به گزارش پایگاه عدالت خواهان" موگرینی: برجام توافقی میان ایران و جامعه جهانی بود که قطعنامه شورای امنیت از آن حمایت کرد
همزمان «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنانی در جمع سفیران اروپایی بار دیگر توافق هستهای با ایران را رویکردی مهم در عرصه جهانی دانست و تأکید کرد: توافق با ایران نشان دهنده راهکار اروپایی در زمینه سیاست خارجی است. این توافقی میان دو کشور نیست من این موضوع را بارها تکرار کردهام و باید در ماههای آینده هم ،بارها تکرار کرد. این توافقی میان ایران و جامعه جهانی بود که قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از آن حمایت کرد و آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم آن را تایید کرد. موگرینی افزود: امروز با گذشت دو سال از توافق، پایبندی به این توافق را آژانس بینالمللی انرژی اتمی و کمیسیون مشترک که من ریاست آن را با حمایت قدرتمند «هلگا اشمیت» بر عهده دارم، تایید میکند و این چیزی نیست که یک کشور مدعی آن شود. وی تاکید کرد: من خوشحالم که در مراسم تحلیف «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران از وی هم شنیدم که به اجرای توافق هستهای ادامه خواهد داد و هم اکنون این موضوع برای ما بسیار اهمیت دارد.
ماکرون: پاریس از توافق هستهای با ایران حمایت میکند
به گزارش ایرنا، امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه هم در جمع سفرای این کشور با تبیین اولویت های سیاست خارجی و ضمن حمایت از توافق هسته ای ایران گفت: پاریس از توافق هستهای با ایران حمایت میکند، چرا که هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد.
ریابکوف: خروج آمریکا از برجام، ضربهای جبرانناپذیر به امنیت بینالمللی میزند
در همین حال سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه طی سخنانی تأکید کرد: ما(روسیه)در حال متمرکز کردن تلاشهایمان روی قانع کردن شرکایمان در دولت آمریکا هستیم، درباره این که آن ها باید تعهدات و وظایفشان را طبق مفاد برجام اجرا کنند. این مقام روس تصریح کرد: اگر آمریکا تحت هر شرایطی از توافق هستهای با ایران خارج شود، هر طرفی(که از توافق خارج شود)، ضربهای جبران ناپذیر به امنیت بینالمللی و منطقهای خواهد زد. وی همچنین تاکید کرد که روسیه با هرگونه تغییر در توافق هستهای ایران مخالف است و همه طرفها باید از تصمیمات یک جانبه خودداری کنند. ریابکوف ادامه داد که در صورت خروج آمریکا از برجام، اتحادیه اروپا می تواند اقدامات موثری انجام دهد.
سفیر انگلیس در تهران: انگلیس کاملاً به برجام پایبند است
نیکلاس هاپتون سفیر انگلیس در تهران نیز بابیان این که دولت این کشور بهطور کامل به اجرای برجام متعهد است، تأکید کرد: لندن مصمم است رابطهاش را با دولت حسن روحانی در چارچوب برجام گسترش دهد. هاپتون که با ایرنا گفت و گو می کرد، افزود: دولت بریتانیا کاملاً به برجام و موفقیت در اجرای آن پایبند است.ما با شرکای خود و ایران تمام تلاش خود را میکنیم تا برجام به موفقیت برسد و شرکای خود را به حرکت در این مسیر دعوت میکنیم.
وزیر خارجه آلمان با تیلرسون درباره برجام مذاکره می کند
همچنین براساس گزارش های منتشر شده ، وزارت خارجه آلمان از سفر وزیر امور خارجه این کشور به آمریکا برای گفتوگو در مورد موضوعات مختلفی از جمله توافق هستهای ایران خبر داد. پیش از این وزیر مشاور در امور خارجی آلمان که برای حضور در مراسم تحلیف روحانی به تهران سفر کرده بود، در دیدار محمدجواد ظریف با تأکید بر ادامه ارتباط برلین و تهران گفته بود: برجام برای آلمان اهمیت دارد.
مقام سابق دولت اوباما: کنارهگیری واشنگتن از برجام یک «اشتباه بسیار بزرگ» است
همچنین «رابرت هورماتس» قائم مقام سابق وزارت خارجه آمریکا در امور اقتصادی در مصاحبه با شینهوا گفت: کنارهگیری از برجام یک اشتباه بسیار بزرگ است زیرا شواهدی مبنی بر این وجود ندارد که ایران در حال نقض برجام است. وی افزود: اگر واشنگتن به رغم آن که هیچ شواهدی از نقض برجام توسط ایران وجود ندارد، از توافق هستهای کنارهگیری کند، آمریکا از سوی همپیمانان خود منزوی میشود...شرکتهای آمریکایی آسیب میبینند....به نفوذ آمریکا در منطقه نیز خدشه وارد میشود.
روایت نیویورک تایمز از اختلاف درونی آمریکا درباره برجام
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نیز در یادداشتی درباره موضع کاخ سفید در قبال برجام نوشت:مهم ترین رویداد قابل پیش بینی این است که دور تازه ای از جدال سیاسی میان رئیس جمهوری «ترامپ» و جمهوری خواهان کنگره یا حتی میان ترامپ با مشاوران عالی اش به وجود آید. این روزنامه با اشاره به وعده ترامپ برای اعلام پایبندنبودن ایران به برجام تأکید کرد: نکته اساسی در این روند این است که جمهوری خواهان کنگره علامت داده اند که دوست ندارند رئیس جمهوری آمریکا توافق را لغو کند. حتی نظر مشاوران خود ترامپ هم همین است. حتی «کاخ سفید» هم به سهم خود دارد یک سری از گزینه ها را مرور می کند تا بلکه ترامپ به نحوی درباره توافق تصمیم گیری کند که به رها کردن آن منجرنشود. این گزارش با بیان این که جمهوری خواهان از واکنش تند ترامپ در قبال توافق ناراحتند، می افزاید: همان افراد و گروه هایی که زمانی حریصانه با توافق مخالفت می کردند امروز در مقابل آن مشخصا سکوت اختیار کردهاند. نیویورک تایمز درادامه با اشاره به موضع دیگر طرف های برجام تصریح کرد: سایر طرف ها امضاکننده توافق هستند که عبارتند از انگلیس، آلمان، فرانسه، روسیه ، چین و آلمان که اعلام کرده اند معتقدند توافق خوب کار می کند. حتی بعضی از این کشورها طی هفته های گذشته دیپلمات هایشان را به کنگره آمریکا فرستاده اند تا درباره لغو توافق به قانون گذاران کنگره هشدار بدهند.
طرح پیشنهادی بولتون برای خروج آمریکا از برجام
در همین حال «جان بولتون»، سفیر اسبق آمریکا در سازمان ملل که از مخالفان سرشناس برجام و ایران است، در یادداشتی با پیشنهاد طرحی برای خروج آمریکا از برجام نوشت: دولت آمریکا به طور مرتب خطرات ناشی از برجام را برای متحدان این کشور به ویژه اسرائیل توضیح دهد. وی ادامه داد: ما میتوانیم با ارائه اطلاعات جدید و از طبقهبندی خارج شده درباره رفتارهای غیرقابل قبول ایران در سراسر جهان، دلایل مربوط به لغو این توافق را برجستهتر کنیم. او خواستار راهاندازی کمپینی هماهنگ برای باطل کردن توافق هستهای با حضور «انگلیس، فرانسه، آلمان، اسرائیل و عربستان سعودی» شده است.
تیلرسون اداره هماهنگی اجرای برجام را منحل میکند
شبکه خبری «سی ان ان» به نقل از نامهای که تیلرسون به سناتور «باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنا نوشته بود، گزارش کرد که وزیر امور خارجه آمریکا قصد دارد بیش از 30 جایگاه شغلی نمایندگان ویژه آمریکا در وزارت خارجه این کشور را تنزل رتبه دهد یا این که به طور کامل این پستهای شغلی را حذف کند. براساس این گزارش، یکی از جایگاه های شغلی که قرار است حذف شود، شغل هماهنگکننده اصلی اجرای برجام است.