را نقطه عطف اساسی در مدیریت حیات سیاسی در لبنان دانست و تاکید کرد گرچه تغییرات اساسی در ساختار کلی نمایندگی سیاسی مجلس ایجاد نشده، اما موازنه‌های موجود به شکلی تغییر کرده که می‌توان انتظار نوع جدیدی از تقابل‌های آینده را داشت. قطعاً این موضوع را می‌توان در نحوه تشکیل دولت و مدیریت پرونده‌های حیاتی کشور مشاهده کرد.(1)
 


 

چیدن میوه جنگ سوریه
انتخابات پارلمانی لبنان اولین انتخابات بعد از شروع جنگ داخلی سوریه است و باتوجه به اینكه جبهه دشمنان مقاومت در سال‌های اخیر همواره با تبلیغات و جنجال‌های رسانه‌ای سعی داشتند حضور حزب‌الله در سوریه را غیرمشروع جلوه دهند و چهره حزب‌الله را در داخل لبنان تخریب كنند اما پیروزی در انتخابات، نشان داد كه هیچ یک این توطئه‌‌‌ها و تلاش‌‌‌ها راه به جایی نبرده و حضور حزب‌الله در سوریه به افزایش محبوبیت این حزب منجر شده است. سیدحسن نصرالله، دبیركل حزب‌الله بار‌‌‌ها در سخنرانی‌‌‌های خود گفته است كه اگر نیروهای مقاومت در سوریه با تروریست‌‌‌ها مبارزه نمی‌كردند باید در لبنان با آنها می‌جنگیدند. خبرگزاری اسپوتنیك در یادداشتی به قلم عماد آبشناس درباره پیروزی مقاومت در لبنان نوشت:«موفقیت بی‌نظیر لوایح حامی جبهه مقاومت در انتخابات مجلس لبنان را می‌توان اولین ضربه جبهه به تلاش‌های امریکا، اسرائیل و عربستان سعودی برای تضعیف حضور سیاسی ایران در لبنان و عراق دانست که مانند مشت محکمی است که از سمت چپ نقشه جهان به صورت آنها اصابت کرده است». این خبرگزاری همچنین درباره موفقیت‌های منطقه‌ای حزب‌الله نوشت:«باتوجه به اینکه لوایح حامی جبهه مقاومت از تنوع مذهبی کاندیدا‌‌‌ها برخوردار است، انتخابات لبنان نشان می‌دهد که اکثریت مردم لبنان از عملکرد حزب‌الله و جبهه مقاومت حمایت می‌کنند و به خوبی می‌دانند اگر فداکاری‌های حزب‌الله لبنان در سوریه نبود، امروزه بیروت در اختیار داعش بود و شیعیان قتل عام شده بودند و مسیحی‌‌‌ها برده.»(2)

تأثیرات فرا لبنانی پیروزی حزب الله
محمدعلی مهتدی کارشناس مسایل منطقه نیز طی یادداشتی با عنوان تأثیرات فرا لبنانی پیروزی حزب الله نوشته است: آنچه در لبنان رخ داد صرفا رخداد لبنانی برای انتخابات پارلمان جدید نبود بلکه صحنه‌ای برای مبارزه بین دو محور موجود در منطقه یعنی محور آمریکا، اسرائیل، عربستان، امارات و چند کشور عربی دیگر در مقابل محور مقاومت متشکل از ایران، عراق، سوریه، لبنان و فلسطین بود. در حال حاضر این دو محور در مقابل هم قراردارند. 
در گذشته شاهد تلاش محور اول بودیم که از طریق جنگ، ترور و عملیات نظامی تلاش داشتند سلطه خود را بر منطقه تثبیت کنند.

از سال 1982 یا 2000 بدین سو و با حمله گسترده اسرائیل به لبنان سپس جنگ 33 روزه در تابستان 2006 و تجاوزهای خونین علیه نواز غره در 2013 شاهد عملیات نظامی در جهت از بین بردن مقاومت در منطقه و اجرای طرح خاورمیانه جدید و در نهایت از بین بردن هر قدرت عربی اسلامی در منطقه و تثبیت امنیت رژیم صهیونیستی بر کل منطقه بودیم که در عین حال همه آنها بخصوص جنگ 33 روزه در 2006 با شکست مواجه شد.

در این جنگ برنامه‌ریزی کاملی برای تغییر شکل منطقه شده بود که از لبنان شروع می‌شد و با نابود کردن مقاومت در لبنان، محاصره سوریه، سرنگونی دولت سوریه و در نهایت ایران به بهانه برنامه هسته‌ای ادامه می‌یافت.
اما تمام این تلاش‌ها به شکست منتهی شد و اکنون شاهد فصل جدیدی از این رویارویی در منطقه هستیم.
یکی از مشاوران ولیعهد امارات اخیرا گفته بود ایران در ماه می‌مشکلات فراوانی در پش رو خواهد داشت. این مشکلات را می‌توان انتخابات دو روز گذشته لبنان، انتخابات هفته آینده عراق و سپس تهدید ترامپ برای خروج از برجام عنوان کرد.

تمام این تحولات به هم مرتبط است، چرا که آمریکا، اسرائیل و عربستان تصمیم گرفته‌اند بعد از شکست در عملیات نظامی از راه سیاسی وارد عمل شوند و موقعیت مردمی محور مقاومت را از بین ببرند.

بنابراین دخالت آنها در انتخابات لبنان، انتخابات هفته آینده عراق و تهدیدها درباره برنامه هسته‌ای ایران طبیعتا هماهنگ شده است و هدف نهایی آن تضعیف محور مقاومت و در نهایت همچنان طرح خاورمیانه جدید، گسترش سلطه اسرائیل و حفظ امنیت آن است.

در انتخابات لبنان شاهد تلاش‌های بسیاری در جهت عدم رای آوردن نامزدهای مقاومت و در نتیجه تضعیف آنها در لبنان بودیم. آمریکا فشار بسیاری بر بانک‌های لبنان وارد کرد تا حساب‌های حزب‌ا...، اشخاص و موسسات وابسته به مقاومت بلوکه شود.

اسرائیل از طریق مانورهای نظامی و تهدید به جنگ قصد داشت رای‌دهندگان لبنانی را متوجه این موضوع کند که نتیجه رای به مقاومت جنگ و ویرانی لبنان خواهد بود.

همچنین شاهد بودیم عربستان میلیون‌ها دلار در جهت تقویت جریان‌های ضد مقاومت در لبنان هزینه کرد. در این انتخابات گزارش‌های بسیاری مبنی بر تلاش برای آوردن هزاران نفر از لبنانی‌های مقیم‌خارج به بیروت و شرکت آنها در انتخابات و رای به جریان‌های ضد مقاومت وجود داشت.

همچنین پول‌های بسیاری برای خرید رای به نفع ضد جریان مقاومت صرف شد. چرا که آنها امیدوار بودند با این روش لبنانی‌ها به جای رای به مقاومت به جریان‌های ضد مقاومت رای دهند.

دشمنان مقاومت بعد از شکست سخت در لبنان، متوجه انتخابات عراق شده‌اند. در همین ارتباط گزارشی منتشر شد مبنی بر این‌که اسرائیلی‌ها شبکه‌ای را برای مخاطب قرار دادن مخاطب عراقی با لهجه عراقی دایر کرده اند و در این مورد از یهودیان عراقی که در دهه‌های گذشته به اسرائیل مهاجرت کرده اند استفاده می‌کنند تا از طریق آنها به ملت عراق القا کنند که بین اسرائیل و عراق مشترکات زیادی وجود دارد و دشمنی با اسرائیل معنایی نمی‌دهد و به این ترتیب ملت عراق نباید به جریان طرفدار مقاومت بخصوص الحشد الشعبی رای دهند.

اما نکته حائز اهمیت این است که زنجیره مقاومت به طور کامل به هم پیوسته است به این معنی که در هر نقطه‌ای که بخواهند ضربه‌ای به آن وارد کنند همه حلقه‌ها متاثر شده و وادار به حرکت می‌شوند. بنابراین تلاش دشمنان مقاومت همانند لبنان در عراق نیز با شکست مواجه می‌شود.(3)

ایران پیروز اصلی
پیروزی حزب‌الله در این انتخابات بازتاب بسیار گسترده‌ای داشت. «مارک دوبوویتز» مدیر اجرایی اندیشکده «دفاع از دموکراسی» در این باره توییت کرد: «لبنان مساوی است با حزب‌الله؛ حزب‌الله مساوی است با ایران؛ پس لبنان مساوی است با ایران. ناراحت‌کننده است اما حقیقت دردناکی است.»(4)
 


 

از حزب الله یاد بگیریم؟/ سید حسن چگونه لیبرال های مخالف مقاومت را شکست داد؟
اما چرا اعتماد عمومی به حزب‌ا... در لبنان که از نظر قومی و مذهبی یک کشور متکثر محسوب می‌شود، برای ما الهام‌بخش است؟ دست‌کم از سه رویکرد برای نتیجه‌گیری درباره این سوال تامل کنیم:

اول اثبات عملی ایده سیدحسن نصرا... برای حفظ تمامیت ارضی لبنان است، حزب‌ا... در طول بیش از 30 سال فعالیت تشکیلاتی خود در لبنان با پافشاری بر حفظ مرزهای قانونی این کشور برابر دشمن متجاوز صهیونیستی، آزمون موفقی را پشت‌سر گذاشت، دیدگاه حزب‌ا... اما برخلاف شعارهای سعودی‌ها از کینه‌های قومی و مذهبی خالی است، دفاع حزب‌ا... از امنیت مردم لبنان محدود به شیعیان یا حتی مسلمانان نبوده، حزب‌ا... از مسیحی‌ها همان‌طور دفاع کرد (رجوع کنید به موارد متعدد نجات روستاهای مسیحی) که از مسلمانان. در لبنان هزار قوم و قبیله، عمل سیاسی بدون فرق گذاشتن و مقاومت نظامی تا حد جان دادن برابر متجاوزان به حریم کشور، مهم‌ترین ویژگی حزب‌ا... حساب می‌شود، آن‌هم در دورانی که مردم منطقه شکست‌های مفتضحانه 6 روزه ایده‌های رقیب در جهان اسلام را به یاد دارند.

حزب‌ا... تا تابستان 2006 هم محبوب بود، اما وقتی در جنگ 33 روزه برابر ارتش تا بن‌ دندان مسلح صهیونیستی مقاومت کرد و آن شکست تاریخی را به جبهه آمریکا- اسرائیل وارد کرد، به‌صورت عجیبی در دنیای اسلام و غرب آسیا محبوب شد.

ایده کوتاه نیامدن برابر آمریکا، خانه عنکبوت خواندن اسرائیل (کنایه از سست بودن) و دست به یقه شدن با مهم‌ترین نماینده آمریکا در دنیای اسلام یعنی سعودی‌ها آنقدر ارزش داشت که جریان غرب‌گرای ایران همزمان با رسانه‌های منطقه‌ای و غربی بارها حزب‌ا... را نواخته‌اند اما چرا توپخانه لیبرال‌ها در لبنان در تخریب حزب‌ا... مثل لیبرال‌های ایرانی در تخریب ایده مقاومت موفق نشدند؟

پاسخ این سوال در دومین رویکرد دلایل محبوبیت حزب‌ا... است؛ حزب‌ا... لبنان همزمان با پیشروی در ایده مقاومت برابر آمریکا، کاری نکرد که به نماد تحجر و جمود و عقبگرد در محیط اجتماعی و فرهنگی لبنان و مردم منطقه تبدیل شود. حتما فیلم‌ها وعکس‌های جشن‌های حزب‌ا... را دیده‌اید، برخلاف تصور اولیه خانم‌هایی که از نظر ظاهر فرسخ‌ها با ایده شیعی حزب‌ا... فاصله دارند در آن حضور دارند.

ماجرای مشهور دراین‌باره به «جولیا پطرس»، خواننده زن مشهور لبنانی برمی‌گردد که بعد از جنگ 33 روزه براساس نامه سیدحسن نصر‌ا... ترانه‌ای را خواند که سود میلیون‌دلاری آن خرج خانواده‌های آسیب‌دیده جنگ شد. او خواننده محبوبی است؛ المنار (تلویزیون حزب‌ا...) برخلاف معیارهای معمولش پطرس را بدون حجاب نشان داد که برای مقاومت می‌خواند.

احترام حزب‌ا... به آزادی‌های اجتماعی و فردی افراد و توجه به تفاوت‌های قوی و مذهبی آن‌گونه در عمل سیاسی حزب‌ا... بروز دارد که کسی نمی‌تواند آنها را نماینده «عقبگرد» معرفی کند، روایت‌های متعدد و موثق از حضور نیروهای حزب‌ا... در عراق و سوریه در سال‌های اخیر می‌گوید همین نیروهای حزب‌ا... لبنان که در جامعه این کشور با آن سلایق همزیستی دارند، عامل پرقدرت به دستورهای واجب دینی هم هستند.

رمز حل دوگانه تضاد حفظ اصول عقیدتی و سیاسی برای دستیابی به امنیت (مقاومت) و احترام و به رسمیت شناختن فرهنگ‌های دیگر (آزادی) الگوی ارزشمند حزب‌ا... لبنان است. پیروزی در انتخابات پارلمانی با سلام و صلوات به دست نمی‌آید، نمی‌شود بر بلندگوی ایجاد نفرت در جامعه دمید و توقع داشت افکارعمومی با ما همراه شود، مثل اینکه به اسم همجواری با حرم معصوم(ع) از برگزاری کنسرت‌های معمول موسیقی جلوگیری کردند و دم انتخابات با زیرزمینی‌ترین خواننده موجود عکس یادگاری گرفتند، نمی‌شود نماد تحجر و عقبگرد بود و رای اکثریت را خواست. ما در ایران با تفاوت‌هایی نسبت به لبنان جامعه‌ای متکثر در حوزه اجتماعی و فرهنگی داریم که لزوما به سبک زندگی جریان انقلابی عمل نمی‌کنند، اما اگر صداقت در حفظ امنیت و استقلال کشور را همزمان با احترام به آزادی‌های فردی و اجتماعی‌اش (چارچوب قانونی و شرعی مشخص) ببینند به نسخه‌های تکنوکرات‌های بی‌عمل و پرمدعا دل‌خوش نمی‌کنند.  سعد حریری نمونه‌ کاریکاتوری غرب‌گرایانی است که ما در ایران داریم، همان جریانی که آمریکای افراطی و معتدل را در ایران ساخت تا بگوید من موافق «آمریکای معتدل» هستم نه افراطی. چرا حزب‌ا... در ایده و عمل این جریان را شکست داد؟ چون برای دفاع از استقلال کشور، از پشت تریبون‌هایش دیدگاه‌های دیگر فرهنگی را نترساند و آزادی افراد را نادیده نگرفت.

سومین نکته اما تلفیقی از دو نکته مهم است؛ حزب‌ا... در عمل سیاسی و اجتماعی‌اش هم اصول را حفظ کرد و همزمان دایره را تنگ نکرد، در ائتلاف‌های انتخابات اخیر پارلمان لبنان اگر حزب‌ا... می‌خواست مثل برخی انقلابی‌های وطنی کار کند، این پیروزی به دست نمی‌آمد، از آن‌سو کارهای اجتماعی حزب‌ا... مثل تاسیس 300 دفتر اعطای قرض‌الحسنه در سراسر لبنان که فقط در سال 2017 تقریبا 270 میلیون دلار گردش مالی ایجاد کرده، همه گروه‌های مذهبی و قومی لبنان را تحت پوشش قرار داده است.

الگوی موفقیت حزب‌ا... برای وضعیت فعلی ما حکم طلای ناب را دارد، برای رهایی از دوگانه‌سازی‌های جعلی لیبرال‌ها می‌توانیم هم حافظ استقلال ایران باشیم، هم مدافع آزادی‌ها و هم دایره عمل اجتماعی را محدود نکنیم. بازی بچه‌گانه این روزها با فیلترینگ توسط کسانی که توان اداره اقتصاد بزرگ ایران را ندارند، حاصل عمل نکردن ما به این الگوست. لطفا درس بگیریم!(5)
 


 

عصبانیت رسانه‌های سعودی از پیروزی انتخاباتی حزب‌الله
رسانه‌های سعودی که از پیروزی محور مقاومت در انتخابات پارلمانی لبنان مطمئن بودند، نتوانستند خشم و احساسات خود را کنترل کرده و در مقاله‌های متعدد به بدگویی و توهین به حزب الله و ایران پرداختند.

الشرق الاوسط که در مقاله دیگری به قلم عبدالله بن بجاد العتیبی اقدام به بدگویی و تحریک افکار عمومی ضد حزب‌الله پرداخته، با وجود اینکه نیمی از مردم در انتخابات پارلمانی این کشور شرکت کرده اند مدعی می‌شود که بخش گسترده‌ای از شهروندان لبنان در قبال روند سیاسی موجود در این کشور ناراحت هستند.

این موضوع از سوی نویسنده‌ای مطرح می شود که هرگز رنگ یک انتخابات ولو صوری را در کشور خود ندیده است.
روزنامه الریاض در مطلب خود بدون توجه به نتایج انتخابات و نتایج نظرسنجی‌هایی که پیش از برگزاری انتخابات منتشر شده بود، مدعی می‌شود که حزب‌الله در عرصه داخلی و خارجی در باتلاقی از بحران‌ها دست و پا می‌زند و به دنبال تقویت اشغالگری ایران با پوشش قانونی وشرعی برای تسلط بر کشور است.

این روزنامه به حمله مشکوک به یکی از نامزدهای انتخاباتی به نام علی الامین پرداخته و سعی کرد حزب الله را در این زمینه متهم کرده و آن را در راستای نگرانی و ضعف نامزدهای حزب الله در انتخاابت ارزیابی کند. قطعا نتایج انتخابات می‌تواند بهترین پاسخ برای این ادعاهای یاوه رسانه های سعودی باشد.

پلان بعدی دستورالعمل رسانه‌های سعودی، تشکیک در انتخابات پارلمانی در این کشور است که حتی از قبل از برگزاری انتخابات نیز رگه‌های آن در این رسانه ها دیده می‌شد. روزنامه الوطن عربستان در این رابطه حزب‌الله را به ترویج شایعات و ترساندن لبنانی‌ها از طریق اتهام‌زنی به برخی نامزدها مبنی بر خیانت و مزدوری برای دشمنان متهم کرده است.

روزنامه عکاظ نیز خط خبری جالبی را دنبال کرده و در حالی که دوست و دشمن عربستان را به عنوان یکی از مهمترین تامین کنندگان تسلیحاتی و مالی گروه های تروریستی می‌دانند، حزب الله لبنان را به تجهیز و تسلیح گروه‌های مسلح در گوشه و کنار دنیا متهم کرده و مدعی شده که حزب‌الله به دنبال انتشار تشیع در آفریقا و ایجاد بی‌ثباتی در کشورهای عربی و کشورهای حاشیه خلیج فارس است.(6)

اذعان صهیونیستها به شکست پروژه تخریب حزب الله در انتخابات لبنان/ رسانه‌های صهیونیست: انتخابات لبنان جایگاه حزب‌الله را تقویت می‌کند

شبکه ۲۰ تلویزیون رژیم صهیونیستی با ابراز ناامیدی از نتایج انتخابات پارلمانی لبنان گزارش داد: تلاش های دیگر نامزدهای این انتخابات برای ترساندن رأی دهندگان لبنانی از رأی دادن به نفع حزب الله موفقیت آمیز نبود.

همچنین رسانه‌های صهیونیستی اعلام کردند که انتخابات لبنان جایگاه حزب‌الله را تقویت می‌کند و آمریکا را در تنگنا قرار می‌دهد.

پیش از این نیز سرهنگ «نفتالی بنت» وزیر آموزش رژیم صهیونیستی در اولین واکنش مقامات این رژیم به نتایج اولیه انتخابات پارلمانی لبنان گفت انتظار این نتیجه را داشتند.
 


 

بنت در یک پیام توئیتری با بیان اینکه حزب‌الله مساوی لبنان است، نوشت: «نتیجه انتخابات لبنان، بر پایه محاسباتی که برای مدت‌ها داشتیم، رقم خورده است. حزب‌الله = لبنان».

وی سپس با روی آوردن مجدد به لحن تهدیدآمیز علیه محور مقاومت، تاکید کرد: «اسرائیل بین حزب‌الله و دولت مستقل لبنان تفاوتی قائل نیست. ما لبنان را مسئول هر تهدیدی که از این سرزمین به ما شود، می‌دانیم».(7)



پی نوشت:
1)https://www.tasnimnews.com/fa/news/1397/02/17/1719320
2)http://www.javanonline.ir/fa/news/905385
3)http://www.farsnews.com/news/13970218000103
4)http://kayhan.ir/fa/news/131782
5)http://newspaper.fdn.ir/
6)https://www.tasnimnews.com/fa/news/1397/02/17/1719401
7)http

://www.farsnews.com/news/1397021700037