چاپ صفحه

احاطه لوازم‎التحریر خارجی در بازار گلستان/ قیمت پایین‎تر دلیل فروش محصولات خارجی/ مردم منتظر کالای با کیفیت ایرانی‎اند

به گزارش پایگاه عدالت خواهان" به نقل از کلاس بیست؛ با توجه به دستور مقام معظم رهبری  در سال 92 و توجه به اقتصاد مقاومتی طی سال های اخیر فعالیت های فرهنگی برای استفاده از اجناس داخلی و کمک به کارخانجات و نیروی کار کشور ازسوی برخی مراکز فرهنگی دنبال می شود اما تا همت عمومی از سوی مسئولان و مردم صورت نگیرد نمی شود به پیاده سازی کامل اقتصاد مقاومتی امید داشت.

قدم زدن در بازار لوازم التحریر در شهرهای مختلف استان گلستان موید همین مطلب است که فروشنده ها و خریدار تنها به دلیل قیمت مناسبتر و فراوانی به طرف اجناس خارجی متمایل هستند .

خانم رضایی با دختر خانم خود برای تهیه لوازم التحریر به بازا آمده است، او در گفتگو با خبرنگار کلاس بیست؛ می گوید: ما مجبوریم هرچه در بازار موجود است برای فرزند خود تهیه کنیم؛ لوازمی که هم از لحاظ کیفیت مناسب و هم از لحاظ قیمت به صرفه باشد .

شخصیت های خارجی روی کیف و لوازم التحریر زیاد و با قیمت پایین تراست

او می افزاید: هرچند از شخصیت های کارتونی با شکل و شمایل نامناسب خوشم نمی آید اما با وجود اینکه به چندین مغازه سر زدیم همه همینطور بوده اند.

علیرضا قربانی دانش آموز پایه دهم دبیرستان برای خرید لوازم التحریر به همراه پدرش به بازار گرگان آمده است و می گوید: برای تهیه دفتر به فروشگاهی رفتیم که لوازم التحریر هایی با طرح های ایرانی و اسلامی داشته باشد ، حقانی تنها فروشگاهی است که ما می شناسیم و از آنجا خرید می کنیم.
او ادامه می دهد: به نظر من قیمت ها کمی گران است اما دیدن اسطوره ها و دانشمندان و آشنایی با آنان را به لوازم التحریر با طرح های غربی که نمی دانیم حتی شخصیت های واقعی هستند یا خیر ترجیح می دهم.

قربانی علاوه بر اینکه خانواده را در تغییر نگرش و خرید جنس های ایرانی موثر می داند، می گوید: تلویزیون و کانل ها و شبکه های اجتماعی، اینستا گرام و رسانه ها باید به تبلیغ اجناس ایرانی  بپردازند.

تعداد فروشگاه ها عرضه لوازم التحریر ایرانی اسلامی افزایش یابد

او می گوید: باید تعداد فروشگاه ها عرضه لوازم التحریر ایرانی اسلامی را گسترش دهند و از ورود لوازم التحریر های خارجی جلوگیری کنند .

حسینی یکی از فروشندگان با سابقه لوازم التحریرهم به خبرنگار کلاس بیست می گوید: فروشمان تقریبا مانند سال قبل است البته هرچه به پایان شهریور ماه نزدیک می شویم  خریداران بیشتر می شوند اما بازهم نمی توان گفت که راضی کننده است.

او می گوید: اجناس خارجی و ایرانی در کنارهم فروش می روند اما استقبال از اجناس خارجی بیشتر است چرا که تنوع محصول آنها زیادتر است .

حسینی با بیان اینکه هنوز اجناس با طرح های خارجی طرفداران بیشتری دارد، افزود: تقاضا برای طرح های ایرانی وجود دارد اما به دلیل قیمت پایین تر خارجی ها   لوازم التحریر ایرانی کمتر فروش می رود.

نظارت نیست، محصولات ایرانی کم و گرانقیمتند

رضوی یکی دیگر از فروشندگان لوازم التحریر است که به خبرنگار کلاس بیست؛ می گوید: نظارت در بازار لوازم التحریر در گرگان بسیار پایین است، با چرخی در بازار می توانید مشاهده کنید که حتی دکه ها و کفش فروشی ها و حتی دست فروش ها اقدام به فروش لوازم التحریر می کنند اما کسی جلوگیری نمی کند .

او می گوید: آنها چون  زیر نظر اصناف نیستند اجناس خود را به هر قیمتی می فروشند و خود به فروش  و در آمد ما  در این ایام لطمه وارد می کند .

رضوی می گوید: به نظر من  با نظارت دقیق می توان سیاست ها را به سمتی برد که لوازم التحریر داخلی بیشتر از چینی عرضه شود تا  از توان داخلی و نیروی کار کشور حمایت شود.

مردم قدرت خرید ندارند

او می گوید: زمانی که می بینم نظارتی وجود ندارد و استقبال از محصولات خارجی هم زیاد است، بنده هم به سمت عرضه محصولات خارجی می روم تا بتوانم با همکارانم رقابت کنم .

این فروشنده می افزاید: اوضاع اقتصادی مردم خراب است، توان خرید ندارد مردم به دنبال جنس ارزان هستند، خارجی ها هم ارزانترند پس استقبال از آنها نیز بیشتر است.

اصرار یک دختر 9 ساله به خرید یک پاک کن به شکل رژلب نظرم را به خودش جلب کرد، فرزانه بهرامی دانش آموز پایه سوم دبستان است، می گوید: یک نرم افزار در گوشی دارم که دخترها را آرایش می کند، پاکن هم شبیه رژلب داخل آن  دارد، می خواهم از آن خرید کنم.

او ادامه می دهد: دوست دارم روی کیفم عکس السا و آنای کارتون فرزن و باربی باشد، عکس ها را در سی دی فیلم دیده ام، باب اسفنجی را هم خیلی دوست دارم .

این دانش آموز گلستانی می گوید: کارتن های خارجی را خیلی دوست دارم و دوست دارم لوازم التحریرم هم مثل آنها باشد.

مهدوی فروشنده آن فروشگاه می گوید: از این کودکانی که با نام های  غربی و اشکال مختلف لوازم آرایش طلب می کنند زیاد است، البته این مدل لوازم التحریر در بازار موجود است و طرفداران خود را دارد.

باید برای فرهنگ سازی هزینه شود

او می گوید: باید برای فرهنگ سازی هزینه شود هر خانواده ای که به مغازه ما می آید بچه هایش یا می گویند طرح «مینیونز» یا «بنتن»، «السا» و »باب اسفنجی» کسی از قهرمانان ملی سخن نمی گوید ،چون کارتن های خارجی ها در تلویزیون بیشتر پخش می شود و سی دی های آنان هم فراوان در اختیار بچه ها قرار می گیرد.

این فروشنده باسابقه ادامه می دهد: من در کار اقتصادی هستم و یاد گرفته ام که عرضه به تقاضای مردم رابطه مستقیم دارد، تنها راه حل از جاده فرهنگ سازی و ارتقای کیفیت و طرح های جذاب و بروز می گذرد تا خود کودکان و نوجوان از خریدن طرح های خارجی اجتناب کنند .

مبارزه باقاچاق لوازم التحریر در گلستان

حجت الاسلام "سید مصطفی حقی "دادستان مرکز استان گلستان نیز چندی پیش با بیان عدم همخوانی تصاویر روی کالا‌های خارجی با فرهنگ اسلامی به مردم توصیه کرد: برای حمایت از تولید داخلی از کالا‌های ایرانی استفاده کنند.

 دادستان گرگان همچنین از طرح مبارزه با قاچاق کالا از جمله قاچاق لوازم تحریر با هدف حمایت از تولید داخلی خبرداد و افزود: از ابتدای سال گذشته تا کنون 12 پرونده قاچاق با موضوع لوازم التحریر با ارزش بیش از 43 میلیون ریال در سازمان تعزیرات تشکیل شده است.

حقی گفت: بیش از  ۲۶ میلیون ریال محکومیت برای متخلفان صادر شده است.

به گزارش کلاس بیست؛  به نظر می رسد،مهمتر از افزایش نظارت ها و جریمه های زیاد برای قاچاقچیان لوازم التحریر خارجی در استان، ایجاد نمایشگاه ها وعرضه اجناس ایرانی،  فرهنگ سازی حلقه مفقوده ای باشد که هنوز بر زنجیر اقتصاد ما سوار نشده تا همه مسئولان فرهنگی و اقتصادی را در دور خود جمع کند تا نسل نوجوان کشور  را به سمت استفاده از تولیدات داخلی و کمک به اقتصاد داخل بکشاند .

انتهای پیام/