چاپ صفحه

پادرمیانی علما و ریش سفیدان برای حل و فصل دعاوی خانوادگی در گلستان/ گلایه هایی در خصوص برخورد برخی قاضی های ما وجود دارد/ نورمفیدی: دشمنان نشر فحشا را در کشورهای اسلامی دنبال می کنند


پادرمیانی علما و ریش سفیدان برای حل و فصل دعاوی خانوادگی در گلستان


رئیس کل دادگستری گلستان در نشست روسای دادگستری ها و دادستان ها با علما در گرگان گفت: آماده استفاده از ظرفیت علما و ریش سفیدان برای پادرمیانی در پرونده هایی مانند دعاوی خانوادگی و ارث که جنبه ی عمومی ندارند ، هستیم.
هادی هاشمیان افزود: سازش در چنین پرونده هایی که طرف های درگیر خویشاوند هستند از افزایش تنش ها و تشکیل پرونده های جدید پیشگیری می کند.
هاشمیان  افزود: تجربه ی استقرار شعب سازشی در دادگستری ها و دادسراهای استان نشان داد بیش از نیمی از پرونده ها در این شعب سازش می دشود.
این مقام ارشد قضایی استان گفت: از روسای دادگستری های استان خواسته ایم در شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان ها از علما به عنوان عضو دعوت و از ظرفیت آن ها برای فرهنگ سازی استفاده کنند.
هادی هاشمیان افزود: پارسال 20 هزار پرونده کمتر وارد محاکم استان شد که نتیجه تعامل و نشست های دادگستری با  ائمه جمعه ، دانشگاهیان و آموزش پرورش استان بود.
 
هاشمیان با بیان این که خوشبختانه مسئولان دستگاه های اجرایی و اقشار تاثیرگذار استان نسبت به پیشگیری حساس شده اند گفت: امیدواریم با ادامه این تعامل و همراهی در استان شاهد کاهش آسیب های اجتماعی و وقوع جرم باشیم .
هاشمیان افزود : ما به دنبال این هستیم که جرایم پیش از قضایی شدن جلوی آن گرفته شود .
هادی هاشمیان با بیان این جرایم مربوط به خشونت در استان نسبت به جمعیت زیاد است گفت : برخی مطالب باید در سطح کشور دنبال شود ولی این مهم تکلیف ما را ساقط نمی کند و اگر علمای عزیز ما در تریبون نماز جمعه و مراجعات معتمدان به تقویت آستانه صبر و تحمل مردم بپردازند به بهبود شرایط کمک می کنن.
وی  به تلاش دادگستری استان بدای کاهش جرایم اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۴ هزار و ۲۰۰ زندانی در گلستان داریم، که می توانیم با فعالیت های فرهنگی بیش از گذشته میزان جرائم را کاهش دهیم.
هاشمی به تقدیرنامه اژه ای از دادگستری گلستان اشاره کرد و گفت: در تمامی دادگستری های ما نمازخانه ایجاد کردیم و ۱۲ نمازخانه  در این مراکز ایجاد کردیم.
وی گفت: ۳ میلیارد تومان هزینه آب، برق، گاز، تلفن و اقلام مصرفی بود  ما  که این مبلغ به ۱.۵ میلیارد تومان رسیده و از اسراف جلوگیری کردیم.
وی با بیان اینکه ازسال گذشته تا کنون ۶۵ قاضی جذب دادگستری استان گلستان شدند، افزود: در طی ۱۰ سال گذشته جذب این تعداد قاضی بی نظیر بوده است.
رئیس کل دادگستری گلستان با بیان اینکه ائمه جمعه به بهبود فضای قضایی گلستان کمک کند، افزود: قبول داریم که گلایه هایی در خصوص برخورد برخی قاضی های ما وجود دارد و در همین باره از ائمه جمعه دعوت می کنیم در جلسه های هفتگی اخلاقی که در دادگستری ها برگزار می شود شرکت کنند و به ارتقای اخلاقی کمک کنند.
نشست روسای دادگستری ها و دادستان های سراسر استان با علما  امروز در دادگستری گرگان برگزار شد .


ناتوانی در کنترل خشم علت بیشتر پرونده های ورودی به محاکم استان


معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان در نشست روسای دادگستری ها و دادستان ها با ائمه جمعه با بیان این که بسیاری از جرایم استان نشات گرفته از خشونت است  گفت: اگر جامعه بتواند خشم را کنترل کند بسیاری از جرایم مانند ضرب و جرح ، توهین و تخریب اموال که بیشترین پرونده های کیفری استان را تشکیل می دهد کاهش می یابد.
 حجت الاسلام مهدی قاسمی وناجمی افزود: در جرایم حقوقی هم مطالبه طلب و مطالبه وجه چک  بیشترین پرونده را دارند که نشان از کمرنگ شدن قبح خوردن مال مردم است.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گلستان تاکید کرد:  گلستان رتبه ۱۳ سرقت مستوجب تعزیر و رتبه دوم تهدید، تخریب توهین به افراد،ضرب و جرح و کلاهبرداری را داریم که نیاز به چاره اندیشی را ضروری می کند.
قاسمی وناجمی  افزود: در عطلاق استان گلستان رتبه ۱۷ کشور  را به خود اختصاص داده است و در این بخش هم نیازمند کمک ائمه جمعه هستیم.


استفاده از مجازات های جایگزین حبس رویکرد قضات گلستانی


حجت الاسلام سید مصطفی حقی در نشیت روسای دادگستری ها و دادستان ها با ائمه جمعه گفت: حکم زندان در اصل مجازات خانواده زندانیان است و به همین علت به دنبال استفاده بیشتر از مجازات های جایگزین حبس هستیم.
حجت الاسلام سید مصطفی حقی افزود: با تلاش های انجام سده میزان زندانی ها در استان گلستان از ۵ هزار و ۵۰۰ به کمتر از ۴ هزار و ۵۰۰ زندانی در استان رسیدیم.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان افزود:   مقام معظم رهبری نیز از میزان جرائم محکوم به حبس گلایه کردند.
حقی به بمباران تهاجم فرهنگی اشاره کرد و گفت: کانالهای تلگرامی و شبکه های اجتماعی تزلزل در خانواده ها ایجاد کرد و باید خانواده ها دراین بخش آگاهانه عمل کنند.
دادستان عمومی مرکز استان گلستان به سرقت و مطالبات مردمی در پرونده ها اشاره کرد و گفت: محاسن را مردم کمتر رعایت می کنند و در کوچکترین برخوردی مردم به هم توهین می کنند.
حقی با بیان اینکه ائمه جمعه می تواند به کاهش جرائم کمک کنند، افزود: باید فرهنگ جامعه اسلامی را در جامعه گسترش دهیم.


تاکید نماینده ولی فقیه در استان گلستان بر مهندسی فرهنگی برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن


، آیت الله سید کاظم نور مفیدی در دیدار ائمه جمعه استان گلستان با دستگاه قضائی گفت: دشمن امروز ایمان به خدا را مورد هدف قرار داده و نشر فحشا را در کشورهای اسلامی دنبال می کنند.
نماینده ولی فقیه در  گلستان گفت: مقابله با این تهاجم فرهنگی کار یک دستگاهها خاص و ائمه جمعه نیست .  
وی افزود: ما دستگاه های فرهنگی زیادی در سطح کشور داریم ولی به نظر می رسد  فعالیت های انجام شده متناسب برای مقابله با برنامه ها و حملات دشمن نیست.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان تاکید کرد: در شورای فرهنگ عمومی تاکید کردیم  اینکه صرفا گرد هم بیایم و حرف بزنیم نمی توان کاری از پیش برد و باید کاری علمی و عملی انجام داد.
نورمفیدی یادآور شد: باید نقش دستگاهها و همه افراد که برنامه های فرهنگی انجام می دهند در تقویت مسائل فرهنگی دیده شود.
نورمفیدی با بیان اینکه حل مشکلات فرهنگی آسان نیست، گفت: خداوند متناسب با زبان و فرهنگ مردم برایشان پیامبر می فرستاد و بر این اساس هر پیامبر می دانست که چگونه متناسب با آن جامعه سخن بگوید.
وی افزود: ما هیچ مهندسی فرهنگی نداریم اگر می خواهیم مقابله درستی با تهاجم فرهنگی داشته باشیم باید با برنامه عمل کنیم.