به گزارش پایگاه عدالت خواهان" به نقل از قابوس نامهٰ، جشنواره بین المللی فرهنگ اقوام پس از یازده سال و در پنجمین شب اجرای خود به میزبانی استان گلستانٰ شامگاه گذشته با حضور معاون استاندار و فرماندار ویژه گنبدکاووس مدیرکل صنایع دستی و گردشگری استان گلستان ونماینده مردم گنبد در مجلس در گنبد افتتاح شد.
حسن صادقلو در این مراسم شادی را یکی از نیاز های انسانها عنوان کرد و افزود: در این رابطه نیز جشنواره ها می توانند مدلی برای شادی و زمینه ساز آن برای مردم باشند.
وی با اشاره به اینکه تنها با مدل غم نمی شود جامعه را مدیریت کرد گفت: این مدل شادی که از از اقوام و گذشته نشات می گیرد همواره پرمحتوا الهی و یاد اهل بیت بوده است و برگزاری آن می تواند مدلی بر این اساس برای شادی خانواده ها ارائه دهد.
صادقلو الهی بودن میراث اقوام کشور را یادآور شد و اضافه کرد: این میراث با محتوای الهی است و ما در این جشنواره ها دقیقا این پیامها رعرضه می کنیم.
وی برپایی غرفه های مختلف صنایع تولیدی اقوام در حاشیه این جشنواره را نیز ظرفیتی برای معرفی محصولات و زمینه ساز فروش تولیدات عنوان کرد.
استاندار گلستان همچنین با اشاره به رقص خنجر ترکمن و رقص شمشیر عرب برخی از اشتراکات فرهنگی را عنوان کرد و گفت: این جشنواره ها باعث شناخت بیشتر اقوام نسبت به یکدیگر می شود.
وی در خاطرنشان کرد: برگزاری جشنواره ها بین المللی که حضور کشورهای مختلف را در پی دارد باعث وحدت منطقه ای و جهانی خواهد شد.
اقوام ایران تاریخچه ماندگاری دارند
سرکنسول پاکستان در مراسم افتتاح یازدهمین جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین در گنبدکاووس اقوام ایرانی را دارای تاریخچه ماندگاری دانست.
یاور عباس ٰ در سخنانی کشور ایران و پاکستان را دو کشور دوستٰ برادر و مسلمان خواند که اشتراک آنها تنها به مرز های خاکی ختم نمی شود و دارای اشتراکات فرهنگی نیز هستند.
وی طبیعت گلستان را قابل توجه دانست و گفت: تجربه های ایران در زمینه های مختلف نیز برای ما حائز توجه است.
یاور عباس اذعان کرد: هویت ایران با فرهنگ اقوام آن گرده خورده است و حقیقت نافذ تر در رابطه با فرهنگ اقوام ایران این است که با ورود اسلام این تعدد اقوام پابرجاست و هویت آنها تغییر نکرده است.
گلستان نماد اتحاد اقوام و مذاهب است
معاون استاندار و فرماندار ویژه گنبدکاووس در مراسم افتتاح یازدهمین جشنواره بین المللی فرهنگ اقوام در گنبدکاووس گفت این شهرستان به عنوان نماد اتحاد اقوام و مذاهب مختلف شهره است.
عبدالقدیر کریمی با اشاره به این مطلب افزود: با توجه به این ظرفیت شهرستان امیدواریم این جشنواره که در یازدهمین دوره خود همزمان با مرکز استان به میزبانی گنبدکاووس نیز برگزار می شود باعث تقویت همگرایی و اتحاد ملی هر چه بیشتر اقوام استانهای مختلف شود.
وی همچنین گفت: این جشنواره به عنوان یک فرصت در کنار معرفی ظرفیت های شهرستان در حوزه های مختلف گردشگری سرفصل استفاده از تجربیات اقوام مختلف است.
کریمی ابراز امیدواری کرد عملکرد این جشنوراه در گلستان و گنبد به گونه ای باشد که در سالهای آتی در تقویم سراسری جشنواره های ملی ثبت و ماندگار شود.
نمازنده مردم گنبد و بخش داشلی برون در مجلس شورای اسلامی نیز این جشنواره را گامی در جهت تقویت اتحاد ملی اقوام و مذاهب مختلف اسلامی دانست که در استان گلستان به نمایش گذاشته می شود.
قرجه طیاراذعان کرد: هدف صرف برگزاری یک جشنواره نیست بلکه اهداف بزرگتری را دنبال می کند و جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه گردشگری در شهرستان از دیگر اهداف این جشنواره است که باید دولت در این زمینه زیر ساخت های لازم را مهیا کند.
وی تصریح کرد: در کشورهای جهان با توجه به سند گردشگری توانسته اند ارزآوری خوبی برای خود داشته باشند و این ممکن نیست جز با جذب سرمایه گذار بخش خصوصی و حمایت دولت ها که البته سرمایه گذاری خود دولت ها نیز در این رابطه قابل تامل است.
نماینده مردم گنبد در مجلس در ادامه سخنانش با تاکید بر اینکه قدرشناس امنیت موجود در کشور باشیم ٰ به حوادث اخیر میانمار اشاره کرد و خاطر نشان کرد: به عنوان نماینده شما مردم عزیز این نسل کشی مسلمانان را شدیدا محکوم می کنم.
انتهای پیام/