به گزارش پایگاه عدالت خواهان"نماینده ویژه آمریکا در ائتلاف ضد داعش در نشستی خبری ضمن صحبت درباره همهپرسی جدایی کردستان عراق، بار دیگر ادعاهایی علیه دولت سوریه مطرح کرد.
در این نشست، خبرنگاری درباره همه پرسی جدایی کردستان عراق سوال کرد: «اگر کُردها به آمریکا گوش ندهند و روز دوشنبه همهپرسی را برگزار کنند، چه میشود؟ آیا ما شاهد قطع کمک نظامی یا اقتصادی به پیشمرگه یا دیگران خواهیم بود؟»
«برت مک گورک» جواب داد: «درباره این موضوع بیانیه شب گذشته رئیسجمهور ترامپ و اردوغان در پایان دیدارشان را دیدیم در نتیجه موضع(آمریکا) کاملا روشن است. ما در تماس دائمی با همه طرفها هستیم و همچنان امیدوار هستیم چرا که یک بسته بسیار خوب(پیشنهادی) روی میز قرار دارد».
او که پیشتر هم خواستار تعویق همهپرسی جدایی شده بود، در ادامه صحبتهایش گفت: «به نظر من اگر شما تا همین جا به آنچه با فرایند همهپرسی به آن رسیدهاند، نگاه کنید میبینید که آنها به دستاوردهای بزرگی از قبیل متحد کردن پارلمانشان برای اولین بار بعد از 22 ماه، رسیدهاند و آنها همچنین آمادگی جامعه بینالمللی را برای حمایت کامل و تایید فرایند فشرده مذاکرات(با بغداد) را دارند و این چیزی است که همین حالا در حال مذاکره و گفتوگو است».
سفیر ویژه آمریکا افزود: « همهپرسی خطرات بسیار ناخوشایندی به همراه دارد و این چیزی نیست که آمریکا بتواند آن را کنترل کند. بازیگران دیگر از قبیل همسایگان(عراق) برای مثال ترکیه، تصمیمات خاص خودشان را خواهند گرفت. ما در گفتوگو و مشورت نزدیک با همه دوستانمان در منطقه کردستان و دولت عراق باقی میمانیم. آنها دوستان و شرکای بسیار نزدیک ما هستند و من همچنان به موضوع وجود یک بسته (پیشنهادی) خیلی خوب درباره اینکه راه جایگزین(همه پرسی) و مسیر بهتر برای همه طرفها چه ممکن است باشد، امیدوار هستم اما دوباره باید بگویم که ما باید ببینیم چه خواهد شد. درباره عواقب همهپرسی باید بگویم که این چیزی نیست که ما بتوانیم کاملا آن را کنترل کنیم. همانطور که گفتم (همهپرسی) خطرات بسیاری به همراه دارد».
در ادامه نشست، خبرنگار رویترز سوال کرد: «مذاکرات درباره بازسازی سوریه به ویژه برای مناطقی که اکنون از داعش آزاد شده، چیست؟ آیا کشورهای عضو گروه "دوستان سوریه" تا زمانی که فرایند سیاسی به راه نیافتد، هیچ تعهد مالی و کمکی ارائه نخواهند داد یا اینکه چنین موضوعی، مسالهای جدا از تلاشهای همه کشورها برای بازسازی است؟ آیا واقعا نفوذ و اهرم فشاری برای بازگرداندن (بشار) اسد به فرایند سیاسی در (مذاکرات) ژنو وجود دارد؟»
«دوستان سوریه» نام گروهی متشکل از دولتهای غربی و عربی مخالف دولت بشار است؛ دولتهایی که در این چند انواع حمایتها را از معارضان سوری انجام دادهاند.
مک گورت در جواب سوال رویترز گفت: «حقیقت آن است که هیچ کسی در جامعه بینالمللی نیست که در نبود یک افق سیاسی معتبر که به انتقاد و گذار سیاسی منجر شود، آماده سرمایه گذاری به روشی معنادار برای بازسازی اراضی تحت کنترل رژیم سوریه نیست. در نبود چنین افق سیاسی که به دوره انتقالی مورد حمایت اکثریت مردم سوریه منجر شود، جامعه بینالمللی به کمک بازساری معنادار مبادرت نخواهد کرد. در نتیجه ما روسها و دیگران را به تلاش برای بازگشت به فرایند ژنو تشویق میکنیم تا بتوانیم یک فرایند سیاسی واقعی داشته باشیم؛ فرایندی که معنایی داشته باشد»/فارس
انتهای پیام/