به گزارش پایگاه عدالت خواهان"به نقل از خبرگزاری علم و فناوری؛ سید مناف هاشمی معاون سابق وزارت ورزش و جوانان در جلسه چهارشنبه 19 مهرماه هیئت دولت به عنوان هشتمین استاندار گلستان انتخاب شد و مراسم تودیع و معارفه وی در روز دوشنبه 24 مهرماه در استانداری گلستان برگزار شد که همزمان اولین جلسه شورای اداری استان نیز با حضور عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور برگزار شد.
مناف هاشمی در مقایسه با دکتر صادقلو استاندار سابق گلستان از چابکی ، جوانی ، انگیزه و سرعت عمل خوبی برخوردار است و این خصوصیات را در عملکرد ده روز گذشته وی پس از تودیع و معارفه می توان بوضوح مشاهده کرد که توانسته در این مدت کوتاه بخش اعظمی از استان را مورد بازدید قرار بدهد .
استان گلستان اگر چه ظاهری سبز و جنگلی دارد اما باطنی فقیر و محروم داشته که بخشی از آن تاریخی و ناشی از یکی بودن با استان مازندران بوده اما بعد از تاسیس هم توفیق چندانی در توسعه و رهایی از فقر مزمن نداشته است .
نگاه دولتها و استانداران بعد از تاسیس استان گلستان نیز تاکنون نتوانسته باعث پیشرفت و رشد استان شود هر چند برخی مقاطع به دلیل حضور مقامات کاریزما توانسته چشمه هایی از تغییر را ببیند اما اقدامات علمی و زیر بنایی در گلستان کمتر دیده شده است .
حال سید مناف هاشمی آمده تا همه عقب ماندگی ها و آوارهای گذشته را برداشته و جبران کند و این میسر نیست جز با وحدت و همدلی همه مسئولان استانی ، مردم و حمایتهای دولت که هر کدام در جای خود عاملی بس تاثیرگذارند .
شاه کلید توسعه استان باید توسعه علم همراه با عمل باشد و سید مناف هاشمی استاندار جدید گلستان بخوبی به این نکته واقف است ، او باید فاصله دانشگاه ها با مردم و حوزه تئوریک با حوزه عمل را کم کند و در این راستا باید از دولت برای دانشگاه های استان پروژه های بزرگ بگیرد تا دانشگاه های ما و مردم دارای رفاه شوند .
استاندار جدید گلستان باید به توانمند سازی دانشگاه های گلستان در ایجاد شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور کمک کند و هر چه در این راستا سرمایه گذاری کند قطعا پژوهشگران ، دانشجویان و اساتید نیز راغب تر شده و برای درمان دردهای استان راه حل اساسی پیدا خواهند کرد .
بجز رویکردهای علمی هر راه حل دیگری موقتی و مسکّن است و طبعا نمی تواند در درازمدت کارگشا باشد پس باید در حل مسائلی چون آب که مشکل اساسی استان گلستان است به راه حل های علمی روی آورد ، طبق گفته مدیران آب منطقه ای استان 90 درصد از آب زیرزمینی استان گلستان برداشت شده است و اگر روند برداشت بی رویه آب زیرزمینی همین طور تداوم یابد در سالهای بعدی با چالش و بحران آب مواجه خواهیم بود .
وجود آب دریا و استفاده از آب شیرین کن با استفاده از نیروی خورشید باید در دستور کار مدیران استان قرار بگیرد تا بتوانیم علاوه بر تامین آب شرب بخش هایی از ترکمن صحرا و مردم حاشیه های شمالی استان ، اراضی این منطقه را از شوری نجات دهیم .
نکته اساسی دیگر وجود پارک علم و فناوری استان گلستان است که باید پویاتر و فعال تر شود چون اساس توسعه علم و حمایت از نخبگان بیشتر حول این مجموعه و در بخش های کوچکتر توسط بنیاد نخبگان استان می چرخد و فعالیتهای این بخش بیش از گذشته نمود عینی داشته باشد و هر از چند ماهی خبری بشنویم که فلان شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری گلستان فلان مشکل را از استان حل کرد .
همکاری در ساخت فازهای بعدی دانشگاه جامع گلستان و توسعه رشته های تکمیلی در این دانشگاه به همراه تکمیل و افتتاح بیمارستان های جدید گرگان ، گنبد و شهرهای دیگر استان و حمایت از دانشگاه علوم پزشکی نیز می تواند اقدامات اساسی در توسعه علم و فناوری در گلستان باشد .
استاندار جدید گلستان خوب می داند که استان گلستان و مخصوصا گنبد کاووس قطب سرطان در کشور است و نیاز است که بیمارستان و مرکز پژوهش در مورد این بیماری در این منطقه ساخته شود ، چه اینکه بیش از 7 هزار بیمار صعب العلاج ، تالاسمی و سرطانی در استان باید دغدغه مسئولان برای خدمت رسانی به این اقشار آسیب پذیر ایجاد می کند .
یک نکته مهم دیگر در انتصابات اینست که گلستان همواره دستخوش تغییرات مدیریتی از جنس سیاسی بوده اما خوب است استاندار جدید گلستان نگاهی علمی به مدیران داشته باشد و بر اساس توانمندی و تخصص در رشته های مرتبط مدیران را انتخاب کند ، قطعا مدیر شایسته و عالم می تواند خدمت بهتری به مردم بکند .
نویسنده : جواد عموزاد
انتهای پیام /