سعید حجاریان بر این عقیده است حمایت اصلاح طلبان از روحانی ، مبتنی بر رویکرد اتحاد- انتقاد است . طی چند وقت گذشته صحبت هایی شبیه به این زیاد از سوی اصلاح طلبان شنیده شده است . آنها این روزها سعی دارند حمایت خود از روحانی را به صورت مشروط نمایش دهند و با این کار به شدت به انتخابات های بعدی و به خصوص انتخابات دوره دهم مجلس چشم دوخته اند .
به همین دلیل هم از مرعشی گرفته تا صادق زیبا کلام و حجاریان همه بر یک موضع پافشاری می کنند:« روحانی رای خود را مدیون اصلاح طلبان است و اگر بدون پشتوانه این گروه در انتخابات شرکت می کرد بیشتر از یک میلیون رای نداشت.»
به گزارش افکار نیوز، درباره اینکه روحانی تا چه میزان وامدار اصلاح طلبان است و یا اینکه اصلاح طلبان برای بقا رو به روحانی آورده اند، پیش از این بارها بحث شده است اما به نظر می رسد با زیر سوال رفتن تنها وزیر کاملا اصلاح طلب و گوش به فرمان جریانهای حزبی یعنی فرجی دانا وزیر علوم و تحقیقات ، ترس اصلاح طلبان از تمایل بیش از اندازه کابینه به جناح راست و یا کارگزاران بیشتر شده است .
از سوی دیگر روحانی نتوانسته در طول مدتی که سکان مدیریت اجرایی کشور را در دست داشته ، به بسیاری از شعارهای اصلاح طلبانه خود در حوزه فرهنگ و دانشگاهها جامه عمل بپوشاند و در سوی دیگر شعارهای وی در خصوص اقتصاد و معیشت مردم نیز هنوز عملی نشده است . این مسئله باعث می شود اصلاح طلبان از هم اینک به فکر فرار از تبعات شکست احتمالی دولت در این زمینه ها بوده و سعی کنند با جدا ساختن و یا مشروط ساختن حمایت خود از روحانی ، پروژه عبور از وی را بسیار زودتر از زمانی که قبل از این پیش بینی می شد ، کلید بزنند.
اصلاح طلبان تندرو که خود می دانند با نام « فتنه گر» در فضای سیاسی کشور شناخته می شوند ، این روزها به دنبال فشار بر روحانی برای در پیش گرفتن مواضعی به شدت متفاوت نسبت به گذشته هستند . حجاریان در گفت و گوی خود با یک روزنامه اصلاح طلب بیان کرده که روحانی همچنان عضو جامعه روحانیت مبارز است و باید به زودی تکلیف خود را با این مسئله روشن کند . او اضافه کرد که روحانی همچنان می گوید مستقل است تا با فتنه گران مقایسه نشود اما به زودی باید تکلیف خود را در این زمینه روشن سازد.
فشار بر رییس جمهور برای نزدیک شدن به جبهه اصلاح طلبی و یا حمایت آشکار از افراد موجود در این جناح، برای مشروعیت بخشیدن به حضور این افراد در فضای سیاسی کشور ، آنهم بعد از فتنه سال ۸۸ نیست و هدف دیگری ورای این مسئله در نظر تندروهای این گروه قرار دارد و آنهم زمینه سازی برای ظهور و بروز دوباره در انتخابات بعدی مجلس است به همین دلیل هم زمانی که این گروه از روحانی حمایت می کند ، به سرعت سهم خواهی ها نیز شروع شده و این افراد سعی می کنند سیاست حمایت و اتحاد آشکار با روحانی و انتقاد در خفا را دنبال کنند.
سهم خواهی ها از همان روزی که عارف مجبور به کناره گیری از عرصه رقابت های انتخاباتی شد، آغاز شده بود اما این روزها با نشانه رفتن تنها عضوی در کابینه که اهداف آنها را در دانشگاهها پیاده می کرد، رنگ و بوی جدی تری به خود گرفته است به همین دلیل در حالیکه رییس جمهور در این دوره بحرانی حمایت آشکاری از وزیر علوم نمی کند ، رسانه های اصلاح طلب تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا با تحت فشار گذاشتن نمایندگان و مجلس مانع از ریزش در کابینه آنهم با بیرون رفتن وزیری که بیشترین انتصاب را به این افراد دارد ، بشوند .
اصلاح طلبان برای چه روحانی را تهدید می کنند؟
زمانی که افراد تندروی اصلاحات روحانی را تهدید می کنند که حمایت شان از او مشروط بوده و انتقاداتی هم به او دارند ، این مسئله بدین معنی است که در انتخابات بعدی و یا انتخاب های بعدیش برای پست های مهم کشوری باید این افراد را همواره در نظر داشته باشد . چندی پیش خبری منتشر شد که بیان می کرد رییس جمهور اعلام کرده است برگزاری جلسات با رهبران اصلاح طلب برای چگونگی انتخابات مجلس هنوز زود بوده و ضرورتی برای انجام این کار وجود ندارد .
درعین حال برخی رسانه های دیگر اعلام کردند که دولت اصلا قصد ندارد لیستی با عنوان حامیان روحانی برای انتخابات مجلس تهیه کند و اصلاح طلبان نیز به نظر می رسد باید لیست های جداگانه خود را در این خصوص داشته باشند. با کنار هم گذاشتن قطعات این پازل و خبرهایی از این دست می توان به خوبی نمای کلی از تصویر نهایی که در پیش روی اصلاح طلبان قرار دارد را دید: «آنها می ترسند !» ؛ترس از شکست در انتخاباتی که کارگزاران و اصولگرایان تنها نامزدهای جدی آن باشند و دولت روحانی هم هیچ اقدامی برای احیای دوباره اصلاح طلبی انجام ندهد .