چاپ صفحه

برپایی نمایشگاه آثار گرافیکی از ۸۶ هنرمند دانشجو/ نکوداشت «بهزاد گلپایگانی»

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"نشست خبری «دومین سالانه دانشجویی گرافیک دال» با حضور ایمان خوش‌نیت آرام دبیر جشنواره، مهرناز محمدی دبیر اجرایی و رضا چاوشی دبیر هنری، پیش از ظهر امروز (یکشنبه 23 مهر) در ساختمان معاونت هنری دانشگاه هنر برگزار شد.

محمدی در ابتدای این نشست با ارائه آماری از دوره نخست جشنواره گفت: در دوره اول که خرداد ماه 1395 به همت دانشجویان دانکشده هنر دانشگاه تهران برگزار شد، 114 اثر در بخش‌های لوگو و هویت بصری، پوستر، طرح جلد و صفحه‌آرایی به نمایشگاه راه یافت.

در ادامه، آرام درباره دومین دوره جشنواره اظهار داشت: تم اصلی جشنواره امسال «تفکر طراحی» (Design Thinking) است که از 1960 میلادی مطرح شده و موضوع نسبتاً نویی در گرافیک محسوب می‌شود.

وی نخستین هدف جشنواره را آشنا کردن دانشجویان گرافیک با بازار حرفه‌ای طراحی عنوان کرد و افزود: گردآوری آثار امروز دانشجویی و اصلاح روند فضایی آکادمیک از دیگر اهداف ماست.

آرام ادامه داد: امسال شهریورماه فراخوان دومین دوره جشنواره منتشر شد که 1612 اثر از 251 نفر به جشنواره رسیده است. در جشنواره امسال، بخش «صفحه‌آرایی» به دلیل محدودیت‌هایی که برای بررسی داشت، جای خود را به بخش «موشن گرافیک» داد که بخش مرسومی در جشنواره‌ها نیست اما بازخورد مثبتی از آن گرفتیم.

دبیر دومین سالانه دانشجویی گرافیک دال با اعلام آمار آثار دریافتی به صورت تفکیک شده گفت: در هویت بصری 566 اثر، در پوستر 871 اثر، در طراحی جلد 112 اثر و در موشن گرافیک 65 اثر توسط دبیرخانه وصول شد که از این تعداد، 152 اثر شامل 51 لوگو و هویت بصری، 64 پوستر، 25 طرح جلد و 12 اثر موشن گرافیک به نمایشگاه راه یافته‌اند.

آرام ادامه داد: مجموعاً آثار 86 هنرمند در نمایشگاه حضور دارد که در هر بخش از سه برگزیده تقدیر خواهیم کرد. داوری آثار برعهده علیرضا مصطفی‌زاده ابراهیمی، سودابه صالحی، کیانوش غریب‌پور، مهدی مهدیان و امیرعلی قاسمی است.

وی افزود: نمایشگاه آثار 28 مهرماه در گالری زمستان خانه هنرمندان ایران افتتاح می‌شود و تا سوم آبان برپاست. مراسم اختتامیه هم 5 آبان در تالار فارابی واقع در پردیس کاربردی دانشگاه هنر برگزار می‌شود.

آرام خاطرنشان کرد: در طول برگزاری جشنواره، 9 سخنرانی هم تدارک دیده شده است که توسط نژده مدانسیان، شهرزاد اسفرجانی، بهزاد جوان‌بخت، کیانوش غریب‌پور، علیرضا کاشی‌ساز، محمدرضا عبدالعلی. کیان اشرافی و صالح امینی، در تالار فارابی ایراد می‌شود.

نکوداشت زنده‌یاد «بهزاد گلپایگانی» از آغازگران تایپوگرافی نوین فارسی، از دیگر برنامه‌هایی بود که دبیر جشنوار به آن اشاره کرد و گفت: مجموعه طرح جلدهایی که ایشان برای انتشارات فرانکلین انجام داده، از اهمیت بسیاری برخوردار است، اما حق این هنرمند معاصر آنچنان که باید ادا نشده است.

در پایان این نشست، پوستر جشنواره که توسط رضا چاوشی طراحی شده رونمایی شد. وی در سخنانی کوتاه گفت: هزارتوی داخل پوستر بر اساس تم اصلی جشنواره ایجاد شده و می‌گوید باید راه درست را انتخاب کنیم تا به راه‌حل برسیم. بافت‌ها و رنگ شاد پوستر هم متناسب با هویت دانشجویی انتخاب شده است./فارس

انتهای پیام/