چاپ صفحه

آمار اعلامی جبهه نه به رفراندوم با شرکت زیر پنجاه درصدی

به گزارش پایگاه عدالت خواهان" از خبرگزاری تسنیم در اقلیم کردستان عراق: اقلیم کردستان رفراندوم خود را بر خلاف قانون اساسی عراق که کردها هم با رای بالای خود در عراق پس از صدام آن را تصویب کرده بودند، برگزار کرد.

رفراندوم بدون نظارت سازمان ملل متحد و جامعه بین الملل

 وضعیت خلق شده پیش از رفراندوم توسط حزب دموکرات کردستان عراق به گونه‌ای بود که نتیجه آن قابل پیش بینی بود. یارای مخالفت آنچنانی به احزاب و گروه‌های سیاسی داده نشد. مخالفین رفراندوم به خائنین به ملت توصیف شدند و حتی فتواهای مذهبی در خصوص آنها صادر شد. فارغ از نتیجه، نچیروان بارزانی نخست وزیر حکومت محلی اقلیم کردستان در همان ساعات برگزاری این پروسه اعلام کرد که این رفراندوم با هدف استقلال اقلیم کردستان انجام نمیشود.

وی از اراده جدی جهت گفتگو با بغداد خبر داد. سوال این است که حرکت آتی بارزانی به عنوان مجری طرح تجزیه عراق چه خواهد بود؟ اگر کارت رفراندوم را در مذاکرات احتمالی با بغداد در نظر گرفته است حکومت مرکزی به صراحت اعلام کرده است آماده مذاکرات رفراندومی با اربیل نیست. از سوی دیگر با توجه به اعلام مخالفت های پیش رفراندومی کشورهای منطقه و جهان، چگونه این موضوع را با آنها به مذاکره خواهد گذاشت. بنابراین بارزانی چگونه در راه مذاکره با بغداد گام برمیدارد. جنگ داعش به پایان خود نزدیک است. اقتصاد اقلیم کردستان حال و روز خوشایندی ندارد.

نیروی نظامی عراق هم به نسبت پیش از ظهور داعش تغییر چشمگیری داشته است و این مهم در پیروزیهای ارتش و نیروهای حشد شعبی علیه تروریستهای داعش مشهود است. رئیس اقلیم کردستان با کدام توان و استفاده از کدام کارت و لابیگری به استقبال تجزیه عراق میرود. به نظر نمیرسد که اقلیم دستاورد چندانی از رفراندوم خود کسب کند. تنها نتیجه ملموس این رفراندوم دمیدن روحی تازه در ناسیونالیزم کردی است که مدتها از تجربه شکست خورده حکومت اقلیم کردستان متاثر بوده است. پیش از برگزاری رفراندوم، پیشنهادهای مهمی به سران کرد ارائه شد که مانع از آن نشد رئیس اقلیم از پروژه اعلامی خود عقب نشینی کند. اما به نظر میرسد بارزانی در نهایت مجبور به درخواست همکاری از همان کشورهایی شود که ارائه دهنده پیشنهادها به وی بودند. هشدارهای قانونی بغداد و اتمام دوران چشم پوشی از اربیل موجب خواهد شد رئیس اقلیم از کشورهایی همچون ایران و آمریکا درخواست پادرمیانی کند تا دستاوردهای چندین ساله کردها در سایه قانون اساسی عراق محفوظ بماند. آنچه که در پسا رفراندوم اقلیم مشهود است سران کرد در دو راهی موانع و استقلال قرار گرفتهاند.

ادعای یک نماینده کرد: دخیره ارزی مناسبی داریم

حکومت اقلیم کردستان از ذخیره ارزی مناسبی جهت مرحله پس از برگزاری رفراندوم برخوردار است تا در پرداخت حقوق کارمندان دچار مشکل نشود. این گفته یکی از نمایندگان کرد پارلمان عراق است. عادل نوری گفته است از منبع موثقی در حکومت اقلیم کردستان کسب اطلاع کرده است که احتیاط لازم از سوی حکومت اقلیم کردستان با پیش بینی شرایط پس از رفراندوم صورت گرفته است و اقلیم مشکلی از بابت پرداخت حقوق کارکنان بخش حکومتی نخواهد داشت. این نماینده کرد پارلمان عراق ادعا کرده است 20 میلیارد دلار ذخیره ارزی از سوی حکومت اقلیم کردستان صورت گرفته است.

موج نگرانی در اقلیم کردستان عراق در پی تهدیدهای ترکیه به جلوگیری از صدور نفت

با برگزاری رفراندوم و تهدیدهای ترکیه به ممانعت از صدور نفت اقلیم کردستان از خاک این کشور، موجی از نگرانی نه تنها در میان مسئولین، حتی در میان مردم نیز به وجود آمده است. عضو پارلمان اقلیم از حزب دموکرات کردستان عراق هم میگوید: کردها شعار بزرگی سر داده و لاجرم باید تبعات آن را هم پذیرا باشند. شوان شیخ احمد ادعا کرده است که انسداد مرزها و ممانعت از صدور نفت اقلیم، منافع اقتصادی ترکیه را هم به خطر میاندازد. وی گفته است در مرحله پس از برگزاری رفراندوم، مذاکراتی با کشورهای همسایه و حکومت مرکزی صورت خواهد گرفت. این نماینده پارلمان محلی اقلیم کردستان همچنین تاکید کرده است که رفراندوم علیه ثبات این کشورها نخواهد بود.

جانشین دبیرکل اتحادیه میهنی کردستان:گفتگو با بغداد با هدف حل مشکلات است

کوسرت رسول علی جانشین دبیرکل اتحادیه میهنی کردستان که نقش مهمی را در همراهی مسعود بارزانی و برگزاری رفراندوم اقلیم داشته است در پیامی پس از اعلام نتایج رسمی رفراندوم اعلام کرده است که درهای گفتگوی اقلیم کردستان به همه طرفها باز است. وی تاکید کرده است که کردها خواستار آن هستند که مسائل و مشکلات با بغداد از طریق تفاهم و گفتگو حل شود.

درخواست فرزند مسعود بارزانی برای گفت‌وگو با بغداد

مسرور بارزانی رئیس شورای امنیت داخلی کردستان عراق از جامعه بین الملل درخواست کرده است با هدف چاره یابی مسالمت آمیز مشکلات اربیل - بغداد به حکومت مرکزی فشار بیاورند. وی در دیدار با هیئتی از انگلیس، از این کشور و جامعه بین الملل درخواست کرده است با اعمال فشار بر بغداد، امکان گفتگوی سازنده را در مرحله پس از رفراندوم فراهم کنند.

اعتراف نخست وزیر اقلیم: انسداد مرزها ما را متضرر خواهد کرد

نخست وزیر اقلیم کردستان عراق میگوید اگرچه کلید خط لوله نفت اقلیم در دستان ترکیه است، ولی ما با این کشور توافقنامه بلندمدت داریم. نچیروان بارزانی در گفتگو با رسانههای ترک گفته است که رفراندوم اقلیم کردستان خطری را متوجه امنیت ملی ترکیه نخواهد کرد و روابط اربیل - آنکارا به قوت خود باقی خواهد ماند. وی همچنین اعلام کرده است که این رفراندوم به معنای تغییر مرزها نخواهد بود و ما استقلالی را که عامل برپایی جنگ و درگیری باشد نمیخواهیم. بارزانی با تاکید بر گفتگوی بغداد و اربیل گفته است انسداد مرزها، اقلیم کردستان را متضرر خواهد کرد. وی در عین حال تاکید کرده است که این اقدام علیه منافع اقتصادی ترکیه نیز محسوب میشود.

درخواست مجدد فرانسه

دولت فرانسه با هشدار به حکومت اقلیم کردستان، استقلال شمال عراق را علیه ثبات منطقه نامیده است. وزیر خارجه فرانسه در مصاحبه تلویزیونی خود گفته است: بهترین راه حل آن است که کردها نقش مهمی در سازندگی عراق داشته و از طرف دیگر هم حکومت مرکزی، اختیارات اقلیم کردستان را افزایش دهد. لودریان گفته است زمان جهت اعلام استقلال اقلیم کردستان مناسب نیست و مشکلات و بحران‌های متعددی را در منطقه به دنبال خواهد داشت.

درخواست جماعت اسلامی کردستان:نمایندگان کرد به بغداد بازگردند

بر اساس اعلام رسانههای کردی، جریان‌های عربی پارلمان عراق با فراکسیون‌های کردی در ارتباط بوده اند تا آنان را مجاب به بازگشت به بغداد و شرکت در جلسات پارلمان عراق کنند. یک عضو کرد پارلمان عراق از فراکسیون جماعت اسلامی کردستان هم گفته است بازگشت نمایندگان کرد به پارلمان عراق تا حدی از فشار تهدیدها علیه اقلیم کردستان خواهد کاست. سلیم شوشکه یی فاش کرده است که ارتباطاتی از ناحیه بغداد با هدف بازگشت نمایندگان کرد به پارلمان عراق صورت گرفته است. وی گفته است اقدامات تهدیدآمیز حکومت و پارلمان عراق، اقدامات کردها را در تشکیل حکومت مستقل سریعتر خواهد کرد. شوشکه یی بر لزوم مذاکرات بدون پیش شرط میان اربیل و بغداد تاکید کرد.

پیگیری مفسدین مالی کرد از سوی بغداد

عراق تصمیم به پیگرد قانونی آن دسته از مسئولین کرد گرفته است که در کشورهای خارجی دارای حسابهای بانکی بوده و با فساد مالی و بودجه نفتی به درآمدهای کلانی دست یافتهاند. شورای امنیت ملی عراق با هدف بازگشت درآمدهای ملی به خزانه این کشور تصمیم گرفته است آن دسته از مسئولین کرد را که از درآمدهای نفتی مستفید شده‌اند تحت پیگرد قانونی قرار دهد. نفت و درآمدهای حاصله از آن، یکی از عوامل اختلافی احزاب سیاسی اقلیم کردستان است و معتقدند که حزب دموکرات کردستان عراق به عنوان بدنه اصلی حکومت اقلیم با همراهی بخشی از اتحادیه میهنی از شفاف سازی درآمدهای نفتی طفره می روند.

وزیر حمل و نقل اقلیم: بغداد حق تملک فردوگاه‌ها را ندارد

پس از آنکه حکومت مرکزی عراق ضرب الاجل تحویل فرودگاه‌های اقلیم کردستان را صادر کرد، وزیر حمل و نقل حکومت محلی اقلیم کردستان اعلام کرد فرودگاه‌های بین المللی اربیل و سلیمانیه با بودجه اقلیم ساخته شده و بغداد حق تملک و ادعای آنها را ندارد. مولود مراد وزیر حمل و نقل حکومت اقلیم با اعلام اجرای قوانین هواپیمایی عراق گفت: تصمیم به توقف فعالیت فرودگاه‌های اقلیم با زندگی مستقیم مردم در ارتباط خواهد بود. وی در عین حال از اعلام آمادگی اقلیم جهت رفع این مشکلات خبر داده است.

جبهه نه به رفراندوم: درصد موافقین کمتر از آمار کمیسیون انتخابات اقلیم بوده است

با اعلام رسمی نتایج رفراندوم اقلیم کردستان، جبهه نه به رفراندوم در اطلاعیه ای اعلام کرده است که تفاوت چشمگیری در میزان رای آری و نخیر وجود دارد که کمیسیون عالی انتخابات اقلیم به آن اشارهای نکرده است. این جبهه میزان شرکت در این رفراندوم را کمتر از 50 درصد اعلام کرده و معتقد است که از این میزان، 75 درصد شرکت کنندگان رای آری و بیش از 23 درصد رای نخیر را به صندوق‌ها انداخته اند. بر اساس اعلام جبهه نه به رفراندوم، دو میلیون و 247 هزار و 826 نفر در این رفراندوم شرکت کردهاند که کمتر از پنجاه درصد واجدین شرایط است. این جبهه می‌افزاید که دو میلیون و 333 هزار و 299 نفر این رفراندوم را تحریم کرده و رای ندادهاند. در ادامه این اطلاعیه آمده است که یک میلیون و 697 هزار و 129 نفر با رای آری و 531 هزار و 986 نفر با رای نخیر به استقبال از رفراندوم اقلیم کردستان رفتهاند. 18 هزار و 711 رای هم باطله اعلام شده است. این آمار به صورت کلی در تضاد با آماری است که دیروز به صورت رسمی از سوی کمیسیون عالی انتخابات و همه پرسی اقلیم کردستان عراق اعلام شد.

استاندار برکنار شده کرکوک:از حضور ارتش عراق در کرکوک ممانعت خواهیم کرد

استاندار برکنار شده کرکوک حضور نیروهای ارتش و پلیس فدرال عراق در این شهر مورد منازعه را رد کرد. نجم الدین کریم تاکید کرده است به هر طریق ممکن از حضور این نیروها در کرکوک جلوگیری میشود. وی گفته است امنیت کرکوک تنها از سوی نیروهای پیشمرگ و پلیس داخلی تامین میشود. سخنان استاندار برکنار شده کرکوک در حالیست که پارلمان عراق، حیدر العبادی نخست وزیر این کشور را ملزم به استقرار نیروهای فدرال در کرکوک کرده است.

انتهای پیام//