به گزارش پایگاه عدالت خواهان"مشرق- همه چیز از توئیتی شروع شد که یکی از طرفداران بسیار فعال ترامپ در توئیتر به اسم «زک زیلز»، در 4 ژوئن 2017 در توئیتی نوشت:
"در فرانسه و انگلستان محلاتی وجود دارد که «نواحی ورود ممنوع»(no go zones) هستند...حتی پلیس هم از ورود به انها می ترسد."
این توئیت جرقهای شد که موجی رسانهای برای بررسی وضعیت جرم و جنایت در لندن و در کل بریتانیا در رسانههای بین المللی و فعالان شبکههای اجتماعی راه بیفتد.
در 21 دسامبر 2017، اظهارات یک نماینده پارلمان از حزب کارگر به نام «استفن تیمز» (Stephen Timms) درباره وضعیت امنیت در لندن خبرساز شد که تایید توئیت فوقالذکر بود. او گفت:
" در حال حاضر، بخشهایی از لندن هست که رانندگان جرات نمی کنند به آنها بروند، چون خطر حمله در آنها بالاست."
او افزود: " به گمانم همه ما این را غیرقابل قبول می دانیم که مناطقی در لندن و کل بریتانیا وجود دارد که مناطق «ورود ممنوع»(no go) هستند. اقدامی جدی باید در این زمینه صورت بگیرد."
یکی از بزرگ ترین عوامل ناامنی در خیابانهای بریتانیا و به طور خاص لندن، حملات با اسید و سایر مواد خورنده یا همان «اسیدپاشی است. میزان این جرم در لندن در سال 2017 آن قدر وخیم بود که لندن در رسانهها «پایتخت اسیدپاشی» دنیا لقب گرفت.
این ماجرا آن اندازه جدی است که وزیر کشور بریتانیا، «ویکتوریا اتکینز» از بازنگری در برخی قوانین از جمله "افزایش سن خرید اسید از 18 به 21 در این کشور" خبر داد.
در سپتامبر 2017، خبر اسیدپاشی دوست پسر یکی از سلبریتیهای معروف تلویزیون بریتانیا به نام «آرتور کالینز» در یک کلوب شبانه در شرق لندن، انگلستان را تکان داد. در این حمله، 14 نفر دچار سوختگی با درجات مختلف شدند. او به 20 سال زندان محکوم شد.
فقط در 6 ماه منتهی به آپریل 2017، 400 مورد حمله با اسید و سایر مواد خورنده، یعنی به طور متوسط دو مورد در هر روز در بریتانیا انجام گرفت. این در حالی است که افسران پلیس لندن معتقدند که این امار تنها بخشی از مجموع موارد حملات با اسید در بازه زمانی فوق الذکر است. در 7 دسامبر 2017، معاون رییس شورای ملی روسای پلیس انگلستان(NPCC) اعلام کرد:
" اکنون یکی از بالاترین نرخهای ثبت شده حمله با اسید و مواد خورنده دیگر به نسبت جمعیت، در بریتانیا وجود دارد که به طرز نگران کنندهای در حال افزایش است."
در واقع، نرخ حملات با اسید در بریتانیا به نسبت جمعیت، حتی از هندوستان و برخی کشورهای شرق آسیا که استفاده از اسید به عنوان یک روش انتقام سابقه تاریخی دارد، پیشی گرفته است. همین مقام ارشد پلیس بریتانیا افزود:
" به نظر می رسد که ما دوباره شاهد افزایش رکوردها در این زمینه خواهیم بود، در حالی که معتقدم نرخ واقعی رویداد این جرم بیش از آن چیزی است که در گزارشهای پلیس ثبت شده است. آمار بیمارستانها و مراکز درمانی از مداوای سوختگی با اسید بسیار بیش از گزارشهای ثبت شده ماست."
به گفته او، بسیاری از قربانیان اسیدپاشی از ترس انتقامگیری گروههای تبهکار در بازگشت به محل زندگی خود، به پلیس گزارش نمی دهند.
در 29 دسامبر 2017، روزنامه بریتانیایی «سان» گزارش داد که بسیاری از پیکهای موتوری که برای اغذیه فروشیهای لندن کار می کنند، از رفتن به بسیاری از مناطق موسوم به «no go» اجتناب می کنند، چرا که ریسک رفتن به آن مناطق را، به واسطه احتمال بالای حمله با چاقو یا اسید، بسیار بالا می دانند.
یکی از پیک موتوریهای شاغل در لندن به این روزنامه گفت:
" ما سابقا تا 2 بعد از نیمه شب هم کار می کردیم. حالا خیلی از ما بعد از ساعت 10 شب کار نمی کنیم، گرچه از لحاظ مالی به ضرر ماست. بسیاری از ما بعد از 8 یا 9 حاضر نیستیم به مناطق خطرناک لندن برویم."
در بین محلاتی که به گفته پیکهای موتوری شرکت کننده در نظرسنجی این روزنامه شرکت کردند، بسیار خطرناک هستند، می توان به «هکنِی»(Hackney) و «استوک نویینگتن»(Stoke Newington) اشاره کرد. یکی دیگر از این محلات، محله «بتنال گرین» در ناحیه «تاور هملتز»(Tower Hamlets) لندن است.
جالب این که در بین محلات و نواحی بسیار خطرناک، نام محلههایی دیده می شود که در سالیان اخیر میلیاردها پوند خرج بازسازی و ساماندهی آنها شده است که از آن جمله می توان به «Elephant and Castle» و «Stratford» اشاره کرد. در محله استرتفورد، طبق گزارش پلیس کلان شهر لندن، جرایمی سازمانیافته همچون فعالیت شبکههای سوء استفاده جنسی از کودکان به شدت افزایش یافته است.
«جابد حسین»(Jabed Hussain)، یکی از پیکهای موتوری پیتزابری بود که در جولای 2017، در محله «هگراستون»(Haggerstone) در شرق مورد حمله دو نفر اوباش با اسید قرار گرفت که قصد ربودن موتور سیکلت او را داشتند. جابد که صورت و بدنش در این حمله به شدت دچار سوختگی شد، در مصاحبه روزنامه «مترو»، وزارت کشور بریتانیا را متهم کرد که سعی دارد رشد ویرانگر اسیدپاشی را در این کشور نادیده بگیرد و درگیر مسایلی چون برگزیت شده است. او گفت:
" دولت مشغول سیاست بینالمللی است، ولی درباره آنچه در لندن اتفاق می افتد، چه می کند؟ دولت باید به فکر ما باشد- به فکر خیابانها باشد. این کار وظیفه دولت است."
در همین حال، در 16 می 2017، لندن به عنوان بدترین شهر بریتانیا برای پرورش کودکان معرفی شد.
بر اساس نظرسنجی انجام گرفته در می 2017، لندن به خاطر نرخ بالای بزهکاری و قیمت بالای مسکن و اجاره، بدترین شهر برای زندگی خانواده در لندن معرفی شد. در نظرسنجی 5 شاخص قیمت مسکن، دسترسی به فضای سبز، میانگین درآمد، کیفیت اموزش و نرخ بزهکاری به عنوان مبنای سنجش در نظر گرفته شد.
در 3 آپریل سال جاری میلادی، یعنی همین چند روز گذشته، رویترز به نقل از گزارشهای پلیس در دو شهر نیویورک و لندن، خبر داد که میزان قتل در لندن از نیویورک جلو زده است. جمعیت این دو شهر تقریبا مساوی و در حدود 8.5 میلیون نفر است، با این تفاوت که در نیویورک قانون اجازه حمل سلاح گرم را می دهد، ولی در لندن حمل سلاح گرم ممنوع است. طبق گزارش رویترز، در فوریه 2018، در نیویورک 14 قتل اتفاق افتاد که در حالی که در لندن 15 فقره قتل رخ داد. در ماه مارچ، 21 قتل در نیویورک و 22 قتل در لندن صورت گرفت.
در پی انتشار این خبر، سخنگوی صادق خان، شهردار لندن، گفت:
" شهردار عمیقا بابت جرایم خشن در پایتخت نگران است. هر جانی که در جرایم خشن از دست می رود، یک تراژدی است."
یک مورد بسیار نگرانکننده در این میان، شیوع قتل با چاقو در لندن است. از 47 مورد قتلی که از ابتدای 2018 در این شهر رخ داده، 31 مورد با چاقو بوده است. ارشدترین مقام پلیس بریتانیا، «کرسیدا دیک»، رییس پلیس لندن، در مصاحبه با گاردین گفت که دار و دستههای اوباش از شبکههای اجتماعی و فضای مجازی برای خرید و فروش سلاح سرد استفاده می کنند و دعواهای میان جوانان ظرف چند دقیقه در شبکههای اجتماعی تشدید می شود و به درگیریهای دسته جمعی در خیابان ختم می شود.
«پاتریک گرین»، مدیر موسسه خیریه «صندوق بن کینسلا» در لندن که علیه جرایم با سلاح سرد فعالیت می کند، در گفتگو با رویترز گفت که شبکههای اجتماعی یک عامل مهم در دامن زدن به بحران خشونت در بریتانیا هستند:
" امسال(2018) سال وحشتناکی بوده است. به نظر می رسد که بدتر از سال قبل است که خود ان از سال قبلتر بدتر بود.....ما در یک بحران هستیم و باید هر چه زودتر فکری به حال آن بکنیم."
طبق گزارش روزنامه بریتانیایی ایندیپندنت، در سه ماهه نخست سال 2018، در هر سه روز یک قتل با چاقو در لندن رخ داده است که نسبت به سال قبل، افزایش 50 درصدی را نشان می دهد. تا 2 آپریل 2018، 9 نوجوان در لندن به قتل رسیدهاند که 6 تای انها با چاقو جان باختهاند.