چاپ صفحه

از پوشش اخبار اغتشاشات به عنوان ناظر خارجی تا جدایی صفوف بعد از بیانیه وزارت خارجه ترکیه/ ایران شاخک‌‌های عصبی آمریکا و اسرائیل را تحریک کرد

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"اغتشاشات یک هفته گذشته در شهرهای مختلف ایران که برای اعتراض به وضعیت معیشتی و عموما از طرف طبقه پایین جامعه و مالباختگان برخی موسسات مالی آغاز شده بود به سرعت به اعتراضاتی از جنس و رنگ معاندین، براندازان و شعارهای ساختارشکن تبدیل شد.

این تغییر رویه در مدتی کوتاه و مدیریت عوامل خارجی و دشمنان نظام از سوی رسانه‌‌های داخلی و خارجی به انحای مختلف پوشش داده شد اما در این میان رسانه‌‌های ترکیه از جمله گروه‌‌های رسانه‌‌ای بودند که تحولات و اغتشاشات موجود در داخل ایران را رصد لحظه به لحظه نموده و حوادث صورت گرفته را با دقت و ظرایف موجود پوشش می‌‌دادند.

رسانه‌‌هایی از قبیل "حابر7"،"آناتولی"، "ان تی وی"و "فوکس" از جمله رسانه‌‌های خیلی فعال در این زمینه بوده‌‌اند.

اولین اخبار جدی اعتراضات در رسانه‌‌های ترکیه ابتدا با "تم" پوشش اخبار عادی اتفاق افتاده در منطقه و جهان و با خبری که مبنای اعتراضات را مشکلات معیشتی مردم ایران می‌‌دانست آغاز شد. در اخبار اولیه با اشاره به تجمعات تهران و شهرکرد و نیز موضع گیری‌‌های احمد توکلی و حسام الدین آشنا که با اشاره به برخی مشکلات معیشتی مردم اولا به نحوه پیشروی و مدیریت اعتراضات هشدار داده و از مسئولان امنیتی و انتظامی خواسته بودند تا با سعه صدر با معترضان رفتار شود اشاره می‌‌شد.

در واقع در این مرحله می‌توان گفت رسانه‌‌های ترکیه با رصد اخبار و نیز عدم آگاهی و اطمینان از نتایج احتمالی اغتشاشات به عنوان رسانه‌های ناظر تنها به پوشش اخبار بسنده کرده و تمامی اخبار، شعارهای ساختارشکن، تصاویر، آمار بازداشتی، آمار کشته شدگان احتمالی و ... را حتی با تیترهایی نظیر "تظاهرات در شهرهای ایران به خشونت کشیده شد" منتشر کردند.

اما از روز سوم اغتشاشات رویه و نحوه پوشش اخبار و موضع گیری‌‌ها با دو خبر در ظاهر متفاوت اما در اصل مرتبط دگرگون می‌‌شود. خبر اول معرفی مایکل دی آندرا به عنوان عامل اصلی اغتشاشات موجود در شهرهای مختلف ایران بود.

"رئیس‌ جمهور آمریکا در خرداد ماه 96 با انتصاب مایکل دی‌آندریا به عنوان رئیس عملیات‌های مخفی سیا در ایران، به اعتقاد کارشناسان آمریکایی اولین گام محکم را برای عمل به قول‌هایش درباره ایران برداشته بود. پست جدید وی به عنوان مسئول بخش عملیات‌‌های سیا در حوزه ایران بود.نقش جدید دی آندرا یکی از معدود اتفاقات در داخل سازمان جاسوسی سیا است که نشان دهنده رویکردی تند در حوزه  عملیات های مخفیانه و جاسوسی است".

پشت بند این خبر رسانه‌‌های ترکیه بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در محکومیت مداخلات خارجی در امور داخلی ایران و جدا بودن مقوله اعتراضات مردمی از اغتشاشات هدایت شده از خارج را تیتر اول سایت‌‌ها و روزنامه‌‌های خود کردند. با صدور بیانیه از سوی وزارت امور خارجه ترکیه نحوه انتشار اخبار از سوی جناح‌‌های مختلف سیاسی در ترکیه متفاوت شد.

به طوریکه سایت‌‌ها، روزنامه و حتی کانال های تلویزیونی نزدیک به دولت و حزب عدالت و توسعه از جمله، یئنی شفق، ملی قازئته، آکشام،استار، اؤنجه وطن و کانال های تلویزیونی "تی آر تی" و ... از موضع رسمی دولت ایران حمایت کرده و موضع گیری‌‌های رسمی مقامات ایرانی از جمله بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در مورد تجمعات اعتراضی اخیر در این کشور که اظهار داشت: "مردم ایران هیچ ارزش و اعتباری برای ادعاهای فرصت‌طلبانه مقامات آمریکایی و شخص آقای ترامپ، قائل نیستند. حمایت فرصت‌طلبانه و فریبکارانه همین مقامات از برخی تجمعات در روزهای اخیر در برخی از شهرهای ایران را چیزی جز نیرنگ و ریاکاری دولت آمریکا نمی‌دانند. قانون اساسی ایران ساختارهای دموکراتیک را برای حمایت قانونی از خواسته‌های مدنی مردم پیش بینی کرده است و امکان پیگیری این خواسته‌ها در چارچوب قانون کاملا امکان پذیر است" بازنشر نمودند.

اما در این میان و حتی بعد از انتشار بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در حمایت از دولت ایران برخی رسانه‌‌‌ها و کانال‌‌های تلویزیونی غربگرا و وابسته به جناح مخالف حکومت در داخل ترکیه از جمله "فوکس" و "ان تی وی" کماکان به پوشش اخبار با ادبیات معاندین نظام ادامه داده و از عدم اتمام اغتشاشات و تداوم درگیری‌‌ها ابراز خرسندی نمودند. 

موضع "اؤزتورک ییلماز" معاون حزب جمهوری خواه خلق که با ادبیاتی کاملا غرب زده و نفرت انگیز صورت گرفته است نشانگر روح وابسته این قبیل جریانات در منطقه به اربایان غربی است.
 گفتگوی کوتاه ییلماز با رسانه های ترکیه با عنوان " ایران سنسورهای عصبی آمریکا و اسرائیل را تحریک کرد و تحولات اخیر تصادفی نیست" بوده است.

او گفته است: "امروز ایران بواسطه حشدالشعبی در عراق، نیروهای سپاه قدس در سوریه، حزب الله در لبنان و حوثی ها در یمن، شاخک های عصبی آمریکا و اسرائیل را تحریک کرده است.لذا ایران باید در داخل و با اغتشاشات داخلی دست و پنجه نرم کند.بالطبع این اقدامات نیز تصادفی نیست.

مشغول شدن ایران با مشکلات داخلی خود فضای خاورمیانه را آرام خواهد کرد.اگر در این میان ایران بخواهد برای مقابله با اعتراضات به قوه قهریه متوسل شود موضوع تغییر حکومت در دستور کار خواهد بود. نمی‌‌خواهیم ایران به سوریه و عراقی دیگر تبدیل شود و از این رهگذر ایران باید با اعتدال حرکت کند"!!!

موضع رسانه‌‌های مختلف بعد از صدور بیانیه از طرف وزرت خارجه ترکیه هرچند با تاخیر، صفوف دوستان و دشمنان مردم ایران و نظام را در داخل جناح های سیاسی ترکیه نیز مشخص کرد. هرچند شاید بتوان این پالس دوستی را به حساب حمایت تمام قد ایران از دولت ترکیه در شب کودتای نافرجام 15 جولای 2016 و یا کمک ایران به ترکیه برای بازگشت به پای میز مذاکرات در آستانه و یا حتی همکاری ایران در موضوع مخالفت با جدایی اقلیم کردستان از عراق گذاشت.

ولی در هر صورت می‌‌توان با اطمینان گفت که تحولات اخیر صورت گرفته در منطقه و جهان، فشارهای مشابه آمریکا و غرب بر هر دو کشور و نیز وابستگی متقابل ثبات و امنیت داخلی، دو قدرت منطقه‌‌ای یعنی ترکیه و ایران را علی رغم وجود صداهای متفاوت در داخل دو کشور تا اطلاع ثانوی کماکان در کنار یکدیگر نگه خواهد داشت.

انتهای پیام/