به گزارش پایگاه عدالت خواهان" علی موسیخانی اظهار کرد: تاکنون هشت کارخانه پنبه پاککنی در استان گلستان به صورت فعال وجود دارد.
وی تصریح کرد: سال گذشته 30 درصد از مجموع پنبه کشاورزان خرید تضمینی صورت گرفت و اکنون حدود 60 درصد پنبهای که وارد کارخانجات شد کشاورزان در بخش خرید تضمینی دادند.
رئیس اداره پنبه و دانههای روغنی جهاد کشاورزی استان گلستان ابراز کرد: کارخانجات توان و قدرت خرید تضمینی از کشاورزان را ندارند.
موسیخانی خاطرنشان کرد: هر چه قیمت تضمینی پنبه فراتر برود قدرت کارخانجات برای خرید وش پنبه کمتر خواهد شد و به بخش دولتی واگذار میشود و ممکن است ارتباط میان صنعت و کشاورزی قطع میشود.
وی با تاکید بر اینکه باید هزینهها را تا حدی کاهش دهیم، اذعان کرد: در صورتی که میخواهیم افزایش عملکرد در واحد سطح داشته باشیم باید از ارقام مناسب، بذور اصلاحشده استفاده کنیم تا میزان عملکرد در واحد سطح افزایش یابد.
رئیس اداره پنبه و دانههای روغنی جهاد کشاورزی استان گلستان با تاکید بر اینکه توسعه فنی باید در اولویت قرار گیرد، یادآور شد: در شهرستان گرگان عملکرد 6 الی هفت تنی توسط کشاورزان نمونه داشتیم که در این زمینه باید توسعه فنی را داشته باشیم.
موسیخانی اذعان کرد: ممکن است عملکرد دو الی سه تن در هکتار برای کشت پنبه به صرفه نباشد و باید افزایش عملکرد و کاهش هزینهها را پیگیری کنیم.
وی ابراز کرد: خوشبختانه نگاه دولت در سه الی چهار سال اخیر نسبت به پنبه بسیار خوب بوده است و شاهد رشد دو برابری قیمت پنبه نسبت به گندم را شاهد بودیم.
رئیس اداره پنبه و دانههای روغنی جهاد کشاورزی استان گلستان ادامه داد: افزایش قیمت پنبه نسبت به قیمت گندم سبب شد کشاورزان قدیمی مجددا به کشت پنبه روی بیاورند.
موسیخانی خاطرنشان کرد: باید حمایتها در این زمینه بیشتر شود و در صورتی که وجه کشاورزان به موقع پرداخت شود انگیزه کشاورزان برای کشت پنبه افزایش مییابد که در سالهای آتی به این کشت روی بیاورند.
وی گفت: در سال گذشته فقط از رقم ساحل استفاده میکردیم و طول دوره رشد این رقم از پنبه 180 روز بود و کشاورز فقط یک نوع محصول را میتوانست کشت کند.
رئیس اداره پنبه و دانههای روغنی جهاد کشاورزی استان گلستان اذعان کرد: در طی سالهای جاری مرکز تحقیقات پنبه کشور توانست رقمهایی را معرفی کند که طول دوره رشد آنها 120 روز و یا حتی کمتر بود و کشاورزان میتوانستند به کشت پاییزه اقدام کنند به عنوان مثال کشاورزان بعد از کشت کلزا به کشت پنبه روی بیاورند./فارس
انتهای پیام/